Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Βλέπουν Ρόσενμπεργκ!

O Mάρκους Ρόσενμπεργκ αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Ποια είναι τα δεδομένα για τον επιθετικό της Βέρντερ Βρέμης.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωταθλητής, ο 29χρονος Σουηδός επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης, Μάρκους Ρόσενμπεργκ, συμπαίκτης του Όλοφ Μέλμπεργκ στην εθνική Σουηδίας, βρίσκεται μέσα στους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού.

Ο Ρόσενμπεργκ είναι 30 φορές διεθνής και έχει φορέσει την φανέλα της Βέρντερ σε 122 παιχνίδια πρωταθλήματος, με συγκομιδή 40 γκολ.

Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις επιθετικούς ενώ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η επιστροφή του Μήτρογλου. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Πάντελιτς και ο Ντιόγκο, ενώ δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί και ο Τζεμπούρ, αν έρθει καλή πρόταση από το εξωτερικό.

Ο Ρόσενμπεργκ από την στιγμή που μένει ελεύθερος αποτελεί δελεαστική πρόταση για τον Ολυμπιακό. Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κυμαίνεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα »

Πρώτο φαβορί ο Πασιένσια!

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος προπονητής για τον Ολυμπιακό. Ποια είναι τα δεδομένα για τον 43χρονο Πορτογάλο.


Ο Μάης αναμένεται να είναι "καυτός" για τον Ολυμπιακό στο θέμα του προπονητή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Ντομίνγκος Πασιένσια είναι ο επικρατέστερος για τον πάγκο των "ερυθρόλευκων".

Οι πιθανότητες του 43χρονου Πορτογάλου προπονητή να αναλάβει τις τύχες του Ολυμπιακού αυξήθηκαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε συνάντηση το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ, ατζέντη του Ουνάι Έμερι, μεγάλο πόθο της διοίκησης για τον πάγκο της ομάδας.

Από την συνάντηση δεν προέκυψε κάποια σημαντική εξέλιξη με τον 40χρονο προπονητή. Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ θέλησε να κερδίσει και άλλο χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερες προτάσεις για τον προπονητή της Βαλένθια.

Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να περιμένει μέχρι την φιέστα της ερχόμενης εβδομάδας με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα πρωταθλήματα.


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο περιθώριο της συνάντησης με την Θύρα 7 άφησε λίγες πιθανότητες να συνεργαστεί ο Ολυμπιακός με τον Ουνάι Έμερι, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει προπονητής ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Στον Ολυμπιακό, θεωρούν, ότι ο Ντομίνγκος Πασιένσια, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν νέο Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς έχει περίπου το ίδιο βιογραφικό με τον Ισπανό. Είναι νέος, φιλόδοξος, εργατικός, έβγαλε την Μπράγκα από την αφάνεια, δημιουργεί ομάδες και του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Επίσης, στα συν του είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερο υψηλό κασέ.

Περισσότερα »

Πλάνο νίκης την τελευταία στιγμή

Ο Λάσλο Μπόλονι δεν ξεκαθάρισε ποια ενδεκάδα θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην ΑΕΚ, υπάρχει ωστόσο ένα σχήμα που κυριαρχεί στο μυαλό του.


Μετά από καιρό ο ΠΑΟΚ θα δώσει ένα σημαντικό παιχνίδι έχοντας διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του. Κατά συνέπεια, οι εναλλακτικές λύσεις στις οποίες μπορεί να ποντάρει για την ενδεκάδα στο ματς με την ΑΕΚ ο Λάσλο Μπόλονι είναι περισσότερες από μία και το γεγονός αυτό τον βάζει σε διλήμματα.

Στην τελευταία προπόνηση που έγινε στην Τούμπα την Πρωτομαγιά, οι δοκιμές ήταν πολλές, όχι όμως κάποια ξεκάθαρη πάνω στην ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Έδειξε, μάλιστα, για δύο θέσεις να προβληματίζεται ιδιαίτερα, αυτές του επιτελικού μέσου και του αριστερού χαφ εξτρέμ. Και πιθανόν αυτός ο προβληματισμός να υπάρχει μέχρι και λίγες ώρες πριν το παιχνίδι.

Ας δούμε, όμως, όλα τα δεδομένα. Όπως έχουμε σημειώσει από τις προηγούμενες μέρες υπάρχουν 7 ποδοσφαιριστές που θεωρούνται βέβαιοι για την ενδεκάδα. Το δίδυμο των Μαλεζά-Τσιρίλο ως στόπερ και ο Έτο ως δεξί μπακ στην άμυνα, οι Γκαρσία-Λάζαρ στα χαφ και οι Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Αθανασιάδης (κορυφή) στην επίθεση.

Από 'κει και πέρα υπάρχουν και δύο που δείχνουν ακλόνητα φαβορί στη θέση τους. Ο Χαλκιάς κάτω από την εστία και ο Σταφυλίδης ως αριστερός μπακ. Μένουν δύο θέσεις για τις οποίες ο Μπόλονι κάνει ακόμη δεύτερες σκέψεις. Η μία είναι αυτή του αριστερού χαφ εξτρέμ, στην οποία σήμερα ο Ρουμάνος τεχνικός δοκίμασε και Λίνο και Νιμανί, με πιθανότερο το συνδυασμό των Σταφυλίδη μπακ και Λίνο χαφ εξτρέμ. Υπάρχει και ένα εναλλακτικό, αλλά δύσκολα εφαρμόσιμο, σενάριο των Λίνο στη θέση του μπακ και Νιμανί μπροστά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για λίγο στις σημερινές δοκιμές πήρε χρόνο ως εξτρέμ  και ο Ρομπέρ.

Όσο για το μεγαλύτερο δίλημμα του Μπόλονι, αυτό έχει να κάνει με το αν παίξει ο Φωτάκης ή ο Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού. Τις δύο τελευταίες μέρες τους άλλαζε συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Όμως, λόγω της προτίμησης που έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, αλλά και της πίεσης που θα ζητήσει να ασκηθεί στην άμυνα της ΑΕΚ, η χρησιμοποίηση του Φωτάκη συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες.

Περισσότερα »