Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 2-0 (Video)

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανεπαρκής στην Ανδαλουσία και κινδυνεύει με... έξοδο από τους ομίλους του Champions League. Με γκολ των Ντεμιτσέλις και Ελιζέου από το πρώτο μέρος, οι "πράσινοι" ηττήθηκαν 2-0 από τη Μάλαγα και έχουν δύσκολη αποστολή την επόμενη Τρίτη στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.


Малага - Панатинайкос 2:0 από G.Pavlidis
  •  ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 με τον Ζέκα στον άξονα δίπλα στους Βιτόλο-Κατσουράνη, με τους Μαυρία-Σισοκό στα άκρα και τον Φορναρόλι στην κορυφή της επίθεσης,  ενώ η τετράδα στην άμυνα δεν άλλαξε με τους Βύντρα-Σπυρόπουλο-Μπουμσόνγκ-Βελάσκες και τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια.

Η Μάλαγα που παρατάχθηκε με 4-2-3-1 πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα του αγώνα και κυριάρχησε στα πρώτα 45 λεπτά, απείλησε δύο φορές με τον Ελισέου στο 11’ και στο 16’, ενώ στο 17’ ο Ντεμιτσέλις εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην ελληνική άμυνα σε μια στημένη φάση και άνοιξε το σκορ.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να σφυροκοπούν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα (κατοχή 62-38% για τους γηπεδούχους) και στο 34’ σε έναν ωραίο συνδυασμό έγινε το 2-0 από τον Ελισέου.

Ο Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει την απογοητευτική εικόνα της ομάδας του και πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, στο 39’, επιστράτευσε τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Ζέκα, και ευτυχώς για το τριφύλλι ο Καρνέζης απέτρεψε το 3-0 στις καθυστερήσεις στο σουτ του Μαρέσκα.

Και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό με τη Μάλαγα να απειλεί τέσσερις φορές μέχρι το 55’, οι «πράσινοι» τη γλίτωσαν και απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 61’ με τον Φορναρόλι από τη μπαλιά του Κατσουράνη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαυρίας έχασε μεγάλη ευκαιρία από την προσπάθεια του Σισοκό.

Η Μάλαγα κατέβασε ταχύτητα στη συνέχεια λόγω και της εποχής και στο 75’ από τη νέα ασίστ του Σισοκό, ο Τοτσέ που αποτέλεσε την 3η αλλαγή (είχε προηγηθεί η αναγκαστική με τον Πίντο αντί του Μπουμσόνγκ) έχασε τη πιο σπουδαία ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να κάνει το 2-1 που θα ξαναέβαζε την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ποιότητα της Μάλαγα και το 2-0 στην Ανδαλουσία δίνουν στους Ισπανούς το τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων και επομένως δεν φαίνεται να έχει τύχη για τη ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.
  • ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το «φτηνό» γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός πριν την ολοκλήρωση του πρώτου κρίσιμου εικοσαλέπτου με τους Ουέλινγκτον και Ντεμικέλις να κάνουν ότι θέλουν εντός περιοχής στο χτύπημα-κόρνερ. Απαγορευτικό λάθος για ματς τέτοιου επιπέδου και απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα.
  • MVP
Η επιθετική λειτουργία της Μάλαγα με ποιοτικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και με κορυφαίο τον Πορτογάλο Ελισέου. Οι Ισπανοί δημιουργούσαν φάσεις όποτε ήθελαν και ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό το σκορ δεν ξέφυγε.
  • ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Δύο ταχύτητες κάτω ο Παναθηναϊκός και 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, στα πρώτα 60 λεπτά δεν υπήρχε στο γήπεδο και στη συνέχεια δεν εκμεταλλεύτηκε τις 3 φάσεις που δημιούργησε για να σκοράρει απέναντι σε μια μέτρια άμυνα, όπως είναι αυτή που διαθέτει η Μάλαγα.
  • ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
  • Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Μονρεάλ, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70' Καμάτσο), Ίσκο, Ελιζέου (79' Ντούντα), Χοακίν, Φερνάντες, Ολινγκά (70' Μπουονανότε).
  • Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (64' λ.τρ. Πίντο), Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα (39' Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (69' Τοτσέ).

Πηγή: Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου