Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ο Ράμος υποκλίθηκε στον Πίρλο!

Ο Σέρχιο Ράμος φωτογραφήθηκε με τον Αντρέα Πίρλο λίγες ώρες πριν τον τελικό και ανέβασε τη φωτογραφία στο twitter του. Διαβάστε πως υποκλίθηκε στον Ιταλό.


Σε λίγες ώρες, Σέρχιο Ράμος και Αντρέα Πίρλο θα διεκδικήσουν στο Κίεβο το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ωστόσο εκτός αγωνιστικού χώρου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και απόδειξη η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter του ο Ισπανός, αγκαλιά με τον Ιταλό.

Μάλιστα ο Ράμος αποθέωσε τον Πίρλο στο σχόλιο που συνόδευε το στιγμιότυπο:

"Αφήνω αυτή την φωτογραφία για να θυμάμαι έναν μεγάλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ελπίζω αύριο να μην είναι η μέρα του. Πάμε Ισπανία!!".


Os dejo 1foto para el recuerdo con un grande del mundo del fútbol.Esperemos que mañana no tenga el día.Vamos España..!! pic.twitter.com/ymNye4IA

Περισσότερα »

Πάλεψε, αλλά λύγισε ο Παγδατής

O Mάρκος Παγδατής πάλεψε απέναντι στον Αντι Μάρεϊ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-1 σετ και αποχαιρέτησε το Γουίμπλετον.

 
Στον τρίτο γύρο του τουρνουά ο κύπριος τενίστας αντιμετπώπισε το νούμερο τέσσερα της παγκόμιας κατάταξης, Αντι Μάρεϊ και παρότι πήρε το δεύτερο σετ, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και ηττήθηκε με 3-1 (7-5, 3-6, 7-5, 6-1).

Περισσότερα »

Με Κουμαλό στην Ολλανδία

Τέσσερις μέρες έμειναν μέχρι ν' αναχωρήσει η αποστολή του ΠΑΟΚ για την Ολλανδία, κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μαζί της θα βρίσκεται και ο νεοαποκτηθείς Μπονγκανί Κουμαλό.

 
Στην «χώρα της τουλίπας» θα πραγματοποιήσουν οι Θεσσαλονικείς το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, με το ταξίδι για το... χτίσιμο της ομάδας, να είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη

Μία ημέρα νωρίτερα ωστόσο αναμένεται να βρεθεί στην συμπρωτεύουσα το νέο μεταγαφικό απόκτημα του «Δικεφάλου του Βορρά», ο Κουμαλό, ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Εφόσον συμβεί αυτό, θ' αναχωρήσει κι εκείνος μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για την Ολλανδία, όπου αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Γιώργος Γεωργιάδης, αφού επιθυμία του είναι να παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία της ομάδας.

Περισσότερα »

«Μπαλοτέλι όπως... Μέσι και Ρονάλντο»

Ο Μάριο Μπαλοτέλι μπορεί να έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τη συμπεριφορά του, ωστόσο σύμφωνα με τον πρώην Ιταλό επιθετικό, Αλεσάντρο Αλτομπέλι, μπορεί να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

 Ο πρώην στράικερ της Μπρέσια, της Ίντερ και της Γιουβέντους, καθώς και της Εθνικής Ιταλίας, δήλωσε για τον Σούπερ Μάριο:  

«Το μόνο πρόβλημα που βλέπω ότι έχει προξενήσει ο Μάριο είναι στις αντίπαλες άμυνες. 

Έχει την ποιότητα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να φτάσει στο σημείο να είναι ισάξιος με τον Μέσι και τον Ρονάλντο».

Όσον αφορά των τελικό της Σκουάντρα Ατζούρα με τους Ισπανούς, είπε: «Βλέποντας και τις δύο ομάδες μέχρι τώρα στη διοργάνωση πιστεύω ότι η Ιταλία έχει καλές πιθανότητες να τα καταφέρει και θα πόνταρα ένα ευρώ στο να πάρει τη νίκη στον τελικό. 


Νομίζω ότι οι δύο ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Έχω παρατηρήσει όμως ότι οι Ατζούρι βελτιώνονται συνεχώς στη διάρκεια του τουρνουά, σε αντίθεση με τους Ισπανούς, που δεν το έχουν κάνει».

Περισσότερα »

Free Mέλμπεργκ

Τέλος κι επίσημα φαίνεται ότι μπαίνει στις σχέσεις Ολυμπιακού και Μέλμπεργκ, αφού το συμβόλαιο του παίκτη έληξε, ψάχνοντας ο ίδιος τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

 
Το σίριαλ Μέλμπεργκ φτάνει στο φινάλε του -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την στιγμή που ο παίκτης, απολαμβάνει τις διακοπές του μαζί με την οικογένειά του. 

Επιθυμία βέβαια των πρωταθλητών ήταν να πορευτούν μαζί οι δύο πλευρές για έναν ακόμα χρόνο, έχοντας άλλωστε καταθέσει και πρόταση στον Σουηδό, η οποία κι έφτανε μαζί με τα μπόνους περίπου στα 1,3 εκ. ευρώ.

Ο έμπειρος αμυντικός ωστόσο δεν έδωσε ποτέ απάντηση, οδηγώντας τους Πειραιώτες να βρίσκονται εδώ και μερικό καιρό στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του. 

Υπαρκτό πάντως είναι το ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει κάποια από τις άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Μέλμπεργκ, να γίνει επαναπρόσεγγιση από τον μάνατζερ του στους «ερυθρόλευκους», αν και όπως όλα δείχνουν οι σχέσεις πλέον ανάμεσα σε ομάδα και ποδοσφαιριστή έχουν... ψυχρανθεί σε τέτοιο βαθμό, που το διαζύγιο μοιάζει με μονόδρομο.

Περισσότερα »

Το βολέ του Μπαλοτέλι στη Μέρκελ! (vid)

Ο Μάριο Μπαλοτέλι και η Άνγκελα Μέρκελ ήταν τα πρόσωπα της εβδομάδας που πέρασε. Το ξέρατε, όμως, ότι συναντήθηκαν κιόλας; Κι εμείς τώρα το μάθαμε!

 
Ο φορ της Εθνικής Ιταλίας την έχει ...του κλώτσου και του μπάτσου την Καγκελάριο της Γερμανίας, όπως αποδεικνύεται στην εκπομπή "SOSial Media" που έκανε πρεμιέρα στο sportdog.
Το περιεχόμενό της, μάλιστα, δεν περιορίζεται μόνο σε Μπαλοτέλι και Μέρκελ, αλλά έχει κι άλλους πρωταγωνιστές. Μέχρι και ...Πίου!


Περισσότερα »

«Προπαγάνδα τα περί Λέτο»

Ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε πως όσα ειπώθηκα για τον Σεμπαστιάν Λέτο είναι κακόβουλα ψέμματα και ο Αργεντινός θα είναι στο γήπεδο σε 7-8 μήνες.

 
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ μίλησε για προπαγάνδα σε βάρος του Παναθηναϊκού σχολιάζοντας στο twitter: «Μάλλον ´ μάθανε πως ........ και πλακωσαν και οι ..... ´ αυτα όμως αλλάζουν !!!».
  • Αποσπάσματα από όσα έγραψε πριν λίγο στο twitter ο Γιάννης Αλαφούζος:
 * Σας ενημερώνω τα δημοσιοποιούμενα από REAL για τον Λετο είναι κακόβουλα ψέμματα. Η αντιπαναθηναικη προπαγάνδα του Χατζηνικολαου καλά κρατά !

* τα περί Λέτο είναι προπαγάνδα από εχθρικά κέντρα. Τον περιμένουμε στο γήπεδο σε 7-8 μήνες. Μην πιστεύετε εχθρικά μέσα !

* Και ιδιαίτερα σε βάρος του ΠΑΟ μας ! Μάλλον ´ μάθανε πως ........ και πλακωσαν και οι ..... ´ αυτα όμως αλλάζουν !!!

* το μοντέλο που οργανώνουμε εχει μεγάλες πιθανότητες να εκτοξεύσει τον ΠΑΟ μα ! Ετσι πάλι θα λέμε Ελλάς Ευρώπη Παναθηναϊκός !

* οι Ολυμπιακοί πανηγυρίζουν με προπαγάνδα του ΡΕΑΛ ! Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Ντροπή κ Χατζινικολαου ! Τουλάχιστον με την υγεία...

* ένας απο τους βασικοτερουσ λόγους που επέτρεψαν να συμμετάσχω στο εγχείρημα διάσωσης είναι η παρουσία του δημήτρη Γοντικα !

Περισσότερα »

"Χάλκινη" υπό βροχή η Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 4,60μ. σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.


Η Νικόλ Κυριακοπούλου έλαμψε στο βροχερό Ελσίνκι! Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με άλμα στα 4,60μ.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το πρώτο στην ιστορία της στο συγκεκριμένο αγώνισμα και δίκαια κάνει όνειρα διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε λιγότερο από ένα μήνα.

Είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, όταν έμεινε μόνη της στον τελικό, ωστόσο οι δύσκολες συνθήκες δεν της επέτρεψε να περάσει τα 4,70μ. και να πάρει την πρώτη θέση.
Η Κυριακοπούλου έκανε το γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία, απόλυτα ενθουσιασμένη από την προσπάθεια της.

"Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου που με έχει βοηθήσει πολύ και το χορηγό μου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που με έχει στηρίξει αυτή τη χρονιά και είναι πραγματικά σημαντική στις μέρες μας", σχολίασε δακρυσμένη η Κυριακοπούλου.

Περισσότερα »

Κιελίνι: "Απλά άνθρωποι οι Ισπανοί"

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι τόνισε πως οι Ισπανοί είναι απλά άνθρωποι, έτσι μπορεί η Ιταλία να τους νικήσει στον τελικό του Euro 2012


Ο Τζόρτζιο Κιελίνι εν όψει του τελικού του Euro 2012 ανέφερε πως η Ιταλία έχει στόχο να κάνει πραγματικότητα το όνειρο, ενώ τόνισε πως η Ισπανοί είναι απλά άνθρωποι, έτσι μπορεί η ομάδα του να τους νικήσει.

"Είναι απλά άνθρωποι, έτσι μπορούμε να τους νικήσουμε", τόνισε χαμογελώντας ο Κιελίνι όταν ρωτήθηκε αν η Ιταλία μπορεί να τα καταφέρει.

"Αύριο δεν πάμε στο ματς θέλοντας να πάρουμε κάποια ρεβάνς από κάποιον, αλλά να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας. Σίγουρα είμαστε κουρασμένοι, αλλά μπορείς να βρεις την ενέργεια για να παίξεις σε έναν τελικό".

Περισσότερα »

Μπουφόν: "Όπως το 2006"

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν τόνισε στην συνέντευξη τύπου εν όψει του τελικού του Euro 2012 πως έχει τα ίδια συναισθήματα και πίστη όπως το Μουντιάλ 2006


Τα ίδια συναισθήματα και πίστη που είχε πριν το τελικό του Μουντιάλ 2006 έχει και πριν το τελικό του Euro 2012 o Τζανλουίτζι Μπουφόν, όπως τόνισε στην συνέντευξη τύπου.

"Ξεκάθαρα τα συναισθήματα και η πίστη είναι τα ίδια όπως και πριν τον τελικό του Μουντιάλ 2006. Αν θα ολοκληρωθεί ο τελικός με τον ίδιο τρόπο, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε", τόνισε ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους.

Μετά τις δύο ισοπαλίες (1-1) με Ισπανία και Κροατία ο Μπουφόν είχε δηλώσει πως η Ιταλία δεν μπορεί να κερδίσει το Euro 2012 και φυσικά ρωτήθηκε για αυτήν την δήλωση.

"Το είπα αυτό διότι με τον τρόπο που ξεκίνησε η διοργάνωση υπήρχε μία ομάδα που είχε δείξει την ανωτερότητά της. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζουμε αυτήν την ομάδα αύριο. Τουλάχιστον ξεκινάμε από το 0-0".

"Η Ισπανία έχει τόσους πολλούς πρωταθλητές από τερματοφύλακες αμυντικούς και μέσους μέχρι στράικερς. Το να τους υποτιμήσεις είναι το σπουδαιότερο λάθος που θα μπορούσες να κάνεις".

"Έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια, έτσι για να τους αντιμετωπίσεις πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ελπίζω να είμαστε όλοι μας έτοιμοι".

"Νομίζω το σωστό είναι η καλύτερη πιο ταλαντούχα ομάδα να νικήσει. Η Ισπανία έχει περισσότερες πιθανότητες. Η Ιταλία έχει κάνει την έκπληξη και ελπίζω να συνεχίσει να εκπλήσσει μέχρι το τέλος".

Ο Τζίτζι μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Τσέζαρε Πραντέλι, λέγοντας πως έδωσε στην Ιταλία τις αλλαγές που χρειαζόταν, ενώ τόνισε πως βοήθησε πολύ και τον Μάριο Μπαλοτέλι να βελτιωθεί.

Περισσότερα »

Πραντέλι: "Όχι 3-5-2"

Ο Τσέζαρε Πραντέλι ξεκαθάρισε στην συνέντευξη τύπου πως η Ιταλία δεν πρόκειται να παίξει με 3-5-2 κόντρα στην Ισπανία στον τελικό του Euro 2012


Η Ιταλία στην πρεμιέρα της στο Euro 2012 είχε αντιμετωπίσει την Ισπανία με σύστημα 3-5-2, αλλά εν όψει του τελικού ο Τσέζαρε Πραντέλι ούτε που σκέφτεται να επιστρέψει σε αυτό το σύστημα, όπως ξεκαθάρισε στην συνέντευξη τύπου.

Οι "ατζούρι" είχαν κάνει καλή εμφάνιση και το τελικό σκορ ήταν 1-1 με την "Furia Roja", το χρησιμοποίησαν και κόντρα στην Κροατία, αλλά εν συνεχεία επέλεξαν 4-4-2 με... ρόμβο στο κέντρο και η ομάδα απέδωσε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο, το καλύτερο σίγουρα στην διοργάνωση.

"Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και το έχει αποδείξει. Πάντα λέγαμε ότι αυτήν την ομάδα πρέπει να νικήσουμε", ανέφερε αρχικά ο Πραντέλι.

"Η δύναμή της δεν είναι μόνο η κατοχή της μπάλας, αλλά και η ικανότητα να κερδίζει πίσω την μπάλα στο κέντρο. Η άμυνά της πάντα κλείνει πολύ γρήγορα".

"Τακτικά θα προσεγγίσουμε το ματς με επιθετική φιλοσοφία, πρώτος στόχος είναι να κλείσουμε τους χώρους και να πάρουμε την μπάλα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές μας και πάρουμε τον έλεγχο στο κέντρο. Δεν είμαστε αγνώμονες για να πούμε ότι θα κυριαρχήσουμε από την αρχή έως το τέλος".

Όταν ρωτήθηκε για το σύστημα και το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο 3-5-2, τόνισε: "Ειλικρινά, όχι, ούτε που το έχω σκεφτεί. Βρήκαμε μια ισορροπία στα τελευταία ματς, αλλά βέβαια ξέρουμε ότι μέσα στο ματς αν χρειαστεί μπορεί να αλλάξουμε σε 3-5-2".

"Η ομάδα ξεκινώντας το τουρνουά είχε διαφορετική προσέγγιση, αλλά με τον χρόνο βρήκε την φόρμα της και την ισορροπία που έψαχνε και βρήκε την σιγουριά που δεν είχε στα προηγούμενα τουρνουά".

"Χρειαζόμασταν μερικές προπονήσεις ακόμη για να βρούμε ξανά την πείνα να παίξουμε ανοικτά. Παίξαμε κόντρα σε όλους ανοικτά, ρισκάραμε κάποια πράγματα και θα το κάνουμε ξανά αύριο".

Περισσότερα »

Τσιρίλο: "Κέρδισα πολλές εμπειρίες στον ΠΑΟΚ"

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα για τα τρία χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ


Για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα στην καριέρα του μίλησε ο Μπρούνο Τσιρίλο στην ιταλική ιστοσελίδα "reggionelpallone.it". "Σίγουρα είναι θετικό το πρόσημο των τριών χρόνων μου στον ΠΑΟΚ. Κάθε χρόνο παλεύαμε για τις πρώτες θέσεις και ήμασταν σταθερά στα πλέι οφ.

Κέρδισα πολλές εμπειρίες στον ΠΑΟΚ και βέβαια είχα την τιμή και τη χαρά να επιστρέψω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να παίξω με την ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ" τόνισε αρχικά, μιλώντας στη συνέχεια για το τι σκέφτεται να κάνει τώρα:

"Σίγουρα θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι.Δεν είμαι πλέον νεαρός, αλλά νιώθω καλά και σωματικά αλλά και ψυχολογικά για να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο.

Ακόμη απολαμβάνω την μπάλα και δε μου λείπουν τα κίνητρα. Ο εκπρόσωπος μου βρίσκεται σε επαφές με διάφορες ομάδες, κάτι κινείται, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο".Άφησε, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ρετζίνα:

"Θα γύριζα με χαρά. Είναι γνωστό ότι η μισή μου καρδιά είναι στα χρώματα της ομάδας. Με τον πρόεδρο τον κ. Φότι μιλάμε τακτικά ακόμη και πριν από λίγες μέρες μιλήσαμε. Δεν αρνούμαι ότι μιλήσαμε και για την πιθανότητα επιστροφής μου αλλά ακόμη όλα είναι ανοιχτά".

Περισσότερα »

"Στον ΠΑΟΚ η UEFA έδειξε ανοχή"

Η Μπεσίκτας περνά σε λίγες μέρες από το CAS για να ακυρώσει τον αποκλεισμό ενός χρόνου και ετοιμάζεται να επικαλεστεί το παράδειγμα του ΠΑΟΚ.


Στα τέλη του Μάη η UEFA τιμώρησε τρεις τουρκικές ομάδες, την Μπεσίκτας, την Μπούρσασπορ και την Γκαζιάντεσπορ με ετήσιο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για οικονομικές ατασθαλίες, οφειλές σε ποδοσφαιριστές τους, καθώς και προσκόμιση πλαστών εγγράφων!

Η Μπούρσασπορ προσέφυγε στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, το γνωστό CAS και δικαιώθηκε, πληρώνοντας μόνο ένα πρόστιμο, ενώ το ίδιο θα κάνει και η Μπεσίκτας. 

Στις αρχές Ιουλίου εκδικάζεται η υπόθεση της ομάδας της Κωνσταντινούπολης στο CAS και ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση,  Εμίν Οζκούρτ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το παράδειγμα του ΠΑΟΚ στην υπερπασπιστική γραμμή του συλλόγου.

Οι δηλώσεις του που δημοσιεύονται από τη "Χουριέτ" είναι απολύτως κατατοπιστικές. "Προβλήματα με το Financial Fair Play αντιμετωπίζουν ομάδες σε όλες τις χώρες. Εμείς έχουμε νέα διοίκηση και θέλουμε να πάρουμε μία ακόμη ευκαιρία για να τακτοποιήσουμε τα θέματά μας" τόνισε, προσθέτοντας:  

"Η UEFA δεν έχει δείξει απέναντι στις τουρκικές ομάδες την ίδια ανοχή που έδειξε στις ελληνικές. Πάρτε παράδειγμα τον ΠΑΟΚ. Προβλήματα υπάρχουν παντού ακόμη και στην Αγγλία. Εμείς θα ζητήσουμε ισονομία και θα φέρουμε παραδείγματα γι' αυτό στο δικαστήριο".

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμού και 200.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή και πλήρωσε τελικά μόνο 50.000 ευρώ.

Η δικαστική προσπάθεια που θα κάνει η τουρκική ομάδα δημιουργεί ανησυχία στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ με δεδομένο ότι υπάρχουν κενά στο φάκελο αδειοδότησης, από την άλλη όμως είναι αισιόδοξο το μήνυμα που εστάλη με την ακύρωση της τιμωρίας της Μπούρσασπορ.

Περισσότερα »

"Σεισμός" με το γκολ του Μπέκαμ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απάντησε στον Στιούαρτ Πιρς, για το κόψιμο του από την Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, με καταπληκτικό γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ (video)


Ο Άγγλος άσος μπορεί να κόπηκε από τον Πιρς για του Ολυμπιακού Αγώνες, όμως το γκολ του εναντίον των "earthquakes", προκάλεσε... σεισμό στις εξέδρες του σταδίου της Καλιφόρνια.
Όπως φαίνεται ο 36χρονος άσος δεν έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο την ικανότητα του να σκοράρει με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.


David Beckham Free Kick Goal από G.Pavlidis


Περισσότερα »

Ο Λορένθο έπεσε, ο Στόνερ κέρδισε διπλά

Ο Κέισι Στόνερ νίκησε στον "καθεδρικό" του Άσεν και έπιασε τον Χόρχε Λορένθο στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να τερματίσει.


Και εκεί που νομίζαμε πως το πρωτάθλημα έχασε το ενδιαφέρον του με την κυριαρχία του Χόρχε Λορένθο, ήρθε ο Άλβαρο Μπαουτίστα να απλουστεύσει τα πράγματα.

Ο οδηγός από την Ταλαβέρα ντε λα Ρέινα πραγματοποίησε εκκίνηση... Ντάνι Πεδρόσα και από την όγδοη θέση ξεπετάχθηκε μπροστά. Ατυχώς βρέθηκε στο δρόμο του Χόρχε Λορένθο (Yamaha) στην πρώτη στροφή και παρέσυρε εκτός πίστας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Έτσι οι δύο Honda των Πεδρόσα και Κέισι Στόνερ έμειναν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση με τον Στόνερ να προσπερνάει τον τιμέιτ του στον 26ο γύρο και να παίρνει την καρό σημαία για πρώτη φορά μετά το Εστορίλ.

Πλέον μοιράζεται την πρώτη θέση στη βαθμολογία με τον Λορένθο (και οι δύο έχουν 140 βαθμούς), αν και ο Ισπανός τυπικά προηγείται, καθώς έχει περισσότερες νίκες.

Ο Μπεν Σπις δεν κατάφερε να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο και μάλιστα έχασε το βάθρο και από τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο της δορυφορικής Tech 3 Yamaha. Ο Ιταλός εποφθαλμιά την εργοστασιακή μοτοσικλέτα του Τεξανού.

Ο Κάρελ Άμπραχαμ δεν εκκίνησε τον αγώνα, λόγω ενοχλήσεων στο χέρι, ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι τερμάτισε 13ος ανάμεσα σε 14 μοτοσικλέτες, όταν αναγκάστηκε να μπει στα πιτ για να αλλάξει το πίσω ελαστικό.

Νικητής στη Moto3 αναδείχθηκε σε έναν επικό αγώνα ο Ισπανός Μάβερικ Βινιάλες, ενώ στη Moto2 ο Μαρκ Μάρκεθ, αμφότεροι εκπροσωπούν την επόμενη γενιά αστέρων του MotoGP.
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή (8/7) με το γερμανικό Grand Prix στην πίστα του Σάχσενρινγκ.
  • Η κατάταξη:
1.Κέισι Στόνερ Repsol Honda 41:19.855
2.Ντάνι Πεδρόσα Repsol Honda +4.965δευτ.
3.Αντρέα Ντοβιτσιόζο Monster Tech 3 Yamaha +11.994
4.Μπεν Σπις Yamaha +14.775
5.Καλ Κράτσλοου Monster Tech 3 Yamaha +22.074
6.Νίκι Χέιντεν Ducati +31.660
7.Έκτορ Μπαρμπερά Pramac Ducati +31.660
8.Ράντι ντε Πουνιέ Aspar Aprilia +1:04.441
9.Μικέλε Πίρο San Carlo Gresini FTR-Honda +1:06.980
10.Ματία Παζίνι Speed Master Aprilia +1:25.087
11.Ντανίλο Πετρούτσι Ioda Aprilia +1:32.103
12.Ιβάν Σίλβα Avintia Inmotec Kawasaki +1:33.797
13.Βαλεντίνο Ρόσι Ducati +1 γύρος
14.Τζέιμς Έλισον Paul Bird Aprilia +1 γύρος
  • Βαθμολογία
1.Λορένθο 140β.
2.Στόνερ 140
3.Πεδρόσα 121
4.Κράτσλοου 77
5.Ντοβιτσιόζο 76
6.Ρόσι 61
7.Χέιντεν 59
8.Μπαουτίστα 58


Περισσότερα »

Στην Μποταφόγκο ο Ζέεντορφ

Η Μποταφόγκο ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Κλάρενς Ζέεντορφ, με τον 36άχρονο Ολλανδό να υπογράφει συμβόλαιο 2 ετών και να γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος ξένος στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.


Τα ξημερώματα της Κυριακής η Μποταφόγκο ανακοίνωσε επίσημα την απότηση του Κλάρενς Ζέεντορφ.

Ο 36άχρονος Ολλανδός υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ξένος παίκτης στην ιστορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος ο σύλλογος του Ρίο ντα Ζανέιρο, καθώς δεν γνωστοποιεί το ποσό της ετήσιας αμοιβής του ποδοσφαιριστή.

Ο Ζέεντορφ έμεινε ελεύθερος μετά από 10 χρόνια στην Μίλαν, ενώ πριν είχε αγωνιστεί σε Ίντερ, Ρεάλ, Σαμπντόρια και Άγιαξ.
Κατέκτησε το Champioons League δύο φορές με την Μίλαν και από μία με Ρεάλ και Άγιαξ, ενώ γενικότερα είναι από τους σπουδαιότερους παίκτες στον πλανήτη τα τελευταία 20 χρόνια.

Περισσότερα »

Τσάβι: "Ακόμη πεινασμένοι"

Ο Τσάβι δήλωσε πως η Ισπανία πρέπει να δείξει στον τελικό με την Ιταλία πως είναι ακόμη πεινασμένη για τίτλους, ενώ χαρακτήρισε τυχερό τον εαυτό του διότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.


Ο Τσάβι στην συνέντευξη τύπου εν όψει του τελικού του Euro 2012 τόνισε πως η Ισπανία πρέπει κόντρα στην Ιταλία να δείξει πως είναι ακόμη πεινασμένη για διακρίσεις.

"Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε κερδίσει το Μουντιάλ και το Euro τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα πρέπει να δείξουμε πως είμαστε ακόμη πεινασμένοι", ανέφερε ο μέσος της Μπαρτσελόνα.

"Δίνουμε προτεραιότητα στο ταλέντο, παρά στο φυσικό παιχνίδι. Το απολαμβάνουμε εμείς, οι φίλαθλοι και όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου".

"Σε προσωπικό επίπεδο νιώθω πολύ τυχερός που έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Παίζεται πλέον περισσότερο με μυαλό και τεχνική, όπως παίζει ο Πίρλο, ενώ αν ήταν όπως παλιά που έπαιζαν περισσότερο ρόλο τα φυσικά προσόντα, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για μένα".

"Αν μας έλεγαν πριν μερικά χρόνια ότι θα φτάναμε κοντά στο να νικήσουμε 3η σερί μεγάλη διοργάνωση δεν θα τον πιστεύαμε. Έχουμε κερδίσει πολλά και αύριο έχουμε μια ευκαιρία για ακό9μη περισσότερα. Είμαστε πολύ χαρούμενη με το πως εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια".

Περισσότερα »

Κασίγιας: "Δεν είμαστε φαβορί"

Ο Ίκερ Κασίγιας δεν θεωρεί πως η Ισπανία είναι φαβορί στο τελικό του Euro 2012, αναφέροντας πως είναι ισάξια με την Ιταλία.


Ο Τσέζαρε Πραντέλι θεωρεί πως η Ισπανία είναι φαβορί για τον τελικό του Euro 2012, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας δεν συμφωνεί, θεωρώντας πως Ισπανοί και Ιταλοί είναι ισάξιοι.

"Είμαι ευγνώμων για τον σεβασμό τους, αλλά και εμείς σκεφτόμαστε ανάλογα για αυτούς", τόνισε χαρακτηριστικά ο πορτιέρο της Ρεάλ στην συνέντευξη τύπου.

"Η Ιταλία είναι σπουδαία ομάδα και βρίσκονται άξια στον τελικό, καθώς απέδειξαν την ποιότητά τους. Δεν είναι έκπληξη που έφτασαν στον τελικό. Έπαιξαν με τον δικό τους τρόπο, έδειξαν τα χαρακτηριστικά τους και έχουν δυνατή ομάδα που γνωρίζει να παίζει".

"Ποτέ δεν πάμε σε τελικό έχοντας στο μυαλό πως είμαστε φαβορί, ακριβώς το αντίθετο. Νομίζω πως Ισπανία και Ιταλία είναι ισάξιες".

Περισσότερα »

Ντελ Μπόσκε: "Το πιο σημαντικό ματς"

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε χαρακτήρισε τον τελικό του Euro 2012 το πιο σημαντικό ματς στην ιστορία της Ισπανίας,απέφυγε τον χαρακτηρισμό του φαβορί, ενώ ενοχλήθηκε στην ερώτηση για το σύστημα και τους επιθετικούς.


Στην συνέντευξη τύπου εν όψει του τελικού του Euro 2012 ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε χαρακτήρισε το ματς το πιο σημαντικό μας στην ιστορία της Ισπανίας γιατί είναι το επόμενο!

"Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι γιατί είναι το επόμενο και γιατί παίζουμε την δουλειά πολλών ετών", εξήγησε ο τεχνικός της "Furia Roja".

"Έχουμε βελτιωθεί, γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί. Παρά τις επιτυχίες οι παίκτες δεν έχουν σταματήσει να είναι ανταγωνιστικοί και αυτό είναι σημαντικό. Όσον αφορά στην Ιταλία, άξιζε επίσης να είναι στον τελικό".

Εν συνεχεία ζητήθηκε η άποψή του για το ότι η Ιταλία θα παίξει 4-4-2, όπως ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Πραντέλι, ενώ ρωτήθηκε φυσικά και για το δικό του σύστημα, αν θα έχει αυτήν την φορά επιθετικό στην 11άδα.

Αφού είπε πως οι Ιταλοί ήταν καλοί ακόμη και με 3-5-2 στην πρεμιέρα κόντρα στη ομάδα του, ανέφερε πως έχοντας παίκτες όπως οι Πίρλο, Μαρκίζιο και Μοντολίβο, δεν μπορεί να είναι αμυντική ομάδα.

Όσον αφορά στην ερώτηση για το αν τελικά θα βάλει επιθετικό (Τόρες, Νεγκρέδο ή Γιορέντε), ο Ντελ Μπόσκε εν νέου ενοχλήθηκε και είπε ειρωνικά πως θα βάλει τρεις παίκτες στην επιθετική γραμμή (4-3-3) και οι τρεις θα είναι άνθρωποι και όλοι τους θα προσπαθούν να σκοράρουν.

Περισσότερα »

Βλέπει Ισπανία ο Γουαρδιόλα

Στην Ισπανία θα καταλήξει και το Euro 2012 σύμφωνα με τον Πεπ Γουαρδιόλα. Διαβάστε τι δήλωσε ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα και για το αν πρέπει η "φούρια ρόχα" να παρατάσσεται με επιθετικό περιοχής ή όχι.


Η Ισπανία θα είναι η νικήτρια του τελικού του Euro 2012 σύμφωνα με τον Πεπ Γουαρδιόλα.
Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα έχει συνεργαστεί με αρκετούς ποδοσφαιριστές της Ισπανίας, γνωρίζει τις ικανότητές του και πιστεύει πως το σύνολο του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα πανηγυρίσει στο τέλος.

"Νομίζω πως η Ισπανία θα νικήσει και θα γράψει ιστορία. Τρεις τελικοί σε τέσσερα χρόνια είναι φοβερό και δεν μπορεί να το κάνει άλλη ομάδα" είπε στο RCTI Indonesia και στη συνέχεια για το αν πρέπει να παίζει η Ισπανία με επιθετικό περιοχής ή όχι σχολίασε:

"Είτε παίξει με καθαρό επιθετικό είτε όχι θα είναι το ίδιο για την Ισπανία. Είναι μία καλή ομάδα και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να έχει. Μπορούν να σκοράρουν και οι άλλοι παίκτες".

Περισσότερα »

Preview: Ισπανία - Ιταλία

Ισπανία και Ιταλία, οι δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, είναι έτοιμες για τον τελικό του Euro 2012 την Κυριακή στις 21:45. Διαβάστε στην προαναγγελία του Football-ista τα σημαντικότερα στοιχεία, τα τελευταία αγωνιστικά νέα και τις πιθανές 11άδες...


Οι δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, η Ισπανία και η Ιταλία, τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Euro 2012 την Κυριακή στο Κίεβο (21:45).

Η "Furia Roja" είναι πολύ κοντά σε ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς έχοντας κατακτήσει το Euro 2008 και το Μουντιάλ 2010, αν πάρει και αυτό το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη χώρα στην ιστορία που κατακτά τρεις σερί μεγάλες διοργανώσεις.


Πέραν από δεύτερος σερί, αυτός είναι ο 4ος τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Ισπανία. Έχει δύο τρόπαια, νικώντας το 1964 στον τελικό την Σοβιετική Ένωση και το 2008 την Γερμανία, ενώ έχασε το 1984 από την Γαλλία.

Από την άλλη η Ιταλία παίζει σε τελικό για 3η φορά, έχει ένα τρόπαιο το 1968, όταν και νίκησε στον τελικό την Γιουγκοσλαβία, ενώ έχασε το 2000 από την Γαλλία.

Για την ιστορία, εντελώς διαφορετικά είναι τα δεδομένα στα Μουντιάλ, με την Ισπανία να έχει μόνο ένα τρόπαιο στον μοναδικό της τελικό (2010), ενώ η Ιταλία έχει 4 τρόπαια και συνολικά 6 τελικούς.
  • Όπως και στην πρεμιέρα
Θυμίζουμε πως οι αντίπαλοι του τελικού έχουν ήδη παίξει αντίπαλοι στο Euro 2012, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου, όταν και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Όλη την πορεία τους μέχρι τον τελικό μπορείτε να την θυμηθείτε στο πανόραμα της διοργάνωσης, ενώ συνολικά έχουν τεθεί αντιμέτωπες 30 φορές, με την Ιταλία να έχει 10 νίκες, την Ισπανία 8, ενώ 12 ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα.

Σε μεγάλη διοργάνωση πάντως οι Ισπανοί δεν έχουν νικήσει ποτέ τους Ιταλούς, είναι αήττητοι πάντως στα τελευταία τους 19 ματς, αλλά αήττητοι σε επίσημα ματς είναι και οι "ατζούρι" με τον Πραντέλι στον πάγκο.
  • Ο Μπαλοτέλι και η "μάχη" των σκόρερς
Ο Μάριο Μπαλοτέλι από την άλλη έχοντας 3 γκολ στην διοργάνωση έχει γίνει που φτάνει αυτόν τον αριθμό σε Euro, έχει όμως συγκάτοικους στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς δύο συνονόματους, τους Μάριο Γκόμεθ και Μάριο Μάντζουκιτς, αλλά και τους Αλάν Ντζαγκόεβ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ισπανοί που διεκδικούν είναι οι Φερνάντο Τόρες, Τσάμπι Αλόνσο και Σεσκ Φάμπεργκας που έχουν από δύο γκολ (δείτε στο πανόραμα όλους τους σκορερς), ενώ στην πρόβα για τους ηλεκτρονικούς πίνακας το σκορ ήταν 2-2 με δύο γκολ του Μπαλοτέλι και από ένα των Πικέ και Νεγκρέδο.

Πουγιόλ, Βίγια και δηλώσεις
Η ισπανική ομοσπονδία κάλεσε τους μεγάλους άτυχους, Κάρλες Πουγιόλ και Νταβίντ Βίγια, να παρακολουθήσουν τον τελικό από κοντά έτσι βρίσκονται ήδη στο Κίεβο.

Όλοι οι Ισπανοί διεθνείς εξέφρασαν την χαρά τους για την παρουσία τους, ενώ μπορείτε να δείτε τις σημαντικότερες δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Των Πραντέλι, Μπουφόν και Κιελίνι από Ιταλία, των Ντελ Μπόσκε, Τσάβι και Κασίγιας από Ισπανία.
  • Τα αγωνιστικά νέα
Ουσιαστικά υπάρχει από ένα ερωτηματικό στις 11άδες της Ισπανίας και Ιταλίας. Κλασικά ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε παραμένει άγνωστο αν θα έχει στην επίθεση τον Φάμπρεγκας ή κάποιον πραγματικό επιθετικό (Τόρες, Νεγκρέδο, Γιορέντε), ενώ η θέση που "παίζει" για την Ιταλία είναι αυτή του δεξιού μπακ.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αναμένεται να παραμείνει αριστερό μπακ και οι Μπονούτσι - Μπαρτζάλι στο κέντρο της άμυνας, έτσι αφού ο Αμπάτε ξεπέρασε τον τραυματισμό του ίσως παίξει δεξί μπακ και μείνει στον πάγκο ο Μπαλτζαρέτι.

Κασάνο, Μπαρτζάλι και Ντε Ρόσι απλά ξεκουράστηκαν στην προπόνηση το βράδυ του Σαββάτου και δεν υπάρχει καμία ανησυχία, ενώ όπως ξεκαθάρισε ο Πραντέλι η Ιταλία θα παίξει 4-4-2, όπως στα τελευταία 3 ματς. 
  • Οι πιθανές 11άδες 
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα, Ινιέστα, Φάμπρεγκας.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι.




Περισσότερα »