Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η στρατηγική Σαββίδη για τη ρύθμιση των χρεών

Που ποντάρει ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να επιλύσει το πιο μεγάλο "αγκάθι" στην επένδυσή του στο "Δικέφαλο"


Στο πρόσφατο μήνυμά του στην προσωπική ιστοσελίδα του σχετικά με την επένδυσή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης είχε τονίσει ξεκάθαρα πως "οι δραστηριότητες στα σπορ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέρος μίας εξωτερικής πολιτικής.

Έτσι, η επένδυση σε μία ποδοσφαιρική ομάδα θα ενισχύσει οικονομικά και πολιτικά τις σχέσεις με την Ελλάδα". Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, όμως, φαίνεται πώς ισχύει και το αντίστροφο: Δηλαδή, ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τις διασυνδέσεις του με την πολιτική ζωή της Ελλάδας για να δώσει λύση στο πιο "καυτό" ζήτημα του ΠΑΟΚ, αυτό της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά τις σχέσεις που έχει αναπτύξει στη χώρα μας ο Ιβάν Σαββίδης κάνοντας μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν.

Το καλοκαίρι του 2011 ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, και σημερινό Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, Σίμου Κεδίκογλου, νυν κυβερνητικού εκπροσώπου (σ.σ. η φωτογραφία είναι από εκείνη τη συνάντηση). 

Θέμα συζήτησης η στενότερη συνεργασία του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία" του Βλάντιμιρ Πούτιν που εκπροσωπούσε ο Ιβάν Σαββίδης και της ΝΔ, κόμματα τα οποία είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις (σε σημείο που να χαρακτηρίζονται "αδερφά") από το 2004, μετά από ενέργειες του Κώστα Καραμανλή και του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ειδικά με τον Σίμο Κεδίκογλου, ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και μάλιστα ο πρώτος στα τέλη του περασμένου έτους είχε εκπροσωπήσει τη ΝΔ στο Συνέδριο του κόμματος "Ενωμένης Ρωσίας", για την ανακήρυξη του Βλάντιμιρ Πούτιν σε επίσημο προεδρικό υποψήφιο της χώρας στις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Ο ομογενής επιχειρηματίας ποντάρει πολλά σ' αυτό τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας προκειμένου να προωθήσει το θέμα της ρύθμισης των χρεών του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη έχει κάνει ιδιαίτερα εποικοδομητικές επαφές με στελέχη της Κυβέρνησης που κατέχουν ρόλους-κλειδιά και ευελπιστεί ότι σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματά τους.

Φυσικά, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ αυτό που μετρά είναι το τελικό αποτέλεσμα, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν-ειδικά επί διοικήσεων Ζαγοράκη-δόθηκαν υποσχέσεις για ρύθμιση των χρεών από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις, χωρίς να υλοποιηθούν.  

Πηγή:  Sport24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου