Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

«Κόλλησε» στο μηδέν η Μάδεργουελ

Πρεμιέρα στην Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας, με την Μάδεργουελ να παρουσιάζεται χωρίς φρεσκάδα και να «κολλάει» στο 0-0 εκτός έδρας απέναντι στη νεοφώτιστη Ρος Κάουντι.

 
Η Ρος Κάουντι υποδέχθηκε την Μάδεργουελ στο Dingwall, κατάφερε να περιορίσει την αντίπαλό της και έμεινε αήττητη για 35ο σερί αγώνα πρωταθλήματος (κέρδισε φέτος την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ)! 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως εκείνοι που είχαν τις καλύτερες στιγμές ήταν οι γηπεδούχοι, που αποδείχθηκαν πολύ επικίνδυνοι στα στημένα.

Τόουκλι και Μένρο θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στο γκολ, με την καλύτερη ευκαιρία της Μάδεργουελ να χάνεται από τον Χίτζον, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ. 

Η εικόνα ήταν η ίδια μέχρι το τέλος, με τους παίκτες του ΜακΚολ να μην έχουν καθαρό μυαλό και να μοιάζουν κουρασμένοι από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Το τελικό 0-0 άφησε σαφώς ικανοποιημένους μόνο τους γηπεδούχους, που πήραν τον βαθμό απέναντι στην 3η της βαθμολογίας πέρυσι.

Περισσότερα »

Στα ημιτελικά η Βραζιλία

Με δύο γκολ από τον Λεάντρο Νταμιάο αλλά και ένα «εύκολο» πέναλτι η Βραζιλία νίκησε 3-2 την Ονδούρα των δέκα παικτών και πέρασε στους «4» του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου.


Η ομάδα που από την αρχή της διοργάνωσης θεωρήθηκε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου βρέθηκε πρώτη κοντά στο γκολ με τον Νταμιάο, όμως ήταν η Ονδούρα που κάθισε πρώτη στη θέση του οδηγού καθώς στο 12' το βολέ του Μάριο Μαρτίνες κατέληξε στα δίχτυα του Γκάμπριελ για το 0-1. 

Η ομάδα από την Κεντρική Αμερική είχε σαφώς δύσκολο έργο να κρατήσει το υπέρ της σκορ για περίπου 80 λεπτά και η αποστολή της έγινε ακόμα πιο δύσκολη αφού ο Βίλμερ Κριστάντο δέχθηκε δύο κίτρινες σε διάστημα 30 δευτερολέπτων, τη δεύτερη για μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ και πήρε στο 33' την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η ισοφάριση για την Σελεσάο ήρθε μόλις πέντε λεπτά μετά μετά από προσπάθεια και γύρισμα του Χουλκ από δεξιά και αδράνεια στην άμυνα της Ονδούρας. Ο Λεάντρο Νταμιάο την εκμεταλλεύτηκε και με προβολή έγραψε το 1-1.

Η Ονδούρα -παρά το αριθμητικό μειονέκτημα αλλά και το γκολ που δέχθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους- μπήκε δυνατά στην επανάληψη και προηγήθηκε (1-2) στο 48', αυτή τη φορά με τον Ρότζερ Εσπιζόνα, όμως δεν κράτησε το προβάδισμα για πολύ αφού ο Γερμανός διαιτητής, Φέλιξ Μπριχ, έδωσε ένα πέναλτι που μάλλον δεν ήταν και ο Νεϊμάρ από τη βούλα νίκησε τον Μεντόσα για το 2-2. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η Βραζιλία πήρε στα χέρια το σκορ νίκης. 

Ο Νεϊμάρ έδωσε στον Νταμιάο, που ρόλαρε ωραία στην πλάτη του αντιπάλου του και με σουτ που κόντραρε διαμόρφωσε το 3-2 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Μάνο Μενέζες θα παίξει στους  «4» με τον νικητή του ζευγαριού Μεγάλη Βρετανία-Νότια Κορέα.
Οι συνθέσεις

Βραζιλία (Μάνο Μενέζες):
Γκάμπριελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Ράφαελ, Ζουάν, Οσκαρ, Σάντρο (42' Ντανίλο), Ρομούλο, Χουλκ (66' Λούκας, Νεϊμάρ, Λεάντρο Νταμιάο.

Ονδούρα (Λουίς Σουάρες):
Μεντόσα, Φιγκερόα, Κρισάντο, Λεβερόν, Ορλίν Περάλτα (59' Μεχία), Βελάσκες, Εσπινόσα, Μαρτίνες, Αρνολντ Περάλτα, Γκαρίδο (73' Λόπες), Μπένγκτσον.

Διαιτητής:
Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Περισσότερα »

Ολυμπιακός-Βίλεμ 3-2

Οι αλχημείες του Ζαρντίμ στην άμυνα έφεραν δύο εύκολα γκολ από τη Βίλεμ και αρκετές φάσεις, στην επίθεση όμως ο Ολυμπιακός ήταν εύστοχος και πήρε τη νίκη με 3-2 στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Ο Τζεμπούρ δις και ο Πάντελιτς τα γκολ των "ερυθρολεύκων".


Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε το 4-3-3, με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καραγκούνη (δεξιά), Ποτουρίδη (αριστερά) και Ντιελνά-Μανωλά (κεντρικό αμυντικό δίδυμο). Ιμπαγάσα, Φέισα, Φετφατζίδη στην μεσαία γραμμή και στην τριάδα της επίθεσης οι Λυκογιάννης (αριστερά), Βλαχοδήμος (δεξιά), Τζεμπούρ (κορυφή).

Με μία πρώτη ματιά γινόταν αντιληπτό ότι οι αλχημείες του Πορτογάλου τεχνικού στην άμυνα -προφανώς ήθελε να δοκιμάσει τον "υπό εξέταση" Ντιελνά- θα δημιουργούσε προβλήματα, κάτι που έγινε, αφού το καλό 20λεπτο του Ολυμπιακού και το γρήγορο γκολ του Τζεμπούρ πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Στο 23' η Βίλεμ, η οποία ανέβηκε εφέτος στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος, ισοφάρισε με πλασέ του Βόσεμπελτ, ενώ στο 37' ο Χέμχουτς με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του κέντρου της άμυνας του Ολυμπιακού και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Αν και στο β' μέρος ο Ζαρντίμ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και με την είσοδο του Πάντελιτς ο Ολυμπιακός απέκτησε ταυτότητα στην επίθεση, η Βίλεμ συνέχισε να απειλεί και να δημιουργεί προβλήματα με τις ευκαιρίες που έχασε (είχε και δοκάρι). 

Ας είναι καλά ο Κάρολ, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει ουκ ολίγες φορές για να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ήταν ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός στην επίθεση και έβγαζε φάσεις. 

Εξ ου τα δύο γκολ που πέτυχε τα οποία του χάρισαν τη νίκη.
Στο 64ο λεπτό ο Τζεμπούρ ισοφάρισε 2-2, ενώ στο 83ο λεπτό ο Μάρκο Πάντελιτς (ο καλύτερος του αγώνα) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Περισσότερα »

Ελλάδα - Ισπανία 9-11

Στο τελευταίο παιχνίδι του Α' Ομίλου με την Αυστραλία θα κριθεί το μέλλον της εθνικής πόλο στο ολυμπιακό τουρνουά μετά την ήττα 11-9 από την Ισπανία.


Το συγκρότημα του Ντράγκαν Άντριτς, μολονότι προηγήθηκε 2-1 στις αρχές της πρώτης περιόδου με τα γκολ των Μυλωνάκη και Δελακά, δεν βρήκε τις αμυντικές κυρίως λύσεις για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και κυνηγούσε διαρκώς τη "φούρια ρόχα" αδυνατώντας να τη φτάσει.

Κάθε φορά που έκανε προσπάθεια να πλησιάσει, η Ισπανία παραβίαζε την ελληνική εστία και διατηρούσε την απόσταση ασφαλείας προκειμένου να μην απειληθεί. 

Η ήττα στέρησε από την εθνική την ευκαιρία να προκριθεί στην προημιτελική φάση ό,τι κι αν συνέβαινε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Πλέον θα πρέπει να μην ηττηθεί από την Αυστραλία για να σφραγίσει το εισιτήριο για την 8άδα της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα:  3-4, 2-4, 2-1, 2-2
  • Ελλάδα: Γ.Αφρουδάκης, Μυλωνάκης, Βουλγαράκης, Χατζηθεοδώρου, Δελακάς, Θεοδωρόπουλος, Μουρίκης, Χ.Αφρουδάκης
  • Ισπανία: Λιφάντε 2, Γκελ 2, Ρότσα 2, Άλφερεθ, Πέρες, Ρίος, Σομόγκι, Λοθάνο
* Σε άλλο παιχνίδι του ομίλου η Κροατία νίκησε 11-6 την Αυστραλία.

Περισσότερα »

Εύκολα το χρυσό η Σ. Ουίλιαμς

Η Σερένα Ουίλιαμς επικράτησε εύκολα 2-0 της Σαράποβα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Στο ίδιο γήπεδο που πριν από λίγες εβδομάδες βγήκε νικήτρια στο διπλό και ατομικό στο Γουίμπλετον, κατέκτησε και το χρυσό στο ατομικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο λόγος για την εκπληκτική Σερένα Ουίλιαμς.

Η Αμερικανίδα χρειάστηκε μόλις 63 λεπτά για να νικήσει 2-0 σετ (6-0, 6-1) τη Μαρία Σαράποβα και να κρεμάσει στο στήθος της το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Αυτό είναι το τρίτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατακτά στην καριέρα της η Σερένα Ουίλιαμς, η οποία μαζί με την αδερφή της, Βένους, θα αγωνιστούν και στον τελικό του διπλού των γυναικών.

Περισσότερα »

Μουρίνιο: "Η Χρυσή Μπάλα σε παίκτη που πήρε σημαντικό τίτλο"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο εξέφρασε την άποψη ότι η Χρυσή Μπάλα θα πρέπει να καταλήξει στα χέρια ενός παίκτη που πήρε πέρυσι ένα σημαντικό τίτλο.


Για μία ακόμη φορά ο Ζοζέ Μουρίνιο προκάλεσε αίσθηση με τις απόψεις του. Ο Πορτογάλος προπονητής της Ρεάλ μίλησε στο espn και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ο Λίο Μέσι ΔΕΝ πρέπει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα.

"Εχω τη γνώμη ότι η Χρυσή Μπάλα πρέπει να καταλήξει στα χέρια κάποιους που κέρδισε κάτι σημαντικό την περασμένη σεζόν. Η Τσέλσι πήρε του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι επίσης ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Οπότε...".

Για την ιστορία και τους μη γνωρίζοντες η Μπαρτσελόνα έμεινε μακριά από τους μεγάλους τίτλους φέτος περιοριζόμενη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας.

Περισσότερα »

Άκοπα στα ημιτελικά των 100μ ο Μπολτ

Δεν χρειάστηκε να πιέσει ιδιαίτερα τον εαυτό του ο Γουσέιν Μπολτ για να περάσει στα ημιτελικά των 100 μέτρων. 


Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έκανε μόλις το 10ο καλύτερο χρόνο στα προκριματικά (10.09) κρατώντας δυνάμεις και ενέργεια για τα καλύτερα που έρχονται.

Τον καλύτερο χρόνο τον έκανε ο Αμερικανός Ράιαν Μπέιλι με 9.88 ενώ το ακολούθησε ο συμπατριώτης του Τζάστιν Γκάτλιν με 9.97.
  • Ολοι όσοι προκρίθηκαν
1. Ράιαν Μπέιλι (ΗΠΑ) 9.88
2. Τζάστιν Γκέιτλιν (ΗΠΑ) 9.97
3. Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 10.00
4. Ντουέιν Τσέιμπερς (Βρετανία) 10.02
5. Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 10.04
6. Μπεν Γιουσέφ Μέιτε (Ακτή Ελεφαντοστού) 10.06
7. Ριότα Γιαμαγκάτα (Ιαπωνία) 10.07
8. Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 10.08
9. Τζάστιν Γουόρνερ (Καναδάς) 10.09
10.Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 10.09
11.Ανταμ Τζέμιλι (Βρετανία) 10.11
12.Τζίμι Βικό (Γαλλία) 10.11
13.Ντανιέλ Μπέιλι (Αντίγκουα) 10.12
14.Τζέιμς Ντασάολου (Βρετανία) 10.13
15. Κέιστον Μπλέντμαν (Τρινιτάντ και Τομπάγκο) 10.13
16.Ρίτσαρντ Τόμπσον (Τρινιτάντ και Τομπάγκο) 10.14
17.Τζέραλντ Πχίρι (Ζάμπια) 10.16
18.Μπινγκτιάν Σου (Κίνα) 10.19
19.Κχουράντι Μαρτίνα (Ολλανδία) 10.20
20.Ντέρικ Ατκινς (Μπαχάμες) 10.22

Περισσότερα »

Έδωσε τη μάχη του ο Καβελασβίλι στα 94κ. της άρσης βαρών

Θετική -αν μη τι άλλο- ήταν η παρουσία του Δαβίδ Καβελασβίλι στην κατηγορία των 94 κιλών της άρσης βαρών.


Ο μοναδικός εκπρόσωπος της άλλοτε κραταιάς Ελλάδας στο άθλημα των δυνατών συμμετείχε στο β' γκρουπ και με 370 κιλά στο σύνολο κατέλαβε την τέταρτη θέση. 

Ο Καβελασβίλι έκανε καλό αρασέ σηκώνοντας 170 κιλά, αλλά δεν ήταν το ίδιο αποδοτικός στο ζετέ, καθώς είχε δύο άκυρες προσπάθειες στα 205 κιλά στην προσπάθεια που έκανε να αυξήσει την επίδοσή του στο σύνολο. Σίγουρα ο ομοσπονδιακός προπονητής Βαλέριος Λεωνίδης θα ήθελε κάτι περισσότερο.

Η οριστική θέση του Καβελασβίλι στη γενική κατάταξη θα καθοριστεί μετά το τέλος των προσπαθειών των αθλητών στο α' γκρουπ, το οποίο αρχίζει στις 21:00.

Περισσότερα »

Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό του επτάθλου από την Υφαντίδου

Η Σοφία Υφαντίδου όχι μόνο επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στον ακοντισμό του επτάθλου, αλλά κατέρριψε και το ολυμπιακό ρεκόρ.


Η Ελληνίδα υπεραθλήτρια είχε καλύτερη βολή στα 56μ96 και φυσικά πρώτευσε στο αγώνισμα, κερδίζοντας έδαφος στη γενική κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα με τους 995 βαθμούς που συγκέντρωσε η Υφαντίδου ανέβηκε στην 25η θέση, έχοντας 5.151 βαθμούς.
Προηγουμένως στο μήκος είχε προσγειωθεί στα 5μ81 παίρνοντας 792 βαθμούς.

Το... μαραθώνιο του επτάθλου, πριν από τη διεξαγωγή των 800 μέτρων με τα οποία θα πέσει η αυλαία, οδηγεί η Βρετανίδα Τζέσικα Ένις με 5.971 βαθμούς, πολύ μπροστά από τη Λιθουανή Άουστρα Σκουγίτε, η οποία έχει 5.783.

Περισσότερα »

Κλείδωσε το αργυρό μετάλλιο ο Κοντίδης

Ο Παύλος Κοντίδης κλείδωσε το αργυρό μετάλλιο, ύστερα από την ολοκλήρωση της 10ης Ιστιοδρομίας στην κατηγορία Λέιζερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 


Αυτό είναι και το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου στα χρονικά των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Παύλο να γράφει αδιαμφισβήτητα ιστορία στην κυπριακή συμμετοχή.
«Είναι η σημαντικότερη μέρα της ζωής μου. Αυτό που πέτυχα είναι πολύ σπουδαίο για εμένα και την πατρίδα μου. Έχω ακόμη μία πιθανότητα για το χρυσό και θα προσπαθήσω. Ο 

Σλίνγκσμπι χρειάζεται απλά μία έβδομη θέση (σ.σ. στον αγώνα μεταλλίου) ή να με κρατήσει εκτός της πρώτης τριάδας, οπότε θα προσπαθήσει να μείνει κοντά μου. Εγω θα πρέπει να σκεφτώ μία τακτική ώστε να του ξεφύγω» δήλωσε ο Κύπριος ιστιοπλόος.

Περισσότερα »

ΗΠΑ - Λιθουανία 99-94

Η Λιθουανία δεν ήταν... Νιγηρία, αλλά οι ΗΠΑ με το 99-94 διατήρησαν το αήττητο στον όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά.


Οι Αμερικανοί είχαν μείνει στη νύχτα των ρεκόρ απέναντι στην αφρικανική ομάδα και αντιμετώπισαν ποικίλα προβλήματα απέναντι σ' ένα σύνολο που και ταλέντο έχει και ελεύθερο μπάσκετ αρέσκεται να παίζει.

Μάλιστα με τρίποντο του Κλέιζα η Λιέτουβα προηγήθηκε 82-80 και ακολούθως 84-82 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, αλλά δεν άντεξε στην αντίπαλη πίεση και στα τελευταία λεπτά έχασε την επαφή της με το σκορ. 

Ο Πολ πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο και έκτοτε οι ΗΠΑ δεν έχασαν το προβάδισμα, χτίζοντας μάλιστα διαφορά στο φινάλε (99-90), προτού η Λιθουανία μειώσει.

Έχασαν πάντως την ευκαιρία για ακόμη μία νίκη με +100 πόντους, αφού στην τελευταία επίθεσή τους έκαναν λάθος.
Τα δεκάλεπτα: 33-25, 55-51, 78-72, 99-94
  • ΗΠΑ: Τσάντλερ 1, Ντουράντ 16, Τζέιμς 20, Ουέστμπρουκ 7, Ουίλιαμς 12, Ιγκουοντάλα, Μπράιαντ 6, Λοβ 7, Χάρντεν 3, Πολ 7, Άντονι 20
  • Λιθουανία: Καουκένας 2, Καλνιέτις 2, Πότσιους 14, Σεϊμπούτις 8, Σονγκάιλα 11, Γιασάιτις 5, Κλέιζα 25, Καβαλιάουσκας 6, Γιασικεβίτσιους 8, Βαλαντσιούνας 4, Γιανκούνας 9

Περισσότερα »

Ντζέκο: "Είμαι πολύ καλός για να κάθομαι στον πάγκο"

Ο Έντιν Ντζέκο θέλει να παίζει βασικός τη νέα σεζόν στην Μάντσεστερ Σίτι, κι αν αυτό δεν συμβεί τότε είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει.


Ο Βόσνιος φορ αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2011 με το ποσό των 32 εκ. ευρώ από την Βόλφσμπουργκ, σε μία περίοδο που οι Σίτι ξόδευε απίστευτα ποσά για επιθετικούς.

Στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην Σίτι ο Ντζέκο δεν έχει κερδίσει θέση βασικού, όμως την περσινή σεζόν κατάφερε να πετύχει 15 γκολ.

Όπως φαίνεται ο πάγκος δεν του αρέσει και με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως θα αποχωρήσει από την Σίτι, αν δεν αλλάξει γνώμη ο Μαντσίνι.

"Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν είναι ζήτημα αν αγωνίστηκα βασικός σε λίγα παιχνίδια και δεν ξέρω γιατί. Έχασα το ρυθμό μου. Ήρθα στη Σίτι με σκοπό να αγωνίζομαι", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Ποτέ δεν φαντάστηκα πως τα πράγματα θα γινόντουσαν έτσι. Είμαι πολύ καλός για να κάθομαι στον πάγκο. Αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, τότε όλα είναι πιθανά".

Περισσότερα »

Στον αέρα του Πετρόπουλου, "σειρήνες" για Καπίνο

Στον αέρα παραμένει η ανανέωση του συμβολαίου του Πετρόπουλου, ο οποίος παρά τη συμφωνία δεν έχει υπογράψει ακόμα. "Σειρήνες" για Καπίνο.


Μπορεί πριν από λίγες εβδομάδες να ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Αντώνη Πετρόπουλο για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2015, υπογραφές ωστόσο δεν έχουν πέσει ακόμα.
Ο 26χρονος άσος ήταν από τους κορυφαίους των πράσινων στα φιλικά προετοιμασίας, όμως στο πρώτο επίσημο ματς δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Το όλο θέμα ίσως και να είναι απλά τυπικό, όμως έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που βγήκε η ανακοίνωση και όπως είναι λογικό προκύπτουν ερωτηματικά για το τι συμβαίνει.
Ο παίκτης να θυμίσουμε πως ήθελε να αποχωρήσει αρχικά από τους πράσινους, λόγω της μικρής συμμετοχής που είχε στα παιχνίδια της ομάδας, όμως τελικά άλλαξε η γνώμη του.
  • Σειρήνες για Καπίνο
Ο νεαρός πορτιέρο των πράσινων παρακολουθείται από μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, όμως επίσημη πρόταση δεν έχει φτάσει αυτό το διάστημα στα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ.
Τον τελευταίο διάστημα ωστόσο παρατηρείται μία κινητικότητα από μάνατζερ όσον αφορά την περίπτωση του, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός της πώλησης του.

Τέλος ο Πάπε Σο θα εξετασθεί ξανά από το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού έτσι ώστε να είναι έτοιμος ενόψει του πρώτου ματς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στις 15 Αυγούστου. Ο Σο εδώ και ένα μήνα, απ όταν ήρθε δηλαδή, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα.

Περισσότερα »

Φιάσκο με Τσάτουμα!

Ο Λούης Τσάτουμας δεν πήρε το εισιτήριο στον τελικό του μήκους, ενώ αναγκάστηκε να κάνει και 4ο άλμα, αφού το πρώτο του (7.87) δεν μετρήθηκε ποτέ!


Καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Λούης Τσάτουμας στον προκριματικό του μήκους, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το πρώτο του άλμα στα 7.87 μέτρα και μέχρι να ξεκινήσει η τρίτη προσπάθεια των αθλητών, βρισκόταν εντός της 12άδας που έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ξεπεράσει το όριο πρόκρισης (8.10).

Ωστόσο, με το δεύτερό του άλμα στα 7.48 μέτρα και το τρίτο άκυρο, υποχώρησε στη 16η θέση, με τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ να παίρνει την πρόκριση ως 12ος με 7.92, μόλις 5 εκατοστά πάνω από τον Τσάτουμα, ο οποίος χρειαζόταν 7.93 για να βρεθεί στον τελικό.

Τελικά όμως, ο κριτής ενημέρωσε τον Τσάτουμα ότι το πρώτο του άλμα δεν μετρήθηκε ποτέ από το μηχάνημα και θα έπρεπε να το επαναλάβει! Οπότε, πραγματοποίησε μόνος του ένα επιπλέον άλμα, το οποίο μετρήθηκε 7.53 και τον κατέταξε τελικά στην 29η θέση.

Να σημειωθεί ότι μόνο δύο αθλητές κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο, και μάλιστα οριακά (8.11), οι Γκούντγουιν και Ντα Σίλβα.
  • Οι 12 του τελικού:
Μαρκίς Γκούντγουιν (ΗΠΑ) 8.11
Μάουρο Βινίσιους ντα Σίλβα (Βραζιλία) 8.11
Αλεκσάντρ Μενκόβ (Ρωσία) 8.09
Γκρεγκ Ράδερφορντ (Μεγάλη Βρετανία) 8.08
Κρις Τόμλινσον (Μεγάλη Βρετανία) 8.06
Μίτσελ Τορνέους (Σουηδία) 8.03
Γκόντφρι Μοκοένα (Νότιος Αφρική) 8.02
Ουίλ Κλέι (ΗΠΑ) 7.99
Μίτσελ Ουάτ (Αυστραλία) 7.99
Τάιρον Σμιθ (Βερμούδες) 7.97
Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) 7.95
Σεμπάστιαν Μπάγιερ (Γερμανία) 7.92

Περισσότερα »