Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ύποπτος στο σκάνδαλο με τα στημένα ο Βιέρι!

Δεν έχει τελειωμό η ονοματολογία στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στην Ιταλία, καθώς προστέθηκε και ο Κριστιάν Βιέρι!


Ο άλλοτε σούπερ σταρ της Ίντερ συγκαταλέγεται στους ύποπτους της υπόθεσης!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ο παλαίμαχος φορ φέρεται να έχει στοιχηματίσει σε ένα από τα πολύκροτα ματς και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κληθεί από την Δικαιοσύνη για να καταθέσει. 

Ο νομικός εκπρόσωπος του Μπόμπο Βιέρ, Ντανιλο Μποντζόρνο ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με όσα διέρρευσαν.
"Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση των στημένων αγώνων και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προασπίσει το όνομά του και να αποδείξει πως είναι αθώος" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι στο νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα μπλέκονται και διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως ο Ντομένικο Κρισίτο, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή της "Σκουάντρα Ατζούρα" για το Euro!

Περισσότερα »

"Η φανέλα της Εθνικής η πιο κακόγουστη του Euro"

Μετά τον χειρότερο τερματοφύλακα του Euro 2012, οι ξένοι μας επιλέγουν και ως την ομάδα με την χειρότερη εμφάνιση από τις 16 της διοργάνωσης. Δείτε την κατάταξη αλλά και τις εικόνες με όλες τις φανέλες των φιναλίστ του ευρωπαϊκού!


Η δημοφιλής ιστοσελίδα bleacherreport.com, αρχικά ανέλαβε να βαθμολογήσει τους 16 τερματοφύλακες τους οποίους θεωρεί ότι θα είναι βασικοί στις ομάδες τους επιλέγοντας ως τον χειρότερο τον Κώστα Χαλκιά. Και αν κρίνουμε από τα σχόλιά σας στη σελίδα του Football-ista στο facebook, οι περισσότεροι συμφωνείτε με αυτή την επιλογή.
Σήμερα η ίδια ιστοσελίδα βαθμολόγησε τις εμφανίσεις των 16 φιναλίστ. Με την Ελλάδα να βρίσκεται και σε αυτή τη λίστα στην τελευταία θέση!

Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε καθαρά με το θέμα γούστου του κειμενογράφου ο οποίος την χαρακτηρίζει ως "απλή".
  • Αναλυτικά η κατάταξη των "16":
1. Ολλανδία
 2. Πορτογαλία
3. Γαλλία
4. Αγγλία
5. Κροατία
6. Σουηδία
7. Πολωνία
8. Γερμανία
9. Ρωσία
10. Ιταλία
11. Ιρλανδία
12. Δανία
13. Ισπανία
14. Τσεχία
15. Ουκρανία
16. Ελλάδα
 

Περισσότερα »

Στο Al Arabiya ο Πρίγκιπας του Παναθηναϊκού!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε τη δικηγόρο του Πρίγκιπα Φεϊζάλ, Κασσιανή Μιχοπούλου, να παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση. Στο Al Arabiya φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος επενδυτής.


Αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά αναφορικά με το  ενδιαφέρον του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δικηγόρου του Σαουδάραβα Πρίγκιπα, Κασσιανής Μιχοπούλου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την κάλεσε να παραστεί στη συνεδρίαση της.

Μάλιστα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα εξεταστεί ο φάκελος που έχει καταθέσει για λογαριασμό του Φεϊζάλ και θα εγκριθεί.
Η κλήση της δεν συνεπάγεται πως θα κοινοποιηθεί αυτομάτως απόφαση αφού δεν αποκλείεται η έγκριση ή η απόρριψη να παραπεμφθεί για την επόμενη συνεδρίαση.

Το ζητούμενο σε περίπτωση που πάρει ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ το πράσινο φως από την ΕΕΑ, είναι να παρουσιάσει τα χρήματα που υποστηρίζει πως θα διαθέσει για τον Παναθηναϊκό και να έρθει σε συνεννόηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Στο μεταξύ, ο Φεϊζάλ έχει φροντίσει να διαφημίσει στην πατρίδα του το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό. Μετά τη συνέντευξη του στο MBC, φιλοξενήθηκε στην αθλητική εκπομπή "Στο τέρμα" του μεγάλου αραβικού καναλιού Al Arabiya.

Ο Πρίγκιπας τόνισε πως έχει μπει στην τελική φάση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, με αρχική αξία τους να αποτιμάται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ότι έχουν συμφωνηθεί όλες οι πτυχές της συμφωνίας  και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από την ΕΕΑ. Επίσης,  Απάντησε σε μία από τις ερωτήσεις λέγοντας ότι μετά την ολοκλήρωση του ντιλ, θα μπουν περισσότερα χρήματα στον ελληνικό σύλλογο.

Στην ερώτηση για τον λόγο που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και όχι στην χώρα του, απάντησε λέγοντας ότι και άλλοι Σαουδάραβες επιχειρηματίες και επενδυτές, όπως και ο ίδιος, περιμένουν τη στιγμή που θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές και να επενδύουν σε ομάδες και συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας. Μέχρι στιγμής αυτό δεν επιτρέπεται λόγω της απαγόρευσης των ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης ο Πρίγκιπας αποκάλυψε ότι κινείται αυτοβούλως και δεν τον υποστηρίζει κάποιος όμιλος επενδυτών, συμπληρώνοντας πως ο πατέρας του είναι ο μόνος που συνδράμει στο εγχείρημα του.
Της συνέντευξης προηγήθηκε ρεπορτάζ για το φαινόμενο απόκτησης ευρωπαϊκών συλλόγων από Άραβες, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάλαγα.
  • Στάση αναμονής
Το περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για την παραχώρηση των μετοχών του.

Επισημαίνει άλλωστε πως πλέον ο έλεγχος του 54,7% έχει περάσει στον Γιάννη Αλαφούζο και σε περίπτωση που ο Σαουδάραβας εμφανίσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, τότε ο Τζίγγερ θα τον παραπέμψει στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ για συνομιλίες.

Περισσότερα »

Πρώτος στην Ευρώπη ο Διομήδης!

Ο Διομήδης Άργους κατέκτησε το Challenge Cup στην Ελβετία, παρά την ήττα με 22-20 από τη Βάκερ Τουν! Είναι ο πρώτος σύλλογος από την ελληνική περιφέρεια με ευρωπαϊκό τίτλο


DIOMIDIS APONOMI από G.Pavlidis

Ο Διομήδης Άργους ανέβηκε στην κορυφή των Άλπεων και εκεί τον περίμενε ένα σπάνιο... λουλούδι, ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο! Και φυσικά η θέα από το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης.
Η ομάδα του Άργους έγραψε ιστορία στην ελβετική πόλη Τουν, κατακτώντας το Challenge Cup, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στα χρονικά του ελληνικού χάντμπολ.


 Οι πρωταθλητές Ελλάδας γνώρισαν γλυκιά ήττα από τη Βάκερ Τουν με 22-20 στο δεύτερο τελικό στο Του, αγώνα στον οποίο έσπασαν κυριολεκτικά καρδιές στο φινάλε. Στον πρώτο τελικό στο Λουτράκι οι "Λύκοι" είχαν νικήσει με 26-23.

Περισσότεροι από 60 Έλληνες έγιναν μάρτυρες της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού χάντμπολ σε συλλογικό επίπεδο. Παίκτες και οπαδοί, αγκαλιασμένοι στο τέλος του αγώνα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

Το ελβετικό κοινό αποθέωσε τους νικητές στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Διομήδης Άργους είναι η πρώτη ομάδα από την ελληνική περιφέρεια που κατακτάει ευρωπαϊκό τίτλο.
Με κλειστή άμυνα και αργές επιθέσεις ο Διομήδης προηγήθηκε με 5-4, όμως οι γηπεδούχοι με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Φράνιτς πραγματοποίησαν σερί 4-0 (8-5) και πήραν τα ηνία του αγώνα.

Η ελβετική άμυνα δεν βρήκε αντίδοτο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στον Χάρη Μάλλιο. Ο διεθνής πλέι μέικερ σταμάτησε στα εννέα γκολ, κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ.

Ο Διομήδης ξέσπασε στο τέταρτο δεκάλεπτο και με δικό του σερί 3-0, πήρε διαφορά δύο τερμάτων  (10-12). Από εκεί και πέρα επικράτησε τρελός ρυθμός στον αγώνα με δυνατές άμυνες και γκολ και από τις δύο πλευρές.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι διαιτητές απέβαλαν τον Μεγαλοοικονόμου, επτά λεπτά πριν από το τέλος του τελικού και χρέωσαν με δίλεπτες την ελληνική ομάδα.

Ακόμα και έτσι οι Ελβετοί δεν μπόρεσαν να πάρουν κεφάλι. Ο Μάλλιος ισοφάρισε σε 20-20 και ο Λίντελ ευστόχησε σε πέναλτι απέναντι στον Τσούλο. Στο 27:54 οι γηπεδούχοι έκαναν το 22-20 και ήθελαν ένα γκολ για να πάρουν το τρόπαιο. Στην τελευταία επίθεση του Διομήδη ο Μαραγκός είχε δοκάρι (!) με τους Ελβετούς να μην καταφέρνουν να παραβιάσουν την ελληνική εστία στα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα.

Περισσότερα »

Θέλει Ίβκοβιτς η Φενέρμπαχτσε

Μετά τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Έτορε Μεσίνα το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές για τον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, είναι αυτό του Ντούσαν Ίβκοβιτς.


Ο τουρκική ομάδα μετά την απογοητευτική σεζόν, όπου απέτυχε τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα θέλει να κάνει την αντεπίθεση της.
Έτσι μετά την λύση της συνεργασίας της με τον Νέβεν Σπάχια, δημοσιεύματα του Τύπου της γειτονικής χώρας παρουσιάζουν τους τρεις προπονητές που θα ήθελε να συνεργαστεί η Φενέρ.

Μετά τους Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Έτορε Μεσίνα ακούστηκε εσχάτως και το όνομα του κόουτς του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς. 
Ο Μεσίνα μάλιστα φέρεται να έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση, δίχως να έχει αποσαφηνιστεί εάν θα παραμείνει στο NBA ή θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Στο ρεπορτάζ δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τις δυσκολίες που παρουσιάζουν οι περιπτώσεις των τριών προπονητών, ωστόσο τονίζεται πως πρόκειται για προσωπικότητες που μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο της Φενέρμπαχτσε προκειμένου να είναι πιο ισχυρή την επόμενη σεζόν.

Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία για το Λονδίνο

Η Βίκυ Αρβανίτη γράφει για τα τρία τελευταία τουρνουά που απομένουν, ώστε μαζί με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Καλησπέρα σας. Είμαστε Ελλάδα μετά από ενάμιση μήνα αγωνιστικής δραστηριότητας. Οι αγώνες μας ξεκίνησαν στη Βραζιλία με 13η θέση και συνεχίστηκαν στην Κίνα, όπου συμμετείχαμε σε 3 διοργανώσεις Παγκοσμίου Σιρκουί μένοντας εκεί για 3 ολόκληρες εβδομάδες.


Τα αποτελέσματα που αποκομίσαμε από την Ασία ήταν μια 17η στο Όπεν της Σάνια, αλλά και 2 συνεχόμενες ένατες θέσεις στα Γκραν Σλαμ που ακολούθησαν, παίρνοντας σημαντικούς πόντους για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να είμαστε στις 16 ομάδες της Ολυμπιακής κατάταξης, που είναι και το ζητούμενο, παρόλα αυτά η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμη, καθώς απομένουν 3 ακόμη διοργανώσεις που είναι πολύ σημαντικές.

Σήμερα κιόλας αναχωρούμε για Χάγη, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι ένα σημαντικό τουρνουά, που αν καταφέρουμε να πλασαριστούμε σε μία καλή θέση, θα πάρουμε σημαντικό προβάδισμα στην Ολυμπιακή πρόκριση. Μετά τη Χάγη ακολουθεί η Μόσχα και η Ρώμη, όπου είναι τα τελευταία 2 Γκραν Σλαμ, που θα μας δώσουν τους τελευταίους και καθοριστικούς πόντους.

Όλη αυτήν την περίοδο έχουμε πάρει σημαντικά αποτελέσματα που μας κρατούν στη 16άδα, όμως ακόμη δεν έχει κριθεί η πρόκριση, με πολύ επικίνδυνο αντίπαλο το Βέλγιο που βρίσκεται στην 17η θέση, 40 πόντους μακριά μας. Κάθε τουρνουά θα είναι πολύ κρίσιμο από δω και πέρα μέχρι και τις 17 Ιουνίου, όπου θα τελειώσει η Ολυμπιακή πρόκριση στη Ρώμη και ελπίζουμε να μας βρει μέσα στη 16άδα.

Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική φάση, οπότε ελπίζουμε σε καλά αποτελέσματα. Παράλληλα με το Παγκόσμιο Σιρκουί γίνεται και το Continental Cup, που αποτελεί τη δεύτερη πόρτα για την Ολυμπιάδα. 

Ήδη αγωνιστήκαμε στη Λουκέρνη πριν από λίγες ημέρες κατακτώντας τη δεύτερη θέση, που μας έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση που θα γίνει στη Μόσχα 22-24 Ιουνίου, κρατώντας έτσι άλλη μια πόρτα ανοιχτή στην περίπτωση που δεν είμαστε στις 16, κάτι που απεύχομαι.

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και σε αυτές τις 3 εβδομάδες που απομένουν, να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ευχαριστούμε που είστε κοντά μας,
Βίκυ

Περισσότερα »

Νέα "χυλόπιτα" στη Ρεάλ ο Αγκουέρο

"Δεν σκέφτομαι να πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης", τόνισε στους "Times" ο Κουν Αγκουέρο διαψεύδοντας για άλλη μία φορά τις φήμες που τον θέλουν να μετακομίζει στη "βασίλισσα".


Το όνομα του Κουν Αγκουέρο συνεχίζει να εμπλέκεται σε μεταγραφικά σενάρια για την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον ίδιο να τα διαψεύδει για άλλη μία φορά.

"Πάντα υπάρχουν φήμες, αλλά δεν είναι αλήθεια αυτά που ακούγονται. Δεν σκέφτομαι να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης ή κάπου αλλού", δήλωσε στου "Times".

"Το μέλλον μου είναι στην Μάντσεστερ Σίτι. Θέλω να μείνω, το συμβόλαιο μου λήγει σε τέσσερα χρόνια και “βλέπω” τον εαυτό μου εδώ, τουλάχιστον για αυτά τα χρόνια.

Η Σίτι μου έχει συμπεριφερθεί πολύ σωστά από την πρώτη μέρα που ήρθα. Ακόμη και η οικογένεια μου είναι καλά εδώ και για αυτό θέλω να μείνω. Εδώ μπορώ να κερδίσω όλα όσα θέλω. Πανηγυρίσαμε έναν τίτλο και πρόκειται να κερδίσουμε πολλούς περισσότερους.

Όταν κερδίσεις τον πρώτο, ανυπομονείς για τον δεύτερο, τον τρίτο. Φέτος πήραμε το πρωτάθλημα και γιατί να μην πιστεύουμε ότι αυτό μπορούμε να το επαναλάβουμε και τα επόμενα χρόνια", συμπλήρωσε ο Αργεντινός.

Περισσότερα »

Επέλεξε Τσέλσι ο Αζάρ

Ο Εντέν Αζάρ ανακοίνωσε μέσω twitter πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, είναι η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του


Η Τσέλσι είναι η ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Εντέν Αζάρ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.
"Υπογράφω στους πρωταθλητές Ευρώπης", έγραψε συγκεκριμένα ο Βέλγος, επιλέγοντας έτσι τους "μπλε" από τις Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λιλ είχε κάνει δεκτές τις προτάσεις και από τους 3 αγγλικούς συλλόγους και ο 21άχρονος άσος επέλεξε τελικά να πάει στο Λονδίνο.
Ουσιαστικά εκεί θα έχει σίγουρη θέση στην 11άδα, καθώς με τον Καλού να αποτελεί παρελθόν, μαζί με τον Μάτα θα είναι στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή ο Τόρες.
Με την Λιλ ο Αζάρ στο πρωτάθλημα φέτος είχε 20 γκολ και 15 ασίστ, ενώ γενικότερα θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Περισσότερα »

Ο Πέτσκο, τα τέσσερα νεφρά και ο ταξιτζής !!

Η απίθανη ιστορία του ο Πέτσκο δεν περιγράφεται εύκολα κι αρκούν φράσεις-κλειδιά όπως τα τέσσερα νεφρά, ο ταξιτζής που τον έκοψε κι η... συχνουρία που αποκάλυψε η μαμά του, για να μπει κάποιος στο νόημα.


Θυμάστε τον Σλάβομιρ Πέτσκο; Τον παίκτη που ήθελε ο Παναθηναϊκός πριν κανένα χρόνο; Στη συνέχεια τον ακούσαμε και για τον Ολυμπιακό όπως και για τον ΠΑΟΚ!
Τελικά ο Πολωνός άσος επέλεξε την Γερμανία και συγκεκριμένα την ομάδα της Κολωνίας, στην οποία ωστόσο είχε μία επεισοδιακή σεζόν. 


Ένα ξενύχτι με κατάληξη να μεθύσει άσχημα και να τσακωθεί με έναν ταξιτζή, είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία του από την γερμανική ομάδα και τον αποκεφαλισμό του από την Εθνική ομάδα της Πολωνίας!
Παρόλα αυτά το μεγάλο αστέρι της αντιπάλου μας, Λεβαντόφσκι, πήρε το μέρος του Πέτσκο, λέγοντας πως ο Σμούντα έπρεπε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή. 
  • Τέσσερα νεφρά! 
Αφού σας είπαμε πως έχει το στόρι πάμε και στις... αποκαλύψεις. Στην Κολωνία λοιπόν οι γιατροί της ομάδας ανακάλυψαν πως ο Πέτσκο έχει τέσσερα νεφρά! Θέση για το γεγονός πήρε η μητέρα του 27χρονου άσου λέγοντας: "Η αλήθεια είναι πως πηγαίνει στην τουαλέτα πιο πολλές φορές από έναν μέσο άνθρωπο".

Στη συνέχεια ήρθε το σκηνικό με τα μεθύσι και τον τσακωμό με τον ταξιτζή, που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το EURO, με τον Λεβαντόφσκι να δηλώνει:
 "Οι ταξιτζήδες στην Γερμανία είναι μία δύσκολη υπόθεση, αφού νομίζουν πως έχουν το πάνω χέρι. Μέχρι και η οικογένεια μου αντιμετώπισε πρόβλημα. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η υπόθεση πρέπει να σταματήσει εδώ. Ο Πέτσκο τιμωρήθηκε, πλήρωσε και τέλος", είπε αρχικά και συνέχισε:
"Πάντως ένας ταξιτζής δεν μπορεί να παίξει ρόλο στην αποστολή της Πολωνίας στο EURO."

Κλείνοντας ο έμπειρος άσος είπε για τους ποδοσφαιριστές: "Γενικά όμως οι παίκτες δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν ανόητοι, ούτε να το σκάνε από την προπόνηση. Κι εγώ πάω σε πάρτι, όμως κάνω πράγματα που ξέρω πως δεν θα με βγάλουν από τα όρια μου"

Περισσότερα »

Επική προσγείωση σε άλμα εις μήκος (vid)

Αρχικά ο αθλητής ζητά την υποστήριξη του κοινού για την προσπάθειά του και στην συνέχεια άφησε τους πάντες άναυδους με την... απογείωση και ιδίως με την προσγείωσή του. Δείτε το βίντεο.

  
Ο Αμερικανός αθλητής στο άλμα εις μήκος που θα παρακολουθήσετε παίρνει θάρρος από τον κόσμο για να πραγματοποιήσει το άλμα του. Στη συνέχεια παίρνει φορά, πηδά και... προσγειώνεται στο σκάμμα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μάλιστα, ένας ποδοσφαιριστής θα ζήλευε την προσγείωσή του, καθώς θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή προσπάθεια για... κεφαλιά ψαράκι. Απολαύστε τον.



Περισσότερα »

Βάσκο Ντα Γκάμα για Φερέιρα

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός περιμένει την απάντηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Πορτογάλος προπονητής φέρεται να έχει δεχθεί κρούση από την Βραζιλία και την Βάσκο Ντα Γκάμα.

 
Σύμφωνα με την «A' Bola» η οποία επικαλείται δημοσιεύματα από την Βραζιλία, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει πρόταση από την ομάδα του Ριο Ντε Τζανέιρο για να αντικαταστήσει τον Κριστοβάο Μπόργκες.

Ο τελευταίος είχε πάρει τη θέση του Ρικάρντο Γκόμες μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και οδήγησε την Βάσκο Ντα Γκάμα στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Φερέιρα είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη επιλογή του βραζιλιάνικου συλλόγου που αναζητά λύση για τον πάγκο της.

«Εκπρόσωπος του Φερέιρα επιβεβαίωσε πως υπήρξε κρούση από άνθρωπο της Βάσκο Ντα Γκάμα. Η απάντησή του στην προοπτική να εργαστεί στη Βραζιλία ήταν θετική και τώρα περιμένει την πρόταση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Φερέιρα, ο προπονητής έχει στα χέρια του πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό, αλλά η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ άσχημη κι αυτό μπορεί να τον επηρεάσει αρνητικά, αναφέρει η βραζιλιάνικη «Lancenet».

Ο Φερέιρα από την πλευρά του πάντως, σχολιάζοντας τα παραπάνω σενάρια φέρεται να είπε στον Τύπο της Βραζιλίας τα εξής: «Δεν θέλω να μιλήσω, ελπίζω να βρεθεί μία λύση εδώ», ενώ ο γενικός διευθυντής της Βάσκο, Ντανιέλ Φρέιτας, ανέφερε: «Δεν ξέρω τίποτα για αυτή τη φήμη. Μάλλον βγήκε από κάποιον που θέλει να δουλέψει για τη Βάσκο. Εμείς δεν ψάχνουμε προπονητή, έχουμε τον Κριστοβάο».

Περισσότερα »

"Χαλκιάς, ο χειρότερος τερματοφύλακας του Euro"

Δημοφιλής ιστοσελίδα βαθμολόγησε τους 16 βασικούς γκολκίπερ του Euro αφήνοντας στην τελευταία θέση τον Κώστα Χαλκιά. Διαβάστε τί γράφουν για τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Ύμνοι για τον Νικοπολίδη! Δείτε ποιον θεωρεί τον καλύτερο της φετινής διοργάνωσης.


Μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς Euro με τα πρώτα αφιερώματα για τη διοργάνωση να κάνουν την εμφάνισή τους στα Μέσα όλου του κόσμου.
Ένα από αυτά, η δημοφιλής ιστοσελίδα bleacherreport.com, ανέλαβε να βαθμολογήσει τους 16 τερματοφύλακες τους οποίους θεωρεί ότι θα είναι βασικοί στις ομάδες τους.

Σύμφωνα λοιπόν με το αφιέρωμα, ο καλύτερος τερματοφύλακας του Euro είναι ο Κασίγιας, με τον Μπουφόν να ακολουθεί στη 2η θέση και τον Τσεχ (αντίπαλός μας στον όμιλο) στην 3η.

Οι άλλοι δύο αντίπαλοί μας βρίσκονται στην 8η (Στσέσνι) και 9η θέση (Ακινφέεβ).
Όσο για τον δικό μας βασικό τερματοφύλακα; Το δημοσίευμα θεωρεί ότι θα είναι ο Κώστας Χαλκιάς και τον κατατάσσει τελευταίο, τον χειρότερο δηλαδή ανάμεσα στους "16".

Στο κείμενο που συνοδεύει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, γίνεται λόγος για τους "Έλληνες που παραδοσιακά δεν δέχονται πολλά γκολ, αλλά μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση του εθνικού ήρωα Νικοπολίδη, είναι δύσκολο να μετρήσεις πόσο έχουν συμβάλλει σε αυτό οι διάδοχοί του".

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι "οι Άγγλοι φίλαθλοι ίσως είναι εξοικειωμένοι με τον Κώστα Χαλκιά που έπαιξε τη σεζόν 2005-06 στην Πόρτσμουθ. Τώρα είναι 37 (κλείνει τα 38 στις 30/5) και παίζει στη χώρα του για τον ΠΑΟΚ", για να καταλήξει σημειώνοντας: "Θα αποδειχθεί αρκετά μεγάλος αυτός το καλοκαίρι; Θα το μάθουμε σύντομα". 
  • Αναλυτικά η κατάταξη των "16": 
1. Κασίγιας (Ισπανία)
2. Μπουφόν (Ιταλία)
3. Τσεχ (Τσεχία)
4. Νόιερ (Γερμανία)
5. Λορίς (Γαλλία)
6. Στεκέλενμπουργκ (Ολλανδία)
7. Χαρτ (Αγλλία)
8. Στσέσνι (Πολωνία)
9. Ακινφέεβ (Ρωσία)
10. Ρουί Πατρίσιο (Πορτογαλία)
11. Ισακσον (Σουηδία)
12. Γκίβεν (Ιρλανδία)
13. Σόρενσεν (Δανία)
14. Πλετίκοσα (Κροατία)
15. Σοβκόβσκι (Ουκρανία)
16. Χαλκιάς (Ελλάδα)

Περισσότερα »

Κοντά στην Μπιλμπάο ο Βαλβέρδε

Μία ανάσα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο βρίσκεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.


Εδώ κι ενάμιση μήνα περίπου είναι γνωστό πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Οι μνηστήρες είναι πολλοί, όμως ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως πρώτη επιλογή είναι η επιστροφή στην πατρίδα του για προσωπικούς λόγους. 

Αυτή η επιστροφή λοιπόν είναι πιο πιθανή από ποτέ, αφού ισπανικά δημοσιεύματα τον φέρνουν αγκαλιά με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν έχει απαντήσει ακόμα αν θα συνεχίσει στον πάγκο των "λιονταριών", οπότε η περίπτωση του Βαλβέρδε θεωρείται εξαιρετική από τον πρόεδρο του συλλόγου.
Μάλιστα ο Βαλβέρδε είναι γνώστης του μοντέλου λειτουργίας της Μπιλμπάο, αγαπητός από τον κόσμο και μαζί του, αν καθίσει στον πάγκο, είναι πιθανό να επιστρέψει και ο Ορμπάιθ.

Περισσότερα »

Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Δώνης

Τα τυπικά απομένουν για την ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ από τον Γιώργο Δώνη, σύμφωνα με όσα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες.


Ο Γιώργος Δώνης οδεύει προς Τούμπα!
Ο πρώην προπονητής του "Δικεφάλου", σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Αθήνα τις τελευταίες ώρες, έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ζήση Βρύζα απαντώντας την Δευτέρα (28/5) θετικά στην πρόταση που του έχει γίνει από τον πρόεδρο της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.

Ετσι όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Δώνης θα αντικαταστήσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ τον Λάσλο Μπόλονι.
Η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών αναμένεται μέχρι την Τετάρτη (30/5) καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ απομένουν τα τυπικά στον διαφαινόμενο "γάμο".

Ο Γιώργος Δώνης την τελευταία τριετία ήταν στον πάγκο του Ατρόμητου, οδηγώντας την ομάδα σε δύο διαδοχικούς τελικούς και στην έξοδό της στην Ευρώπη φέτος.
Το όνομά του ακουγόταν έντονα τις τελευταίες ημέρες και για τον Παναθηναϊκό, αλλά όπως φαίνεται ο ΠΑΟΚ θα είναι ο επόμενος προορισμός του Έλληνα τεχνικού.

Περισσότερα »

"Κόπηκαν" οι Κονέ και Τζιόλης

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την τελική 23άδα για το Euro 2012, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Παναγιώτη Κονέ και Αλέξανδρο Τζιόλη.


Τους Παναγιώτη Κονέ και Αλέξανδρο Τζιόλη αποφάσισε να "κόψει" ο Φερνάντο Σάντος από την τελική 23άδα, που θα βρεθεί στα γήπεδα της Πολωνίας εν όψει του Euro 2012.
Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παραδώσει στην UEFA τη λίστα με τους 23 εκλεκτούς το μεσημέρι της Τρίτης (29/05, μέχρι τις 12:00).


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε την απόφασή του στους παίκτες το βράδυ της Δευτέρας. Από τους δύο που "κόπηκαν", ο Παναγιώτης Κονέ ήταν ο πρώτος υποψήφιος να αποχωρήσει,μετά την αποβολή του στο φιλικό με τη Σλοβενία, όταν χτύπησε έναν αντίπαλο.

Ο Τζιόλης κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ παράλληλα στη θέση του αμυντικού χαφ ο Πορτογάλος έχει αρκετές ακόμα επιλογές, πέραν του μέσου της Μονακό.
  • Οι 23 διεθνείς, που αποτελούν την αποστολή για το Euro 2012:
  • Tερματοφύλακες: Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Σηφάκης (Άρης)
  • Αμυντικοί: Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό)
  • Μέσοι: Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)
  • Επιθετικοί: Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Σάμσουνσπορ), Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος)

Περισσότερα »

Υπέγραψε ο Ντιελνά στον Ολυμπιακό αναφέρουν οι Γάλλοι

Με τα χρώματα του Ολυμπιακού θα αγωνίζεται για τα επόμενε τρία χρόνια ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός Κλοντ Ντιελνά σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης Equipe.


Ο γαλλικός Τύπος επιβεβαίωσε την μεταγραφή του Κλοντ Ντιελνά στον Ολυμπιακό.
Ο 25χρονος Γάλλος κεντρικός έμεινε ελεύθερος από την Ιστρ, η οποία αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της χώρας, και ο Ολυμπιακός φρόντισε άμεσα να πάρει την υπογραφή του για τα επόμενα τρία χρόνια.


Όπως έγραψε η γαλλική εφημερίδα, Equipe, επικαλούμενη πληροφορίες από την ομάδα της Ιστρ, ο 25χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ, με καταγωγή από τη Γουαδελούπη, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Νταμπλούχους Ελλάδας, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Για επαφές του Ολυμπιακού με τον Λάσλο Μπόλονι κάνουν λόγο δημοσιεύματα στην Ρουμανία, ενώ μπλέκουν και την Ραπίντ Βουκουρεστίου. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Κλοντ Ντιελνά ήρθε στο Ρέντη με εισήγηση του σκάουτερ των ερυθρολεύκων, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, και μετά τα τεστ, αγωνιστικά και ιατρικά, που πέρασε ήρθε σε συμφωνία με την πειραϊκή ομάδα. Απλώς οι Γάλλοι πρόλαβαν να δώσουν επίσημη μορφή στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο νεαρός στόπερ έπαιξε πέρυσι σε 17 παιχνίδια του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας, στα 14 ως βασικός, δέχθηκε τέσσερις κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη. Μένει να φανεί αν μπορεί ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ομάδας που αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Περισσότερα »