Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Άδεια τα γήπεδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν

Απογοητευτική ήταν η προσέλευση των θεατών την πρώτη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Διαβάστε οι φίλαθλοι ποιων ομάδων αποτέλεσαν εξαίρεση.


Ζέστη, οικονομική κρίση, καλοκαιρινές διακοπές, ή κάτι άλλο;
Όποια κι αν είναι τα αίτια, το δεδομένο είναι πως τα γήπεδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν την πρώτη αγωνιστική, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, ήταν πάρα πολύ άδεια.

Σύμφωνα με την "AS" τα γήπεδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν είχαν πληρότητα 61,22%, ποσοστό μικρότερο από αυτό της πρώτης αγωνιστικής της περασμένης χρονιάς, το οποίο ήταν στο 70,23%. Αυτό σημαίνει πως το 39,78% έμεινε άδειο παρόλο που είθισται στις πρεμιέρες να υπάρχει ενθουσιασμός.

Μόνο 11.703 φίλαθλοι πήγαν στο παιχνίδι της Μαγιόρκα με την Εσπανιόλ, 14.295 στο Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης και 20.000 στο Σεβίλλη-Χετάφε. Όσο για το "Καμπ Νόου", περισσότερες από 41.000 θέσεις έμειναν κενές στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Πιστοί στην ομάδα τους αποδείχτηκαν μόνο οι οπαδοί των Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι οποίοι γέμισαν τόσο το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" όσο και το "Σαν Μαμές", παρόλο που οι Βάσκοι έχουν και λόγους να είναι δυσαρεστημένοι εξαιτίας των περιπτώσεων των Φερνάντο Γιορέντε και Χάβι Μαρτίνεθ, που ενδέχεται να αποχωρήσουν.

Πάντως, να σημειωθεί πως το άλλοθι που δίνει στους φιλάθλους το δημοσίευμα έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ισπανία, οι οποίες εκτός των άλλων έχουν οδηγήσει τους ιθύνοντες να ορίζουν τα παιχνίδια και σε ασυνήθιστες ώρες.

Πηγή:  Sport24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου