Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Έλλειμμα αυτοπροστασίας

Ο σοβαρός κίνδυνος μιας βαριάς τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Ραπίντ επανέφερε ως ζήτημα υψίστης σημασίας το έλλειμμα στοιχειώδους αυτοπροστασίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το σχόλιο του Σάκη Γκίνα.


Εάν υπάρξει μια διοίκηση που θα έχει πραγματική βούληση σύγκρουσης με οποιονδήποτε διαθέτει μικρή ή μεγάλη ισχύ το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και γρήγορα. 

Θα πω τα απλά και αυτονόητα. Γιατί δυστυχώς τα αυτονόητα και τα απλά στην Ελλάδα είναι και τα πιο δύσκολα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την εσωτερική ασφάλεια του γηπέδου της και την εν γένει προστασία των συμφερόντων της ομάδας και των φιλάθλων της. Αυτή αποφασίζει για το ποιος μπαίνει, ή δεν μπαίνει, στο γήπεδο, όχι η αστυνομία. Είναι αθλητική ανώνυμη εταιρεία. Η αστυνομία έχει δικαίωμα επέμβασης μόνο εάν τίθενται θέματα διατάραξης δημόσιας τάξεως.

Ο έχων παράνομα αντικείμενα δεν μπαίνει στο γήπεδο
Από το πολυάριθμο προσωπικό ασφαλείας που διαθέτει η ΠΑΕ στους αγώνες, ας τοποθετήσει πριν από την έναρξή τους, πέντε ή δέκα άτομα σε κάθε πύλη εισόδου, οι οποίοι, ανεξάρτητα από την αστυνομία, θα κάνουν πραγματικά εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο σε όποιον θέλει να μπει στο γήπεδο, φιλοξενούμενο, ή μη, οπαδό και φίλαθλο.

Όποιος εντοπίζεται με παράνομα αντικείμενα για έναν αθλητικό χώρο (γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες, καπνογόνα, τανάλιες κ.τ.λ.) δεν θα μπαίνει στο γήπεδο (και θα παραδίδεται στην αστυνομία για τα περαιτέρω φυσικά). Έτσι, όχι μόνο δεν θα πετάγεται τίποτα μέσα στο γήπεδο, αλλά επειδή θα έχουν μείνει εκτός αυτού και τα λούμπεν ταραχοποιά στοιχεία κατά τον σωματικό έλεγχο, θα είναι και αισθητά μειωμένες οι πιθανότητες απόπειρας μαζικής εισόδου ανεγκέφαλων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. 

 Πηγή: Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου