Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ

Οι μεγάλες ευθύνες του Φερέιρα και των παικτών του και η στήριξη του Γιάννη Αλαφούζου στον Πορτογάλο τεχνικό. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει για την θλιβερή εικόνα του Παναθηναϊκού που τέθηκε εκτός πρωταθλήματος και Ευρώπης από τον Σεπτέμβριο και την ανάγκη για τη λήψη γενναίων αποφάσεων.


Η κατάντια του Παναθηναϊκού προκαλεί θλίψη στον κόσμο του και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει μικρύνει σαν ομάδα. Μετά το -7 στο πρωτάθλημα ήρθε και το 3-0 από μια μέτρια ομάδα της Σλοβενίας στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και η χρονιά τελείωσε ουσιαστικά από τις 20 Σεπτεμβρίου. Τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα και ο συνολικός απολογισμός από το ξεκίνημα της σεζόν είναι 3 νίκες σε 8 παιχνίδια! Θλίψη!

Ο Φερέιρα έχει μεγάλες ευθύνες και μπορεί να επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα αλλά την περασμένη σεζόν παρουσίασε έναν καλό Παναθηναϊκό μέχρι τον Μάρτιο. Το καλοκαίρι έγιναν από νωρίς 6 μεταγραφές με παίκτες που επέλεξε ο ίδιος, κλείνοντας την πόρτα σε Έλληνες ποδοσφαιριστές (οι Γιαννιώτας και Κατίδης παρακάλαγαν για να έρθουν στην Παιανία), όμως η ομάδα δεν βλέπεται...

  • Έχει χάσει τον έλεγχο...
Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Για παράδειγμα ξεκίνησε με 4-3-3 στο Μάριμπορ με τον Χριστοδουλόπουλο που δεν μπορεί σε αυτή τη θέση στην κορυφή της επίθεσης και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου άλλαξε αρχικά το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Ζέκα στα δεξιά και στη συνέχεια σε 4-4-2 με τον Κουίνσι δίπλα στον Λάζαρο. Κοινώς η ομάδα δεν έχει αγωνιστικό πλάνο και απλά δεν υπάρχει βοήθεια από τον πάγκο.

Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι παίκτες. Χωρίς πάθος, δεύτεροι στην μπάλα σε όλες τις μονομαχίες και ανήμποροι να αντιδράσουν. Που είναι ο εγωισμός τους; Στον Παναθηναϊκό παίζουν. Παράλληλα διαπιστώνω ότι δεν έχουν εκρηκτικότητα με πρόβλημα στη φυσική κατάσταση.

  • Να ληφθούν γενναίες αποφάσεις...
Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι στηρίζει τον Φερέιρα αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να αντιστρέψει αυτή τη θλιβερή εικόνα ο Πορτογάλος τεχνικός. Μοιάζει δύσκολο έως απίθανο. Και με ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα τη Δευτέρα στη Λιβαδειά με τον Ατρόμητο, πως θα σταθεί ο Φερέιρα στον πάγκο του τριφυλλιού;

Στον Παναθηναϊκό χρειάζονται να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλθει. Και αν έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν με τον Φερέιρα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, τότε το επόμενο βήμα είναι να βγουν να πουν ότι θα δημιουργήσουν μια νέα ομάδα και να σταλούν στην εξέδρα κάποιοι παίκτες για παραδειγματισμό ώστε να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά όπως οι Λαγός, Φουρλάνος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος. Άλλωστε η προώθηση των παικτών από τις ακαδημίες διαφημίστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά οι μικροί βρίσκονται στην εξέδρα με εξαίρεση τον Μαυρία.

Πηγή:  Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου