Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συνελήφθη πρώην παίκτης της ΑΕΚ για εμπόριο ναρκωτικών!

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της σύλληψης παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ για εμπόριο ναρκωτικών!


Στην κατοχή του 45χρονου πρώην παίκτη της "Ένωσης" βρέθηκαν 850 χάπια μεθαδώνης!

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Άνω Λιοσίων όπου ο πρώην άσος των γηπέδων πιάστηκε στη φάκα της αστυνομίας.

Η είδηση έχει συγκλονίσει ανθρώπους που γνωρίζουν προσωπικά τον πρώην ποδοσφαιριστή δίχως ωστόσο η Αστυνομία να έχει αποκαλύψει την ταυτότητα του.

Περισσότερα »

Βιλανόβα ο διάδοχος του Γουαρδιόλα!



Η Μπαρτσελόνα δεν έμεινε πάντως με τα σταυρωμένα τα χέρια μετά το διαζύγιο με τον Καταλανό τεχνικό, με τον Άντονι Θουμπιθαρέτα να ανακοινώνει στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι τα ηνία της ομάδας θα περάσουν στον Τίτο Βιλανόβα, τον μέχρι πρότινος άμεσο συνεργάτη του Γουαρδιόλα.


"Η Μπαρτσελόνα είναι μία πολύ όμορφη πραγματικότητα αλλά περίπλοκη, θα πρέπει να την γνωρίσετε από μέσα. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε τον Τίτο.


Εμείς κοιτάζουμε πάντα το σπίτι μας, τους νέους μας, συνεπώς αυτή είναι η επιλογή μας. Υπάρχει ρίσκο αλλά όπως έχει πει μία φορά ο Γουαρδιόλα, σφίγουμε οι ζώνες και ξεκινάμε..."


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα" Σάντρο Ροσέλ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Πεπ Γουαρδιόλα:


"Ευχαριστούμε τον Πεπ για το γεγονός ότι βελτίωσε τον ποδοσφαιρικό μας κόσμο. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα όσα κατέκτησε με τη Μπαρτσελόνα.


Ο Πεπ τίμησε τις αξίες μας και θα τον ευχαριστούμε αιώνια. Του λέμε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας. Θα είναι πάντα ένας φίλος της Μπαρτσελόνα.


Το σημαντικότερο τρόπαιο που κατακτήσαμε με τον Πεπ είναι η υπερηφάνεια".


Βιλανόβα, ο άνθρωπος που "μπήκε στο μάτι" του Μουρίνιο


Το εντυπωσιακό με τον Φρανσέσκ "Τίτο" Βιλανόβα (το πλήρες όνομά του) είναι ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ως ποδοσφαιριστής στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο ήταν πιστός συνεργάτης του Γουαρδιόλα την τελευταία πενταετία.


Τη σεζόν 2007-08 ήταν στο πλευρό του στη Μπαρτσελόνα Β' ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια γεύτηκε το νέκταρ των καταλανικών θριάμβων ως βοηθός προπονητή στους Καταλανούς.


Ο 42χρονος τεχνικός (δημοφιλέστερη λέξη στο twitter τις τελευταίες ώρες) έγινε μάλιστα ευρέως γνωστός στο κοινό με το επεισόδιο που είχε με τον Ζοζέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια πρόσφατου ντέρμπι Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο "special one" του είχε επιτεθεί βάζοντας το δάχτυλο στο μάτι του.

Περισσότερα »

Η συνέντευξη Τύπου του τελικού Κυπέλλου

Παιχνίδι με τους... τίτλους του φαβορί και του αουτσάιντερ έκαναν ο Ερνέστο Βαλβέρδε κι ο Γιώργος Δώνης, που μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό του Κυπέλλου, μαζί με τους αρχηγούς Βασίλη Τοροσίδη και Σωκράτη Φυτανίδη.


Μπορεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να έχει ένα μεγάλο φαβορί (Ολυμπιακός) και ένας αουτσάιντερ (Ατρόμητος), ωστόσο οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν συμφωνούν σε αυτό.

Τόσο οι Γιώργος Δώνης, Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και οι Σωκράτης Φυνατίδης, Βασίλης Τοροσίδης, στην συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ την Παρασκευή (27/4) τόνισαν πως ο τελικός του Σαββάτου είναι ανοιχτός σε όλα τα αποτέλεσματα και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Στο μόνο που συμφώνησαν όλοι οι πρωταγωνιστές είναι πως θα συμμετάσχουν οι δύο καλύτερες φετινές ομάδες και πως ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο θα μετέχει και αυτός από την πλευρά του σε μια γιορτή και θα ευχαριστεί θέαμτα από δύο ομάδες που διαθέτουν ποιότητα.


Βαλβέρδε: "Είμαστε μια μέρα πριν τον τελικό μια ημέρα σημαντική και για μας και για τον Ατρόμητο. Πιστεύω θα γίνει ένας καλός τελικός, από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε το νταμπλ για να τελειώσει πολύ ωραία η χρονιά.

Δώνης: "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι διανύσαμε μια ωραία διαδρομή για να φτάσουμε στον τελικό συγχαρητήρια σε όλους, πρώτα στους παίκτες μου που αυτή τη σεζόν με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο.

Όλοι γύρω από την ομάδα είτε αφορά νομίζω ότι δουλέψαμε στο τέλειο και είμαστε μέσα σε όλους τους θεσμούς, πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Είμαι σίγουρος όταν αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα το ευχαριστηθούμε και θα πάμε στο βάθρο είτε νικητές είτε ηττημένοι, και όπως είπα και την προηγούμενη φορά πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν διασκέδαση και να είναι γιορτή.

Περισσότερα »

Η Μπάγερν στο ΟΑΚΑ για τον Μιραλάς

Η επίδοξη πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου, στρέφει το βλέμμα της στον Κέβιν Μιραλάς και θα στείλει το no1 του τμήματος σκάουτινγκ στον τελικό του ΟΑΚΑ.


Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα 20 γκολ του στο πρωτάθλημα, έχουν κάνει το Κέβιν Μιραλάς περιζήτητο σε ευρωπαϊκές ομάδες, που έγραψαν και γράφουν ιστορία στην ποδοσφαιρική Γηραιά Ήπειρο.


Οι φήμες είναι πολλές, όσα και τα ονόματα των ομάδων που έχουν ακουστεί, όμως για πρώτη φορά βγαίνει στο προσκήνιο και το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου.


Η συγκεκριμένη πληροφορία, προκύπτει από τις δηλώσεις του γνωστού Μυτιληνιού μάνατζερ, Αχιλλέα Χατζηνικολάου στην ιστοσελίδα του, ο οποίος τονίζει πως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα βρίσκεται άνθρωπος της Μπάγερν.


Και δεν αναφέρθηκε σ' έναν απλό σκάουτ, αλλά τον no1 του τμήματος σκάουτινγκ των "Βαυαρών", τον Βόλφγκάνγκ Ντρέμλερ, κάτι που μαρτυρά πως οι επίδοξοι πρωταθλητές Ευρώπης εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Βέλγου επιθετικού.

Περισσότερα »

Τέλος ο Γουαρδιόλα από Μπαρτσελόνα

Παρελθόν από τον πάγκο των Καταλανών αποτελεί πλέον ο Πεπ Γουαρδιόλα. "Παιδιά, αφήνω τη Μπάρτσα", είπε ο 41χρονος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του στη σημερινή προπόνηση.


Ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στα 113 χρόνια ιστορίας της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γουαρδιόλα, έβαλε "τίτλους τέλους" την Παρασκευή (27/4) μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας με τον σύλλογο, ανακοινώνοντας στους παίκτες του πως δεν θα συνεχίσει στο τιμόνι και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

"Παιδιά, φεύγω από τη Μπαρτσελόνα", είπε χαρακτηριστικά στους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της προπόνησης όπως αποκάλυψε η "Marca" στην ηλεκτρονική της έκδοση, με τον Καταλανό τεχνικό να αναμένεται να μιλήσει για την απόφαση αποχώρησής του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στις 13.30 (ώρα Ισπανίας).

Βάσει του ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ, ο νεαρός τεχνικός είχε συνάντηση το πρωί με τον Σάντρο Ροσέλ που κράτησε παραπάνω από μία ώρα (με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της προπόνησης) ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τους συνεργάτες του στο "Ciutat Esportiva" πως η νέα σεζόν θα τον βρεί εκτός "μπλαουγκράνα".

Να σημειωθεί πως στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι στην αίθουσα "Ricard Maxenchs" του Καμπ Νόου, θα παραστούν τόσο ο πρόεδρος Σάντρο Ροσέλ όσο και ο ποδοσφαιρικός διευθυντής Άντονιο Θουμπιθαρέτα.

Ο Γουαρδιόλα παρουσιάστηκε επίσημα από τους "μπλαουγκράνα" στις 17 Ιουνίου του 2008, παίρνοντας τη θέση του Φρανκ Ράικαρντ μετά από πέντε χρόνια παρουσίας του Ολλανδού στο τιμόνι, ενώ σε αυτά τα 4 χρόνια έγραψε χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της Μπαρτσελόνα κατακτώντας συνολικά 13 τίτλους που ίσως γίνουν και 14 στο φινάλε της σεζόν (υπάρχει και ο τελικός του Κόπα Ντελ Ρέι με αντίπαλο τη Μπιλμπάο).

Όσο για τη χρονιά (ημερολογιακά) που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των φίλων της Μπαρτσελόνα αυτή είναι σίγουρα το 2009 αφού μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες ο 38χρονος τότε τεχνικός οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση και των 6 τίτλων που διεκδίκησε!

Όσο για τους 13 τίτλους της Μπαρτσελόνα επί εποχής Γουαρδιόλα, αυτοί είναι: 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Συνολικά, ο Καταλανός τεχνικός κάθησε σε 242 ματς στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, έχοντας 175 νίκες - 46 ισοπαλίες - 21 νίκες (72% το ποσοστό νικών του) και τέρματα 618 υπέρ - 178 κατά.

Περισσότερα »

Τελικός με Ατλέτικο και Μπιλμπάο

Ισπανικός θα είναι ο τελικός του Europa League στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι, με αντιπάλους Ατλέτικο και Μπιλμπάο. Οι "ροχιμπλάνκος" νίκησαν και στο "Μεστάγια" την Βαλένθια, ενώ η Μπιλμπάο απέφυγε την παράταση με γκολ του Γιορέντε στο 88' κόντρα στην Σπόρτινγκ.



Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπιλμπάο είναι οι ομάδες που θα παίξουν στον τελικό του Europa League στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι.

Ένας χρόνο μετά τον πορτογαλικό τελικό της Πόρτο με την Μπράγκα, ο τελικός θα είναι ισπανικός, με κοινό στοιχείο τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης και πέρσι και φέτος, Φαλκάο.

Περισσότερα »