Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το συγκινητικό "αντίο" του Σουάρες

Ο Λουίς Σουάρες βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο για να χαιρετήσει τους οπαδούς της Λίβερπουλ μετά το τελευταίο εντός έδρας ματς των "κόκκινων". Δείτε τον μαζί με την 19 μηνών κόρη του!


 

Η "τεσσάρα" επί της Τσέλσι επέτρεψε στη Λίβερπουλ να ολοκληρώσει με όμορφο τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, και έτσι ο Λουίς Σουάρες βρήκε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει... οικογενειακά τους οπαδούς των "κόκκινων".

Ο Ουρουγουανός επιθετικός έβαλε την μικρή κόρη του, Ντελφίνα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο του "Άνφιλντ", με το μικρότερο μέλος της οικογένειας Σουάρες να κλέβει με χαρακτηριστική ευκολία την παράσταση χαιρετώντας το κοινό μαζί με τον πατέρα της.

Να σημειωθεί πως το τέλος της σεζόν (απομένει μία ακόμα αγωνιστική) βρίσκει τον Λουίς Σουάρες να μετράει 17 γκολ για λογαριασμό της Λίβερπουλ, εκ των οποίων τα 11 στο πρωτάθλημα.


Ο Λουίς Σουάρες μαζί με την κόρη του Ντελφίνα

Περισσότερα »

Ντρέντε: "Ο Μέσι με αποκάλεσε νέγρο"

Ο Ρόιστον Ντρέντε εξαπέλυσε αιχμές κατά του Λιονέλ Μέσι για τη συμπεριφορά που είχε ο Αργεντινός εναντίον του όσες φορές τέθηκαν αντιμέτωποι στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.


"Τον αντιμετώπισα αρκετές φορές και πάντα είχαμε προβλήματα μεταξύ μας. Ξέρετε τί είναι αυτό που με ενοχλεί; Ο τόνος της φωνής του με τον οποίο λέει πάντα "νέγρε, νέγρε".

Καταλαβαίνω ότι η λέξη "νέγρος" στη Λατινική Αμερική είναι κάτι πολύ συνήθες αλλά εμείς δεν το αντέχουμε", τόνισε ο 25χρονος Ολλανδός μέσος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της πατρίδας του "Nu.ul", και πρόσθεσε:

"Ο Μαχαμαντού Ντιαρά, συμπαίκτης μου στη Ρεάλ, μπορούσε να εκραγεί εάν του απηύθυναν τη λεξη "νέγρος". Οι Αργεντίνοι Γκαμπριέλ Χάιντσε και Γκονσάλο Ιγκουαΐν τον αποκαλούσαν αρχικά έτσι στις προπονήσεις, όμως το σταμάτησαν.

Όταν η Έρκουλες έπαιξε πέρυσι με τη Μπαρτσελόνα, είχα μία αντιπαράθεση μαζί του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μου έδωσε το χέρι του στο ματς και μου ξαναείπε αρκετές φορές "γεια σου νέγρε".


  Ο Ντρέντε καυγαδίζει με τον Μέσι κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος Μπαρτσελόνα - Έρκουλες στο "Καμπ Νόου" (11 Σεπτεμβρίου 2010)

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ντρέντε  (δανεικός τις δύο τελευταίες σεζόν από τη Ρεάλ σε Έρκουλες και Έβερτον αντίστοιχα) δεν έκρυψε τέλος την επιθυμία του να ξαναγυρίσει στην Ολλανδία και να φορέσει τη φανέλα της Φέγενορντ, η οποία πήρε μάλιστα εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ για τη νέα σεζόν.

Να σημειωθεί πως η "Daily Mail" κάνει εκτενή αναφορά στις δηλώσεις Ντρέντε, υπενθυμίζοντας στο σχετικό της κείμενο πως για την ίδια φράση προς τον Πατρίς Εβρά της Μάντστεσερ Γιουνάιτεντ, ο Λουίς Σουάρες τιμωρήθηκε με αποκλεισμό οκτώ αγώνων και πρόστιμο 40.000 λιρών.

Περισσότερα »

Στους "8" Βέλεζ και Λιμπερτάδ

Βέλεζ Σάρσφιλντ και Λιμπερτάδ έγιναν οι πρώτες ομάδες που πέρασαν στους "8" του Copa Libertadores, αφήνοντας εκτός τις Ατλέτικο Νασιονάλ και Κρους Αζουλ..


Η Βέλες Σάρσφιλντ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa Libertadores μετά το 1-1 με την Ατλέτικο Νασιονάλ στην Αργεντινή, καθώς είχε επικρατήσει με 1-0 στο πρώτο ματς στην Κολομβία.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 53' με το πλασέ του Αουγκούστο Φερνάντες και η Ατλέτικο ισοφάρισε στο 69' με τον Λουΐς Φερνάντο Μοσκέρα να πετυχαίνει το 5ο γκολ του στην διοργάνωση με εκτέλεση φάουλ, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση.

Η δεύτερη χρονικά ομάδα που πέρασε στους "8" είναι η Λιμπερτάδ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Κρους Ασούλ στην Παραγουάη, ενώ από το Μεξικό στο πρώτο ματς είχε φύγει με το 1-1.

Χοσέ Αριέλ Νούνιες και Βίκτορ Κάσερες πέτυχαν τα γκολ, τα οποία αμφότερα ήταν με κεφαλιές από εκτέλεση φάουλ του Βίκτορ Ούγκο Αγιάλα.

Περισσότερα »

«Σωσίβιο» για ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

«Σανίδα σωτηρίας» πετάει η UEFA στις υπερχρεωμένες ομάδες, αφού αποφάσισε να αλλάξει τις ποινές για το FFP, με τις ελληνικές ομάδες να πέφτουν στα μαλακά.



Η UEFA πήρε την απόφαση να τροποποιήσει τον πειθαρχικό κώδικα για παραβάσεις του Financial Fair Play (FFP), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Sportday. Με βάση τα νέα δεδομένα, η ποινή του αποκλεισμού από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν θα αποτελεί μονόδρομο, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, και θα υπάρχουν πιο ελαφριές ποινές, όπως απαγόρευση διεθνών μεταγραφών και παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Champions League και Europa League.

Αν δηλαδή μία ομάδα οφείλει χρήματα σε έναν ποδοσφαιριστή, η UEFA θα παρακρατεί το οφειλόμενο ποσό από τα μπόνους της ομάδας και θα τα δίνει στον παίκτη. Ο αποκλεισμός θα ισχύει σε πολύ βαριές περιπτώσεις παραβάσεων ή υποτροπών.

Η νέα κατηγορία ποινών αναμένεται σύντομα να σταλεί στις ομοσπονδίες - μέλη της UEFA, ενώ οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα τον φάκελο Regulations 2012-2013. Όσο για το πότε θα εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες, αυτό είναι κάτι που θα γνωστοποιήσει η ομοσπονδία σύντομα, όπως και για ποιους θα ισχύσει.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, αλλά με αναστολή. Το αν θα ισχύσει ή όχι, ή αν θα αρθεί η συγκεκριμένη τιμωρία από δευτεροβάθμιο όργανο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Αυτό που πρέπει όμως να τονιστεί είναι πως με βάσει τα παραπάνω και αν οι κανόνες ισχύσουν από το φετινό καλοκαίρι, οι τρεις ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) θα την γλιτώσουν και θα πέσουν στα μαλακά.

Τέλος, ο λόγος για τον οποίο η UEFA πήρε αυτή την απόφαση είναι προφανής. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα σε όλα τα πρωταθλήματα, όπου μεγάλες παραδοσιακά ομάδες από Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία κλπ δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην δύσκολη εποχή, πίεζαν για κάτι τέτοιο.

Περισσότερα »

Έτοιμοι για Τούμπα!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Χωρίς νέα προβλήματα η αποστολή του τριφυλλιού.


















Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε στην Αθήνα για το τρίτο ματς των πλέι οφ, τους τραυματίες Λέτο, Ρούντολφ, Νίνη, Σπυρόπουλο, Ιωαννίδη και τους νεαρούς Καπίνο, Μαυρία,Φουρλάνο και Λαγό, οι οποίοι θα αγωνιστούν με την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού.

Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και δίτερμα. Σε θεραπεία υποβλήθηκαν οι Νίνης, Σπυρόπουλος και Ρούντολφ.

Περισσότερα »

«Στη φιέστα ο Ντομίνγκος»

Μπορεί ο Ντομίνγκος Πασιένσια να δήλωσε ότι δεν έχει κάτι επίσημο από τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι Πορτογάλοι επιμένουν, τονίζοντας ότι θα είναι στη φιέστα των «ερυθρολεύκων».












Συγκεκριμένα η «O Jogo» αναφέρει ότι ο Πορτογάλος προπονητής θα βρεθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσει με την διοίκηση, ενώ θα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» στην σημερινή γιορτή του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του φετινού νταμπλ.

Περισσότερα »

UEFA Europa League final countdown !!

UEFA.com's team of reporters are in Bucharest and bringing you all the latest ahead of tonight's UEFA Europa League final between Club Atlético de Madrid and Athletic Club.


Tonight Club Atlético de Madrid engage Athletic Club in one of the showpiece games of the season as the all-Spanish UEFA Europa League final takes place at the National Arena in Bucharest. UEFA.com's team of reporters are out and about in the Romanian capital, and have all the latest on match day.
All times CET (Bucharest time is +1 hour).

Περισσότερα »

Καιρός..

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 09/05/2012 



Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, περιμένουμε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 17 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.


Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.


Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα από το μεσημέρι και μετά να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό.


Τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα από το μεσημέρι και μετά να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Περισσότερα »

Αποθεώνουν Κουμορτζί στη Ντιζόν

Η Ντιζόν μπορεί να μην έχει σκοράρει εδώ και έξι αγωνιστικές, ωστόσο η επιστροφή του Μπενάρ Κουμορτζί στο αρχικό σχήμα μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την ομάδα του Πατρίς Καρτερόν.


Η Ντιζόν αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως σκορ στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Λοριάν με τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου να κλέβει την παράσταση.

Ο Γκανέζος άσος επέστρεψε στη φυσική του θέση έπειτα από δύο αγωνιστικές λόγω τιμωρίας.

"Χωρίς τον Κουμορτζί, η Ντιζόν δεν είναι η ίδια ομάδα. Με την επιστροφή του αλλά και με την παρουσία του Γιουνούς Σανκαρέ είμαστε πολύ καλύτεροι σαν σύνολο" παραδέχθηκε ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας.

Ο Κουμορτζί μετρά 14 συμμετοχές με την Ντιζόν έχοντας σκοράρει ένα γκολ. Η ομάδα της Βουργουνδίας εξακολουθεί να μάχεται για την παραμονή της, ευρισκόμενη στην προτελευταία θέση της Ligue 1.  

Περισσότερα »

H UEFA δίνει "χείρα βοηθείας" στις ομάδες

Σε απόφαση με την οποία ρίχνει ουσιαστικά "σωσίβιο" στους συλλόγους που κάνουν οικονομικές παραβάσεις, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Πως επηρεάζονται οι ελληνικές ομάδες.


Όπως αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Sportday", η UEFA πήρε απόφαση, στο πρόσφατο συνέδριό της στην Κωνσταντινούπολη, για την τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα που αφορά παραβάσεις του Οικονομικού Fair Play.

Βάσει λοιπόν των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται, δεν θα υπάρχει πλέον μόνο μία ποινή για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και η οποία μέχρι τώρα ήταν ο αποκλεισμός του εκάστοτε συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πλέον θα υπάρχουν και πιο "μαλακές" ποινές για τους "παραβάτες", όπως για παράδειγμα η απαγόρευση να πραγματοποιούν διεθνείς μεταγραφές αλλά και η παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ προκειμένου να δίνονται σε παίκτες στα οποία χρωστάει ο σύλλογος.

Θα πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ο νέος πειθαρχικός κώδικας τεθεί σε ισχύ από το φετινό καλοκαίρι ή πάρει παράταση ενός χρόνου.

Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες, υπενθυμίζεται ότι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τιμωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πρωτόδικα με επιβολή αποκλεισμού με αναστολή.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο νέος κώδικας της UEFA τεθούν σε εφαρμογή από τη φετινή σεζόν, τότε οι ελληνικές ομάδες δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα και θα πάρουν κανονικά μέρος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Περισσότερα »

Αδιάφορη 4άρα η Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ πήρε μια μίνι-εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του FA Cup, νικώντας 4-1 την Τσέλσι στο "Άνφιλντ". Αδιάφοροι οι "μπλε" με το μυαλό στο Μόναχο..


Η Λίβερπουλ νίκησε με 4-1 την Τσέλσι στο "Άνφιλντ", παίρνοντας μία μίνι-εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του FA Cup το περασμένο Σάββατο.

Η Τσέλσι πάντως ήταν αδιάφορη, με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο να κατεβάζει 11άδα από την οποία κανείς πιθανότατα δεν θα παίξει στον τελικό του Champions League με την Μπάγερν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Τσέλσι είχε δοκάρι με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο 18', αλλά στα επόμενα λεπτά δέχτηκε 3 γκολ.

Το σκορ άνοιξε με το αυτογκόλ του Εσιέν στο 19' από προσπάθεια του Λουΐς Σουάρες, το 2-0 έκανε ο Χέντερσον στο 25' βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον Τέρνμπουλ αφού γλίστρησε ο Τέρι, ενώ το 3ο γκολ πέτυχε ο Άγκερ στο 28' με κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ. 

Στο 35' είχαν δεύτερο δοκάρι οι "μπλε" με τον Φερνάντο Τόρες, ενώ στο 42' είδε δοκάρι η Λίβερπουλ με το μακρινό σουτ του Ντάουνινγκ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ιβάνοβιτς με αγκωνιά ανέτρεψε τον Κάρολ στην περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντάουνινγκ, όμως η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Τέρνμπουλ (5ο χαμένο πέναλτι για Λίβερπουλ φέτος).

Στο 50' ο Ραμίρες με το σώμα μείωσε σε 3-1, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαλουντά και κακή εκτίμηση του Πέπε Ρέινα, ενώ από λάθος του Τέρνμπουλ στο 61' ο Σέλβεϊ σκόραρε για το τελικό 4-1 με μακρινό σουτ σε κενή εστία.

Περισσότερα »

Mίκελ:"Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι για τον Γιεκινί"

Στον αδικοχαμένο Ρασίντ Γιεκινί αφιέρωσε το Κύπελλο Αγγλίας ο Όμπι Μίκελ. Κάτι ανάλογο σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση που η Τσέλσι κατακτήσει και το Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο "θρύλος" του νιγηριανού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή μία μέρα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου ο Μίκελ διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο πρώην παίκτης της Λιν μίλησε για τον Ρασίντ Γιεκινί.

"Δεν τον πρόλαβα αγωνιζόμενο, όμως μεγάλωσα βλέποντας στιγμιότυπα από την παρουσία του στο Μουντιάλ του 1994. Το όνομα του ήταν ανάμεσα σε εκείνα που ακούγαμε συνέχεια.

Αποτέλεσε έμπνευση για μένα προκειμένου να γίνω ποδοσφαιριστής και έμεινα άναυδος όταν έμαθα τι του συνέβη" τόνισε ο Μίκελ για να συμπληρώσει:

"Θα ήθελα να αφιερώσω το μετάλλιο του Κυπέλλου Αγγλίας σε αυτόν. Εάν ο προπονητής με επιλέξει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήθελα επίσης να κάνω κάτι για να τον τιμήσω. 

Δεν ξέρω ακόμη τι ακριβώς θα πράξω όμως αξίζει αυτές τις τιμές. Εϊναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να δείξουμε τον σεβασμό μας για όσα πρόσφερε στη χώρα".

Περισσότερα »

Φεύγει ο Λουίς Ενρίκε, σενάρια για Μοντέλα!

Ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Ρόμα, με το επίσημο "αντίο" του να γίνεται μετά τη λήξη του κυριακάτικου αγώνα με την Τσεζένα. Φαβορί ο Μοντέλα για να τον διαδεχτεί στον πάγκο.


Όπως αποκαλύπτουν την Τετάρτη τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Λουίς Ενρίκε έφερε... βαρέως το γεγονός ότι είχε μία καταστροφική σεζόν στη Ρόμα (πρώτη φορά που δεν βγαίνει στην Ευρώπη μετά από 15 χρόνια) και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το "Ολίμπικο" παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2013.

Μάλιστα, ο Αστουριάνος τεχνικός αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του είτε μετά τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με την Τσεζένα την Κυριακή, είτε την ερχόμενη Δευτέρα μετά από σύσκεψη που θα έχει το προπονητικό τιμ

Σύμφωνα μάλιστα με αρκετά ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα, Νο 1 υποψήφιος αυτή τη στιγμή για να πάρει τη σκυτάλη στην άκρη του πάγκου είναι ο νυν τεχνικός της Κατάνια, Βιντσέντσο Μοντέλα.

Ο "αεροπλανίνο" τα πήγε αρκετά καλά τη φετινή σεζόν στον πάγκο των Σικελών, ενώ στα συν του είναι φυσικά ότι γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο στρατόπεδο των Ρωμαίων, από τη θητεία του τόσο ως παίκτης (1999-2009) όσο και ως προπονητής στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Σε περίπτωση που ναυαγήσει η περίπτωσή του, οι άνθρωποι της Ρόμα έχουν στα χέρια τους μία μεγάλη λίστα με υποψηφίους, στην οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι Βίλας Μπόας, Πραντέλι, Γκουιντολίν, Μπιέλσα, Έμερι και Πιόλι.

Περισσότερα »

Θέλει Μπαρτσελόνα ο Τουρέ

Ο Γιάγια Τουρέ αποκάλυψε ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα. Τι είπε για τους Γουαρδιόλα, Βιλανόβα αλλά και τον "αδερφό του" Ερίκ Αμπιντάλ.


"Θα ήθελα να γυρίσω στη Μπαρτσελόνα και να ολοκληρώσω εκεί την αθλητική μου καριέρα. Λατρεύω την πόλη της Βαρκελώνης και η Μπάρτσα αποτελεί τον σύλλογο της ζωής μου.

Έχω μεγάλη επιθυμία να επιστρέψω", τόνισε ο Ιβοριανός άσος της με δηλώσεις του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό "Rac1".

Ένας μάλιστα έξτρα λόγος για αυτόν ώστε να ξαναγίνει κάτοικος "Καμπ Νόου" είναι και η παρουσία του Ερίκ Αμπιντάλ στους "μπλαουγκράνα": "Θα ήθελα επίσης να είμαι κοντά στον Αμπιντάλ, είναι ο αδερφός μου. Θέλω να τον υποστηρίξω".

Ο χρυσός σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι στον αγώνα με τη Νιούκαστλ (ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που της χάρισε πέρυσι το Κύπελλο με το γκολ του κόντρα στη Στόουκ) μίλησε παράλληλα για την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα το 2010 αλλά και την παράδοση της σκυτάλης από Γουαρδιόλα σε Βιλανόβα.

"Η απόφαση από τον Πεπ Γουαρδιόλα να φύγω τότε ήταν λίγο περίεργη επειδή ο σύλλογος είχε επιτυχίες και κατέκτησε τρόπαια. Είμαστε όμως όλοι άνθρωποι.

Ξέρω πολύ καλά τον νέο προπονητή. Ο Τίτο Βιλανόβα είναι πολύ καλό άτομο και η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία είναι παρόμοια με αυτή του Γουαρδιόλα. Θα γίνει πολύ καλός προπονητής".

Περισσότερα »

"Χρυσό" συμβόλαιο σε Μαντσίνι!

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να γιορτάσει την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ προσφέροντας νέο συμβόλαιο στον Ρομπέρτο Μαντσίνι που θα τον κάνει κατά 22.000.000 λίρες πλουσιότερο! Διαβάστε λεπτομέρειες.



Μία αγωνιστική πριν το φινάλε η Μάντσεστερ Σίτι φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει τον τίτλο στην Αγγλία (αρκεί να επικρατήσει της ΚΠΡ στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ") μετά από 44 χρόνια αναμονής, και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ο πρώτος που θα εισπράξει την ευγνωμοσύνη της διοίκησης των "πολιτών".


Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Sun", η Σίτι σκοπεύει να προσφέρει νέο τετραετές συμβόλαιο στο 47χρονο τεχνικό που θα ανεβάσει τις ετήσιες απολαβές του στις 5.500.000 λίρες (μέχρι τώρα λαμβάνει 3.500.000 λίρες το χρόνο), κάτι που αν συμβεί θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο τεχνικό στο Νησί μαζί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.


Το ίδιο μέσο υπογραμμίζει πως οι Άραβες ιδιοκτήτες του αγγλικού συλλόγου είναι τόσο ευχαριστημένοι από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι αλλά και την απίστευτη ανατροπή που έκανε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ήταν στο -8 από την κορυφή πριν από έξι αγωνιστικές), ώστε να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο ακόμα και στην περίπτωση που δεν κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά δε στη νέα σεζόν, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει πάρει ήδη το "Ok" από την ιδιοκτησία να "χτυπήσει" τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι από την Άρσεναλ έναντι 30.000.000 λιρών αλλά και τον Αζάρ από τη Λιλ, με μία τέτοια συμφωνία να αναμένεται να αφαιρέσει 25.000.000 λίρες από τα ταμεία της Σίτι.

Περισσότερα »

Έτο: "Είναι σα να μην μας σέβονται"

Διαβάστε τι δήλωσε ο Αραούχο Έτο για το αμφισβητούμενο γκολ του Μήτρογλου, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την φόρμα του που ψάχνει να βρει.


Ο Ετο προσπαθεί να βρει ξανά τα πατήματα του μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί. "Ο χρόνος πιέζει, καθώς έχουν μείνει μόνο τέσσερα παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Εχασα πολλά ματς και έμεινα καιρό εκτός γηπέδων, οπότε μου είναι πιο δύσκολο να φτάσω ξανά στην καλή μου φόρμα, αλλά προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ διότι η ομάδα μάς χρειάζεται όλους για τις μάχες που έχουν μείνει", τόνισε ο Βραζιλιάνος στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά".


Για το γκολ του Μήτρογλου πρόσθεσε: "Σίγουρα μας στεναχωρεί η απώλεια των βαθμών στο ματς με τον Ατρόμητο. Αλλά μας πεισμώνει κιόλας ο τρόπος με τον οποίο δε μας άφησαν να κερδίσουμε. Είναι άδικο διότι εμείς παίζουμε τους κόπους μιας χρονιάς και είναι σαν να μην μας σέβονται.

Δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο αυτό που συμβαίνει γιατί και πέρυσι θυμάμαι ότι με ένα γκολ οφσάιντ του Ζιλμπέρτο Σίλβα σε βάρος μας στο ματς με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα χάσαμε με 1-0 και πήρε άλλος τη θέση για τα προκριματικά του με τον Τσάμπιονς Λιγκ". 

Για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό και θέλουμε μόνο τη νίκη για να περάσουμε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ και να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας για να βγούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας μας. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο...".

Περισσότερα »

Πώς χτίστηκε ο ΠΑΟΚ των πλέι οφ

Γιατί ο Λάσλο Μπόλονι επέλεξε ένα συντηρητικό αγωνιστικό προφίλ για την ομάδα του στους αγώνες κατάταξης; Γιατί επιμένει σε παίκτες που δεν διανύουν περίοδο φόρμας; Το Football Sports HD έχει τις απαντήσεις.


Μπορεί ο ΠΑΟΚ μέσα σε δύο αγωνιστικές στα πλέι οφ να έχει μειώσει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στον πόντο, οι εμφανίσεις του, όμως, δεν έχουν ικανοποιήσει μεγάλη μερίδα των οπαδών του. 

Το επιθετικό ποδόσφαιρο που σε πολλά παιχνίδια της κανονικής περιόδου είχε παρουσιάσει, έχει δώσει τη θέση του σε ένα πολύ συντηρητικό πλάνο που στόχο έχει, καταρχήν, να μπλοκάρει τον αντίπαλο και με λίγες ευκαιρίες να ψάξει το ένα γκολ που θα του δώσει τη νίκη. Επιπλέον, οι επιλογές των παικτών είναι συγκεκριμένες και οι αλλαγές λιγοστές, παρότι ορισμένοι δεν δείχνουν να διανύουν περίοδο φόρμας.

Χαρακτηριστικά, μετά τον τελευταίο αγώνα στο Περιστέρι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πρόβαλαν ενστάσεις για την συνεχή χρησιμοποίηση του Φωτάκη και την επιμονή που δείχνει ο Μπόλονι να τοποθετεί τον Λίνο στον αδόκιμο ρόλο του χαφ εξτρέμ. 

Δεν είναι εποχή για να "ανοίξει" το παιχνίδι

Γιατί, όμως, ο Μπόλονι επιμένει στις παραπάνω λογικές, απόλυτα συνειδητά όπως αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο; Το Football Sports HD έκανε ρεπορτάζ και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα μόνιμα ερωτήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ας δούμε τα σημεία ένα-ένα:

-- Περί έλλειψης επιθετικότητας:  Ο Λάσλο Μπόλονι στην πρώτη περίοδο της παρουσίας του στον πάγκο του ΠΑΟΚ είχε διαμορφώσει το προφίλ ενός επιθετικογενή προπονητή, το οποίο ενίσχυσε πολλές φορές στη διάρκεια της περιόδου. Γιατί, λοιπόν, εμφανίζει μία ομάδα τόσο συντηρητική στα πλέι οφ; 

Γιατί ο ΠΑΟΚ αποφεύγει να πατήσει γκάζι και να αυξήσει το    ρυθμό στους τελευταίους αγώνες; Η απάντηση βρίσκεται στο πόρισμα του Ρουμάνου ότι οι βασικοί χαφ του ΠΑΟΚ, μετά από σχεδόν 50 επίσημα ματς μέσα στη σεζόν, δεν έχουν τα απαραίτητα τρεξίματα. Εκτιμά πώς αν το επιχειρήσει θα κινδυνέψει ο ΠΑΟΚ να μετατρέψει τα παιχνίδια σε γκραν γκινιόλ, όπως είχε συμβεί πρόσφατα στην Λιβαδειά με πολύ άσχημα αποτελέσματα για τον "Δικέφαλο".

-- Περί εμμονής σε συγκεκριμένους παίκτες: Κι αν  οι μέσοι δεν έχουν τρεξίματα και ενδεχομένως εμφανίζουν σημάδια κόπωσης, θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς γιατί δεν τους αλλάζει ο Ρουμάνος. Η αλήθεια είναι πώς έχει σε μεγάλη εκτίμηση και τον Γκαρσία και τον Λάζαρ και τον Φωτάκη. 

Πιστεύει ότι ακόμη και χωρίς την απαραίτητη φρεσκάδα μπορούν να δημιουργήσουν σταθερές στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και με προσωπικές ενέργειές τους να χαρίσουν και νίκες. Αυτή η σκέψη, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Ίβιτς μετά από μακρύ διάστημα απουσίας έχουν κάνει τον 59χρονο κόουτς πολύ διστακτικό στο να επιχειρήσει να ανακατέψει την τράπουλα. Πιθανόν, όμως, να το πράξει τώρα που ο Σέρβος βρίσκει ρυθμό.

Ανάλογο σκεπτικό έχει και στην περίπτωση του Λίνο. Από τη στιγμή που αποτελεί συνειδητή επιλογή να χρησιμοποιεί τον Σταφυλίδη αριστερό μπακ, θεωρεί ότι με τον Λίνο διασφαλίζει ορισμένα πράγματα, με κυριότερο την αμυντική αξιοπιστία της ομάδας του. 

Ο Βραζιλιάνος του δίνει την σταθερότητα στην (έστω μέτρια) απόδοση που επιζητά από τους παίκτες του ο Ρουμάνος και όπως επισημαίνει, βοηθά τον Σταφυλίδη να είναι αποτελεσματικός αμυντικά. Κάτι τέτοιο, εκτιμά, ότι δεν θα συνέβαινε με άλλο παρτενέρ του πιτσιρικά. 

Περισσότερα »

Το συμβόλαιο της ΑΕΚ στον Κλωναρίδη

Ένα νέο αστέρι ανατέλλει για την ΑΕΚ, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι η νέα ελπίδα για τους οπαδούς της Ένωσης. Διαβάστε το συμβόλαιο του παίκτη που λήγει το 2015. Οι αρκετοί όροι βάση συμμετοχών και η ρήτρα εξαγοράς του τελευταίου χρόνου!


Στην αρχή χρησιμοποιήθηκε από τον Χιμένεθ ως αμυντικός χαφ, ο Ισπανός έφυγε από την χώρα μας μετά από πέντε αγώνες και ανέλαβε ο Κωστένογλου. Προς τα μέσα της σεζόν, ο νεαρός άρχισε να παίρνει τις ευκαιρίες του, αλλά ως επιθετικό χαφ.


Δεν άργησε να ξεχωρίσει και πλέον με τις εμφανίσεις του δημιούργησε ελπίδες για το μέλλον και σίγουρα ανέβασε μόνος του τον πήχη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Goal, ο νεαρός άσος του δικεφάλου έχει αρκετά πριμ που βασίζονται στις συμμετοχές του, ενώ μπορεί να εξαγοράσει τον τελευταίο του χρόνο αν δεν συμπληρώσει κάποιες συμμετοχές, έναντι 2 εκ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το περίπλοκο συμβόλαιο 20χρονου Κλωναρίδη:




α) Εφόσον ο ποδοσφαιριστής, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια ισχύος του παρόντος, συµπληρώσει τις 10 πρώτες επίσηµες παρουσίες του στα φύλλα αγώνος που αντιστοιχεί σε επίσηµους αγώνες της ΑΕΚ ΠΑΕ (Πρωτάθληµα, Κύπελλο, Ευρώπη), τότε θα λάβει το συνολικό ποσό των 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα είναι καταβλητέο µία µόνο φορά στον ποδοσφαιριστή (στις 30 Οκτωβρίου του έτους που ακολουθεί τη σεζόν που εκπληρώθηκε ο ως άνω όρος).

β) Εφόσον ο ποδοσφαιριστής οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια ισχύος του παρόντος, πραγµατοποιήσει τις πρώτες 5 συµµετοχές του σε επίσηµους αγώνες της ΑΕΚ ΠΑΕ (Πρωτάθληµα, Κύπελλο, Ευρώπη), τότε θα λάβει από την ΑΕΚ ΠΑΕ το συνολικό ποσό των 10.000 ευρώ.Το ποσό αυτό θα είναι καταβλητέο µία µόνο φορά στον ποδοσφαιριστή την 30 Οκτωβρίου του έτους που ακολουθεί τη σεζόν που εκπληρώθηκε ο ως άνω όρος.

γ) Εφόσον ο ποδοσφαιριστής για κάθε έτος συνεργασίας πραγµατοποιήσει συµµετοχές στην επίσηµη αρχική 11αδα σε επίσηµους αγώνες της ΑΕΚ ΠΑΕ (Πρωτάθληµα, κύπελλο, Ευρώπη) τότε για κάθε συµµετοχή του θα λάβει από την ΑΕΚ ΠΑΕ το ποσό των 500 ευρώ καθαρά. Το συνολικό αυτό ποσό θα είναι καταβλητέο στον ποδοσφαιριστή σε 4 δόσεις ανά τρίµηνο εκάστου έτους που ακολουθεί τη σεζόν που εκπληρώθηκε ο ως άνω όρος.....κτλ*

Η ρήτρα των 2 εκ. ευρώ

Στο συµβόλαιο του Κλωναρίδη υπάρχει και ρήτρα, αλλά µε περιορισµούς. "Εφόσον αρχής γενοµένης από τη µεταγραφική περίοδο Ιουλίου 2013 και εντεύθεν, ο ποδοσφαιριστής δεν εκπληρώσει το ποσοστό τουλάχιστον 45% συµµετοχών, όπως ορίζεται στις παραγράφους 4.2 Ζ), Η), Θ) και Ι), τότε και µόνον τότε κατά τις µεταγραφικές περιόδου Ιουλίου 2013 και εντεύθεν, θα έχει δικαίωµα εξαγοράς του υπολοίπου του συµβολαίου του καταβάλλοντας στην ΑΕΚ 2.000.000".

Περισσότερα »

Μαρινάκης: "Χωρίς υπερβολές τη νέα σεζόν"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε μήνυμα μέσω την ιστοσελίδα του Ολυμπιακού και τόνισε πως χωρίς παράλογες σπατάλες η ομάδα θα γίνει ακόμα καλύτερη τη νέα σεζόν.


"Εν όψη της σημερινής φιέστας της ομάδας μας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εξακολουθεί να είναι μια σημαία που κυματίζει ψηλά και μας κάνει υπερήφανους", αναφέρει αρχικά στο μήνυμα του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνεχίζει:

"Μας γεμίζει αισιοδοξία και μας προσφέρει προοπτική για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Μας δίνει χαμόγελο, κουράγιο και δύναμη να αγωνιζόμαστε.

Xωρίς υπερβολές και ανούσιες σπατάλες θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη χρονιά που έρχεται.

Με μεθοδικότητα και αγωνιστική διάθεση θα προετοιμαστούμε και πάλι για να πάρουμε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα αλλά και για να πάμε ακόμα πιο μακριά στα Ευρωπαϊκά μας ταξίδια.

Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ είμαστε μια οικογένεια.

Όλοι μαζί στηρίζουμε το 4ο αστέρι που θέλουμε να λάμψει στην ερυθρόλευκη φανέλα μας.

Το αστέρι που θα συμβολίζει το τεσσαρακοστό πρωτάθλημα της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι μόχθησαν για να επιτύχουμε τους στόχους που επιδιώκαμε και ιδιαίτερα τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα μας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα απο την καρδιά μου για την κατά κοινή ομολογία υποδειγματική συμπεριφορά τους σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συνεχίζει, ενωμένη σαν γροθιά, στο δρόμο των θριάμβων.

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"!

Βαγγέλης Μαρινάκης

Περισσότερα »

Η Μπαρτσελόνα στην κάμερα του Football Sports HD !

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν με τους δημοσιογράφους στο «Παλαού Μπλαουγκράνα». Το Football Sports HD έδωσε το παρόν, μίλησε με τους αντίπαλους του Ολυμπιακού και σας παρουσιάζει τις δηλώσεις τους...


Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν με τους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη.

Η Media Day της Μπαρτσελόνα ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες πάτησαν το παρκέ του «Παλαού Μπλαουγκράνα», πολιορκώντας τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, λίγες ώρες πριν η αποστολή της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Παρασκευής, αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Το Football Sports HD έδωσε το παρόν, μιλώντας με τους περισσότερους από τους παίκτες της Μπάρτσα. Στα πηγαδάκια που είχαν σχηματίσει οι Ισπανοί συνάδελφοι, τέσσερις ήταν οι λέξεις που πρωταγωνιστούσαν: Ολυμπιακός, Σπανούλης, Ίβκοβιτς και... άμυνα! Μπορεί να υπάρχει η γενικότερη αίσθηση πως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι το φαβορί του ημιτελικού, όμως εδώ στη Βαρκελώνη δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη.


Τόσο οι παίκτες, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, όσο και οι εκπρόσωποι του Τύπου σέβονται τον Ολυμπιακό. Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν ανοιχτά ότι τον φοβούνται. Κανείς όμως δεν τον θεωρεί χαμένο. Όλοι μιλούν με θαυμασμό για το φετινό δημιούργημα του Ίβκοβιτς και συμφωνούν ότι η εμπειρία του Σέρβου κόουτς θα παίξει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι. Από την άλλη, όλοι υποκλίνονται στην προσωπικότητα, την αξία και το ταλέντο του Βασίλη Σπανούλη.

Και τελικά, πιστεύουν ότι το πιο δύσκολο σημείο του γρίφου που θα κληθούν να λύσουν το βράδυ της Παρασκευής, είναι το απρόβλεπτο της ομάδας των «ερυθρόλευκων». Ποιος θα γίνει πρωταγωνιστής; Ποια θα είναι τα «στηρίγματα» στην επίθεση του Kill Bill; Ποια θα είναι τα τεχνάσματα που θα παρουσιάσει στο παρκέ ο πολύπειρος Ίβκοβιτς; Όλα αυτά θα έχουν την απάντησή τους μετά τη λήξη του ημιτελικού.

Περισσότερα »