Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Εδώ είναι Τούμπα, δεν είναι "παίξε - γέλασε" (pic)

Ακόμα και με τον Γκαρσία στην κερκίδα και τον Σαλπιγγίδη στον πάγκο, την πρόκριση με αντιπάλους τύπου Ραπίντ Βιέννης την "καθαρίζεις" μέσα στην Τούμπα (23/08 21:30, ΟΤΕ ΤV). Το γήπεδο που αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς για κάθε ευρωπαίο αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Ο Σάκης Γκίνας γράφει για το σαφές πλεονέκτημα του "Δικεφάλου" που δεν πρέπει ν' αφήσει ανεκμετάλλευτο για να μην μπλέξει στη ρεβάνς.


Το αποδεικνύουν οι δηλώσεις του τεχνικού της Ραπίντ, Πέτερ Σέτελ, που μίλησε για την "εκρηκτική ατμόσφαιρα" της Τούμπας. Το αποδεικνύουν οι παρομοίου πνεύματος δηλώσεις του επιθετικού της Ραπίντ, Ντένι Άλαρ. Το αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του τελευταίου πρωταθλητή προπονητή του ΠΑΟΚ, του Αυστριακού Βάλτερ Σκότσικ. Το αποδεικνύουν όμως, πάνω απ' όλα ολόκληρες δεκαετίες και οι ψυχοφθόρες βραδιές που έζησαν σ' αυτό το γήπεδο ακόμα και "μεγαθήρια" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

  • Ξεκάθαρο φαβορί ο ΠΑΟΚ
Οι Αυστριακοί το ομολογούν ότι ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση είναι ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό που καταλαβαίνεις εύκολα από τα συμφραζόμενα των δηλώσεών τους είναι η ελπίδα τους ότι θα φύγουν από την Θεσσαλονίκη με ένα σκορ που θα τους δίνει πιθανότητες πρόκρισης στην ρεβάνς. 

Φυσικά στο ποδόσφαιρο υπάρχει και το μη αναμενόμενο. Τα χρόνια άλλαξαν και ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, δεν είναι η σταθερά ποιοτική ομάδα, ιδίως της δεκαετίας του '70 και του '80, αλλά παραμένει στο πέρασμα του χρόνου μια ομάδα με μια πολύ δυνατή έδρα και προσφάτως με μια αξιοσημείωτη συνεχόμενη διετή παρουσία στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ

  • Το σοβαρό πλεονέκτημα της Τούμπας
Το δεδομένο είναι πως εάν ο ΠΑΟΚ απόψε δεν αξιοποιήσει το σοβαρό πλεονέκτημα της Τούμπας, τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα για τη ρεβάνς της Βιέννης. Οι Αυστριακοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην έδρα τους. Ειδικά η Ραπίντ. 

Για όσους θυμούνται, η πολύ καλή ομάδα του Μπάγεβιτς το Φθινόπωρο του 2001, καμιά δεκαριά μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, πέρασε δύσκολες ώρες με αντίπαλο την άσημη Κέρτεν στην Αυστρία και ήταν τυχερή που τελείωσε εκείνο το ματς 0-0. 

Άρα, όπως σωστά επεσήμανε και ο Δώνης, ο ΠΑΟΚ θέλει μια "καθαρή" νίκη, διατηρώντας παράλληλα το μηδέν στην άμυνα. Οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τον βάλει σε μεγάλους μπελάδες ενόψει της ρεβάνς.

  •  Οι απουσίες και οι ανέτοιμοι
Σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτονόητα σημαντική είναι η απουσία του έμπειρου Γκαρσία και η μη επαρκής ετοιμότητα του Σαλπιγγίδη και του Φωτάκη. Επιπροσθέτως από τους νεοαποκτηθέντες μόνο ο Κουμάλο έχει την δυνατότητα 90λεπτης συμμετοχής, ενώ ο Βιβιάν είναι εκτός αποστολής.

Όποιοι παίξουν, όμως, πρέπει να διακατέχονται από έναν συγκρατημένο αυθορμητισμό και ενθουσιασμό, αλλά ταυτόχρονα και από μια μεγάλη αίσθηση αυτοπεποίθησης από την αρχή του αγώνα, που θα περάσει με σαφήνεια το μήνυμα στους Αυστριακούς ότι εδώ δεν είναι παίξε γέλασε η κατάσταση... Το "κλειδί" της Τούμπας από μόνο του μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την τρίτη σερί πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Πηγή: Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου