Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Atromitos vs PAOK Live !


Περισσότερα »

Συγκρατημένα πανηγύρια στη Μάντσεστερ Σίτι

Μία ανάσα από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, τόσο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι όσο και οι ποδοσφαιριστές τονίζουν πως δεν έχει κριθεί τίποτα. Διαβάστε τι δήλωσαν.


Αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια είναι η Μάντσεστερ Σίτι.


Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έκανε το μεγάλο βήμα κόντρα στη Νιούκαστλ και πλέον έχει το ένα χέρι πάνω στον τίτλο.

Όπως και το 1968 έτσι και αυτή τη φορά οι "πολίτες" νίκησαν αρχικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία άφησαν δεύτερη στη βαθμολογία (σ.σ. παρόλο που οι δύο ομάδες ισοβαθμούν), ενώ πήραν στη συνέχεια και το καθοριστικό διπλό ενάντια στη Νιούκαστλ. Μπορεί τότε το παιχνίδι με την "τουν" να ήταν την τελευταία αγωνιστική και η νίκη με 4-3 να τους έδινε και μαθηματικά τον τίτλο, όμως, το αποτέλεσμα που πήραν χθες (6/5) ήταν εξίσου σημαντικό.

Ο λόγος είναι πως πλέον το πρωτάθλημα χάνεται μόνο με αυτοχειρία της Σίτι. Η ομάδα του Μαντσίνι υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την ΚΠΡ, η οποία παλεύει για την παραμονή της, και σε περίπτωση κατάκτησης των τριών βαθμών θα είναι πρωταθλήτρια, αφού η Γιουνάιτεντ καλείται να καλύψει μία διαφορά οκτώ τερμάτων.

Το κλίμα που επικρατεί στις τάξης της αυτή τη στιγμή είναι πανηγυρικό, αλλά ο Μαντσίνι με δηλώσεις του προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, αφού μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτα. Συγκεκριμένα ο Ιταλός τεχνικός είπε: "Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι και θα είναι πολύ δύσκολο, αφού η ΚΠΡ παλεύει για τη σωτηρία της. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν και το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. μετά τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ)".

"Ίσως είμαστε φαβορί, επειδή αν νικήσουμε την ΚΠΡ θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όμως, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά για το παιχνίδι με την ΚΠΡ. Αν πιστέψουμε ότι έχουμε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα θα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος".


Εν τω μεταξύ, λίγο μετά το παιχνίδι οι παίκτες της Σίτι άρχισαν να σχολιάζουν στο Twitter. Ο αρχηγός Βινσέντ Κομπανί έγραψε: "Φοβερή ομαδική εμφάνιση. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος, που έχω αυτούς τους εξαιρετικούς συμπαίκτες. Δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα ακόμα, το γνωρίζει η ομάδα. Θα προετοιμαστούμε όπως πάντα για τον αγώνα με την ΚΠΡ και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Από την πλευρά του ο Σέρχιο Αγκουέρο προσέθεσε: "Φοβερό παιχνίδι για τη Μάντσεστερ Σίτι. Θέλαμε τη νίκη και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τώρα με την υποστήριξή σας θα κάνουμε την τελευταία μας προσπάθεια. Το όνειρο είναι πιο κοντά από ποτέ. Πάμε Σίτι!"

Περισσότερα »

Τρελά πανηγύρια για Γιουβέντους !

Δείτε πώς πανηγύρισαν μετά το τέλος του αγώνα με την Κάλιαρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίκτες και οπαδοί της Γιουβέντους και τι δήλωσαν οι Αντόνιο Κόντε και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (videos).



Όπως ήταν φυσικό μετά το τέλος του αγώνα τα πανηγύρια που ξέσπασαν ήταν έξαλλα, για μία νέα ομάδα σε μεγάλο βαθμό, πολλοί παίκτες της οποίας δεν είχαν κατακτήσει ως τώρα το Καμπιονάτο. Σε αυτούς θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Αντόνιο Κόντε, ο προπονητής των "μπιανκονέρι", ο οποίος πήρε τον πρώτο του τίτλο, όπως τόνισε και ο ίδιος στις δηλώσεις του.


"Αυτό το πρωτάθλημα είναι το πρώτο μου ως προπονητής. Τώρα θέλουμε να το πανηγυρίσουμε με τους οπαδούς και δε θα είναι εύκολο να βγούμε από τα αποδυτήρια. Είναι πραγματικά απίστευτο και πολύ όμορφο. Ήταν μία ξεχωριστή χρονιά. Συγχαρητήρια σε όλους τους οπαδούς και τους παίκτες, το πιστεύαμε από την αρχή".


Από την πλευρά του ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, είπε: "Αυτό το πρωτάθλημα αφήνει μία ξεχωριστή γεύση μετά από τόσα χρονια και πρέπει να πω πως είναι καλύτερο και από τον τίτλο που είχαμε κατακτήσει κόντρα στη Ρίμινι (τη Serie B το 2007). Άρχισα τη σεζόν και ήλπιζα να κατακτήσω κάτι. Μερικές φορές δε συμβαίνει, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) πανηγυρίζουμε το πρωτάθλημα, το οποίο το αξίζαμε".

Περισσότερα »

"Αρχίζει τις προπονήσεις ο Λέτο"

Ο Έλληνας γιατρός του Λέτο, Κυριάκος Τσαπράλης μίλησε για την εξέλιξη της αποθεραπείας του Αργεντινού. Τι ανέφερε για ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης.

 

"Πάνε καλά τα πράγματα. Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα αλλά το πρόγραμμα προχωράει σωστά. Ίσως αυτή την εβδομάδα να αρχίσει ο Λέτο το τρέξιμο. Χωρίς μπάλα βεβαίως.

Αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα κάποιων μετρήσεων για την ενδυνάμωση στο γόνατό του", τόνισε αρχικά στη LiveSport ο Κυριάκος Τσαπράλης.

"Περίπου σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του στη Μπολόνια. Σχετικά με την αποφυγή ή όχι της χειρουργικής επέμβασης, πρέπει να περιμένουμε πως θα ανταποκριθεί το γόνατο όταν αρχίσει ο Λέτο τις προπονήσεις", συνέχισε ο Έλληνας γιατρός του Αργεντινού.

Τέλος υπογράμμισε ότι ο Λέτο είναι πολύ συνεργάσιμος και θετικός και μόνο στην αρχή εμφανίστηκε πιεσμένος. Και αυτό γιατί πίστευε ότι θα μπορούσε να παίξει στα πλέι-οφ.

Περισσότερα »

Αθανασιάδης, το αγαπημένο παιδί του Μπόλονι

Διαβάστε στο Football Sports HD γιατί ο Κλάους Αθανασιάδης έχει "κλέψει" την καρδιά του Λάσλο Μπόλονι.


Αν κανείς χαρακτηρίσει τη φετινή ως "χρονιά του Αθανασιάδη" δεν θα έχει άδικο. Ο νεαρός φορ έχει ήδη φθάσει τα 17 γκολ (12 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και 4 στο Europa League), έχει κληθεί στην Εθνική Ανδρών από το Φερνάντο Σάντος, ενώ το όνομά του φέρεται να είναι σημειωμένο στα μπλοκάκια αρκετών σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων.


Στην αλματώδη εξέλιξή του σημαντικό ρόλο έχει παίξει και ο Λάσλο Μπόλονι που από το πρώτο διάστημα κιόλας της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, είχε διαγνώσει την ιδιαίτερη ικανότητα του Κλάους στο γκολ. "Αν μπορούμε να πάρουμε ένα μεγάλο όνομα σέντερ φορ τύπου Μποκανί έχει καλώς, διαφορετικά αφήστε με να δουλέψω με τον πιτσιρικά" είχε διαμηνύσει το περασμένο καλοκαίρι ο Ρουμάνος τεχνικός στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και αποδείχθηκε ότι δεν είχε άδικο.


Ο Αθνασιάδης φρόντισε να τον δικαιώσει από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, χωρίς, όμως, να παραβλέψει να βελτιωθεί σε άλλους τομείς πέρα από το σκοράρισμα. Μέσα από την καθημερινή δουλειά βελτιώθηκε στο κράτημα και το μοίρασμα της μπάλας, στο πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα, στις τοποθετήσεις και τις κινήσεις του εντός και εκτός περιοχής. Εξελίσσεται σε ένα σέντερ φορ με συμμετοχή στο παραγωγικό παιχνίδι της ομάδας του και όχι μόνο σε σκόρερ που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό.


Μυαλό και χαρακτήρας έχουν κερδίσει τον Μπόλονι


Μετά από σχεδόν 10 μήνες συνεργασίας ο Μπόλονι μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Κλάους. Του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί, όπως λέει στους συνεργάτες του, "του ζητάω δέκα πράγματα μέσα στο γήπεδο και μου κάνει και τα δέκα". Γι' αυτό και τον στηρίζει και σε δύσκολες στιγμές ή σε περιόδους αφλογιστίας. Ο έμπειρος τεχνικός, μετρ στο να αναδεικνύει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, πιστεύει ότι ο Αθανασιάδης έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Και δεν διστάζει να ομολογήσει πώς "θα τον έπαιρνα μαζί μου σε όποια ομάδα κι αν ήμουν προπονητής".


Η εκτίμηση, φυσικά, είναι αμοιβαία, καθώς ο 23χρονος φορ έχει παραδεχθεί αρκετές φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι "ο Μπόλονι με έχει βοηθήσει και μαθαίνω πολλά από αυτόν". Το σίγουρο είναι ότι όσο συνεχίζεται η σχέση Μπόλονι-Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα ωφελημένος.

Περισσότερα »

Η Μπενφίκα θέλει Βαλβέρδε !

Φαβορί για τον πάγκο της Μπενφίκα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε σύμφωνα με ΜΜΕ από την Ισπανία. Διαβάστε αναλυτικά.


Ο γνωστός ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός "Cadena Ser" ανέφερε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μέσα στα φαβορί ώστε να αντικαταστήσει στην τεχνική ηγεσία της Μπενφίκα τον Ζόρζε Ζεζούς.

Το μέλλον του Ζόρζε Ζεζούς είναι αμφίβολο στην Λισαβόνα. Ναι μεν η Μπενφίκα είχε μία καλή πορεία στην Ευρώπη, αλλά στην Πορτογαλία έχασε το Πρωτάθλημα, καθώς το κατέκτησε η Πόρτο.

Ο Ζόρζε Ζεσούς βρίσκεται από το 2009 στην Μπενφίκα ως πρώτος προπονητής και η διοίκηση του συλλόγου μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει μαζί του συνάντηση ώστε να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασία τους.

Ο Ζεζούς έχει για έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τους "αετούς", αλλά όπως φαίνεται, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η Μπενφίκα επιθυμεί να "σπάσει" το συμβόλαιο της μαζί του και ήδη εξετάζει εναλλακτικές λύσεις προπονητών.

Στα φαβορί δεσπόζουν τα ονόματα των Ερνέστο Βαλβέρδε και Μαρσελίνιο Τοράλ, ο οποίος υπήρξε πρόσφατα προπονητής της Σεβίλλης.

Περισσότερα »

Fins aviat Pep!

Στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας έζησε το βράδυ του Σαββάτου το «Καμπ Νόου», εκεί όπου οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα τίμησαν τον Πεπ Γουαρδιόλα στο τελευταίο του παιχνίδι στην έδρα των «μπλαουγκράνα». Το Football Sports HD βρέθηκε στην κερκίδα του «Estadi» και σας μεταφέρει το κλίμα..

















Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησαν το βράδυ του Σαββάτου τον Πεπ Γουαρδιόλα, ευχαριστώντας τον για όσα πρόσφερε στον σύλλογο.

Το Football Sports HD βρέθηκε στο «Καμπ Νόου» και έζησε από κοντά τα συγκλονιστικά 11 λεπτά αμέσως μετά τη λήξη του καταλανικού ντέρμπι.

Οι 90.000 θεατές που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στις κερκίδες του «Καμπ Νόου» θα θυμούνται για πάντα τις μαγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον «ναό» της Μπαρτσελόνα. Ο αποχαιρετισμός στον Πεπ Γουαρδιόλα, που κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας σε αγώνα εντός έδρας, δεν είχε ούτε δράματα, ούτε υπερβολές, ούτε υστερίες. Ήταν όμως με μια λέξη, συγκλονιστικός.

Γιατί σε αυτόν υπήρξαν μόνο συναισθήματα. Μέσα στα 11 λεπτά που ακολούθησαν τη λήξη του καταλανικού ντέρμπι, συναντήθηκαν η αναγνώριση και η αγάπη για ένα από τα σύμβολα του συλλόγου, που πλέον έχει τη θέση που του αρμόζει στο Πάνθεον των ηρώων της Μπαρτσελόνα, δίπλα στους Γκάμπερ, Κουμπάλα και Κρόιφ. Τα λόγια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποδώσουν αυτό που ένιωσαν όσοι βρέθηκαν εκεί.


Το ίδιο και οι εικόνες. Όσο και αν είναι εντυπωσιακές. Που είναι. Όμως την κλιμάκωση και την κορύφωση των συναισθημάτων που ξεκίνησε λίγο πριν τον αγώνα και ολοκληρώθηκε στο «πασίγιο» παικτών και συνεργατών του Πεπ, τίποτα δεν είναι ικανό να μεταφέρει σε ένα κείμενο ή σε ένα βίντεο. Ελάχιστα μόνο μπορώ να γράψω σε σχέση με όσα ένιωσα το βράδυ του Σαββάτου.

Από τη μυριόστομη κραυγή που υψώθηκε στον ουρανό του «Καμπ Νόου», όταν η μεγαφωνία ανακοίνωσε το όνομα του προπονητή της ομάδας. Από τα 40.000 σημαιάκια που έγραφαν πάνω «Grácies Pep» και κυμάτιζαν ασταμάτητα συνοδεύοντας τα λάβαρα της Μπαρτσελόνα και τις χιλιάδες σενιέρες. Από την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο με το «som la gent blaugrana» να ηχεί και να εμπνέει.


Από το εντυπωσιακό πανό που ξετυλίχτηκε δευτερόλεπτα πριν τη σέντρα αποκαλύπτοντας αυτό που νιώθουν όλοι οι «μπαρσελονίστας» για τον προπονητή τους. «T’ estimem Pep», σ’ αγαπάμε Πεπ. Από το πρώτο γκολ του Μέσι και τους πανηγυρισμούς της κερκίδας. Από το χειροκρότημα στο 22ο λεπτό στον Αμπιντάλ, που αν και απών, είναι πάντα παρών. Από το δεύτερο και το τρίτο γκολ του Μέσι που καθάρισε και διαδικαστικά το ντέρμπι.

Από το τέταρτο με τον Λέο να τρέχει στον πάγκο, να αγκαλιάζει τον Πεπ και τους υπόλοιπους παίκτες να ακολουθούν. Από τη λήξη του αγώνα και μετά, με τον Μανέλ Βικ, την ίδια τη φωνή του «Καμπ Νόου», να ευχαριστεί από το μικρόφωνο τον Γουαρδιόλα για όσα πρόσφερε ως παίκτης και προπονητής στον σύλλογο. Από τα μάτριξ που άρχισαν να δείχνουν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του Πεπ και της ομάδας την τελευταία τετραετία.


Από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της βραδιάς, που κρατούσε στα χέρια του το μικρόφωνο περιμένοντας να μιλήσει, ενώ ηχούσαν οι νότες από το τραγούδι του Καταλανού τραγουδοποιού Γιουίς Γιακ, «Que tinguem sort» (καλή μας τύχη). Ο συμβολισμός σε όλο του το μεγαλείο, αφού οι στίχοι μιλάνε για ένα ζευγάρι που χωρίζει...

Από τα ίδια τα λόγια του Πεπ όταν πήρε τον λόγο και μίλησε για τους υπέροχους παίκτες του, για τον κόσμο και για το πόσο τυχεροί είμαστε όλοι εμείς που μας «έτυχε» αυτή η ομάδα. Από το γεμάτο συγκίνηση ευχαριστώ του σε όλους και από τους παίκτες που στάθηκαν κοντά του παρακολουθώντας με βουρκωμένα μάτια. Από τις 90.000 culés στις κερκίδες και τα βουβά δάκρυα που κυλούσαν ασταμάτητα.

Από τον χαιρετισμό και τα φιλιά που έστειλε ο Πεπ στις κερκίδες που τον αποθέωναν ασταμάτητα. Από το «πασίγιο» που έφτιαξαν παίκτες και τεχνικό τιμ για να περάσει ανάμεσά του ο αρχιτέκτονας της πιο πετυχημένης περιόδου της Μπαρτσελόνα. Και τέλος, από τον χαιρετισμό που επιφύλαξε ο ίδιος ο Γουαρδιόλα στο «Καμπ Νόου», όταν μετά τη συνέντευξη Τύπου, μπήκε μαζί με την οικογένειά του στο έρημο πλέον γήπεδο, για να πάρει μαζί του την πιο προσωπική ανάμνηση.


Όπως όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο γήπεδο, όπως όλοι εμείς που έχουμε την τύχη να ζούμε το δημιούργημα του Πεπ, όπως το ίδιο το ποδόσφαιρο έχει το προνόμιο να διαθέτει αυτή την ομάδα, όπως όταν με το καλό θα κλείσει αυτός ο κύκλος των επιτυχιών, θα είναι οι αναμνήσεις αυτές που θα συνεχίσουν να διηγούνται την ιστορία αυτών των παικτών, μεταφέροντας στις επόμενες γενιές το συναίσθημα, το μεγαλείο και την περηφάνεια του «més que un club».

Δε νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα, έτσι κι αλλιώς δεν έχω κάτι άλλο να γράψω. Εκτός από τον θαυμασμό, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη που νιώθω για τον Πεπ. Για όσα οραματίστηκε, δημιούργησε και πρόσφερε στον σύλλογο της καρδιάς του. Το Σάββατο το βράδυ μέσα στο «Καμπ Νόου» βρίσκονταν όλες οι φυλές του κόσμου. Και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Γουαρδιόλα. Ότι το ποδόσφαιρο που παίζει η Pep Team το αγάπησαν και το θαυμάζουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε κάθε γωνιά της υφηλίου.

Γι’ αυτό και ευχαριστώ τον «Θεό» του ποδοσφαίρου που με έκανε να ζήσω από κοντά αυτό που έζησα το Σάββατο το βράδυ στο «Καμπ Νόου». Grácies Pep. Fins aviat.

Περισσότερα »