Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Χιώτης: "Δικαιούμουν να ήμουν στην αποστολή"

Ο Διονύσης Χιώτης δεν είναι στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για το Euro και ο Έλληνας πορτιέρο δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του.


Ο Φερνάντο Σάντος δεν κάλεσε τον Χιώτη στην Εθνική παρά το γεγονός πως ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε μία εξαιρετική χρονιά με το ΑΠΟΕΛ. Ο τελευταίος δεν έκρυψε πως ενοχλήθηκε από το συγκεκριμένο γεγονός και έστειλε το μήνυμά του στον Πορτογάλο τεχνικό.

"Σίγουρα υπάρχει πικρία γιατί ειδικά φέτος για να μην αναφερθώ και στα προηγούμενα χρόνια, προσωπικά πιστεύω ότι έκανα αρκετά πράγματα, που ίσως το δικαιούμουν να ήμουν στην αποστολή". 
Αυτό ήταν το μήνυμα του Χιώτη προς τον Σάντος σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
Ο Έλληνας τερματοφύλακας, έδειξε για ακόμη μια φορά την πικρία που νιώθει, μίλησε για τις επιλογές του Σάντος και για το πώς αξιολογεί τον όμιλο της Ελλάδας.

Περισσότερα »

Βίλας-Μπόας ο... επόμενος!

Η Λίβερπουλ συνεχίζει το σαφάρι για την εύρεση προπονητή, με τον επόμενο στη λίστα να είναι ο Αντρέ Βίλας-Μπόας και τον Πορτογάλο να αναμένεται να περάσει από ακρόαση τις προσεχείς ημέρες. Διαβάστε το story.

  
Οι Μπρένταν Ρότζερς (Σουόνσι) και Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ) έχουν σβηστεί ήδη από την -μεγάλη- λίστα των ανθρώπων της Λίβερπουλ, απαντώντας αρνητικά στην προοπτική να συζητήσουν για ενδεχόμενη συνεργασία, παρόλα αυτά οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των "κόκκινων" συνεχίζουν απτόητοι τις προσπάθειές τους για να βρουν το ταχύτερο δυνατόν τον διάδοχο του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο.


Τα ονόματα υποψηφίων είναι πολλά. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ της Μαρσέιγ και ο Φρανκ ντε Μπουρ του Άγιαξ για παράδειγμα είναι δύο από αυτά, όπως επίσης και ο τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας, Μπερτ φαν Μάρβαϊκ και ο πρώην της Εθνικής Αγγλίας Φάμπιο Καπέλο.


Υπάρχουν επίσης ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ της Γουίγκαν (τον οποίο όμως "γλυκοκοιτάζει" και η Άστον Βίλα) και ο άλλοτε "κόκκινος" Ράφα Μπενίτεθ, ενώ κάποιοι αρκετά φιλόδοξοι μέσα στη διοίκηση έχουν ως μεγάλο στόχο τον Πεπ Γουαρδιόλα που αποτελεί αναμφίβολα τον πλέον περιζήτητο (ελεύθερο) τεχνικό αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. 

Όλα αυτά τα ονόματα όμως έχουν μπει αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα, με τον πρωταρχικό υποψήφιο στην παρούσα φάση για να κάτσει στον "ηλεκτρικό πάγκο" να είναι ο Αντρέ Βίλας-Μπόας!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αρεστός σε αρκετά μέλη της "κόκκινης διοίκησης καθώς θεωρούν -παρά το ανεπιτυχές πέρασμά του από την Τσέλσι- πως συγκεντρώνει αρκετά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας τεχνικός για τη Λίβερπουλ που οραματίζονται.

Από την πλευρά του ο Βίλας-Μπόας απάντησε θετικά στην πρόκληση της Λίβερπουλ να συζητήσουν για το ενδεχόμενο συνεργασίας, με το Espn να υποστηρίζει πως το ραντεβού ενδέχεται να γίνει ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα »

Έβαλε το χεράκι του ο Τσεχ, αλλά κι... ο Μπόλονι

Πώς ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ συνέβαλε στο να φθάσει ο Τσέχος τερματοφυλακας να γίνει ο ήρωας του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ


Χωρίς αμφιβολία, ο Πετρ Τσεχ μαζί με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στη Γερμανία, αφού με τις δικές τους ενέργειες η Τσέλσι κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παρακολουθώντας τον στο ξενοδοχείο που η αποστολή του ΠΑΟΚ έχει καταλύσει από χθες το βράδυ να αγωνίζεται, ο Λάσλο Μπόλονι ήταν πραγματικά πολύ χαρούμενος. Κι αυτό, γιατί είδε ένα παιδί που βοήθησε στην αρχή της καριέρας του να φθάνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Πιθανόν πολλοί να μη γνωρίζουν την ιστορία, όμως Μπόλονι και Τσεχ έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Το 2002 ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας είχε μεταγραφεί έναντι ποσού περίπου 5 εκ. ευρώ από την Σπάρτα Πράγας στη γαλλική Ρεν, κουβαλώντας τη φήμη ενός εξαιρετικά ταλαντούχου τερματοφύλακα που είχε οδηγήσει την Εθνική ομάδα κάτω των 21 της Τσεχίας στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάνοντας τρεις πετυχημένες επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι στον αγώνα με τη Γαλλία.

Ένα χρόνο μετά, τα ηνία της γαλλικής ομάδας ανέλαβε ο Μπόλονι. Οι δυο τους (ή μάλλον οι τρεις τους για να συμπεριλάβουμε και τον προπονητή τερματοφυλάκων) δούλεψαν πολύ καλά, ενώ η χρονιά έκλεισε με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Τσεχ στα τελικά του Euro 2004 της Πορτογαλίας, ο οποίος, όμως, βρήκε μπροστά του το "ελληνικό θηρίο".

Κάπως έτσι προέκυψε στο δρόμο του η Τσέλσι και ο Τσεχ κάνει την καριέρα που όλοι θαυμάζουμε. Δεν ξεχνά, όμως, τη συνεργασία του με τον Μπόλονι, την οποία μνημόνευσε σε ανύποπτο χρόνο σε συνέντευξή του. "Στη Γαλλία είχα περισσότερο χρόνο να προπονηθώ με τους προπονητές τερματοφυλάκων. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί κι ακόμη κι αν δεν μας έφτανε ο χρόνος σε μία κανονική προπόνηση, φροντίζαμε να πάμε νωρίτερα στο γήπεδο ή να μένουμε εκεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Εκεί, λοιπόν, δούλεψα πολύ σκληρά και έκανα μεγάλη πρόοδο με προπονητή τον Λάσλο Μπόλονι και προπονητή τερματοφυλάκων τον Κριστόφ Λολισόν" είπε, δίνοντας στο νυν προπονητή του ΠΑΟΚ και τον συνεργάτη του τα... credits που δικαιούνται από την συνεισφορά του στην τρομερή καριέρα του Τσεχ. 

Περισσότερα »

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 20/05/2012

Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πρόσκαιρα σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε την Κυριακή 20 Μαΐου 2012. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. 


Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 6 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 26 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 10 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.


Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα αυξηθούν με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.


Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Περισσότερα »

Μπάγερν - Τσέλσι 1-1 (3-4 πέν.)

Η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας της Μπάγερν με 4-3 στα πέναλτι, μέσα στο Μόναχο! Ήρωες οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Πετρ Τσεχ

Ο Ντρογκμπά στο 88' κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση, απαντώντας στο γκολ του Τόμας Μίλερ από το 83'.

Ο Ιβοριανός στο 3ο λεπτό της παράτασης έκανε πέναλτι στον Ριμπερί, αλλά ο Πετρ Τσεχ απέκρουσε την εκτέλεση του Άριεν Ρόμπεν.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε την εκτέλεση του Μάτα, αλλά εν συνεχεία ο Τσεχ απέκρουσε αυτήν του Όλιτς και έκανε το ίδιο και στην 5η του Σβάινσταϊγκερ, βρίσκοντας την μπάλα, η οποία εν συνεχεία χτύπησε στο δοκάρι.
Η 5η εκτέλεση της Τσέλσι ήταν του Ντρογκμπά, ο οποίος ευστόχησε και χάρισε το τρόπαιο στην Τσέλσι του Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

  • Πρώτη φορά χαμένοι οι Γερμανοί
Η Μπάγερν έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε διαδικασία των πέναλτι στο Champions League, ενώ η Τσέλσι επικράτησε σε αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Θυμίζουμε πως στον πρώτο της τελικό το 2008 στην διαδικασία των πέναλτι είχε χάσει η Τσέλσι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 Βαυαροί από την άλλη έμειναν στα 4 τρόπαια, δεν έφτασαν την Λίβερπουλ και πλέον έχουν 5 χαμένους τελικούς.
Για δεύτερη σερί φορά χάνει ομάδα στην έδρα της τον τελικό, με πρώτη να είναι η νίκη της Λίβερπουλ το 1984 στην Ρώμη επί της Ρόμα (το πήραν το 1958 η Ρεάλ και το 1965 η Ίντερ).
Στο Champions League η Τσέλσι
Μαζί με το τρόπαιο η Τσέλσι κέρδισε και την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, κάτι που σημαίνει πως η Άρσεναλ θα παίξει στα προκριματικά και η Τότεναμ στο Europa League.
  • Μπάγερν - Τσέλσι 1-1 (3-4 πέν.) 

Σκόρερς: 83' Τόμας Μίλερ / 88' Ντρογκμπά

Γήπεδο: "Fußball Arena München"
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Οι πρώτες καλές στιγμές του τελικού ήταν για την Μπάγερν, με το σουτ του Σβάινσταϊγκερ να διώχνει σε κόρνερ με τάκλιν ο Γκάρι Κέιχιλ, ενώ μετά την εκτέλεση πέρασε λίγο άουτ το σουτ του Κρόος.

Η πίεση της Μπάγερν στα πρώτα λεπτά ήταν έντονη και η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 21' με τον Άριεν Ρόμπεν να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Πετρ Τσεχ να διώχνει σε κόρνερ, με την μπάλα μάλιστα να βρίσκει και στην συμβολή των δοκαριών.

Η πρώτη τελική προσπάθεια της Τσέλσι ήταν από εκτέλεση φάουλ του Χουάν Μανουέλ Μάτα στο 34', εκτός στόχου όμως με την μπάλα να περνά άουτ αρκετά ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ.

Δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν έχασε την δεύτερη μεγάλη της ευκαιρία στον τελικό, με τον Κοντέντο από αριστερά να κάνει την σέντρα, αλλά τον Τόμας Μίλερ να αστοχεί με το γυριστό σουτ που έπιασε από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή.

Δημιουργική για πρώτη φορά έγινε η Τσέλσι στο 37', με την μπάλα να φτάνει στον Καλού δεξιά στο ύψος της περιοχής, ο Ιβοριανός σούταρε στην κλειστή γωνία του Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος μπλόκαρε.

Ούτε την 3η φορά κατάφερε να σκοράρει η Μπάγερν σε κλασική ευκαιρία, καθώς ο Μάριο Γκόμεθ μετά από εξαιρετική κίνηση με το σώμα απέφυγε το μαρκάρισμα του Κέιχιλ, αλλά το πλασέ μέσα από την περιοχή με το αριστερό κακό και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
  • Το δεύτερο ημίχρονο
Πολύ σωστά ο βοηθός διαιτητή στο 54' σήκωσε το σημαιάκι για οφ-σάιντ του Ριμπερί, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, όμως ήταν σε αντικανονική θέση όταν σούταρε ο Ρόμπεν.

Νέο επικίνδυνο σουτ του Ολλανδού στο 59' εξουδετέρωσε ο Άσλεϊ Κόουλ με τάκλιν, ενώ στο 64' άστοχο ήταν αυτό του Ριμπερί από το ύψος της περιοχής.

Στα χέρια του Τσεχ κατέληξε το σουτ του Ρόμπεν στο 72', ενώ στο 73' στην απέναντι εστία ο Ντρογκμπά μπήκε εξαιρετικά στην περιοχή από αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά προ του Καλού έδιωξε ο Κοντέντο.

Εκ νέου άστοχος από το ύψος του πέναλτι ήταν στο 78' ο Τόμας Μίλερ, όμως στο 83' ο διεθνής Γερμανός μέσος άνοιξε το σκορ και λύτρωσε τους Βαυαρούς.

Ο Τόνι Κρόος έκανε την σέντρα από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Άσλεϊ Κόουλ πήγε να βοηθήσει στα μαρκάρισμα του Μάριο Γκόμεθ, έτσι βρέθηκε μόνος ο Τόμας Μίλερ και με κοντινή καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η μπάλα έσκασε στο έδαφος και εν συνεχεία με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ και μετέπειτα στα δίχτυα, με τον Τσέχο πορτιέρο να έχει ευθύνη, όπως και ο Άσλεϊ Κόουλ.

Η Τσέλσι κέρδισε το πρώτο της κόρνερ στο 88' και από αυτό προήλθε και η ισοφάριση σε 1-1 για τους "μπλε" με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να στέλνει το ματς στην παράταση.

Ο Μάτα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ντρογκμπά στο πρώτο δοκάρι ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Τζερόμ Μπόατενγκ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό "γάμα" του Νόιερ, ο οποίος την βρήκε, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα.
  • Η παράταση
Από ήρωας  θα γινόταν μοιραίος σε λίγα λεπτά ο Ντρογκμπά, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ανέτρεψε στην περιοχή τον Ριμπερί και έκανε πέναλτι.

Ο Άριεν Ρόμπεν ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα χαμηλά και αριστερά του Τσεχ, ο οποίος έπεσε και απέκρουσε, ενώ στην συνέχεια μπλόκαρε, κρατώντας το 1-1.

Στο 108' η Μπάγερν έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Όλιτς, ο οποίος από σέντρα του Λαμ έκανε κάτι μεταξύ πλασέ και πάσας, τελικά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Βαν Μπάουτεν να είναι αδύνατο φυσικά να προλάβει να μπει στην φάση.

Περισσότερα »