Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χιτσκοκικό φινάλε στο Superclásico

Υπό το βλέμμα 65.000 οπαδών και των δύο ομάδων, Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, ενάμιση χρόνο μετά το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.


Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς 2-2 από Footballista

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους "εκατομμυριούχους", αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Πόντσιο εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και ξεγέλασε τον Οριόν, καταλήγοντας στα δίχτυα των "χενέισες".

Τρία λεπτά αργότερα, πάντως, ο Ματίας Αλμέιδα υποχρεώθηκε στην πρώτη του αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε ο Μόρι (τον αντικατέστησε ο Πιρές), ενώ στο 17' έγινε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αγκίρε!

Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους, η Μπόκα έκανε αισθητή την παρουσία της, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες. Στο 33' ο Βιάτρι έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Μπαροβέρο μπλόκαρε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 37' οι αμυντικοί σταμάτησαν τον Σίλβα πριν γίνει επικίνδυνος.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και τίποτα δεν φανέρωνε ότι το φινάλε θα είναι συγκλονιστικό. Πόσο μάλλον όταν μετά από ωραία μπαλιά του Σάντσες στο 70', ο Μόρα απέφυγε τον Οριόν και έκανε το 2-0.

Οι οπαδοί της Ρίβερ έκαναν σαν τρελοί στις κερκίδες, αλλά έξι λεπτά αργότερα σίγησαν καθώς ο Σίλβα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ακόστα από τον Πιρές. Στη συνέχεια ο Μόρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1 και στο 91' επήλθε το... μοιραίο για τους "εκατομμυριούχους".

Μετά από καλή προσπάθεια του Τρεζεγκέ, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο Ακόστα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Ερβίτι δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει με κοντινό πλασέ. 
  • Σε ρυθμούς twitter 

# Οι οπαδοί της Ρίβερ έφτιαξαν ένα μπαλόνι σε σχήμα γουρουνιού ντυμένο με φανέλα της Μπόκα. Για τους μη γνωρίζοντες, οι "εκατομμυριούχοι" αποκαλούν "γουρούνια" τους "χενέισες".

 Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου