Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

"Τρίζει" ο θρόνος του Μπολτ

"Απόνερα" άφησαν οι δυο απανωτές ήττες του Γιουσέιν Μπολτ απο τον συμπατριώτη του Γιόχαν Μπλέικ. Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο αποσύρθηκε από το Diamond League του Μονακό και πλέον θα αγωνιστεί απευθείας στο Λονδίνο. 


Περισσότερο από ότι αρχικά είχε φανεί κόστισε στον Γιουσέιν Μπολτ τελικά η διπλή ήττα από τον Μπλέικ έστω κι αν κάτι παρόμοιο είχε να συμβεί απο το 2007. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου επικαλέστηκε τραυματισμό προκειμένου να ακυρώσει την συμμετοχή του στο τελευταίο αγώνα της σειράς Diamond League στο Μονακό στις 20 Ιουλίου κι έτσι θα πάει απευθείας στα προκριματικά των ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου στις 4 Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο προπονητής του Γκλεν Μιλς που είναι προπονητής και του Μπλέικ «ο Μπολτ αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και προκειμένου να είναι έτοιμος για το Λονδίνο αποφασίσαμε να τον αποσύρουμε από τους αγώνες του Μονακό» .

Ο ίδιος ο χρυσός ολυμπιονίκης αρκέστηκε να μιλήσει για τα αγωνιστικά. «Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω την συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα με την ομάδα της Τζαμάικα. Είμαι έτοιμος να υπερασπίσω τους τίτλους μου στα 100 , 200 και 4Χ100».

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή εγείρει στις τάξεις του στίβου αρκετές αμφιβολίες για το αν ο Τζαμαϊκανός πρωταθλητής έχει πλέον τις ίδιες πιθανότητες να υπερασπίσει τους τίτλους του. Πολλοί και γνώστες του αθλήματος πιστεύουν ότι οι αντίπαλοι του μπορούν να αμφισβητήσουν ευθέως τα πρωτεία του.  

Περισσότερα »

H μεγάλη μάχη για τον φαν Πέρσι

Από την ώρα που ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αρσεναλ (λήγει το 2013), εμφανίστηκαν ουυκ ολίγες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον Ολλανδό άσο.


Μία από αυτές είναι και η Γιουβέντους, η οποία θέλει να κάνει τη μεταγραφική υπέρβαση του καλοκαιριού και είναι έτοιμη να διαθέσει το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ για να φέρει στο Τορίνο τον Ολλανδό φορ.

Το θέμα είναι ότι η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν είναι η μόνη που θέλει τον φαν Πέρσι. 

Για να τον κάνει δικό της θα πρέπει να... κερδίσει τις μάχες απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και στη Μπαρτσελόνα που φέρεται να θέλει τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, σενάρια θέλουν τον Βίγια να παραχωρείται στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι μνηστήρες δεν σταματούν εκεί. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι "μπιανκονέρι" έχουν να αντιμετωπίσουν και τη Μίλαν, η οποία θέλει να κάνει και αυτή το μεταγραφικό "μπαμ" με τον φαν Πέρσι να φαντάζει η ιδανική λύση.

Το σίγουρο είναι ότι η Γιουβέντους θέλει επιθετικό και ο φαν Πέρσι φαντάζει η ιδανική λύση. Λεφτά υπάρχουν, αλλά το θέμα είναι ποιος θα κερδίσει τον Ολλανδό. 

Το σίγουρο είναι ότι η Αρσεναλ θα βάλει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της κι ας θέλει ο Βενγκέρ να τον κρατήσει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.

Περισσότερα »