Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σε τροχιά πλέι οφ ο Πιερικός

Ο Πιερικός νίκησε με 2-0 τον Αγροτικό Αστέρα και μπήκε και πάλι σε τροχιά πλέι οφ. Με νίκες προχώρησαν Βέροια και Πανθρακικός. Εξασφάλισε την παραμονή η Αναγέννηση Γιαννιτσών.


Σε τροχιά πλέι οφ βρίσκεται κιαι πάλι ο Πιερικός. Η ομάδα της Κατερίνης με τον Σούλη Παπαδόπουλο στον πάγκο της πέρασε από τον Εύοσμο επικρατώντας με 2-0 του Αγροτικού Αστέρα και είναι στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, με νίκης συνέχισαν οι πρωτοπόροι Βέροια και Πανθρακικός στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής. Η Βέροια νίκησε με 2-1 στην Άμφισσα τον Φωκικό, ενώ ο Πανθρακικός με 2-0 στην Επανομή την Αναγέννηση Επανομής.

Αγροτικός Αστέρα και Φωκικός μετά τις ήττες από Πιερικό και Βέροια βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς παλεύουν για την μια θέση που οδηγεί στην Football League 2 (σ.σ. έχουν ήδη υποβιβαστεί Εθνικός Αστέρας και Διαγόρας).

Ο Πανσερραϊκός σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Παναχαϊκής (9 σερί νίκες) επικρατώντας με 3-1 και αύξησε τις ελπίδες του στο κυνήγι του Πιερικού για μια θέση στα πλέι οφ, όπως και η ΑΕΛ Καλλονής που νίκησε στα χαρτιά (3-0) τον Διαγόρα.

Την παραμονή τους στην Football League, εξασφάλισαν οι Ηρακλής Ψαχνών (3-0 τον Βύζα Μεγάρων) και η Αναγέννηση Γιαννιτσών (2-1 τον Πλατανιά).

Η Καλλιθέα ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς μετά τη νίκη στα χαρτιά (3-0) επί του Εθνικού Αστέρα, ενώ στο Δημοτικό Στάδιο της Φυλής, Θρασύβουλος και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.

Περισσότερα »

Κύπελλο 29 χρόνια μετά η Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε το κύπελλο Τουρκίας μετά από 29 χρόνια, νικώντας με 4-0 την Μπούρσασπορ στον τελικό


Η Φενέρμπαχτσε νίκησε 4-0 την Μπούρσασπορ στον τελικό του τουρκικού κυπέλλου και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια!


Θυμίζουμε πως λίγες μέρες πριν η ομάδα της Πόλης έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική από την Γαλατάσαράι, ενώ αυτό ήταν ο 5ο κύπελλο στην ιστορία της.

Τα γκολ για την "Φενέρ" πέτυχαν οι Τσανέρ Ερκίν (2'), Κρίστιαν Μπαρόνι (45'), Σεμίχ Σεντιούρκ (58') και Αλέξ (77').

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν Ντεμιρέλ, Γκιοκχάν Γκιονιούλ (58' Ορχάν Σαμ), Μπεκίρ Ιρτεγκιούν, Γιόμπο (30' Σερντάρ Κεσιμάλ), Τσίγκλερ, Κρίσταν Μπαρόνι, Εμρέ Μπελοζόγλου, Μεχμέτ Τοπούζ, Τσανέρ Ερκίν, Αλέξ (82' Μουσά Σο), Σεμίχ Σεντιούρκ.

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ: Κάρσον, Μπασέρ, Σερντάρ Αζίζ, Ιμπραχίμ Εζτιούρκ, Γκιοκτσέκ Βέντερσον, Αντέμ Κοτσάκ (56' Μουσά Τσαγκιράν), Αλφρέντ Ν'Ντιάγ (64' Τουργκάι Μπαχαντίρ), Σέστακ (71' Οκάν Ντενίζ), Οζάν Ιπέκ, Πάμπλο Μπατάγια, Σεμπαστιάν Πίντο.

Οι κατακτήσεις

  • Γαλατάσαράι -14- (1963, 1964, 1965, 1966, 1973, 1976, 1982, 1985, 1991, 1993, 1996, 1999, 2000, 2005)
  • Μπεσικτάς -9- (1975, 1989, 1990, 1994, 1998, 2006, 2007, 2009, 2011)
  • Τράμπζονσπορ -8-(1977, 1978, 1984, 1992, 1995, 2003, 2004, 2010)
  • Φενέρμπαχτσε -5- (1968, 1974, 1979, 1983, 2012)
  • Αλτάι -2- (1967, 1980)
  • Ανκαραγκιουτσιού -2- (1972, 1981)
  • Γκεντλερμπιρλιγί -2- (1987, 2001)
  • Γκιέζτεπε -2- (1969, 1970)
  • Κοτσαέλισπορ -2- (1997, 2002)
  • Μπούρσασπορ -1- (1986)
  • Εσκίσεχιρσπορ -1- (1971)
  • Σακάριασπορ -1-(1988)
  • Κάισερισπορ -1- (2008)

Περισσότερα »

Προς ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις με Φαν Πέρσι

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Άρσεναλ με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Μπάσιμο της Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του.


Το συμβόλαιο του 28χρονου Ολλανδού αρχηγού της Άρσεναλ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως σε επτά μήνες από τώρα μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Υπάρχει κι άλλο ένα σενάριο όμως που θέλει τον Φαν Πέρσι να κάνει χρήση του νέου κανονισμού της FIFA, που λέει πως μπορεί να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του! 

Τα σενάρια αυτά ξεκίνησαν από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις της Άρσεναλ με τον ποδοσφαιριστή κόλλησαν στο οικονομικό και μάλιστα στην Αγγλία αναφέρουν πως θα αργήσουν να μιλήσουν και πάλι. 

Ήδη η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται για... μπάσιμο στον Ολλανδό άσο, προσφέροντας του συμβόλαιο με περισσότερες από 180.000 ευρώ την εβδομάδα! 

Η πρόταση των κανονιέρηδων ήταν, σύμφωνα με τους Άγγλους, 160.000 ευρώ την εβδομάδα, ένα ποσό που όπως φαίνεται δεν καλύπτει τον Φαν Πέρσι.
  •  Περιμένει...
Ο παίκτες βέβαια αφήνει να εννοηθεί πως περιμένει να δει τις κινήσεις της  Άρσεναλ στο μεταγραφικό παζάρι το καλοκαιριού, έτσι ώστε να μπει στο κόλπο διεκδίκησης τίτλων, μιας κι έχει να πανηγυρίσει επιτυχία εδώ και 7 χρόνια!

Περισσότερα »

Ψάχνει ομάδα ο Κουτσιανικούλης

Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Διαβάστε ποιοι ενδιαφέρονται και που έχει προταθεί.


Ο Εργοτέλης έχει υποβιβαστεί στην Football League, αν και εκκρεμεί η καταγγελία του Απόστολου Παπουτσάκη κατά του Πανιώνιου, οπότε γίνεται προσπάθεια είτε να μειωθούν αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Όσοι παίκτες δεν συμφωνούν με αυτή την πρόταση έχουν αποχωρήσει και αναμένεται να αποχωρήσουν κι άλλοι. 

Ένας από τους παίκτες με τον οποίο έχει γίνει αρκετή κουβέντα είναι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος έχει συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές. 

Ο Εργοτέλης ζήτησε αρχικά μείωση, όμως ο παίκτης δεν το δέχθηκε. Έτσι ο 23χρονος άσος ψάχνει νέα ομάδα και έχει προταθεί στη μισή Superleague! 

Το κασέ του αγγίζει τις 180.000 - 200.000 ευρώ ένα ποσό που δύσκολα όμως θα βρει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αγωνιστικά ο Κουτσιανικούλης έκανε καλή σεζόν, αφού ήταν από τους λίγους παίκτες που ξεχώρισαν στον Εργοτέλη. 

Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός πάντως να τον δούμε σε κάποια από τις "μεγάλες" ομάδες, ειδικά αν ρίξει κι άλλο το κασέ του.

Περισσότερα »

Ο Κάκος στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των play off.


  O Τάσος Σιδηρόπουλος θα σφυρίξει στην αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ατρομήτου.

Αναλυτικά, οι ορισμοί της ΚΕΔ/ΕΠΟ:

  • Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (20/5, 20.00, ΟΑΚΑ)

Διαιτητής: Κάκος Α. (Κέρκυρας)

Α' Βοηθός: Γούκος Δ. (Ηπείρου)

Β' Βοηθός: Σωτηρόπουλος Χ. (Αχαΐας)

4ος: Μήτσιος Χ. (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Μπέγκος Δ. (Αργολίδας)

  • ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (20/5, 20.00, Τούμπα)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Α. (Δωδεκανήσου)

Α' Βοηθός: Ευθυμιάδης Δ. (Πιερίας)

Β' Βοηθός: Γεωργιάδης Γ. (Κοζάνης)

4ος: Σελίμος Σ. (Λακωνίας)

Παρατηρητής: Μιντιούρης Ν. (Σερρών)

Περισσότερα »

Σωτήρης... Νίκης!

Ο Σωτήρης Νίνης έχει πετύχει μία σειρά από κρίσιμα γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ξεκινώντας από τη Ρώμη και καταλήγοντας, μέχρι στιγμής, στο Περιστέρι...


Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν κοινό στους περισσότερους, κοντά στο ποδόσφαιρο, πως ο Σωτήρης Νίνης δεν θα συνέχισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε στα χέρια του προτάσεις από Ιταλία και Γερμανία, όμως επέλεξε τη λύση της Πάρμα στην γειτονική χώρα. 

Τον Δεκέμβριο έγινε μία συζήτηση με την διοίκηση του Παναθηναϊκού και η αλήθεια είναι πως είχαμε κάποια κόντρα μεταξύ των δυο πλευρών, όμως τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους και στο τέλος τα βρήκαν.

Βέβαια τα πράγματα πήγαν να τιναχθούν στον αέρα για τον 22χρονο άσο, καθώς ήρθε ένας σοβαρός τραυματισμός, όμως η επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. 
  • Πέντε γκολ φωτιά
Αποκορύφωμα όλων αυτών το πανέμορφο γκολ που πέτυχε στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 1-0 και τον έχρισε, ξανά, φαβορί για την πρώτη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Νίνης πετυχαίνει κάποιο κρίσιμο γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αφού το έχει πετύχει συνολικά πέντε φορές.

Περισσότερα »

Στα πλέι οφ... δεν συγκρατεί τα νεύρα του ο Πάμπλο Γκαρσία

Το διάστημα από την τελευταία κόκκινη του Πάμπλο Γκαρσία, η ΑΕΚ που τον... εκνευρίζει και η συγκεκριμένη φάση του πρωταθλήματος που δεν πάει στον Ουρουγουανό όσον αφορά τις κάρτες. Διαβάστε αναλυτικα...


Η αποβολή του Πάμπλο Γκαρσία σίγουρα αποδυνάμωσε τον ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ και έπαιξε ρόλο ώστε το έργο της "Ενωσης" να γίνει ευκολότερο.

Ο Ουρουγουανός δεν συγκράτησε τα νεύρα του στο ματς της Τετάρτης (16/5), υπήρχαν διάφορες... κοκορομαχίες με τον Βάργκας κατά την διάρκεια του αγώνα και ο έμπειρος μέσος του "Δικεφάλου" "πλήρωσε" τον εκνευρισμό του (ίσως θα έπρεπε να αντικατασταθεί από τον Λάσλο Μπόλονι πριν γίνει το... κακό), τον οποίο κατά καιρούς σε διάφορα παιχνίδια είναι φανερό πως προσπαθεί να τον "θάψει" και μάλιστα τα καταφέρνει.

Δεν το κατάφερε, όμως, κόντρα στην ΑΕΚ και αποβλήθηκε με αποτέλεσμα να δεχτεί κόκκινη μετά από έναν χρόνο. Τελευταία ήταν αυτή πάλι κόντρα στην ΑΕΚ (2-1 στην Τούμπα) για την περσινή σεζόν, στις 18 Μαΐου του 2011.

Ήταν η φάση στην οποία ο Γκαρσία χτύπησε τον Μίτσελ στο φινάλε του ματς και στην συνέχεια είδε την κόκκινη κάρτα σε ένα παιχνίδι μάλιστα που είχε πιάσει εξαιρετική απόδοση. Και ήταν αυτός που ισοφάρισε την "Ενωση" με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως, όπως και φέτος, έτσι και πέρυσι δεν κατάφερε σε ματς με την ΑΕΚ να αποφύγει την αποβολή.

Πάντως τα πλέι οφ, γενικώς φαίνεται να μην... πάνε στον Ουρουγουανό όσον αφορά τις κάρτες. Αυτό γιατί συνολικά έχει δεχτεί τρεις κόκκινες στην συγκεκριμένη φάση του πρωταθλήματος από τις πέντε (οι άλλες δύο είναι με Ολυμπιακό και Θρασύβουλο) που έχει δεχτεί σε όλα τα ματς της Σούπερ Λίγκας στην θητεία του στον ΠΑΟΚ. Οι δύο, όπως αναφέραμε παραπάνω ήταν με την "Ενωση", ενώ η πρώτη για τα πλέι οφ ήταν την σεζόν 2008-09 όταν ο Κάκος τον απέβαλε μετά από χτύπημα στον Σιμάο στο ματς με τον Παναθηναικό στην Τούμπα (0-1).

Περισσότερα »

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 17/05/2012



Επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις το βράδυ σε ορεινά τμήματα της κεντρικής και κυρίως της βόρειας χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012.
 
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 17, από 12 έως 25 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, αλλά σταδιακά στα βορειοδυτικά πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.


Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από τις απογευματινές κυρίως ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες που ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 με 24 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά, με παροδικά έντοντα φαινόμενα, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά θυελλώδεις.

Περισσότερα »