Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αφαιρεί τους τίτλους του Άρμστρονγκ η USADA

Η USADA με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι αφαιρεί από τον Λανς Άρμστρονγκ και τους επτά τίτλους που είχε κατακτήσει στο γύρο Γαλλίας λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο αμερικάνικος οργανισμός αντιντόπινγκ απαγόρευσε παράλληλα στον παγκοσμίου φήμης ποδηλάτη να αγωνιστεί ξανά επαγγελματικά.


Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο Άρμστρονγκ δεν είχε βρεθεί ποτέ θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Η USADA ωστόσο πήρε την απόφασή της, βασιζόμενη σε καταθέσεις 10 μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Αμερικανός έκανε μεταγγίσεις αίματος χρησιμοποιώντας την ουσία ΕΡΟ.

Ο αθλητής ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προσβάλει την απόφαση, τονίζοντας σχετικά: "Η απόφασή μου δε συνιστά αναγνώριση της ενοχής μου, αλλά επιλογή να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου και στο Ίδρυμά μου για τους καρκινοπαθείς".

Ο διευθύνων σύμβουλος της USADA Tράβις Τάιγκαρτ, υποστήριξε μετά από αυτή την εξέλιξη: "Είναι μια θλιβερή ημέρα για όλους μας που αγαπάμε το άθλημα και τους ήρωες μας του αθλητισμού".

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρμστρονγκ είχε διαγνωστεί με προχωρημένο μεταστατικό καρκίνο στους όρχεις. Ανήγγειλε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 2005, ωστόσο το 2008 ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει για να λάβει μέρος στον Γύρο της Γαλλίας του 2009 και να κερδίσει προκειμένου να βοηθήσει αντικαρκινικές οργανώσεις.

Πηγή:  Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου