Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τι συμβαίνει με Σαλπιγγίδη

Στην περσινή υπερκόπωση από τα πολλά παιχνίδια και στη συνήθεια έξι ετών στη θέση του δεξιού επιθετικού αποδίδει το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ την μη ετοιμότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Διαβάστε αναλυτικά.

 
  • Το τεχνικό τιμ το αποδίδει σε δυο ψυχοσωματικούς λόγους:
Πρώτον, σε σωματικό επίπεδο, στην εξάντληση του Σαλπιγγίδη από τα πάρα πολλά παιχνίδια που έκανε και πέρυσι με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα και τον έφεραν στα όρια της υπερκόπωσης, όπως έδειξαν και τα εργομετρικά τεστ της προετοιμασίας. 

Ακόμα ο οργανισμός του χρειάζεται κι άλλη ξεκούραση πριν φτάσει στο ζενίθ της απόδοσής του. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και από το πρόβλημα που αντιμετώπισε στους προσαγωγούς για μεγάλο χρονικό διάστημα το καλοκαίρι.

Δεύτερον, σε ψυχολογικό επίπεδο, στο ότι έχει συνηθίσει κατά την τελευταία εξαετία την θέση του δεξιού χαφ – εξτρέμ, στην οποία έπαιζε στον Παναθηναϊκό, στην Εθνική ομάδα τις περισσότερες φορές, αλλά και στον ΠΑΟΚ. 

Για του λόγου το αληθές, στον αγώνα με την Ραπίντ μπήκε αλλαγή με την τεχνική οδηγία να παίξει δεύτερος επιθετικός, αλλά λόγω συνήθειας ασυναίσθητα τραβιόταν τις περισσότερες φορές στην δεξιά πλευρά. 

Δεν είναι έτσι εύκολο μέσα σε λίγο καιρό να… πατήσει ένα κουμπί και να ξαναγίνει σέντερ φορ. Απαιτείται κάποιος χρόνος για να ξαναθυμηθεί την παλιά του θέση, σ’ αυτή που έπαιζε τόσο επιτυχημένα ως δίδυμο με τον Μάρτσιν Μίετσελ πριν φύγει από την Τούμπα το καλοκαίρι του 2006.

Το τεχνικό τιμ πιστεύει πώς μετά την δεύτερη αγωνιστική με το ματς στο Περιστέρι, (ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος), θα επανέλθει πανέτοιμος ο Σαλπιγγίδης και από άποψη τακτικής και από άποψη φυσικής κατάστασης.

Πηγή:  Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου