Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Vamos malaka! (pics)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μάλαγα το βράδυ στο «Ροσαλέδα» και στο πλευρό των Ανδαλουσιάνων θα είναι ο γνωστός σύνδεσμος οπαδών με το... ελληνικό όνομα.


Σε έναν Ελληνα προκαλεί εντύπωση όταν το βλέπει, όμως για εκείνους είναι καθημερινότητά και τρόπος για να στηρίζουν την αγαπημένη τους ομάδα. Οταν ο Απόστολος Βέλλιος πήγε με την Εβερτον στο «Ροσαλέδα» για φιλικό με την Μάλαγα,δεν μπόρεσε να κρύψει την απορία του για το τι μπορεί να σημαίνει η κλασική ελληνική λέξη σε πανό στις εξέδρες του γηπέδου της Ανδαλουσίας.

«Μαλάκα» ήταν το πρώτο όνομα της σημερινής πόλης της Μάλαγα, που βρίσκεται στην Νότια Ισπανία. Ο φοινικικός οικισμός ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. στην περιοχή Θέρο Γιβραλφάρο και του δόθηκε το όνομα «μαλάκα» το οποίο σύμφωνα με κάποιους συγγραφείς σημαίνει εργοστάσιο. 


Υπάρχει όμως και αντίθετη άποψη, αφού για άλλους πρόκεται για θεότητα Φοινίκων. Αυτό λοιπόν το όνομα επέλεξαν οπαδοί των Ανδαλουσιάνων για να ονομάσουν σύνδεσμό τους, που είναι γνωστός ως «Malaka Hinchas» που σημαίνει «οπαδοί μαλάκα».
  •  Δεν μπορεί, κάποιος θα τους έχει πει και για την ελληνική εκδοχή...
Πηγή: Gazzetta.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου