Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο

  • Αποτελέσματα Ημέρας
 Βραζιλία vs Νέα Ζηλανδία ( 3-0 )

Αίγυπτος vs Λευκορωσία ( 3-1 )





  









Περισσότερα »

Καζιάνης: "Ο Τοροσίδης θέλει να αγωνιστεί στην Ρόμα"

Θετικός είναι ο Βασίλης Τοροσίδης στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ρόμα, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του. Διαβάστε τι είπε σχετικά με το ενδιαφέρον των "τζαλορόσι".

 Στην μεταγραφική λίστα της Ρόμα βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης και έτσι τα ιταλικά ΜΜΕ δεν χάνουν την ευκαιρία να αποσπάσουν κάποιες δηλώσεις σχετικά μ' αυτές τις φήμες.


Αυτή τη φορά, ο μάνατζερ του "Τόρο", Γιώργος Καζιάνης, μίλησε στην ιταλική ιστοσελίδα "calciomercato.it", τονίζοντας πως ξέρει για το ενδιαφέρον των "τζαλορόσι", όμως δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.


Ο Έλληνας μάνατζερ δεν έκρυψε μάλιστα την επιθυμία του πελάτη του να αγωνιστεί στην ομάδα της Ρώμης, υπογραμμίζοντας βέβαια πως είναι θέμα Ολυμπιακού και Ρόμα:
"Γνωρίζω το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον πελάτη μου, αλλά δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Πριν γίνει οτιδήποτε πρέπει να τα βρουν οι δύο ομάδες. Ο Βασίλης θα ήθελε να αγωνιστεί για τη Ρόμα, αλλά πρέπει, όπως είπα, να συμφωνήσουν αρχικά οι δύο ομάδες".

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρόμα απέκτησε τον διεθνή Ιταλό μπακ, Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι από την Παλέρμο
και ίσως αυτό επηρεάσει την περίπτωση του Βασίλη Τοροσίδη.

Περισσότερα »

Οι "λεγεωνάριοι" για το φιλικό με την Νορβηγία

Τους διεθνείς που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού για το φιλικό με την Νορβηγία στις 15 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος


Συνολικά 10 "λεγεωνάριοι" συμπεριλαμβάνονται στην προεπιλογή του Πορτογάλου προπονητή για τον πρώτο φιλικό αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο Όσλο.
Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Τζόρβα, Στέλιο Μαλεζά, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Παναγιώτη Κονέ, Σωτήρη Νίνη, Αλέξανδρο Τζιόλη, Γρηγόρη Μάκο, Κώστα Φορτούνη, Γιώργο Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας με τη Νορβηγία θα διεξαχθεί στις 15/8/2012 στο «Ullevaal Stadion» με ώρα έναρξης 21:00 (Ελλάδας).
  • Προεπιλογές Εθνικής Ελπίδων
Εν τω μεταξύ, ο κ. Κώστας Τσάνας, που θα εκτελέσει χρέη υπηρεσιακού προπονητή της Εθνικής Ελπίδων στο φιλικό αγώνα με την Πολωνία (15/8/2012, Δημοτικό Κοζάνης, 19:00), κατάρτισε την προεπιλογή του με τους Γιάννη Γκέλιο, Θάνο Πέτσο, Απόστολο Βέλλιο, Παναγιώτη Ταχτσίδη.

Περισσότερα »

"Χάλκινος" ο Ηλιάδης - Απαράδεκτη η ΕΡΤ..

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι γεγονός!
Ο Ηλίας Ηλιάδης, 8 χρόνια μετά το χρυσό στην Αθήνα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο, επικρατώντας με Yuko του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο.


Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε χάρη σε δύο πέναλτι που δόθηκαν στον αντίπαλό του και του χάρισαν το Yuko, ενώ 5'' πριν το φινάλε χρεώθηκε κι αυτός ένα πέναλτι, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στο τελικό αποτέλεσμα.

Απαράδεκτη η ΕΡΤ, που δεν έδειξε σε ζωντανή μετάδοση τη μεγάλη επιτυχία του Ηλιάδη, καθώς εκείνη τη στιγμή προτίμησε να δείξει ποδηλασία δρόμου μέσω της ΕΤ1.

Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Ιάπωνα Μασάσι Νισιγιάμα, ο οποίος νίκησε τον Ρώσο Κιρίλ Ντενίσοβ, που νωρίτερα είχε αφήσει τον Ηλιάδη εκτός διεκδίκησης του χρυσού μεταλλίου.

Περισσότερα »

Αποκλεισμός για Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη

Οι Ρωσίδες Βάσινα/Βοζακόβα νίκησαν με 2-1 τις Ελβετίδες Κουν/Τσούμκερ, αφήνοντας εκτός 16άδας τις Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, που κατέλαβαν την 4η θέση του ομίλου.


Οι Ελβετίδες Κουν/Τσούμκερ δεν έκαναν το χατίρι στις Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, καθώς ηττήθηκαν με 1-2 από τις Ρωσίδες Βάσινα/Βοζακόβα.
Το ρωσικό δίδυμο πήρε το 1ο σετ με 21-17, ενώ απάντησαν στη συνέχεια οι Ελβετίδες με 21-19. Ωστόσο, το τάι μπρέικ ολοκληρώθηκε με 15-9 για τις Ρωσίδες.

Επομένως, οι Ελληνίδες ισοβάθμησαν με τις Κουν/Τσούμκερ στην 3η θέση του ομίλου, με μία νίκη και δύο ήττες, αλλά στο μεταξύ τους παιχνίδι είχαν επικρατήσει οι Ελβετίδες με 2-0, αφήνοντας στην 4η θέση και εκτός συνέχειας το ελληνικό δίδυμο.

Περισσότερα »

Εκτός τελικού οι αδερφοί Γκουντούλα

Την 5η θέση στη 2η ημιτελική σειρά της δικώπου κατέλαβαν οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, οι οποίοι έμειναν εκτός τελικού.


Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε χρόνο 7:07:15 και με την 5η θέση δεν θα δώσουν το "παρών" στον τελικό, αφού μόνο οι τρεις πρώτοι από κάθε ημιτελική σειρά έπαιρναν το εισιτήριο.
Την πρώτη θέση πήραν οι Βρετανοί με 6:56.46, δεύτεροι ήταν οι Γάλλοι με 6:58.67, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Αυστραλοί με 7:02.12.

Από την 1η ημιτελική σειρά, την πρόκριση στον τελικό εξασφάλισαν τα πληρώματα της Νέας Ζηλανδίας, της Ιταλίας και του Καναδά.

"Είμαστε εκτός τελικού μετά από 4 χρόνια. Μας κόστισε αυτό. Κάναμε το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν μας βοήθησε ο καιρός", τόνισε ο Απόστολος Γκουντούλας, ενώ ο δίδυμος αδερφός του είπε: "Η κούρσα πήγε όπως την είχαμε σχεδιάσει, αλλά ο άνεμος ήταν κόντρα και μας δυσκόλεψε".
Πλέον, οι αδερφοί Γκουντούλα θα αγωνιστούν για τις θέσεις 7-12 την Παρασκευή (03/08).
Οι 6 του τελικού:

Νέα Ζηλανδία (Μάρεϊ/Μποντ) 6:48.11
Ιταλία (Μορνάτι/Καρμποντσίνι) 6:55.82
Μεγάλη Βρετανία (Νας/Σατς) 6:56.46
Καναδάς (Κάλντερ/Φράντσεν) 6:56.47
Γαλλία (Σαρντέν/Μορτελέτ) 6:58.67
Αυστραλία (Μάρμπεργκ/Μπάκλαντ) 7:02.12

Περισσότερα »

Ο Κοκκαλάνης σε τροχιά μεταλλίου

Ο Βύρων Κοκκαλάνης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κατά τη δεύτερη ημέρα των RS:X και πλέον κατέχει την 5η θέση στη γενική κατάταξη.


Σε τροχιά μεταλλίου βρίσκεται ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS:X, καθώς πήρε την 6η και τη 2η θέση στην τρίτη και τέταρτη ιστιοδρομία αντίστοιχα.
Πλέον, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει συγκεντρώσει 23 βαθμούς ποινής και κατέχει την 5η θέση στη γενική κατάταξη.

Την Πέμπτη διεξάγονται η 5η και η 6η ιστιοδρομία και στόχος του Κοκκαλάνη είναι να εδραιώσει τη θέση στην πρώτη πεντάδα, ώστε να βρίσκεται κοντά στα μετάλλια.

Περισσότερα »

Στις "8" και συνεχίζει η Βουγιούκα

Η Βάσω Βουγιούκα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά της ξιφασκίας. Επόμενος αγώνας με την Νοτιοκορεάτισσα Κιμ Γιγεόν (17.40)


"Πετάει" η Βάσω Βουγιούκα! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στη ξιφασκίας πέρασε στα προημιτελικά του ατομικού της σπάθης γυναικών. Η Ελληνίδα ξιφομάχος τραυματίστηκε στην οδοντοστοιχία.

Επιβλήθηκε 15-7 της Πολωνής Αλεξάντρα Σόσα και αντιμετωπίζει στη συνέχεια (17.40) τη Νοτιοκορεάτισσα Κιμ Γιγεόν.

Περισσότερα »

39" Ήταν Αρκετά...

Ο Ηλίας Ηλιάδης νίκησε μόλις σε 39'' με Ippon τον Αυστραλό Μαρκ Άντονι και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στα -90 κιλά.


Στον Αυστραλό Μαρκ Άντονι ξέσπασε ο Ηλίας Ηλιάδης μετά την ήττα του στα προημιτελικά των -90 κιλών.
Ο Έλληνας πρωταθλητής "καθάρισε" τον αντίπαλό του μόλις σε 39'', αφού με εξαιρετική τεχνική πέτυχε Ippon. 

Έτσι, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, με αντίπαλο τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Καμίλο, ο οποίος ηττήθηκε στο δεύτερο ημιτελικό.

Περισσότερα »

Τασιάδης: "Η Ελλάδα δεν μου πρόσφερε τίποτα"

Απόλυτα ειλικρινής ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σιδέρης Τασιάδης εξηγεί σε άπταιστα ελληνικά γιατί κρατάει μόνο τη γερμανική σημαία παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε από Έλληνες γονείς και έμεινε μέχρι τα 10 του στη χώρα μας.


Η Γερμανία πανηγυρίζει από χθες (31/07) άλλο ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το αργυρό που κατέκτησε στο κανόε καγιάκ σλάλομ (C1) ο Σιδέρης Τασιάδης.

Μια σπουδαία επιτυχία που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ελληνική καθώς ο 22χρονος γεννήθηκε από Έλληνες γονείς και έμεινε στη χώρα μας μέχρι τα 10 του χρόνια όπου και μετανάστευσε μόνιμα στη Γερμανία. Ωστόσο ο ίδιο εξηγεί γιατί κρατάει μόνο τη σημαία της νέας του πατρίδας.

Την περασμένη Κυριακή προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματός του και κίνησε το ενδιαφέρον τον γερμανικών Μέσων. Όπως εξηγεί στο protagon.gr "με ρώταγαν κυρίως αν είναι και οι δυο γονείς μου Έλληνες ή αν προέρχομαι από μεικτό γάμο".

Ο Τασιάδης κατάγεται από τον Έβρο. Ο πατέρας Τάσος είναι από τα Κόμαρα, ένα χωριό που βρίσκεται πιο πάνω από την Ορεστιάδα, η μητέρα Μαρία από την περιοχή της Ζώνης, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο νότια. Μετανάστευσαν οριστικά στην Γερμανία όταν ο Σιδέρης ήταν 10 χρονών.

"Μέχρι τότε, είχα μεγαλώσει στο χωριό. Για την ακρίβεια, γεννήθηκα στο Αουγκσμπουργκ, αλλά μεταξύ 5 και 10 ετών βρισκόμασταν στα Κόμαρα. Στην Ελλάδα πρωτοπήγα σχολείο, όμως μετά γυρίσαμε όλοι μαζί πίσω και συνέχισα σε γερμανικό", συνεχίζει ο 22χρονος σε άπταιστα ελληνικά.


Ακολουθεί ο διάλογος-κόλαφος για το πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα παιδιά της:

- "Οι γερμανοί συνάδελφοί σου με ρώτησαν ακόμα αν θα κρατήσω και την ελληνική σημαία μαζί με την γερμανική εφόσον καταφέρω να κερδίσω κάποιο μετάλλιο".

  • - Και ποια ήταν η απάντησή σου;
- "Φυσικά και όχι. Θα κρατήσω μόνο την γερμανική".
  • - Γιατί; Γιατί όχι και την ελληνική;
- "Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτα. 

Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς. Δεν βοήθησε την οικογένειά μου, η οποία μετανάστευσε για να μπορέσει να με μεγαλώσει σωστά.
Αντίθετα, η Γερμανία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ αθλητικά.

 Η Γερμανία με δέχθηκε και με αποδέχθηκε, αυτή με έκανε αυτό που είμαι. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και μεγαλώνω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά. Μου παρείχαν προπονητή και ασφάλεια, μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον εξαιτίας των αθλητικών επιτυχιών μου. 

Τον Σεπτέμβριο θα διοριστώ και επισήμως στην Αστυνομία και όταν με το καλό σταματήσω τους αγώνες, ξέρω ότι θα έχω μια σταθερή δουλειά.

Θα ήταν ασέβεια προς αυτήν την χώρα να ανεβάσω στο βάθρο οτιδήποτε άλλο πέρα από την γερμανική σημαία".
  • - Δεν νιώθεις Έλληνας μέσα σου, δεν αισθάνεσαι ότι τρέχει ελληνικό αίμα;

- "Δεν ξέρω πώς εσύ το εννοείς, αλλά πάνω από όλα νιώθω Γερμανός. Μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια".
  • - Αντιμετώπισες ποτέ κανένα πρόβλημα εξαιτίας της ελληνικής καταγωγής σου, ειδικά τώρα που φέρονται να μας στην μπούκα;
- "Όχι, ποτέ και κανένα. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Γνωρίζω βέβαια τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ειλικρινά εύχομαι να τα ξεπεράσετε"


Περισσότερα »

Νέα νίκη-πρόκριση για τον Ηλιάδη

Ο Ηλίας Ηλιάδης νίκησε για μια ακόμη φορά με Waza-ari, τον Λιθουανό Κάρολις Μπάουζα, και προκρίθηκε στα προημιτελικά των -90 κιλών.


Μία ακόμα νίκη χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα πήρε ο Ηλίας Ηλιάδης, που επικράτησε με Waza-ari του Λιθουανού Κάρολις Μπάουζα.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του, παίρνοντας ένα Yuko, αλλά εν συνεχεία, χάρη στις τρεις παρατηρήσεις στον Λιθουανό, ο Ηλιάδης κέρδισε ένα Waza-ari και έφτασε στη νίκη.

Αντίπαλός του στους "8", στις 13:36 ώρα Ελλάδος, θα είναι ο Ρώσος Κιρίλ Ντενίσοβ, ο οποίος νίκησε με Yuko τον Βρετανό Ουίνστον Γκόρντον.

Περισσότερα »