Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Xωρίς άδεια αλλά με μεταγραφές!

Με 16 ομάδες θα συνεχιστεί η Σούπερ Λιγκ, ενώ αποφασίστηκε να επιτραπεί στις ομάδες που δεν πήραν άδεια να κάνουν έως  3 μεταγραφές ή ανανεώσεις! Ανεβαίνει το όριο από 22 σε 24 έτη για τις υπόλοιπες μεταγραφές!

 
Άδοξο τέλος μπαίνει στην ύστατη προσπάθεια Εργοτέλη, Παναιτωλικού και Δόξα Δράμας για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, αφού η πρότασή τους για πρωτάθλημα 19 ομάδων, δεν πήρε τις εννιά τουλάχιστον ψήφους που απαιτούνταν ώστε να τεθεί σε ισχύ. Επτά ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης και πρόκειται για τους :
  • Εργοτέλη, ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Δόξα Δράμας, Άρη, Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό, ενώ κατά ψήφισαν έξι, οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ατρόμητος και ΑΕΚ. Παράλληλα τρεις ομάδες της Σούπερ Λιγκ έδωσαν λευκή ψήφο και πρόκειται για τους Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα.

Παράλληλα την άρση των ποινών περί μεταγραφών για τις έξι μη αδειοδοτημένες ομάδες (ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα) αποφάσισε η Σούπερ Λιγκ και πλέον θα μπορούν να κάνουν μέχρι τρεις προσθήκες ή ανανεώσεις παικτών στο ρόστερ τους. 

Παράλληλα η υποχρέωση για να πάρουν παίκτες ως 22 ετών, πλέον γίνεται ως 24 ετών. Επιπλέον αλλαγή υπάρχει και σε ό,τι αφορά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οπότε και θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή ανανεώσεις απεριόριστου αριθμού παικτών ως 24 ετών κι επίσης θα μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα και μ' έναν παίκτη ανεξαρτήτως της ηλικίας του.

Περισσότερα »

Ο Κλάους, η αύρα του Γκαρσία και οι φιλοδοξίες

Ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ, Χρήστος Ιντζίδης, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που περιμένει να πάρει ώστε να καθιερωθεί στον "Δικέφαλο"


Ο 19χρονος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Χρήστος Ιντζίδης, μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" για τη νέα χρονιά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Αρχικά μίλησε για τα σωματικά του προσόντα: "Αυτό μπορούν να το πουν οι προπονητές. Εγώ πρέπει να δουλέψω και προχωράω" και συνέχισε αναφερόμενος στη χθεσινή προπόνηση που έγινε μπροστά στον κόσμο του "Δικεφάλου":
 

"Είναι η δεύτερη φορά που το ζω αυτό γιατί ήμουν και στην περσινή πρώτη. Είναι φοβερό συναίσθημα. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα".
  • Για τις θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί: "Στην ηλικία μου στο εξωτερικό έχουν καθιερωθεί στις ομάδες τους. Είμαι στόπερ, αλλά πέρυσι στην προετοιμασία ο Μπόλονι με έβαζε αμυντικό χαφ. Εγώ είμαι στόπερ, αλλά μπορώ να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί από τον προπονητή".
  • Για τη συνεργασία του με τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και για τον παίκτη που του έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση: "Ο Κοντρέρας ήταν ο αγαπημένος μου και τώρα μου αρέσει ο Σαλπιγγίδης και σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής. Με τον Κοντρέρας είχαμε κάνει προπονήσεις πρόπερσι που ήταν σαν μάθημα. Μου έκανε εντύπωση η απίστευτη ηρεμία που είχε και ήταν ο καλύτερος σέντερ μπακ που έχει έρθει στην Ελλάδα. Παίζοντας με αυτούς τους παίκτες μόνο καλά πράγματα μπορείς να κερδίσεις".
  • Για την άποψή του όσον αφορά τους Αθανασιάδη και Γκαρσία: "Αντικειμενικά ο Κλάους είναι ο πιο επικίνδυνος επιθετικός. Από την άλλη ο Γκαρσία κρατάει ένα κέντρο μόνος του. Είχα παίξει δίπλα του στην περυσινή προετοιμασία. Έχεις την αίσθηση ότι θα σε καλύψει αν κάνεις λάθος. Έχει φοβερή αύρα".
  • Για τις μελλοντικές του βλέψεις: "Θέλω να πάρω ευκαιρίες, να πάω καλά και να καθιερωθώ στην ομάδα. Πιστεύω πως είναι ευκαιρία φέτος, δεν υπάρχουν λεφτά στην Ελλάδα και θα κοιτάξουν στις ακαδημίες. Στο εξωτερικό το κάνουν λόγω φιλοσοφίας, ενώ στην Ελλάδα αναγκαστικά".
  • Για το που καταλογίζει τη μη χρησιμοποίησή του την περσινή σεζόν: "Η συγκυρία ήταν τέτοια. Ήταν όλες οι θέσεις πλήρεις, αλλά ευελπιστώ σε κάτι καλό για φέτος", ενώ ολοκληρώνοντας απάντησε σε ερώτηση για το αν ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ Θα εμπιστευθεί παίκτες από τις ακαδημίες: "Ο Γιώργος Δώνης το έχει δείξει αυτό στον Ατρόμητο".Ο 19χρονος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Χρήστος Ιντζίδης, μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" για τη νέα χρονιά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Περισσότερα »

Ελληνικός τελικός στο τριπλούν

Τρεις Ελληνίδες θα λάβουν μέρος στον τελικό του τριπλούν, αφού οι Βούλα Παπαχρήστου, Αθανασία Πέρρα και Νίκη Πανέττα πήραν το εισιτήριο από τα προκριματικά.


Το απόλυτο πέτυχαν οι εκπρόσωποί μας στο τριπλούν γυναικών, αφού και οι τρεις κατάφεραν να προκριθούν, εύκολα ή δύσκολα.
Η Βούλα Παπαχρήστου, μόλις στην πρώτη της προσπάθεια πέρασε το όριο των 14.20μ, καθώς με άλμα στα 14.35μ πήρε ξεκούραστα το εισιτήριο για τον τελικό.

Λίγη ώρα αργότερα, στη δεύτερη προσπάθειά της (η πρώτη ήταν άκυρη), η Αθανασία Πέρρα πήρε κι αυτή την πρόκριση με άλμα στα 14.22μ.

Με άκυρη προσπάθεια ξεκίνησε και η Νίκη Πανέττα, η οποία στο δεύτερο άλμα της σημείωσε επίδοση 14.08 και στο τρίτο 13.78. Ωστόσο, το 14.08 ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση, έστω και ως 12η, αφού 8 αθλήτριες κατάφεραν να πιάσουν το όριο.

Να σημειωθεί ότι το καλύτερο άλμα των προκριματικών έκανε η Όλγκα Σαλαντούχα με 14.77, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη.
Ο τελικός του τριπλούν είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Παρασκευής (29/06, 21:00).
  • Οι 12 του τελικού
Όλγκα Σαλαντούχα (Ουκρανία) 14.77
Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) 14.41
Φρανσουάζ Εμπανγκό (Γαλλία) 14.38
Ντάνα Βελντακόβα (Σλοβακία) 14.36
Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.35
Γιάνα Μπορόντινα (Ρωσία) 14.28
Αθανασία Πέρρα (Ελλάδα) 14.22
Κσένια Τζιάτσουκ (Λευκορωσία) 14.20
Μαρίγια Σέστακ (Σλοβενία) 14.17
Σιμόνα Λα Μάντια (Ιταλία) 14.14
Σβετλάνα Μπολσακόβα (Βέλγιο) 14.09
Νίκη Πανέττα (Ελλάδα) 14.08

Περισσότερα »

Αποθεώνει Ινιέστα ο Σίλβα

Ο Αντρές Ινιέστα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για τον Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την Πορτογαλία.


Ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ούτε ο Κριστάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για τον Νταβίντ Σίλβα.
Ο επιτελικός μέσος της εθνικής Ισπανίας ξεκαθάρισε πως για εκείνον υπάρχει ένας παίκτης καλύτερος των δύο προαναφερθέντων και αυτός είναι ο Αντρές Ινιέστα.

Ο Νταβίντ Σίλβα δεν έχει συνεργαστεί ούτε με τον Μέσι, ούτε με τον Ρονάλντο. Αντιθέτως, είναι συμπαίκτης του Ινιέστα στην Ισπανία και απ' όσα έχει δει τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις έχει πειστεί πως δεν υπάρχει καλύτερός του.

"Οι δημοσιογράφοι συχνά με ρωτούν για τον Μέσι και τον Ρονάλντο και το ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο. Κατά τη δική μου άποψη ο Νο1 είναι ο Αντρές Ινιέστα, επειδή είναι συμπαίκτης μου στην Ισπανία και μπορώ να δω πως έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμα πιο δύσκολα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο".

"Ο Αντρές είναι μαγικός με την μπάλα, εξαιρετικός άνθρωπος και μεγάλος παίκτης. Δε γνωρίζω προσωπικά τους Ρονάλντο ή Μέσι, αλλά ο Αντρές είναι πολύ μεγάλος παίκτης και χαρακτήρας. Είναι πολύ σημαντικό"  είπε, ενώ για τον σημερινό (27/6) ημιτελικό με την Πορτογαλία σχολίασε:

"Η Πορτογαλία είναι μία καλή ομάδα και έχει μερικούς εξαιρετικούς παίκτες. Επίσης, έχουν δείξει πως δεν είναι μόνο ο Ρονάλντο, ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι με την Πορτογαλία ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχουμε την εμμονή πως θα παίξουμε ενάντια στον Ρονάλντο. Γνωρίζουμε το παιχνίδι των Πορτογάλων, ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο, αλλά παραμένουμε αμφίβολοι".

Περισσότερα »