Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Το ρίσκο και η δικαίωση του Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό στη Λιβαδειά με μία "πειραματική" ενδεκάδα, όμως πέτυχε το στόχο του παίρνοντας τη νίκη και ξεκουράζοντας ποδοσφαιριστές.


Αναμφίβολα, το άκουσμα της ενδεκάδας με την οποία παρατάχτηκε ο Παναθηναϊκός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, "πάγωσε" τους περισσότερους οπαδούς του Τριφυλλιού.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε τα 7/11 σε σύγκριση με το ματς κόντρα στη Μάλαγα στο Λα Ροσαλέντα και ανέλαβε ένα τεράστιο ρίσκο. Εάν δεν ερχόταν η νίκη με 1-0 με το γκολ του Βύντρα, τότε ο Πορτογάλος θα άκουγε τα "σχολιανά" του και θα χρεωνόταν την κακή αρχή στη Superlague.

Άλλωστε ο 66χρονος κόουτς δεν είναι "χτεσινός" στο ποδόσφαιρο και επίσης, έχει μάθει καλά πως λειτουργεί το άθλημα στην Ελλάδα. Ήξερε ότι στην στραβή θα χρεωθεί πολλά και σε συνδυασμό με την ήττα από τη Μάλαγα, αρκετοί τον περιμένουν στη γωνία για τον αμφισβητήσουν ευθέως.
  • Τα δεδομένα
Καταρχήν, ο Πορτογάλος προπονητής έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, αφού δεν υπολόγιζε τους τιμωρημένους Κατσουράνη και Βιτόλο και τον τραυματία Μπουμσόνγκ.

Επίσης, οι Πίντο και Μπαρμπαρούσης είναι δικές του επιλογές, οπότε είναι λογικό να τους στηρίξει και να τους δώσει ευκαιρίες να αποδείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Όπως δική του έμπνευση είναι η χρησιμοποίηση του Μαρίνου ως αμυντικού μέσου και για αυτό την αναδεικνύει.

Ακόμα, έδωσε τη δυνατότητα στους Πετρόπουλο και Σεϊταρίδη να αποδείξουν ότι δικαιούνται περισσότερο χρόνο συμμετοχής και προσπαθεί να μετατρέψει τον Λαγό σε ένα "εργαλείο" χρήσιμο για την ομάδα.

Στο αρχικό σχήμα διατήρησε τους Καρνέζη, Βύντρα, Μαυρία, Ζέκα, με τους δύο τελευταίους να μοιράζονται τον χρόνο με τους Φορναρόλι και Σισοκό, ενώ επανέρχεται και ο Χριστοδουλόπουλος σε πιο φουλ ρυθμό.
  • Το βαρύ πρόγραμμα
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Φερέιρα εξήγησε γιατί επέλεξε να κάνει τόσες αλλαγές. Επικαλέστηκε το βαρύ πρόγραμμα και είναι δεδομένο ότι προκύπτουν αρκετές ενστάσεις, επειδή η σεζόν μόλις αρχίζει.

Ωστόσο, συζητώντας πριν την επιβίβαση του στο πούλμαν, ο Φερέιρα τόνισε με έμφαση ότι από τις 22 έως τις 31 Αυγούστου ο Παναθηναϊκός θα δώσει (ή έδωσε) τέσσερα παιχνίδια με δύο ή τρεις μέρες ξεκούραση ενδιάμεσα.

Μάλιστα, η ρεβάνς με τη Μάλαγα είναι ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να τρέξει πολύ και να παίξει σε υψηλή ένταση για όλη τη διάρκεια του. Επομένως, οι ποδοσφαιριστές του θα "αδειάσουν", ειδικά από τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν βρει σταθερό ρυθμό.

Εφόσον ακολουθήσει αυτή την τακτική, τότε είναι βέβαιο ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη Παρασκευή, θα παρουσιάσει πάλι μία ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές και φυσικά, το ίδιο θα πράξει μέσα στη σεζόν όταν οι αγώνες θα έρχονται σερί.

Πηγή:  Sport24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου