Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ανησυχία για Τοροσίδη

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας για τον Βασίλη Τοροσίδη, καθώς παρότι οι εξετάσεις ήταν "καθαρές" ο παίκτης πονάει στο γόνατο


Οι εξετάσεις που έκανε ο Βασίλης Τοροσίδης το βράδυ του Σαββάτου (26/5) μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Σλοβενία μπορεί να ήταν "καθαρές", ωστόσο στις τάξεις της Εθνικής υπάρχει ανησυχία.
Οι εξετάσεις που έκανε ο διεθνής αμυντικός έδειξαν πως έχει ένα οίδημα στο γόνατο και αυτό που ανησυχεί τους ανθρώπους της Εθνικής είναι πως ο παίκτης πονάει.

Πλέον ο Βασίλης Τοροσίδης δεν παίρνει μέρος στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων, κάνοντας θεραπεία την οποία θα ακολουθήσει για τις επόμενες τρεις μέρες.
Έτσι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Έλληνα αμυντικό ο οποίος κινδυνεύει να μείνει και εκτός προπονήσεων για δέκα ημέρες.

Περισσότερα »

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Κοσμίδης

Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ. Τρίτος στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρας.


Ο Λευτέρης Κοσμίδης δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οπότε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ ήταν οι... δικοί του Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήθελε πολύ το χρυσό μετάλλιο και τα έδωσε όλα!

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος με 15,766 βαθμούς παρουσιάζοντας ένα άψογο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.6. Δεύτερος ήταν ο Λευκορώσος Ντμίτρι Μπαρκαλάου με 15,300 βαθμούς και τρίτος ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,166.

Ο αθλητής του Γιώργου Αγγέλου προστέθηκε στο εκλεκτό κλαμπ των Ελλήνων αθλητών που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο ευρωπαϊκό.

Ένας από αυτούς είναι και ο Βλάσης Μάρας. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε ξανά στο βάθρο στο μονόζυγο. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με 15,266 βαθμούς, το έβδομο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην πλούσια καριέρα του. Τη νίκη πήρε ο Ρώσος Αλεξάντερ Γκαρίμποβ με 15,833 βαθμούς (6,9) με δεύτερο τον Μάριο Μόζνικ με 15,266 βαθμούς (6,8).

Η ελληνική ομάδα στόχευε σε τέσσερα μετάλλια στους τελικούς των οργάνων. Ωστόσο ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο. Ο Τσολακίδης ήταν έκτος με 14,800 βαθμούς και ο πέμπτος ο Πετρούνιας με 15,333 βαθμούς.

Πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχθηκαν ο Ρώσος Αλεκσάντρ Μπαλάντιν στους κρίκους, ο Γερμανός Μαρσέλ Νγκιέν στο δίζυγο, ο Ούγγρος Κρίστιαν Μπέρκι στον πλάγιο ίππο και ο Ρουμάνος Φλάβιους Κότσι στο άλμα.

Περισσότερα »

Η 23άδα της Εθνικής Ισπανίας

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ανακοίνωσε τους 23 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν την Εθνική Ισπανίας στο Euro 2012. Μέσα στη λίστα ο Νεγρέδο, εκτός οι Σολδάδο και Αντριάν.


Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κατά την ανακοίνωση της αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου ενόψει του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο 61χρονος τεχνικός συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 23 "εκλεκτούς" τον επιθετικό της Σεβίλλης, Άλβαρο Νεγρέδο, αφήνοντας εκτός το "κανόνι" της  Βαλένθια, Ρομπέρτο Σολδάδο, ενώ ούτε ο Αντριάν σκόραρε στο σαββατιάτικο φιλικό κόντρα στη Σερβία θα πραγματοποιήσει τελικά το ταξίδι για τα γήπεδα Πολωνίας/Ουκρανίας.

Ο Πέδρο κατάφερε να μπει στη λίστα του Ντελ Μπόσκε χάρη στο εξαιρετικό του φίνις στο πρωτάθλημα, ο Αλμπιόλ πήρε τη θέση του τραυματία (και μεγάλου απόντα μαζί με τον Νταβίδ Βίγια) Πουγιόλ, ενώ ο Χουανφράν προτιμήθηκε αντί του Ιραόλα.

Να σημειωθεί ότι η "φούρια ρόχα" βρίσκεται στον 3ο όμιλο της τελικής φάσης του Euro 2012, έχοντας μαζί της Ιταλία, Ιρλανδία και Κροατία. 
  • Η 23άδα της Εθνικής Ισπανίας:
  • Τερματοφύλακες: Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Βαλντές (Μπαρτσελόνα), Ρέινα (Λίβερπουλ)
  • Αμυντικοί: Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης), Χουανφράν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Αλμπιόλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χάβι Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ζόρντι Άλμπα (Βαλένθια)
  • Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Καθόρλα (Μάλαγα), Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Μάτα (Τσέλσι), Φάμπρεγας (Μπαρτσελόνα), Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Νάβας (Σεβίλλη)
  • Επιθετικοί: Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Τόρες (Τσέλσι), Νεγρέδο (Σεβίλλη)

Περισσότερα »

Με Ρικέλμε για τίτλο η Μπόκα Τζούνιορς

Με 3 ασίστ του Ρικέλμε η Μπόκα Τζούνιορς νίκησε 3-0 την Γοδόι Κρους και έκανε σπουδαίο βήμα τίτλου, καθώς απέτυχαν Τίγκρε και Νιούελς.


Ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και στο Clausura βρίσκεται η Μποκα Τζούνιορς μετά την νίκη της με 3-0 επί της Γοδόι Κρους στον "Bombonera".
Αυτό διότι η Τίγκρε έμεινε 3 βαθμούς πίσω της μετά την ισοπαλία με την Ατλέτικο Ραφαέλα και η Νούελς Ολντ Μπόις έμεινε 4 βαθμούς πίσω της μετά την ήττα με 2-3 από την Σαν Λορένσο.

Η Νιούελς μάλιστα προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Σαν Λορένσο στο δεύτερο έκανε την ανατροπή με τις κεφαλιές των Εμανουέλ Χιγλιότι (2) και Κάρλος Μπουένο.

Στο "Bombonera" πρωταγωνιστής ήταν ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, καθώς έκανε την ασίστ και στα 3 γκολ της Μπόκα.
Την πρώτη με φάουλ για να ανοίξει το σκορ ο Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε στο 14', την δεύτερη στο 43' για το 2-0 από τον Νταρίο Σβίτανιτς και την 3η για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 ο Πάμπλο Μόουτσε.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν πάντως ο διαιτητής, καθώς αμέσως μετά το 1-0, ο σκόρερ, Ινσαουράλδε, ανέτρεψε στην περιοχή τον Σεμπάγιος, αλλά το καθαρό πέναλτι για την Γοδόι Κρους δεν δόθηκε.
  • Οι cheerleaders της Μπόκα...


Περισσότερα »

Κονσεϊσάο: "Θα ήμουν θετικός για τον ΠΑΟΚ"

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο μίλησε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Τούμπα ως προπονητής. Διαβάστε τις δηλώσεις του.


Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έκανε μία πολύ καλή χρονιά ως προπονητής της Ολιανένσε, την οποία οδήγησε στην 8η θέση (η καλύτερη της ιστορίας της) του πορτογαλικού πρωταθλήματος, έχει αποφασίσει, όμως, να ψάξει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.
 Το όνομά του "έπαιξε" και για τον ΠΑΟΚ και ο πρώην ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του "Δικεφάλου" μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα στα "Σπορ του Βορρά".

Θα ήμουν θετικός να επιστρέψω κάποια στιγμή στον ΠΑΟΚ και ως προπονητής" τόνισε αρχικά, προσθέτοντας: "Ξέρω την ομάδα, το κλίμα και την ατμόσφαιρα της Τούμπας, τι θέλει ο κόσμος και τη δυναμική που υπάρχει ατην ομάδα. Αλλά προς το παρόν δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με τον ΠΑΟΚ, παρότι ξέρω ότι το όνομά μου έχει παίξει ατα ελληνικά ΜΜΕ".

Περισσότερα »

Δώνης, Μπόλονι και φυγή Κωνσταντινίδη

Γεμάτη μέρα η Δευτέρα για τον Ζήση Βρύζα και την διοίκηση της ΠΑΕ. Διαβάστε για το ραντεβού με τον Μπόλονι, την απάντηση του Δώνη, και την επιμονή του Κωνσταντινίδη για παραίτηση.


Μετά από ένα πολύ έντονο διήμερο, την Κυριακή ο Ζήσης Βρύζας και τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπάθησαν να ηρεμήσουν και να ανασυνταχθούν εν όψει μιας πολύ κρίσιμης εβδομάδας.
Από το πρωί της Δευτέρας σημαντικά ζητήματα για το νέο ΠΑΟΚ αναμένεται να παρουσιάσουν την τελική εξέλιξή τους. 

Καταρχήν, στο μέτωπο του προπονητή το πρωί αναμένεται να γίνει ένα ραντεβού με τον Λάσλο Μπόλονι προκειμένου να διακανονιστεί το ποσό που του οφείλεται και είναι περίπου 400.000 ευρώ (200.000 εκ των οποίων αντιστοιχούν στη ρήτρα αποδέσμευσης).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχει ακόμη "κλείσει" εισιτήρια για τη Γαλλία, ενώ ήδη έχει αρχίσει να δέχεται προτάσεις τόσο από τη Σαουδική Αραβία (ύψους 1,2 εκ. ευρώ), όσο και από την πατρίδα του.
Σε ο,τι αφορά το νέο τεχνικό, ο Γιώργος Δώνης είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και ο Βρύζας που είχε έρθει σε καταρχήν συμφωνία μαζί του πριν δύο περίπου εβδομάδες (σε περίπτωση που αποχωρούσε ο Μπόλονι) περιμένει την απάντησή του μέχρι την Τρίτη, έτσι ώστε την Τετάρτη να ανακοινωθεί το όνομα του νέου τεχνικού.

Αν δεν προκύψει συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό, υπάρχει η εναλλακτική λύση του Γιώργου Γεωργιάδη (με ένα έμπειρο βοηθό στο πλευρό του, είτε αυτός είναι ο Ζοάο Κάρλος Κόστα, είτε κάποιος Έλληνας με τον οποίο ήδη έχει γίνει επαφή.
  • Δύσκολα μένει ο Κωνσταντινίδης
Υπάρχει, τέλος, και το πολύ σημαντικό θέμα του Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος από το Σάββατο έχει ενημερώσει τον Ζήση Βρύζα πώς θέλει να παραιτηθεί τόσο από την θέση του αντιπροέδρου, όσο και από αυτή του τεχνικού διευθυντή.

Και σήμερα ο Κωνσταντινίδης, σε συνομιλίες με δικούς του ανθρώπους, έδειχνε αποφασισμένος να εμμείνει στην παραίτησή του, κυρίως λόγω της ενόχλησής του για το χειρισμό των υποθέσεων Μπόλονι-Δώνης.

Το αν τελικά θα καταφέρει ο Βρύζας να τον μεταπείσει θα φανεί στην πράξη, κάτι τέτοιο, όμως, φαντάζει πολύ δύσκολο.



Περισσότερα »

Τα πήρε όλα ο Λεμπ

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ εξασφάλισε το απόλυτο των βαθμών στο Ράλλυ Ακρόπολις. 1-2 για τη Citroen με τον Μίκο Χίρβονεν. Τρίτη θέση για τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.


Citroën WRC 2012 - Acropolis Rally - Sunday από G.Pavlidis

To Ράλλυ Ακρόπολις δεν συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα highlights της σεζόν για τον Σεμπαστιάν Λεμπ. Στο διπλανό κάθισμα του DS3 WRC, ο Ντανιέλ Ελενά πάλι ενθουσιάζεται όποτε έρχεται στην Ελλάδα. Ως περήφανος Μονεγάσκος λατρεύει τα γαλάζια ελληνικά νερά.


Σήμερα (27/5) χάρηκαν και οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητής (οκτώ φορές μάλιστα). Πήραν τη τρίτη νίκη τους στο σκληρότερο αγώνα της χρονιάς, την τέταρτη φέτος σε έξι αγώνες και φυσικά προελαύνουν βαθμολογία.


Η Citroen πραγματοποίησε το 1-2 στον εθνικό μας αγώνα, ανέλπιστα ίσως, με τον Μίκο Χίρβονεν να απειλεί από... μακριά τον τιμέιτ του.
Τρίτος στη ράμπα του τερματισμού ανέβηκε ο γρηγορότερος οδηγός του αγώνα, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που πήρε δέκα ειδικές και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη το Σάββατο (26/5). Εξαιτίας ενός κλαταρίσματος έχασε τρία λεπτά στην 14η ειδική και ενώ βρισκόταν δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον Λεμπ.
"Μαύρη" Κυριακή και για τον Πέτερ Σόλμπεργκ που προς μεγάλη απογοήτευση όλων, έφυγε με άδεια χέρια από ακόμα έναν αγώνα. Ο Νορβηγός οδηγός της Ford οδηγούσε γρήγορα και απειλούσε τον προσεκτικό Λεμπ, όταν βγήκε εκτός δρόμου και έχασε το ελαστικό του στους Αγίους Θεοδώρους, την πρώτη ειδική της ημέρας.


The Race (Part 2) - 2012 Acropolis Rally of... από G.Pavlidis

Οι σημαντικότερες στιγμές του 3ου σκέλους
Κι επειδή Ακρόπολις δίχως δράμα δεν υπάρχει και ο Λεμπ είχε την... έκπληξη του στο δεύτερο πέρασμα,  όταν έμεινε από λάστιχο. Από τα δύο λεπτά η διαφορά του από τον Χίρβονεν έπεσε στα 40 δευτερόλεπτα. Βλέπετε, οι Λεμπ και Ελενά αναγκάστηκαν να αλλάξουν λάστιχο. Χρειάστηκαν 90 δευτερόλεπτα για το κάνουν, να μπουν στο Citroen, να δεθούν (σ.σ. έχουν χάσει αγώνα παλιότερα εξαιτίας του Ελενά) και να τερματίσουν.
Ο Λεμπ πήρε και τους τρεις έξτρα βαθμούς της Power Stage με τον Λάτβαλα να πραγματοποιεί το δεύτερο καλύτερο χρόνο, ενώ ένα βαθμό πήρε ο τρίτος Χίρβονεν.
 

Περισσότερα »

Στη φυλακή ο αρχηγός της Λάτσιο!

Ο Στέφανο Μάουρι της Λάτσιο και ο Ομάρ Μιλανέτο της Πάντοβα συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία της ανάμειξης σε στημένα παιχνίδια. Έρευνα επίσης για Σκούλι, Κρίσιτο και Καλάτζε!


Το ιταλικό ποδόσφαιρο ξανά στο χάος. Η Εισαγγελία της Κρεμόνα άνοιξε επίσημα τον φάκελο για νέο κύκλο ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων όπου παρατηρήθηκε ύποπτος στοιχηματισμός και στο πλαίσιο της έρευνας έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο "τρανταχτές" συλλήψεις.
Ο ένας είναι ο αρχηγός της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι, και ο άλλος ο πρώην άσος της Τζένοα και νυν της Πάντοβα, Ομάρ Μιλανέτο, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις Αρχές με την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση που είχε ως σκοπό τον επηρεασμό αποτελεσμάτων αγώνων έναντι οικονομικού οφέλους.

  •  Ο Ομάρ Μιλανέτο με τη φανέλα της Τζένοα
Αυτοί δεν είναι πάντως οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την ιταλική δικαιοσύνη καθώς από την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν και οι: Κριστιάν Μπερτάνι (φορ της Σαμπντόρια, πρώην της Νοβάρα), Πάολο Ατσέρμπις (γκολκίπερ της Βιτσέντσα), Αλεσάντρο Πελικόρι (πρώην επιθετικός της Τορίνο), Μάρκο Τουράτι (αμυντικός της Μόντενα), Ματέο Γκρίτι (γκολκίπερ της ρουμανικής Πετρολούλ Πλοϊέστι), Ιβάν Τίσι (πρώην ποδοσφαιριστής και νυν αθλητικός διευθυντής).
Συνολικά, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 19 συλλήψεις που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΜΜΕ από τη γειτονική χώρα, στο "μικροσκόπιο" των Αρχών έχουν μπει και τρεις παίκτες που συνυπήρχαν στη Τζένοα τη σεζόν 2010-2011!

  •  Ο Τζουζέπε Σκούλι
Ο λόγος για τους Τζουζέπε Σκούλι, Ντομένικο Κρίσιτο (έγινε έρευνα από την αστυνομία στο δωμάτιό του, στο προπονητικό κέντρο του Κοβερτσιάνο όπου προετοιμάζεται ενόψει Euro 2012 η Εθνική Ιταλίας) και Κάχα Καλάτζε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγινε έρευνα και στην κατοικία του Αντόνιο Κόντε, με το όνομα της πρώην ομάδας του Σιένα να έχει εμπλακεί σε σενάρια χειραγώγησης αγώνων
Όσον αφορά στα περσινά ματς που εξετάζει με μεγαλύτερη προσοχή η Εισαγγελία θεωρώντας πως εκεί έστησε τα πλοκάμια της η μαφία του παράνομου τζόγου, αυτά είναι τα: Λάτσιο-Τζένοα (4-2), Λέτσε-Λάτσιο (2-4) και Νοβάρα-Σιένα (2-2).

Περισσότερα »