Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συμφώνησαν για Μαλεζά

Σε συμφωνία με την Φορτούνα Ντίσελντορφ για την παραχώρηση του Στέλιου Μαλεζά ήρθε ο ΠΑΟΚ. Ο διεθνής αμυντικός την Δευτερα θα βρίσκεται στην Γερμανία για να περάσει από ιατρικες εξετασεις και στη συνέχεια να υπογράψει.

 
 









Μετά τον Κρέσιτς άλλος ένας ποδοσφαιριστής αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Στέλιο Μαλεζά ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα και την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Όπως έγινε γνωστό ο Δικέφαλος έφτασε συμφωνία με τη νεοφώτιστη ομάδα έναντι του ποσού των 550.000 ευρώ για την παραχώρηση του διεθνή Έλληνα αμυντικού. Ο Μαλεζάς αναμένεται την Δευτέρα στην γερμανική πόλη ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Φορτούνα.


Περισσότερα »

Τους πλάκωσε στο ξύλο ο Ιμπραΐμοβιτς

Έκδηλος είναι ο εκνευρισμός του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στις πρώτες του προπονήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Σουηδός επιθετικός, ο οποίος δεν ήθελε να φύγει από τη Μίλαν, χτύπησε τους Ματουιντί, Νενέ και Μενέζ μέσα σε μια προπόνηση.


Δείτε το video με τις αγκωνιές του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στους συμπαίκτες του. Η πιο δυνατή ήταν αυτή στο Νενέ ο οποίος έπεσε στο έδαφος με πόνους στα πλευρά. 


Agkwnies apo ton Ibrahimovic από G.Pavlidis


Περισσότερα »

"Πεντάρα" της Μπενφίκα στη Ρεάλ

Αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπενφίκα κατατρόπωσε 5-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ετήσιο τουρνουά που είναι αφιερωμένο στον θρυλικό Εουσέμπιο, ο οποίος έκανε και τη σέντρα του αγώνα.


Ο "χορός" των γκολ άνοιξε μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Χάβι Γκαρσία, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κάρλος Μάρτινς, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν τα δεδομένα μέσα σε ένα δίλεπτο.

Στο 18' ο Ντι Μαρία έκανε το γύρισμα και ο Καγιεχόν με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα, ενώ ο ίδιος παίκτης βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Αρτούρ δύο λεπτά αργότερα, δίνοντας το προβάδισμα στη Ρεάλ.

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, πάντως, αφού στο 22' ο Βίτσελ μιμήθηκε τον Γκαρσία και με κεφαλιά (έπειτα από νέα εκτέλεση φάουλ του Μάρτινς), έκανε το 2-2.
Η Μπενφίκα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Στο 53' ο Έντσο Πέρες έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ από πολύ μακρινή και πλάγια θέση, ενώ στο 58' ο Μάρτινς μετατράπηκε από δημιουργός σε σκόρερ (με εν κινήσει πλασέ).

Ο -άτυπος- θρίαμβος της πορτογαλικής ομάδας ολοκληρώθηκε στο 85ο λεπτό με τον Έντσο Πέρες, ο οποίος έγραψε με πλασέ από πλάγια θέση το τελικό και ιδιαίτερα απρόσμενο 5-2.
Το γεγονός ότι η Ρεάλ αγωνίστηκε χωρίς τον Κ. Ρονάλντο, τον Πέπε, τους Ισπανούς και τους Γερμανούς διεθνείς μετρίασε αρκετά, πάντως, τη σπουδαία νίκη γοήτρου της Μπενφίκα.

Περισσότερα »

Σταματάει το ποδόσφαιρο για να ασχοληθεί με την πολιτική ο Σεφτσένκο

Ο Αντρι Σεφτσένκο κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια προκειμένου να ασχοληθεί με την πολιτική. Ο Ουκρανός επιθετικός, στα 35 του χρόνια, ανακοίνωσε την απόφαση που πήρε για να αλλάξει πορεία στη ζωή του.


Μετά από μια σπουδαία καριέρα σε Μίλαν, Τσέλσι και Ντιναμό Κιέβου ο Σεφτσένκο αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται σε ποδοσφαιρικά καθώς θέλει να συνεχίσει να δίνει μάχες στον πολιτικό στίβο.
Ο Σεφτσένκο αποτελεί σύμβολο για την Ουκρανία ενώ με την εθνική ομάδα της χώρας του έπαιξε σε 11 αγώνες και σκόραρε 48 γκολ.

Περισσότερα »

Θετικός για ΟΦΗ ο Τσιρίλο

Την ένταξή του στον ΟΦΗ συζητά με Μαχλά - Αναστόπουλο ο Μπρούνο Τσιρίλο, επιμένοντας... ασπρόμαυρα. 


Ο Ιταλός πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος του μετέφερε την πρόταση μετακίνησής του στον ΟΦΗ, και δείχνει θετικός στην προοπτική να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα των Κρητικών.

Όπως προκύπτει μάλιστα από τις πρώτες επαφές, ο Τσιρίλο δεν φαίνεται να θέτει ως προτεραιότητα το οικονομικό (άλλωστε ο ΟΦΗ δεν μπορεί να του δώσει πολλά χρήματα), αλλά τις καθαρά ποδοσφαιρικές συνθήκες που είναι σε θέση να του προσφέρει η Κρητική ομάδα τόσο στο γήπεδο όσο και στην εξέδρα.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση μεταγραφής του Τσιρίλο στον ΟΦΗ θα έχει άμεσες εξελίξεις, αφού οι έχοντες το πρόσταγμα στο αγωνιστικό κομμάτι των Κρητικών, Μαχλάς και Αναστόπουλος, βλέπουν στο πρόσωπο του πολύπειρου Ιταλού στόπερ τον αμυντικό ηγέτη που χάθηκε μετά την αποχώρηση τόσο του Στάθη Ταυλαρίδη όσο και του Γιώργου Γεωργίου.

Περισσότερα »

Λύθηκε το συμβόλαιο του Κρέσιτς

Λύθηκε το συμβόλαιο του Ντάριο Κρέσιτς μετά από συζήτηση που είχε ο Κροάτης τερματοφύλακας με τον Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Γεωργιάδη στα γραφεία της Τούμπας.


Ο Κρέσιτς χάρισε τα 250.000 ευρώ των δεδουλευμένων του και αποτελεί πλέον και τυπικά παρελθόν.
Ο αντικαταστάτης του θα είναι Έλληνας ή Ευρωπαίος ενώ ήδη γίνονται κρούσεις σε επιλεγμένους στόχους.

Θυμίζουμε ότι ο Κρέσιτς, πριν από την έναρξη της προπόνησης της Παρασκευής (27/7), ζήτησε συνάντηση από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Γιώργο Γεωργιάδη στην οποία τού γνωστοποίησε την πρόθεσή του να λύσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ χαρίζοντας τα δεδουλευμένα (περίπου 250.000).

Περισσότερα »

Εκτός τελικού ο Δρυμωνάκος

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 400μ. μικτής ατομικής, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε η "αυλαία" της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Ο Έλληνας πρωταθλητής κάλυψε την απόσταση στον προκριματικό σε 4:17.04 και κατετάγη έβδομος στην τέταρτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος.

Ο Ελληνας πρωταθλητής μάλλον παρασύρθηκε από την περίεργη σειρά στην οποία βρέθηκε, όπου ο Μάικλ Φελπς (ακολουθούμενος από τον Λάζλο Τσεχ) έκανε το πρώτο 100άρι πιο γρήγορα από το πέρασμά του όταν έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ, στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με συνέπεια, ο μεν Αμερικανός σουπερστάρ να περάσει μόλις και μετά βίας όγδοος, ο δε Ούγγρος πρωταθλητής Ευρώπης να μείνει εκτός τελικού.

"Πίστευα ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση από το αποτέλεσμα που είδα τελικά στον πίνακα. Ακόμη και μέσα στην κούρσα πίστευα ότι πηγαίνω καλύτερα. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι, η πίεση που δέχθηκα μετά τις επιτυχίες μου στο Ευρωπαϊκό, αλλά και μία ίωση που πέρασα και με άφησε πίσω στην προετοιμασία μου, με επηρέασαν", δήλωσε ο 28χρονος Ελληνας κολυμβητής, που θέλησε στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει ότι:

"... τα έδωσα όλα, όπως σε κάθε κούρσα άλλωστε, αλλά είμαστε άνθρωποι και δεν μπορούμε πάντα να βρισκόμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Αισθανόμουν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είμαι όπως ήμουν στο Ευρωπαϊκό, προσπάθησα να το κρύψω ακόμη κι από τον εαυτό μου".

Ο Δρυμωνάκος πρόσθεσε ότι είναι ικανοποιημένος από την προσπάθειά του, αφού έκανε μία αξιοπρεπή κούρσα, όπως είπε, ενώ για το γρήγορο πρώτο 100άρι, στο οποίο προσπάθησε να ακολουθήσει (ήταν τρίτος μετά την πεταλούδα), απάντησε ότι δεν κατάλαβε πόσο γρήγορος ήταν ο ρυθμός. "Μέχρι το πρόσθιο είχα δυνάμεις, μετά έπεσα. Είπα ότι είναι μία κούρσα που, ή θα με παρασύρουν και δεν θα αντέξω ή θα με «τραβήξουν» και θα βγει το... τρελό". Και κατέληξε: 

"Είναι η τελευταία μου Ολυμπιάδα, οι τελευταίες μου κούρσες, τα έδωσα όλα, στα τελευταία μέτρα... πέθαινα και έδινα και την ψυχή μου, παρότι έβλεπα πως είμαι πίσω".

Περισσότερα »

Η Βουρνά προκρίθηκε στους ημιτελικούς

Η Κρίστελ Βουρνά προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


 Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε έκτη στην τέταρτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 58.74 και πήρε το 16ο και τελευταίο "εισιτήριο" για τους βραδυνούς (21:40) ημιτελικούς.

Η Κρίστελ Βουρνά έφερε τη μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στην πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η 20χρονη πρωταθλήτρια, αν και τερμάτισε έκτη στην 4η προκριματική σειρά των 100μ. πεταλούδα με χρόνο 58.74, κατάφερε να καταταγεί 16η στο σύνολο και να πάρει το εισιτήριο για τον βραδυνό (21:40) ημιτελικό. 

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά μετά τους Αγώνες της Αθήνας, που Ελληνας κολυμβητής ή κολυμβήτρια περνάει από τον προκριματικό του αγωνίσματός του.

Η Βουρνά παρέμεινε δίπλα στην πισίνα περιμένοντας την εξέλιξη των δύο τελευταίων σειρών και, όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια "πιο πολύ κουράστηκα περιμένοντας παρά με την κούρσα. Τι αγωνία ήταν αυτή! Στην αρχή νόμιζα ότι ήμουν 17η".
"Κουράστηκα πάρα πολύ, αλλά δεν έχει πια καμία σημασία", τόνισε πανευτυχής η νεαρή Πατρινή. 

"Η αλήθεια είναι ότι όταν τερμάτισα πίστευα ότι είχα πάει πιο γρήγορα, παρασύρθηκα από τη διπλανή μου, αλλά σημασία έχει η πρόκριση στον ημιτελικό και όχι ο χρόνος", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι εκτός 16άδας έμεινε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Ντέμπρετσεν, η Ινγκβιλντ Σνίλνταλ από τη Νορβηγία. 

Και αυτή δεν ήταν η μόνη έκπληξη, καθώς αποκλείστηκε και η Αυστραλή Τζέσικα Σίπερ, δύο φορές "χρυσή" Ολυμπιονίκης στη μικτή ομαδική και πρωταθλήτρια κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα το 2005, αλλά και η Οτίλια Γέντρζεϊστζακ από την Πολωνία, "χρυσή" Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 200μ. πεταλούδα και "ασημένια" στα 100μ.

Η Βουρνά παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε την πρόκριση, καθώς "... πίστευα ότι γενικά οι χρόνοι θα είναι πιο γρήγοροι. Ηταν η πρώτη φορά που δεν είχα τόσο άγχος σε μεγάλο αγώνα και πιστεύω πως αυτό έπαιξε τελικά ρόλο, γιατί πρώτη φορά σε πρωινή κούρσα κατέβηκα τα 59 δευτερόλεπτα".

Περισσότερα »