Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Πρώτο γκολ για Ζέεντορφ

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Μποταφόγκο με εκτέλεση φάουλ σπεσιαλιτέ του (video).


Το τέταρτο ματς του Κλάρενς Ζέεντορφ με τα ασπρόμαυρα της Μποταφόγκο θα μείνει σίγουρα χαραγμένο στο μυαλό του 36άχρονου άσου, με τον πρώην άσο της Μίλαν να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά για λογαριασμό της νέας του ομάδας.

Αυτό έγινε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μποταφόγκο με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, με τον Ολλανδό να ισοφαρίζει στο 66' με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και τη νίκη για τους φιλοξενούμενους να έρχεται οκτώ λεπτά αργότερα με σκόρερ τον Γκάμπριελ (1-2). 

"Είμαι πιο ευτυχισμένος από τη νίκη παρά με το γκολ. Αντιδράσαμε καλά μετά το γκολ που δεχτήκαμε και στο δεύτερο ημίχρονο τους κλείσαμε στα καρέ τους.

Αξίζαμε τους τρεις πόντους, τώρα έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση", τόνισε ο Ζέεντορφ, με τη νίκη αυτή να ανεβάζει τη Μποταφόγκο στην 6η θέση της βαθμολογίας του Brazileirao, εννέα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο.

Όσον αφορά στα άλλα δύο ματς με τα οποία άνοιξε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής, η Ιντερνασιονάλ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Παλμέιρας, με τον Ντιέγκο Φορλάν να κάνει ντεμπούτο για τους νικητές, ενώ η Πορτουγκέζα νίκησε 2-0 τη Φιγκουερινένσε.


To πρώτο γκολ του Ζέεντορφ με τη Μποταφόγκο από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Ντεμπούτο με νίκη για Καστίγιο

Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Πατσούκα πραγματοποίησε ο Νέρι Καστίγιο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κερετάρο (0-1).


Ο μέχρι πρότινος παίκτης του Άρη πέρασε αλλαγή στο 66΄ στη θέση του Ραούλ Ταμούδο.

Ο Καστίγιο είχε απουσιάσει από τα δύο πρώτα ματς λόγω τραυματισμού.

Σημειώνεται ότι στο βασικό σχήμα του μεξικάνικου συλλόγου αγωνίστηκε και ο Φέλιξ Μπόρχα, ο οποίος αρχικά είχε βρεθεί εκτός πλάνων αλλά τελικά επέστρεψε στην ομάδα του Ούγκο Σάντσες.
Τούτη ήταν η πρώτη νίκη για τους «Tuzos» έπειτα από τρεις αγωνιστικές.

Περισσότερα »

Η πιο ευτυχισμένη μέρα του Μάρεϊ!

Ο Άντι Μάρεϊ πανηγύρισε μπροστά στους συμπατριώτες του τον πιο σπουδαίο τίτλο της καριέρας του, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά τη νίκη του με 6-2, 6-1, 6-4 επί του Ρότζερ Φέντερερ.


Μπορεί να μην έχει κατακτήσει ακόμα κάποιον τίτλο σε Γκραν Σλαμ, αλλά ο Άντι Μάρεϊ μπορεί από σήμερα να πανηγυρίζει για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, που κατέκτησε μέσα στη χώρα του με 6-2, 6-1, 6-4 επί του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο τελικός αποτέλεσε μονόλογο για τον Βρετανό, που έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν χάνει από τον Ελβετό, παίρνοντας παράλληλα μία μίνι... εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Γουίμπλεντον, στο ίδιο κορτ, πριν από περίπου ένα μήνα.

 Το πρώτο της μετάλλιο στο Λονδίνο πήρε η Αργεντινή, με τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο να της το χαρίζει, καθώς επικράτησε με 7-5, 6-4 του Νόβακ Τζόκοβιτς στο μικρό τελικό.

Περισσότερα »

«Χτύπημα» με 60 εκ. η Γιουνάιτεντ

Τα διαδικαστικά απομένουν όπως όλα δείχνουν για να γίνει παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Λούκας Μόουρα, την στιγμή οι «μπέμπηδες» δεν πρόκειται να παρατήσουν την μάχη και για τον Φαν Πέρσι.

 
Η απόκτηση του 19χρονου άσου θα κοστίσει στους «κόκκινους διαβόλους» ποσό που αγγίζει τα 38 εκ. ευρώ, αφού όπως αναφέρει η «Daily Mail», αναμένεται να φθάσει σήμερα στο Μάντσεστερ ο παίκτης της Σάο Πάολο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Εξάλλου ο Μόουρα βρίσκεται ήδη στην Αγγλία με την Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας του και είναι πολύ πιθανό μέσα στο επόμενο 48ωρο να έχει τελειώσει και τυπικά το θέμα της μεταγραφής του.

Από εκεί και πέρα παρά το... μακρόσυρτο σίριαλ στο οποίο έχει εξελιχτεί η υπόθεση Φαν Πέρσι, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν πρόκειται να βγει εκτός τερέν στην μάχη της διεκδίκησης του. 

Μπορεί να θεωρεί ότι τα χρήματα που ζητάει η Άρσεναλ είναι υπερβολικά για έναν παίκτη που τελειώνει του χρόνου το συμβόλαιό του, εξακολουθεί ωστόσο να πιστεύει ότι με ένα ποσό περί τα 25 εκ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί τελικά το μεγάλο «deal» με τον Ολλανδό στράικερ.

Περισσότερα »

Πιέζει για Κουίνσι ο Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε επικοινωνία με την πλευρά του Κουίνσι και αποφάσισε να κρατήσει τον Γκανέζο, ενώ προσπαθεί να πείσει την διοίκηση να αλλάξει στάση στο θέμα του.

 
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε κάποιες αναστολές σχετικά με την περίπτωση του Κουίνσι Οβούσου, ωστόσο μετά από επικοινωνία που είχε με τον εκπρόσωπο του παίκτη, Λίον Κάλεντερ, αποφάσισε να κάνει ότι μπορεί να φορέσει ο 26χρονος άσος και πάλι την φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πίστευε ότι ο παίκτης είχε να προπονηθεί από την τελευταία του προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα στην Παιανία, όμως όταν ενημερώθηκε από τον ατζέντη του ότι ο Κουίνσι ακολουθεί καθημερινά πρόγραμμα διπλών προπονήσεων (δύο ώρες τρέξιμο και βάρη το πρωί και μιάμιση ώρα ασκήσεις με μπάλα το απόγευμα) άλλαξε άποψη.

Τα όσα άκουσε από τον Κάλεντερ ο 66χρονος προπονητής τον χαροποίησαν και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να πείσει την διοίκηση του Παναθηναϊκού να αλλάξει στάση στο ζήτημά του.

«Ο Φερέιρα θέλει τον Κουίνσι στον Παναθηναϊκό και απλά είχε κάποιες αμφιβολίες για την φυσική του κατάσταση. Πλέον πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά. Αισιοδοξώ πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχει τελειώσει θετικά το θέμα», τονίζει με δηλώσεις του ο Λίον Κάλεντερ.

Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου υπήρχαν διαρροές που ήθελαν τον Φερέιρα να προσπαθεί να αλλάξει την άποψη των ιθυνόντων του συλλόγου, καθώς ως γνωστόν ο Πορτογάλος θέλει πολύ τον παίκτη στην Παιανία. 

Όμως οι πληροφορίες λένε ότι από την πλευρά της διοίκησης δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα δεδομένα, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό ο Γιάννης Αλαφούζος να βρεθεί στην σημερινή προπόνηση και να κουβεντιάσει με τον τεχνικό του συλλόγου ώστε να παρθεί μια οριστική απόφαση.

Περισσότερα »

Αμπιντάλ: "Στόχος να ξαναπαίξω τον Δεκέμβρη"

Ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος έδωσε το παρών στο φιλικό της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, δήλωσε πως ο στόχος του είναι να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο τον Δεκέμβριο. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.


Μπορεί να στάθηκε πολύ άτυχος, όμως, ο ίδιος συνεχίζει να πιστεύει στον εαυτό του.

Ο λόγος για τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος θεωρεί πως όχι μόνο μπορεί να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο μετά την μεταμόσχευση ήπατος που είχε κάνει, αλλά και να τα έχει καταφέρει ως τον Δεκέμβρη.

Ο Γάλλος βρέθηκε χθες (4/8) μετά από πολύ καιρό μαζί με την αποστολή της Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο του φιλικού των Καταλανών με την Παρί Σεν Ζερμέν και ήταν εκείνος που έκανε την εναρκτήρια πάσα. Στη συνέχεια παρακολούθησε το παιχνίδι, μετά το τέλος του οποίου δήλωσε στην TV3:

"Αισθάνομαι καλά. Ακολουθώ το δικό μου δρόμο. Θα δω μήπως μπορώ να επιστρέψω τον Δεκέμβρη και να παίξω. Αυτός είναι ο στόχος. Ήταν πολύ δύσκολο ειδικά μετά την εγχείρηση, η οποία ήταν αρκετά πολύπλοκη. Τώρα χρειάζεται χρόνος".

Περισσότερα »

Το τριετές συμβόλαιο του Σηφάκη

Η πρόταση του Μιχάλη Σηφάκη στον ΠΑΟΚ και η ξεχωριστή ρήτρα που περιέχει. Ποιο είναι το χρονικό όριο που μπαίνει για τις εξελίξεις. Το Football-ista  έχει τις λεπτομέρειες.


Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαπραγμάτευση του ΠΑΟΚ με τον Μιχάλη Σηφάκη. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει μέχρι τη Δευτέρα το θέμα να κλείσει οριστικά, θετικά ή αρνητικά.
Χθες, ο διεθνής τερματοφύλακας προχώρησε σε μία νέα αντιπρόταση προς τον ΠΑΟΚ, στην οποία συμπεριέλαβε και ένα ξεχωριστό όρο.

Διαπιστώνοντας, μέσα από τις διαπραγματεύσεις, ότι υπάρχει από την πλευρά του ΠΑΟΚ και ένας προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο το γόνατό του έχει αποθεραπευθεί πλήρως μετά την επέμβαση που είχε κάνει στις αρχές της περασμένης περιόδου, πρότεινε το εξής: 

Τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 300.000 ευρώ και με δέσμευση ότι σε περίπτωση που θα παρουσιαστεί πρόβλημα με το γόνατό του δεν θα πάρει περισσότερα από 200.000 ευρώ που αρχικά του πρότεινε ο ΠΑΟΚ.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας θέλησε να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι είναι απολύτως καλά, χωρίς να έχει κανένα φόβο για το αν αντέξει το γόνατό του.

Ο διεθνής πορτιέρο ζήτησε, μάλιστα, να πάρει απάντηση μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου, αν δεν προκύψει συμφωνία, να εξετάσει άμεσα μία πολύ δελεαστική πρόταση που έχει στα χέρια του από τη ρουμανική Βασλούι.

Και ο ΠΑΟΚ απο την πλευρά θέλει να τελειώσει το θέμα άμεσα, γιατί πλησιάζουν οι αγώνες των πλέι οφ του Europa League και στον "Δικέφαλο" θα πρέπει να παρουν την τελική απόφασή τους για τερματοφύλακα.

Περισσότερα »

"Υπάρχει χημεία νέων και έμπειρων στον ΠΑΟΚ"

Ο Μπονγκάνι Κουμάλο μιλά για τον νέο ΠΑΟΚ και την αρχή με το δεξί στο φετινό Europa League.


Φιλοδοξεί να γίνει από τους στυλοβάτες της άμυνας του ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στο Ισραήλ συμμετείχε στον πρώτο επίσημο αγώνα του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν και συνδύασε την παρουσία του με το μηδέν παθητικό αλλά και τη νίκη επί της Μπνέι. Γι' όλα αυτά μίλησε στα "ΣΠΟΡ".
  • Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
  • Για τον πρώτο αγώνα με την Μπνέι:  
"Ηταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας μετά την προετοιμασία στην οποία πιστεύω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Και δικαιολογημένα σε αυτό το πρώτο παιχνίδι, θέλαμε να κερδίσουμε για να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα για την πρόκριση, ενόψει και του αγώνα ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα μας σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

 Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε θετικά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν. Αναφέρομαι στην έντονη ζέστη αλλά και την υγρασία. Ολα τα παιδιά έπαιξαν καλά και φθάσαμε στη νίκη που είναι απαραίτητη. Συνηθίζουμε να λέμε στο ποδόσφαιρο πως η πρώτη νίκη σε επίσημο αγώνα είναι πολύ σημαντική. Αυτό πιστεύω και εγώ". 

  • Για το πώς "εισέπραξε" το δικό του επίσημο ντεμπούτο:  
"Αισθάνομαι υπέροχα. Δεν το κρύβω. Συμμετείχα στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία, εκεί όπου έγινε πολύ καλή δουλειά και έπαιξα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Επομένως ήταν ξεχωριστό για μένα το γεγονός ότι συμμετείχα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. 

Στόχος μου είναι να παίζω, γι' αυτό ήρθα στον ΠΑΟΚ, γιατί μέσα από τα επίσημα παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη θα αποκτήσω ακόμη περισσότερες εμπειρίες για τη συνέχεια. Ενιωσα πολύ καλά και θέλω σε κάθε παιχνίδι να προσφέρω στον ΠΑΟΚ για να νιώθω ακόμη καλύτερα. Είμαι παθιασμένος να παίζω και συνεχώς να κερδίζω με την ομάδα μου".
  • Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τη δυναμικότητα του ΠΑΟΚ:  
"Διαπιστώνω πως έχουμε μία καλή ομάδα. Δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία, λειτουργούμε με πρόγραμμα και υπάρχουν προοπτικές για το μέλλον. Υπάρχει αυτή η χημεία των έμπειρων με τους νέους παίκτες που είναι αποδοτική για τον ΠΑΟΚ και το αναφέρω γιατί η ομάδα δεν χάνει σε ποιότητα. 

Απλά αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι πως από παιχνίδι σε παιχνίδι, θα ανεβάζουμε την απόδοσή μας και τον ρυθμό μας και εγώ προσδοκώ να ανεβάσω σταδιακά την απόδοσή μου. Ο βασικός μου στόχος, είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της".

  • Για το αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σκέφτονται από τώρα τα πλέι οφ: 
"Η νίκη σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας ενισχύει την αυτοπεποίθηση για την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και ένα μήνα. Και σίγουρα μας δίνει ένα προβάδισμα σημαντικό, για την πρόκρισή μας, στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ. 

Εχουμε μάθει όμως να λειτουργούμε σοβαρά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και αυτή είναι η σωστή ποδοσφαιρική προσέγγιση για τη λειτουργία μιας ομάδας. Επειδή κερδίσαμε στο πρώτο ματς, δε σημαίνει πως θα είμαστε χαλαροί στο δεύτερο. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε να διεκδικούμε τη νίκη. Προσωπικά θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα όπου αγωνίζομαι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου".
  • Για το κλίμα στα αποδυτήρια: 
"Λειτουργούμε σαν οικογένεια και αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ διαπίστωσα πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παικτών, ενώ και ο προπονητής μας, με τους συνεργάτες του, μας έχουν βοηθήσει για να ανταποκριθούμε σε όσα μας ζητάνε. Γίνεται μια οργανωμένη δουλειά που μπορεί να αποδώσει ακόμη περισσότερα για την ομάδα".
  • Για το επίσημο ντεμπούτο στην Τούμπα: 
 "Ανυπομονώ να έρθει ο δεύτερος αγώνας με την Μπνέι Γιεχούντα για να παίξω στην Τούμπα, για πρώτη φορά, σε επίσημο παιχνίδι. Ενιωσα πολύ καλά από το φιλικό με την Αϊντχόφεν, από το πώς συμπεριφέρονται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. 

θέλω όμως να νιώσω πολύ έντονα συναισθήματα σε μια γεμάτη Τούμπα. Εκεί όπου θέλουμε να κερδίσουμε και πάλι για να σφραγίσουμε την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ".
  • Για τους Πέλκα και Κάτσε που έπαιξαν στο Ισραήλ: 
"Εδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο Ισραήλ,, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούν. Μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτεροι και το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι. 
 
Ο στόχος του κάθε παίκτη είναι να βελτιώνει την απόδοσή του, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αρα το ξεκίνημα ήταν θετικό, όμως σε ένα ποδοσφαιριστή, αυτό που μετρά περισσότερο είναι η διάρκεια στην απόδοσή του".

Περισσότερα »

Οι ελληνικές συμμετοχές της Ημέρας

Λιγότερες σχετικά με τις προηγούμενες ημέρας οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, σήμερα Κυριακή (05/08).


Πρώτη ελληνική συμμετοχή της ημέρας, αυτή της Κωνσταντίνας Κεφάλα, η οποία θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο γυναικών στις 13:00.

Στην ιστιοπλοϊα, η Αγγελική Σκαρλάτου μετέχει στην 9η και 10η ιστιοδρομία στα RS-X γυναικών στις 14:00, ενώ την ίδια ώρα οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης θα μετάσχουν στις κούρσες 12 και 13 της κλάσης 49er. 

Στις 16:00 ξεκινά την προσπάθειά του ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ο οποίος μετέχει στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες (9η και 10) στα RS-X ανδρών και διεκδικεί την πρόκριση στη 10άδα που θα αγωνιστεί την Τρίτη στον αγώνα μεταλλίων (medal race).

Αρχή για τη συγχρονισμένη κολύμβηση, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να αγωνίζονται στις 17:00 στο τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού στο ντουέτο. 

Συνολικά μετέχουν 24 ζευγάρια και η 12άδα του τελικού θα προκύψει από τον συνυπολογισμό του τεχνικού με το ελεύθερο πρόγραμμα (το οποίο διεξάγεται τη Δευτέρα).

Οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται το βράδυ στις 21:05 στα προκριματικά του ύψους συμμετέχει ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό του αγωνίσματος όπου θα βρεθούν 12 άλτες, από το σύνολο 35 που παίρνουν μέρος.

Περισσότερα »

Βρετανός και στα 10.000μ.

Ο Μο Φάρα έκανε την έκπληξη στην κούρσα των 10.000μ. και αναδείχθηκε χρυσός ολυμπιονίκης.


Ο πολιτογραφημένος Βρετανός, γεννημένος στη Σομαλία, δρομέας άντεξε μέχρι το τέλος και τερματίζοντας σε 27:30.42 άφησε πίσω τα μεγάλα φαβορί της κούρσας, μεταξύ των οποίων ο Κενενίσα Μπέκελε, ο οποίος μένοντας τέταρτος δεν κατάφερε να πάρει το τρίτο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1984 και τον Ιταλό Αλμπέρτο Κόβα που το χρυσό μετάλλιο στο "10άρι" δεν κατέληξε στην Αφρική.

Δεύτερος στην τρελή αυτή κούρσα ήρθε ο Αμερικανός Γκέιλεν Ραπ! Ο λευκός δρομέας κυνήγησε τον Φάρα και εν τέλει τερμάτισε λίγο μετά, σε 27:30.90.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αιθίοπας Ταρίκου Μπέκελε, μικρός αδερφός του Κενενίσα, σώζοντας εν μέρει τα προσχήματα για την αφρικανική χώρα και την οικογένεια. 

Μεγάλη χαμένη η Ερυθραία, αφού ο Ταντέσε έμεινε έκτος, όπως επίσης η Κένυα, αφού ο Ουίλσον Κίπροπ, ο καλύτερος εφέτος, δεν τερμάτισε.

Περισσότερα »

Ράλι Φινλανδίας: Δεν καταλαβαίνει από παραδόσεις ο Λεμπ

Κάνοντας χρόνο 2:28:11.4, ο Σεμπαστιάν Λεμπ πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στα τελευταία πέντε Ράλι Φινλανδίας και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι δεν καταλαβαίνει από παραδόσεις. 


Το εν λόγω Ράλι ξεκίνησε το 1951 και μέχρι το 2008 μόλις επτά μη Φινλανδοί πιλότοι είχαν καταφέρει να τερματίσουν πρώτοι. Έκτοτε, όμως, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κυριαρχεί.

Ο αγώνας είχε σασπένς μέχρι την τελευταία ημέρα, αφού ο Μίκο Χίρβονεν βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, αλλά στις ΕΔ ο Λεμπ κατάφερε να κρατήσει -μάλλον άνετα- το προβάδισμα και εν τέλει να πάρει τη νίκη.

Ως εκ τούτου η Citroen έκανε το τέταρτο συνεχόμενο "1-2", γεγονός που πιστοποιεί έμπρακτα την κυριαρχία της, πέντε στροφές πριν από την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Η μεγάλη απογοήτευση του αγώνα ακούει στο όνομα Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος -ουσιαστικά- ήταν εκτός συναγωνισμού την τελευταία ημέρα και μάλιστα δεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε καμία από τις ΕΔ. Πάντως, κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Ο μοναδικός οδηγός της Ford που κέρδισε ειδική διαδρομή ήταν ο Πέτερ Σόλμπεργκ. Ο Νορβηγός οδηγός άγγιξε τη νίκη και στην Power Stage, αλλά εκείνος τελικά που χαμογέλασε ήταν ο Μίκο Χίρβονεν για 6''.

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει το τριήμερο 24-26 Αυγούστου επί γερμανικού εδάφους.
  • Η πρώτη δεκάδα
1. Σ. Λεμπ 2:28:11.4
2. Μ. Χίρβονεν 2:28:17.5 +6.13
3. Γ. Λάτβαλα 2:28:46.4 +35.0
4. Π. Σόλμπεργκ 2:29:07.5 +56.1
5. Μ. Όστμπεργκ 2:30:43.5 +2:32.
6. Ο. Τάνακ 2:30:59.0 +2:47.6
7. Μ. Ράντανεν 2:33:03.1 +4:51.7
8. Γ. Κετομάα 2:34:13.3 +6:01.9
9. Μ. Πρόκοπ 2:34:15.7 +6:04.3
10. Οζιέ 2:36:57.4 +8:46.0

Περισσότερα »

Νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Παρί (Vid)

Παρουσία περισσότερων από 45.000 φιλάθλων, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια), σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο "Παρκ ντε Πρενς".


Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ερίκ Αμπιντάλ έκανε τη σέντρα του αγώνα μαζί με ένα λιλιπούτειο φίλο της γαλλικής ομάδας, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους χιλιάδες θεατές.


Στο αγωνιστικό σκέλος, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 2-0 χάρη στα γκολ των Ραφίνια (στο 7ο λεπτό με κοντινό σουτ) και Μέσι (στο 54ο λεπτό με -ανύπαρκτο- πέναλτι), οι γηπεδούχοι όμως μείωσαν με πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς στο 60' και ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ζ. Καμαρά στο 81'.

Οι "μπλαουγκράνα" είχαν την κατοχή της μπάλας (65%-35%) και δημιούργησαν 14 τελικές προσπάθειες (8 είχε η Παρί), η τελευταία πάντως, ήταν ιδιαίτερα απειλητική στις αντεπιθέσεις με τους Παστόρε, Ιμπραΐμοβιτς και Λαβέτσι.

Για την ιστορία η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-1 της Παρί στη διαδικασία των πέναλτι (δεν έγινε παράταση) και πανηγύρισε μία νίκη γοήτρου απέναντι στην -θεωρητικά- πιο ενισχυμένη μεταγραφικά ομάδα της Ευρώπης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πίντο απέκρουσε δύο εκτελέσεις.


Tanda de penaltys PSG vs Barça από G.Pavlidis


Ο Ερίκ Αμπιντάλ κάνει τη σέντρα του φιλικού της... από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Η Φρέιζερ διατήρησε τον τίτλο της

Η Σέλι Αν Φρέιζερ απέδειξε ότι είναι η γρηγορότερη γυναίκα του κόσμου!


Η 26χρονη Τζαμαϊκανή, κάτοχος του τίτλου από το Πεκίνο, έκανε καταπληκτική εκκίνηση στον τελικό των 100μ. και, αντέχοντας στην πίεση που της άσκησε μετά τα 50 μέτρα η Καρμελίτα Τζίτερ, τερμάτισε πρώτη με το εντυπωσιακό 10.75.

Η Αμερικανίδα, η οποία πριν από τον τελικό έμοιαζε να είναι το φαβορί, τερμάτισε δεύτερη, με το 10.78 να είναι η καλύτερη εφετινή επίδοσή της.

Από την άλλη, η δεύτερη Τζαμαϊκανή της κούρσας, η Βερόνικα Κάμπελ, άφησε πίσω τις άλλες δύο Αμερικανές Μάντισον και Φίλιξ (αμφότερες έκαναν προσωπικά ρεκόρ), και με 10.81 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
  • Τα αποτελέσματα των 100μ.
1. Σέλι Αν Φρέιζερ (Τζαμάικα) 10.75
2. Καρμελίτα Τζίτερ (ΗΠΑ) 10.78
3. Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν (Τζαμάικα) 10.81
4. Τιάνα Μάντισον (ΗΠΑ) 10.85
5. Άλισον Φίλιξ (ΗΠΑ) 10.89
6. Κέλι Αν Μπαπτίστ (Τριν. & Τομπάγκο) 10.94
7. Μιριέλ Αχούρε (Ακτή Ελεφαντοστού) 11.00
8. Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε (Νιγηρία) 11.01

Περισσότερα »