Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μπόλονι: "Θα μείνω. Στα δύσκολα αντέχω"

Ο Λάσλο Μπόλονι ξεκαθάρισε πως παρά τις προτάσεις που είχε παραμένει στον ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στην κριτική που δέχτηκε. Τι είπε για τους δημοσιογράφους, τις πωλήσεις παικτών, τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα και τι μήνυμα έστειλε στον κόσμο.


Σε μια συνέντευξη όπου διήρκησε αρκετές ώρες, ο Λάσλο Μπόλονι έκανε μια πλήρη ανάλυση για τη χρονιά που πέρασε, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε η ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ εξήγησε πως χρειάζονται μεταγραφές στον άξονα και ζήτησε να έρθει ένας νέος Γκαρσία και ένας νέος Κοντρέρας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε επίσης για την έλλειψη επικοινωνίας με τον κόσμο και τα ΜΜΕ, εμφανίστηκε έτοιμος να παραμείνει παρά τις δυσκολίες, αποκάλυψε πως είχε προτάσεις αλλά προτίμησε να τιμήσει το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο, ενώ τόνισε πως ο απολογισμός της χρονιάς είναι θετικός, αφού υπήρχε η καλή πορεία στην Ευρώπη, η ομάδα πήρε χρήματα και φυσικά βγήκαν νέοι ποδοσφαιριστές.

Περισσότερα »

Προτάθηκε στη Λεβάντε ο Μανωλάς

Δύσκολα όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει ο Κώστας Μανωλάς στη ΑΕΚ τη νέα σεζόν, με το νεαρό αμυντικό να στρέφεται προς την Ισπανία για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «lasprovincias» ο 22χρονος Έλληνας αμυντικός έχει προταθεί στη Λεβάντε, η οποία τη φετινή σεζόν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για μια θέση που οδηγεί στο «Europa League».

Η ισπανική ομάδα αναζητά παίκτες για την ενίσχυσή της και ο άσος της ΑΕΚ είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει. Αξίζει να αναφερθεί ότι το παραπάνω δημοσίευμα αναφέρει πως και ο ίδιος ο Μανωλάς βλέπει με καλή προοπτική το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ισπανία ή την Αγγλία.


Περισσότερα »

Η ΑΕΚ θέλει τον Κλάιφερτ!

Τον πρώην διεθνή Ολλανδό επιθετικό και νυν τεχνικό της β' ομάδας της Τβέντε, Πάτρικ Κλάιφερτ, θέλει στον πάγκο της η ΑΕΚ.
 
 
Ο "Σκοτεινός" του Balla.com.cy σας αποκαλύπτει και το όνομα του προπονητή που θέλει να φέρει στην Κύπρο η ΑΕΚ.

Ο λόγος για τον πρώην διεθνή Ολλανδό επιθετικό Πάτρικ Κλάιφερτ που θεωρείται τα τελευταία χρόνια ένας από τους ταλαντούχους προπονητές στη χώρα του και έχει την ευθύνη της β΄ ομάδας της Τβέντε.

Ο Κέβιν Χόφλαντ έκανε τις επαφές μαζί με τον Κλάιφερτ, ο οποίος όμως επιφυλάχτηκε να απαντήσει, επειδή δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Τβέντε.

Είδε όμως με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να έρθει στην Κύπρο, αφού ενημερώθηκε και από τον Κρόιφ, αλλά χρειάζεται να απελευθερωθεί από την Τβέντε.

Περισσότερα »

Βίσλα καλεί Σνάουτσνερ

Στο στόχαστρο της Βίσλα Κρακοβίας βρίσκεται ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ σύμφωνα με πολωνικά δημοσιεύματα.


Ο 32χρονος άσος αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ μετά από πέντε χρόνια παρουσίας του στην Τούμπα, με καλές και κακές στιγμές.
Συνολικά ο Πολωνός άσος έμεινε εννέα χρόνια στην Ελλάδα, αφού από το 2003 μέχρι το 2007 αγωνιζόταν στον Ηρακλή.

Δημοσιεύματα από την πατρίδα του αναφέρουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βίσλα Κρακοβίας, που ήδη του έχει καταθέσει πρόταση.

Για τον Σνάουτσνερ ενδιαφέρονται και ομάδες από την Superleague, όμως αν δεν ξεκαθαρίσει η ιστορία με τις αδειοδοτήσεις τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Περισσότερα »

Άντερλεχτ για Μαλεζά, Σκόνδρα

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα "voetbalnieuws.be" φέρνει τους Μαλεζά και Σκόνδρα στο στόχαστρο των πρωταθλητών Βελγίου.


Στο μικροσκόπιο της Άντερλεχτ έχουν μπει δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα ο Στέλιος Μαλεζάς και ο Γιάννης Σκόνδρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "voetbalnieuws.be", οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν ξεχωρίσει μέσα από την έρευνα που έχει κάνει η βελγική ομάδα προκειμένου να ενισχυθεί το καλοκαίρι για να φθάσει ξανά στην κατάκτηση του τίτλου. 

Πιο εκτενής αναφορά γίνεται στον Κατερινιώτη αμυντικό του ΠΑΟΚ και δίνεται έμφαση στη μέχρι τώρα πορεία του στην Εθνική ομάδα και στο γεγονός ότι είναι στην προεπιλογή για το EURO 2012. Τονίζεται ακόμη ότι ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Όσο για τον Σκόνδρα, σημειώνεται ότι είναι ένας ακόμη διεθνής με τις μικρές εθνικές ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Ατρόμητο.

Περισσότερα »

Ο θυμός του Γόντικα με τον Νίνη

Όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον Σωτήρη Νίνη όταν πέρασε αλλαγή με την ΑΕΚ, όχι όμως και ο Δημήτρης Γόντικας. Διαβάστε το γιατί και όλο το story...


Ο Σωτήρης Νίνης αποχαιρέτησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού όταν βγήκε αλλαγή στο ματς με την ΑΕΚ, όμως και οι φίλαθλοι δεν τον ξέχασαν και χειροκρότησαν θερμά, φωνάζοντας μάλιστα τ' όνομά του.

Όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ σηκώθηκαν και αποθέωσαν τον νεαρό άσο, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Goalnews".

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Δημήτρης Γόντικας φαίνεται να είναι ενοχλημένος από τον Νίνη λόγω των συζητήσεων που είχαν αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του και που τελικά έπεσαν στον κενό.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ, είχε βγάλει προς τα έξω πως θα κυνηγήσει το θέμα με την Πάρμα και δεν θα αφήσει να περάσει έτσι η απώλεια του Σωτήρη Νίνη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η βελτιωμένη πρόταση του Παναθηναϊκού δεν ήταν και τόσο... βελτιωμένη, αφού από τα 400.000 ευρώ θα πήγαινε στα 440.000 όμως υπήρχαν και τα μπόνους που φέτος του χάρισαν επιπλέον 200.000 ευρώ. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η Πάρμα θα τον πληρώσει την πρώτη χρονιά με 700.000 ευρώ.

Περισσότερα »

Μιραλάς: "Σήμερα στον Ολυμπιακό, αύριο..."

Ο Κέβιν Μιραλάς μίλησε από την Αυστρία που βρίσκεται με την Εθνική ομάδα του Βελγίου και τόνισε πως κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά που θα αγωνίζεται στο μέλλον.


Οι τελευταίες δηλώσεις του Κέβιν Μιραλάς μάλλον μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντιφατικές, αφού τη μία ισχυρίζεται πως θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό και την άλλη αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα της εξόδου.

Με δηλώσεις του από την προετοιμασία του Βελγίου στην Αυστρία όπου βρίσκεται, τόνισε πως σήμερα είναι στον Ολυμπιακό, όμως αύριο κανείς δεν ξέρει που θα παίζει.

Μιλώντας αρχικά για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τόνισε: "Είμαι κουρασμένος από το ταξίδι, αλλά θα επανέλθω γρήγορα. Είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα για την Εθνική ομάδα και εύχομαι να κερδίσουμε τα δυο επόμενα ματς. Ειδικά αυτό στο Γουέμπλεϊ", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Είμαι χαρούμενος που ψηφίστηκα ως ο παίκτης της σεζόν στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τώρα παίζω στον Ολυμπιακό, αύριο ίσως όχι.
Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται γρήγορα. Η Πρέμιερ Λιγκ και η Μπουντεσλίγκα είναι καλές περιπτώσεις, έχει δυνατά ματς και βελτιώνεσαι. Όταν αποχωρήσει θα είναι για ένα μεγάλο κλαμπ". 





















 (οι δηλώσεις είναι στο site Sportwereld.be)


Περισσότερα »

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 22/05/2012

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της Ηπείρου και πιθανόν της Δυτικής Στερεάς περιμένουμε την Τρίτη 22 Μαΐου 2012.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στο Νότιο Ιόνιο ισχυροί.


Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και τοπικά στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις.


Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ δυτικοί – βορειοδυτικοί έως μέτριοι.

Περισσότερα »

Έτο: "Μεγάλη συγνώμη στον κόσμο"

Ο Αραούχο Έτο απολογείται μέσω του Football-ista στον κόσμο του ΠΑΟΚ για την κατάρρευση της ομάδας στο δεύτερο γύρο των πλέι οφ.


Ούτε ο ίδιος, ούτε οι συμπαίκτες του ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ στα φετινά πλέι οφ κι αυτό το αναγνωρίζει με τις δηλώσεις που κάνει στο Football-ista
Ο λόγος για τον Αραούχο Έτο με τον οποίο το Football-ista συνομίλησε λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Καταρχήν, διευκρίνισέ μας κάτι. Σε είδαμε να διαμαρτύρεσαι έντονα για το φάουλ που σου χρέωθηκε πάνω στο Γιαννούλη και από το οποίο προήλθε η φάση του γκολ του Ατρομήτου. Γιατί το έκανες;
"Δεν του έκανα τίποτα, δεν τον ακούμπησα. Έπεσε μόνος του και σφύριξε ο διαιτητής". 

  • Ποιος είναι ο απολογισμός που κάνεις για την παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ;
"Ξεκινήσαμε καλά, μετά από τα τρία πρώτα ματς βρεθήκαμε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο τέλος, όμως, δεν τα καταφέραμε και καταλήξαμε τελευταίοι. Δεν τελείωσαν τα πράγματα όπως τα θέλαμε".
  • Τι φταίει γι' αυτή την αρνητική κατάληξη της πορείας ομάδας στα πλέι οφ;
"Εμείς φταίμε για την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα στα πλέι οφ. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και όσο απαιτούσαν τα παιχνίδια. Γι' αυτό και τα χάσαμε με αποτέλεσμα να τερματίσουμε τελευταίοι και να κλείσουμε με άσχημο τρόπο τη φετινή περίοδο".
  • Θα 'θελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ τώρα που η χρονιά έκλεισε;
"Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη από τον κόσμο. Έπρεπε να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι και δεν το κάναμε. Ελπίζω την καινούρια χρονιά να ξεκινήσουμε καλύτερα και να φθάσουμε πιο ψηλά σε σχέση με πέρυσι".

Περισσότερα »

Ο Φερέιρα και τα σενάρια

Μόλις ξεκαθαρίσει η αδειοδότηση, ο Γόντικας θα έχει το καθοριστικό ραντεβού με τον Φερέιρα που αποτελεί προτεραιότητα. Σενάρια για Σαμαρά ως εναλλακτική, ο Δώνης και ο Φιτσαντέντι!

 
Το φλέγον ζήτημα αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι εκείνο της αδειοδότησης, ώστε το «τριφύλλι» να έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην συρρικνωθεί επικίνδυνα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου από μία ενδεχόμενη τιμωρία. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα. Μέχρι τότε δεν... κινείται φύλλο. Και πως εξάλλου να γίνει αυτό, όταν κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στον σύλλογο. Έτσι, λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαια τους αλλά και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα μπαίνουν στον «πάγο».

Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει στο ακουστικό του, χωρίς να έχει πάρει κάποια απόφαση. Αποτελεί, και σωστά, προτεραιότητα των ανθρώπων του «τριφυλλιού» αλλά για να παραμείνει θέλει να δει συγκεκριμένο πλάνο και διοικητική σταθερότητα. Σε αντίθεση περίπτωση θα κουνήσει μαντίλι. Ο ίδιος έλεγε χθες σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του ότι «δεν έχω κάποια ενημέρωση και δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Περιμένω να συζητήσουμε».
  • Ο Σαμαράς, ο Δώνης και ο Φιτσαντέντι
Από κει και πέρα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν αρκετά σενάρια στην... ατμόσφαιρα. Κάποια που έχουν σχέση με την πραγματικότητα και κάποια άλλα που δεν έχουν καμία σχέση.
Ένα από αυτά είναι φυσικά το όνομα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος σε περίπτωση που φύγει ο Φερέιρα είναι λογικό να αποτελεί φαβορί για τον πάγκο του «τριφυλλιού» και ίσως μια ιδανική λύση με τα υπάρχοντα δεδομένα και αν αποχωρήσει ο 65χρονος τεχνικός.
Από κει και πέρα, στο μυαλό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού υπάρχει η... αναβάθμιση του Γιάννη Σαμαρά σε πρώτο προπονητή και τους παλαιμάχους Δ.Σ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου. Αυτό το σενάριο ίσως να συγκεντρώσει πολλές πιθανότητες σε περίπτωση που οι «πράσινοι» δεν πάρουν την άδεια.
Μεταξύ άλλων, αξίζει να τονίσουμε πως πληροφορίες από την Ιταλία κάνουν λόγο για διερευνητική επαφή του «τριφυλλιού» με τον 44χρονο προπονητή της Κάλιαρι, Μάσιμο Φιτσαντέντι. Το συγκεκριμένο σενάριο θα μπορούσε να είχε βάση, στην λογική πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που αποχωρήσει τελικά ο Φερέιρα αλλά μέχρι εκεί.
  • Πρώτος προπονητής ο Γκόμες
Ανεξάρτητα με την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο εκ των βοηθών του, Ζοσέ Γκόμες αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Το δεξί χέρι του Πορτογάλου προπονητή έχει προτάσεις από την Πορτογαλία και την Κεντρική Ευρώπη, νιώθει έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω και από βοηθός να γίνει πρώτος προπονητής.

Περισσότερα »