Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΘΛΑΣΗ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ!

Η χαρά της νίκης στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ, δεν κράτησε για πολύ. 



Στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Μπνέι Γιεχούντα, ο κάπτεν του ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα χτύπημα και έφυγε από το γήπεδο χωλαίνοντας, φέρνοντας την ανησυχία στους ανθρώπους και τον κόσμο της ομάδας.

 Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία, έδειξε θλάση πρώτου προς δεύτερου βαθμού, με αποτέλεσμα να χάσει τον επαναληπτικό με την ομάδα του Τελ Αβίβ και η επιστροφή του να προσδιορίζεται οριακά στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. 

Είναι πολύ φυσικό ο τραυματισμός του ηγέτη της ομάδας μας να πονοκεφαλιάζει προπονητή και διοίκηση του ΠΑΟΚ, αφού πάνω που σχεδιάζουν την ενίσχυσή του για τα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ, βλέπουν να αποχωρεί ο κορυφαίος παίκτης του. 

Είμαστε σίγουροι ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα κάνει ότι καλύτερο για να μην φανεί η απουσία του (επιστρέφει ο Φωτάκης, υπάρχει και η λύση των Κάτσε και Παναγιωτούδη), παρόλα αυτά, όμως, ίσως θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση αλλά και χρήματα στην ενίσχυση του Δικεφάλου στα χαφ και όχι τόσο στη θέση του τερματοφύλακα ή του κεντρικού αμυντικού..

Περισσότερα »

Νέο κρούσμα ντόπινγκ

Δύο αθλήτριες της Μολδαβίας βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και με απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, αποκλείσθηκαν από την αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 


 Πρόκειται για την σφυροβόλο, Μαρίνα Μαρτζίεβα και την δισκοβόλο, Νατάλια Αρτιτς, οι οποίες βρέθηκαν «θετικές» σε αιματολογικό έλεγχο που έγινε πρόσφατα. Την ανακοίνωση για τον αποκλεισμό των δύο αθλητριών, έκανε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Μολδαβίας, Νικολάε Γιουράφσκι.

Περισσότερα »

Ήττα και αποκλεισμός για την εθνική πόλο

Την ήττα με 13-8 από την Αυστραλία γνώρισε η εθνική πόλο ανδρών και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά, με τα "καγκουρό" να παίρνουν την πρόκριση για την 8άδα της διοργάνωσης.


Εκτός προημιτελικών στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης των ανδρών έμεινε η εθνική ομάδα. Αν και χρειαζόταν ένα βαθμό στον σημερινό αγώνα με την Αυστραλία για να προκριθεί στους "8", το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 13-8 από τα "καγκουρό", σε αναμέτρηση για την 5η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το σύνολο του Ντράγκαν Άντριτς κατέλαβε την πέμπτη θέση στο γκρουπ και "αποχαιρέτησε" τη διοργάνωση, ενώ η Αυστραλία κατετάγη τέταρτη και θα αντιμετωπίσει στον χιαστί προημιτελικό τον πρώτο του Β΄ ομίλου (πιθανότατα τη Σερβία).
  • Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-5, 1-3, 2-2.
  • Οι σκόρερ:
  • ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηθεοδώρου 3, Χρ. Αφρουδάκης, Δελακάς, Μυλωνάκης, Φουντούλης, Μιράλης.
  • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Χάουντεν 3, Μπίντσγουορθ 2, Κάμπελ 2, Μίλερ 2, Γουντς, Κλίλαντ, Γιάνγκερ, Γουέιλαν.

Περισσότερα »

Θρίαμβος για "Shogun" και Machida

O Mauricio "Shogun" Rua και ο Lyoto Machida ήταν οι πρωταγωνιστές στο UFC on FOX 4, που απαολαύσατε σε live streaming από το Footballsta, και έθεσαν υποψηφιότητα για τον τίτλο στην κατηγορία Light Heavyweight.


Με άκρως θεαματικό τρόπο συνδύασε την επιστροφή του στο οκτάγωνο ο Mauricio Rua, καθώς επιβλήθηκε στο main event επί του Brandon Vera, με τον επονομαζόμενο ''Shogun'' να είναι "δυναμίτης" στους τρεις πρώτους γύρους και τελικά να... αποτελειώνει με TKΟ τον αντίπαλό του 50 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τέταρτου γύρου.

Μεγάλη βραδιά είχε και ο Lyoto Machida, ο οποίος στο co-main event κατάφερε μετά από 90 δευτερόλεπτα αγώνα στο δεύτερο γύρο να θέσει νοκ-άουτ τον Ryan Bader, δικαιώνοντας έτσι τα προγνωστικά που τον ήθελαν νικητή στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

"Πιστεύω ότι ήταν μία σπουδαία εμφάνιση και θέλω να το πω, ο Dragon επέστρεψε", φώναξε ο Machida, αναφέροντας το προσωνύμιο "Δράκος" που του έχουν "κολλήσει" στο οκτάγωνο.
  • Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ο Mauricio Rua (ΒΡΑ) κέρδισε τον Brandon Vera (ΗΠΑ) με ΤΚΟ στο 4:09 του τέταρτου γύρου.

Ο Lyoto Machida (ΒΡΑ) κέρδισε τον Ryan Bader (ΗΠΑ) με νοκ άουτ στο 1:32 του δεύτερου γύρου.

Ο Joe Lauzon (ΗΠΑ) κέρδισε τον Jamie Varner (ΗΠΑ) με υποταγή στο 2:44 του τρίτου γύρου.

Ο Mike Swick (ΗΠΑ) κέρδισε τον DaMarques Johnson (ΗΠΑ) με νοκ άουτ στο 1:20 του πρώτου γύρου.

O Nam Phan (ΗΠΑ) κέρδισε τον Cole Miller (ΗΠΑ) με πλειοψηφική απόφαση.

Το Phil Davis (ΗΠΑ) vs Wagner Prado (ΒΡΑ) δεν είχε νικητή λόγω διακοπής διαιτητή στον πρώτο γύρο.

Ο Rani Yahya (ΒΡΑ) κέρδισε τον Josh Grispi (ΗΠΑ) με υποταγή στο 3:15 του πρώτου γύρου.

Ο Phil De Fries (ΒΡΕ) κέρδισε τον Oli Thompson (ΒΡΕ) με υποταγή στο 4:16 του δεύτερου γύρου.

Ο Manny Gamburyan (ΑΡΜ) κέρδισε τον Michihiro Omigawa (ΙΑΠ) με ομόφωνη απόφαση.

Ο John Moraga (ΗΠΑ) κέρδισε τον Ulysses Gomez (ΗΠΑ) με νοκ άουτ στο 3:46 του πρώτου γύρου.

Περισσότερα »

Ο παρεξηγημένος αρχηγός Λουκάς Βύντρα

Ο Λουκάς Βύντρα μετά από οκτώμισι χρόνια παρουσία του στον Παναθηναϊκό, έγινε ο πρώτος αρχηγός της ομάδας και το Football-ista θυμάται ορισμένες στιγμές από την καριέρα του .


Είναι σίγουρα από τους πιο παρεξηγημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν, σχεδόν, πάντα ο εύκολος στόχος των οπαδών, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Λουκάς Βύντρα, ωστόσο, άντεξε την σκληρή κριτική, δούλεψε, κατέκτησε τίτλους με τον Παναθηναϊκό και οκτώμισι χρόνια μετά την πρώτη φορά που πέρασε από την Παιανία, έγινε ο πρώτος αρχηγός της ομάδας.

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1981 (31 ετών) στο Μέστο της Τσεχίας, από Ελληνίδα μητέρα και και Τσέχο πατέρα, ο Λουκάς Βύντρα επέστρεψε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία και αμέσως έδειξε τα αθλητικά του προσόντα.

Η καριέρα του ξεκίνησε Αριδαία, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανηλειακό, Βέροια, ξανά Πανηλειακό, απ όπου τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός τον Γενάρη του 2004.

Ήρθε από... σπόντα

Εκείνη την περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει να πουλήσει τον καταπληκτικό, τότε, Γιούρκα Σεϊρατίδη, ο οποίος πήγε στην Πόρτο. Το καλοκαίρι του 2004 λοιπόν, αντικαταστάτης του Γιούρκα ήταν ο Αλέν Ραγκουέλ, που αγωνιζόταν στον Πανιώνιο.

Ο Γάλλος δεν έπεισε, έφυγε τον Γενάρη, δοκιμάστηκε στα δεξιά ο Νασίφ Μορίς, δεν έπεισε επίσης σε αυτή τη θέση και ο κλήρος έπεσε στον... Βύντρα που ήταν στόπερ!

Από τις 15 Ιανουαρίου, όταν και αποκτήθηκε, λοιπόν ο Λουκάς Βύντρα μετρά 303 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.
  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
  • Πρωτάθλημα: 213 εμφανίσεις, 8 γκολ
  • Κύπελλο: 27 εμφανίσεις, 3 γκολ
  • Ευρώπη: 64 εμφανίσεις, 2 γκολ
  • Εθνική Ελλάδας: 54 συμμετοχές, 1 γκολ
  • Τίτλοι: Δυο νταμπλ (2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα)

Περισσότερα »

Το... fair play του Γιουσέιν Μπολτ (Vid)

Ο Γιουσέιν Μπολτ διέκοψε δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη, καθώς εκείνη την ώρα συναθλήτρια του έπαιρνε χρυσό μετάλλιο.


Για τον Τζαμαϊκανό υπερπρωταθλητή έχουν ακουστεί πολλά όσον αφορά το χαρακτήρα του, όμως κάποιες λεπτομέρειες είναι εκείνες που σε κερδίζουν και η αλήθεια είναι πως ο Μπολτ το έχει καταφέρει και με το παραπάνω.

Δημοσιογράφος του έπαιρνε συνέντευξη όμως παράλληλα γινόταν η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ρίτσαρντς-Ρος για τα 400 μέτρα γυναικών.

Ο Μπολτ διέκοψε τη δημοσιογράφο, γύρισε και κοίταξε τη συναθλήτρια του, δείχνοντας έτσι το ήθος και τον σεβασμό του προς την συναθλήτρια του και τη χώρα που εκπροσωπεί.


Pure Class Usain Bolt Interrupts Interview To... από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Το μεγαλύτερο και το μικρότερο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ποιο είναι το μεγαλύτερο και πιο το μικρότερο όνομα αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Για να σας βοηθήσουμε να πούμε πως έχουν 20 γράμματα διαφορά.


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτός από θέαμα και συγκινήσεις, σου δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψεις νέες νοοτροπίες, πολιτισμούς και ονόματα.

Εμείς θα σταθούμε στο τελευταίο κομμάτι, που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση την Κυριακή (5/8), εξαιτίας του Ιρανού αθλητή Μοχαμαντπ... Μοχαμαντπου... Μοχαμαντουντ... Μοχαμαντπουρκαρκαραγκχ! 

Ο Ιρανός αθλητής της άρσης βαρών λοιπόν έχει το μεγαλύτερο όνομα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που κυκλοφόρησε αρκετά την Κυριακή το βράδυ.
Ποιος έχει όμως το μικρότερο όνομα; Και πόσα γράμματα διαφορά έχουν; Ούτε 5, ούτε 10, ούτε 15, αλλά 20 γράμματα διαφορά.

Ο αθλητής με το μικρότερο όνομα λέγεται.... Α! Για την ακρίβεια Lamusi A και είναι από την Κίνα. 


Περισσότερα »

Ο Πούτιν ενδιαφέρεται για τη Μίλαν!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ταξίδεψε στη Ρωσία, συναντήθηκε με τον Πούτιν και οι φήμες για πιθανή εμπλοκή των Ρώσων στην Μίλαν έκαναν την εμφάνισή τους!

 
«Ξένοι επενδυτές; Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να βοηθήσει την ομάδα μας. Έχουμε τη Μίλαν στην καρδιά μας και σκεφτόμαστε πάντα ό,τι είναι καλύτερο για αυτήν», είχε δηλώσει την προηγούμενη βδομάδα ο «Καβαλιέρε» στο επίσημο κανάλι της Μίλαν, παραδεχόμενος για πρώτο φορά ότι ο σύλλογος είναι ανοιχτός σε ξένους επενδυτές.

Παράλληλα, οι πωλήσεις των Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Παρί Σεν Ζερμέν έφεραν μεγάλα έσοδα, τα οποία κάλυψα τις «μαύρες τρύπες» των χρεών και πλέον οι Ροσονέρι δείχνουν πιο ελκυστικοί! «Τα οικονομικά μας θα είναι σε τάξη για τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια», τόνισε ο Μπερλουσκόνι.


Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Μίλαν ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο στη Ρωσία, όπου επισκέφτηκε τον προθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο λόγος δεν ήταν πολιτικός. Τα σενάρια αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο επένδυσης των Ρώσων στους Μιλανέζους μέσω της εταιρείας Gazprom, η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση και πρόσφατα έγινε χορηγός της UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και της αγγλικής Τσέλσι.


Παράλληλα, η τεράστια εταιρεία παροχής φυσικού αερίου είναι ο βασικός σπόνσορας στην Σάλκε,την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου! Οι φήμες περί ενδιαφέροντος του Πούτιν για εμπλοκή στη Μίλαν δεν είναι καινούργιες, ωστόσο η οικονομική συγκυρία, το «καθάρισμα» των χρεών του συλλόγου και η παρουσία της Gazprom έδωσαν τροφή για νέα σενάρια!


Περισσότερα »

Ελλάδα - Αυστραλία Ημίχρονο (5-8)

Στο τελευταίο ματς των ομίλων η Εθνική ομάδα διεκδικεί την πρόκριση κόντρα στην Αυστραλία.


Περισσότερα »

Τσεκάρει «Φέτφα» η Έβερτον

Νέο σκάουτιγνκ σε Φετφατζίδη από την Έβερτον λένε οι Άγγλοι, και τονίζουν ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση στα «ζαχαρωτά».

 
Είναι γνωστό ότι ο Γιάννης Φετφατζίδης βρίσκεται στο μπλοκάκι της Έβερτον. Ωστόσο το ενδιαφέρον της είναι αρκετά σοβαρό αφού το τμήμα σκάουτινγκ παρακολούθησε και πάλι τον Έλληνα άσο και πλέον η Αγγλική ομάδα έχει σχηματίσει έναν πλήρη φάκελο για τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του «Νησιού», άνθρωπος από το επιτελείο του Ντέιβιντ Μόγιες βρέθηκε στην Ολλανδία για να παρακολουθήσει τον Φετφατζίδη στην αναμέτρηση με την Βίλεμ. 

Ο «κατάσκοπος» την Έβερτον φέρεται να έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε από τον 21χρονο παίκτη και έχει γεμίσει τις σημειώσεις του με θετικά σχόλια.

Όπως προκύπτει, ο «Φέτφα» αρέσει στα «ζαχαρωτά» που ψάχνουν έναν ποδοσφαιριστής με τα στοιχεία του νεαρού διεθνούς ποδοσφαιριστή και μπαίνει για τα καλά στα υπόψιν του Αγγλικού συλλόγου.

Περισσότερα »

Στην Ακρόπολη η Μάλαγα!

Η αποστολή της Μάλαγα βρίσκεται στην Ελλάδα για το φιλικό με τον Ολυμπιακό και μέχρι τον αγώνα, δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί κάποιους από τους... must προορισμούς της Αθήνας!

 
Οι Αναδαλουσιανοί μπορεί να... αποθαρρύνθηκαν από την ζέστη που επικρατεί στην χώρα μας, ωστόσο δεν «καθηλώθηκαν» στο ξενοδοχείο. Βγήκαν μια βόλτα στην Αθήνα και φυσικά δεν παρέλειψαν να ανηφορίσουν στην Ακρόπολη και να επισκεφτούν τον Παρθενώνα!

Μάλιστα, «ανέβηκε» και η σχετική φωτογραφία στο επίσημο προφίλ του συλλόγου στο twitter. Στις 19:00 οι Ισπανοί θα προπονηθούν ξανά στον Ρέντη και την Τρίτη θα αναμετρηθούν με τον Ολυμπιακό σε φιλικό αγώνα.


Περισσότερα »

Θέλει MLS ο Ρονάλντο!

Την επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο αμερικανικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Ρονάλντο, μετά το φιλικό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Σάντος Λαγκούνα.

 
Μπορεί το μεγάλo αστέρι των πρωταθλητών Ισπανίας να προσφέρει... αφειδώς θέαμα στα γήπεδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, το μέλλον ωστόσο είναι αρκετά πιθανό να τον βρει επί αμερικανικού εδάφους. 

Φυσικά αυτή την στιγμή, όντας μόλις 27, δεν δύναται να έχει τάσεις φυγής από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όπως ωστόσο ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει κάποια στιγμή τον δρόμο αρκετών μεγάλων άσων του ποδοσφαίρου.

«Αν μπορέσω να βελτιώσω το πρωτάθλημα τότε ναι, θέλω να έρθω (σ.σ. στην Αμερική). Πιστεύω όμως πως τα πάνε καλά και είναι σε καλό δρόμο», δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος άσος, για να προσθέσει πως:
«Ελπίζω να έρθω να παίξω εδώ κάποια στιγμή στο μέλλον».

Περισσότερα »

«Χτυπάει» Χακόμπο ο ΠΑΟΚ

Ο Σανθ Χακόμπο είναι ο εκλεκτός Ισπανός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, και βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία μαζί του. Σχεδόν δεδομένο το «ναυάγιο» με Σηφάκη.

 
Ο ΠΑΟΚ περίμενε τον Μιχάλη Σηφάκη αρκετά όπως λένε οι άνθρωποι του Δικέφαλου, και όπως φαίνεται η υπόθεση του Έλληνα τερματοφύλακα έχει τελειώσει για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν ανέβασαν ποτέ την προσφορά τους στον πρώην πορτιέρο του Άρη, και παρά τις προσπάθειες του Κρητικού προτείνοντας από μόνος του να μπει στο συμβόλαιό του όρος σε περίπτωση υποτροπής ή νέου προβλήματος που να σχετίζεται με τον πρόσφατο τραυματισμό του, η υπόθεση κόλλησε ουσιαστικά στο οικονομικό.

Ο διεθνής γκολκίπερ ζητούσε 350.000 ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο, όμως ο ΠΑΟΚ πρόσφερε 200.000 ευρώ το χρόνο, και οι δύο πλευρές τα έβρισκαν μόνο στη χρονική διάρκεια. 

Επιπλέον, ο παίκτης ενημέρωσε τους Θεσσαλονικείς πως θέλει να τον ενημερώσουν το αργότερο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας για την απόφασή τους, ειδάλλως να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Ρουμανική Βασλούι που του έχει καταθέσει ενδιαφέρουσα πρόταση. Όπως φαίνεται όμως ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει χρήση του... τελεσίγραφου και ο Σηφάκης μάλλον θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρουμανία.

Από εκεί και πέρα, ο Δικέφαλος «καίγεται» για την άμεση απόκτηση τερματοφύλακα και έχει βρει στο πρόσωπο του Σανθ Χακόμπο τον εκλεκτό. Ο πανύψηλος 29χρονος Ισπανός αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη σεζόν και έμεινε ελεύθερος τον Απρίλιο. Ο λόγος ήταν το χειρουργείο που χρειάστηκε να κάνει στη μέση του.

Θυμίζουμε ότι τον παίκτη ζήτησε από τους Αρκάδες ο Ολυμπιακός, προσφέροντας 400.000 ευρώ, όμως μετά την άρνησή τους απέκτησε τον Ρόι Κάρολ από τον ΟΦΗ. Επίσης, ο Χακόμπο την περασμένη σεζόν μιλούσε και με την Έβερτον, όμως το ενδιαφέρον των Άγγλων δεν μετουσιώθηκε λόγο του προβλήματός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης έχει προταθεί σε αρκετές ελληνικές ομάδες, όμως καμία δεν φάνηκε διατεθειμένη να πάρει το ρίσκο μαζί του, πλην του ΠΑΟΚ που είναι πολύ κοντά πλέον σε συμφωνία μαζί του και προσφέρει τα χρήματα του Σηφάκη (200.000 ευρώ το χρόνο) σε διετές συμβόλαιο.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την μεταγραφή του 29χρονου τερματοφύλακα.

Περισσότερα »

Πέταξαν μπουκάλι στον τελικό των 100μ.! (vid)

Ένα γεγονός που μόνο με το ολυμπιακό πνεύμα δεν συνάδει, εκτυλίχτηκε στην συναρπαστική κούρσα της... μίας ανάσας, το βράδυ της Κυριακής. Άνδρας πουν δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του, προσπάθησε να βρει με γυάλινο μπουκάλι τον γρηγορότερο άνθρωπο του κόσμου κι ενώ πριν την συγκεκριμένη κίνηση τον έβριζε για ώρα.


Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε η χάλκινη Ολυμπιονίκης του τζούνο, Έντιθ Μπος, που καθόταν δίπλα στον... δράστη. Μάλιστα μόλις τον είδε να πετάει το μπουκάλι προς το μέρος του Τζαμαϊκανού, του έριξε μία σφαλιάρα στο κεφάλι, για να επέμβουν στην συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις και να τον συλλάβουν.

Ο σούπερ σταρ του στίβου βέβαια δεν αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο γεγονός και όταν του το μετέφεραν μερική ώρα αργότερα, δήλωσε πως: «Το άκουσα, αλλά δεν το είδα. Δεν προωθώ τη βία και με στεναχωρεί αυτό που έγινε».

Περισσότερα »

Συγκλονιστικό στιγμιότυπο με Πιστόριους

Μια σκηνή που αναδεικνύει το αθλητικό μεγαλείο του Όσκαρ Πιστόριους και την αναγνώριση της οποίας αυτό τυγχάνει από τους αντιπάλους του εκτυλίχθηκε στο φινάλε του ημιτελικού των 400 μέτρων στον ολυμπιακό στίβο του Λονδίνου.


Ο πολυσυζητημένος νοτιοαφρικανός αθλητής ο οποίος τρέχει με τεχνητά κάτω άκρα, τερμάτισε τελευταίος στη δεύτερη ημιτελική σειρά, με τον νικητή Κιράνι Τζέιμς να τον περιμένει και να του ζητά να ανταλλάξουν το κομμάτι από τις φανέλες τους στο οποίο αναγράφεται το όνομα τους.

Οι κάμερες ακολούθησαν τους δύο σπουδαίους αθλητές και κατέγραψαν αυτή την πολύ μεγάλη στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τελικό των 400 μέτρων ανδρών, θα τρέξουν οι:
  • 1. Λαλόντε Γκόρντον (Τριν. & Τομπάγκο) 44.58
  • 2. Κιράνι Τζέιμς (Γρενάδα) 44.59
  • 3. Κρις Μπράουν (Μπαχάμες) 44.67
  • 4. Λιουγκελίν Σάντος (Δομινικανή Δημοκρατία) 44.78
  • 5. Κέβιν Μπορλέ (Βέλγιο) 44.84
  • 6. Ντεμέτριους Πίντερ (Μπαχάμες) 44.94
  • 7. Στίβεν Σόλομον (Αυστραλία) 44.97
  • 8. Τζόναθαν Μπορλέ (Βέλγιο) 44.99

Περισσότερα »

Τα σενάρια πρόκρισης της εθνικής πόλο

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης διεκδικεί σε λίγα λεπτά 13:20 η εθνική ανδρών, αντιμετωπίζοντας στη «Water Polo Arena» την Αυστραλία, για την 5η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου. 


Μετά την ήττα από την Ισπανία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται ένα βαθμό απέναντι στα «καγκουρό» για να πάρει την τέταρτη θέση και την πρόκριση στους προημιτελικούς της Τετάρτης.

Η Ελλάδα διατηρεί ελπίδες να ανέβει και στην τρίτη θέση, ώστε να αποφύγει τη διασταύρωση με τον πρώτο του Β΄ ομίλου (πιθανότατα τη Σερβία), θα πρέπει όμως να νικήσει και παράλληλα η Ιταλία να ηττηθεί από την Ισπανία.

Περισσότερα »

Ρίτσαρντς: "Αδύνατο να περιγραφεί"

Η Αμερικανίδα Σάνια Ρίτσαρντς ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό των 400μ, αφού πίστεψε στις δυνάμεις της και κατάφερε να επiκρατήσει και της Βρετανίδας αντιπάλου της Κριστίν Οχουρουόγκου που έπαιζε «εντός έδρας». 


«Αυτή η νίκη είναι αδύνατο να περιγραφεί. Δούλεψα σκληρά γι' αυτό και έχω προετοιμαστεί για αυτή τη στιγμή ξανά και ξανά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πάλεψα στον αγώνα σε όλη τη διαδρομή μέχρι το τέλος», είπε η Ρίτσαρντς.

Η Κριστίν Οχουρουόγκου, που μέσα στη Βρετανία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της από το 2008 στο Πεκίνο, είπε: «Έμεινα έκπληκτη και είμαι πολύ λυπημένη γιατί έχασα τον τίτλο. Ήξερα ότι ήταν δύσκολο, αλλά η Ρίτσαρντς έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. 

Είμαι ευχαριστημένη με ό,τι έχω καταφέρει. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει.. χειρότερα τα πράγματα».

Περισσότερα »

Αυτογκόλ στο ντεμπούτο του ο Μαλεζάς

Ατυχές μπορεί να χαρακτηριστεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του Στέλιου Μαλεζά με τη Φορτούνα. 


Η ομάδα του πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 3-1 από την ολλανδική Αλκμάαρ και ο ίδιος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού ευθύνεται για τα δυο από τα τρία γκολ της ήττας.
Συγκεκριμένα, ο διεθνής Έλληνας αμυντικός υπέπεσε στο πέναλτι από το οποίο προήλθε το 2-0, ενώ με αυτογκολ στο 76' διαμόρφωσε το 3-0.

Περισσότερα »

Επέμβαση ο Γκόμεζ

Το δρόμο για το χειρουργείο θα πάρει ο Μάριο Γκόμεζ όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Μπάγερν. 


Ο Γερμανός-με τις ισπανικές ρίζες-επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο το οποίο θεωρείται αρκετά σύνθετο για να αντιμετωπιστεί μόνο με θεραπευτική αγωγή.
Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα απουσιάσει ο Γκόμεζ από τα γήπεδα θα γίνει γνωστό μετά το πέρας της επέμβασης, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα χάσει τις πρώτες μάχες της Μπουντσεσλίγκα.

Περισσότερα »

Οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες

Σταύρος Τσουκαλάς και Θανάσης Παπάζογλου ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την Τούμπα αφήνοντας στην μέση την προσπάθεια καταξίωσής τους στον "Δικέφαλο".


Δύο παίκτες που στο ξεκίνημα τους στον ΠΑΟΚ δημιούργησαν προσδοκίες πως μπορούν να σταθούν επάξια στην Τούμπα, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τον "Δικέφαλο" αφήνοντας στην μέση την προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε να καθιερωθούν στους "ασπρόμαυρους". 

Είτε ευθύνονται οι ίδιοι, είτε οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκαν στον ΠΑΟΚ, είναι γεγονός πως θα αποχωρήσουν χωρίς να αφήσουν βαριά "κληρονομιά".
Θανάσης Παπάζογλου

Ο 24χρονος επιθετικός ήρθε στον ΠΑΟΚ από τον Αρη το καλοκαίρι του 2009, ως ένας επιθετικός που θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να επανδρώσει την γραμμή κρούσης του "Δικεφάλου". Την πρώτη σεζόν στην Τούμπα ο Φερνάντο Σάντος του έδωσε αρκετές ευκαιρίες. 

Εγραψε 26 συμμετοχές σε τρεις διοργανώσεις και σημείωσε 5 γκολ, έμεινε, όμως, εκεί...
Από την επόμενη περίοδο άρχισε να "ξεπετάγεται" ο Αθανασιάδης, ο οποίος με τις εμφανίσεις του κέρδισε μία θέση στην ενδεκάδα και ο Παπάζογλου σταδιακά υποχωρούσε στην προτίμηση των προπονητών του. Γι' αυτό και την σεζόν 2010-11 είχε στο πρώτο μισό 12 συμμετοχές και 1 γκολ και στο δεύτερο μισό παραχωρήθηκε δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης. 

Την περίοδο 2011-12 επί Μπόλονι αγωνίστηκε 18 φορές και πέτυχε 3 γκολ, αλλά ο Κλάους συνέχισε να κερδίζει τις εντυπώσεις... Μοιραία, λοιπόν, φέτος ψάχνεται η φόρμουλα ώστε να παραχωρηθεί στον ΟΦΗ.
Σταύρος Τσουκαλάς
 
Ο Τσουκαλάς άνηκε στον ΠΑΟΚ, απλώς αγωνίζονταν ως δανεικός στην Κύπρο. Μέχρι που ο "Δικέφαλος" στο δεύτερο μισό της σεζόν 2010-11 τον επανέφερε στο ρόστερ του και ο Μάκης Χάβος τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά. Κατάφερε σε περίπου τέσσερις μήνες να γράψει 21 συμμετοχές, να πετύχει 1 τέρμα και να φανερώσει πτυχές του ταλέντου του, αγωνιζόμενος ως παρτενέρ του Πάμπλο Γκαρσία σε δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια.

Ωστόσο, την επόμενη αγωνιστική περίοδο δεν έλαβε "ψήφο εμπιστοσύνης" από τον Μπόλονι, έπαιξε μόλις σε 8 ματς όλη την σεζόν και, πλέον, μετράει αντίστροφα για να αφήσει πίσω του την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ.

Περισσότερα »

Κατέκτησε το Σούπερ Καπ η Αϊντχόφεν (Vid)

Η Αϊντχόφεν κατέκτησε το ολλανδικό Σούπερ Καπ κερδίζοντας τον Άγιαξ στο "Άμστερνταμ Αρίνα" με το εντυπωσιακό 4-2.


Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε με τον Τοϊβόνεν στο 3ο λεπτό ενώ στο 11' το σκορ ήταν ήδη 2-0 με σκόρερ τον Λενς.
Ο Άγιαξ μείωσε με τον Αντερβέϊρλντ στο 44ο λεπτό με την PSV να παίρνει και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στο 53' με τον Τοϊβόνεν. Είκοσι λεπτά αργότερα ο Μαρσέλο με αυτογκόλ έβαλε τον Άγιαξ και πάλι στο παιχνίδι για να έρθει στις καθυστερήσεις το γκολ του Βαϊνάλντουμ να διαμορφώσει το τελικό 4-2.
Η Αϊντχόφεν έφτασε τα εννέα Σούπερ Καπ και παρέμεινε στην κορυφή της σχετικής λίστας.


PSV-Ajax 4-2. Supercup Ollandias από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Μιραλάς για αντι-Φαν Πέρσι λένε οι Άγγλοι

Τα αγγλικά ΜΜΕ συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως η Άρσεναλ ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Κέβιν Μιραλάς, με τους "κανονιέρηδες" να προτίθενται να κάνουν κίνηση για την απόκτηση του Βέλγου επιθετικού, εφόσον πωληθεί ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι.


Οι Άγγλοι άρχισαν και πάλι τα σενάρια περί ενδιαφέροντος της Άρσεναλ για τον Κέβιν Μιραλάς.

Συγκεκριμένα, αυτή την φορά η "Dailymail" υποστηρίζει πως ο Αρσέν Βενγκέρ θα κινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Βέλγου διεθνή άσου του Ολυμπιακού, εφόσον υπάρξει πώληση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι σε άλλο σύλλογο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για το ποσό με το οποίο μπορεί να γίνει η μεταγραφή (οι Άγγλοι γράφουν για 6.4 εκ. λίρες), το ενδιαφέρον που έχει δείξει και η Λίβερπουλ για τον παίκτη αλλά και την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε την πέρυσι ο Μιραλάς με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Παράλληλα γίνεται λόγος και για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων ανά την Ευρώπη, με τους ερυθρόλευκους να έχουν απορρίψει πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον χειμώνα (Γενάρη), ύψους 5 εκ. λιρών.

Περισσότερα »

Μπολτ: "Ήταν αγχωμένος ο Μπλέικ"

Πολλά είχαν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για την φυσική του κατάσταση και οι φήμες τον έφερναν να χάνει την κούρσα στον τελικό. Ο λόγος για το Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος στον τελικό των 100μ έκλεισε... στόματα και με τη νίκη του σε 9.63 κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στην απόσταση.


Μετά τη νίκη του ξέσπασε, κάνοντας τις συνήθεις φιγούρες και δίνοντας το δικό του σόου στο στάδιο που τον αποθέωσε.
«Ήμουν λίγο ανήσυχος για την εκκίνησή μου. Δεν έχω τις καλύτερες αντιδράσεις, αλλά την σιγούρεψα και αυτό είναι το κλειδί. Ο προπονητής μου είπε να σταματήσω για την εκκίνηση και να επικεντρωθώ στο τέλος της κούρσας, γιατί αυτό το σημείο είναι το καλύτερό μου. 

Οι θεατές ήταν υπέροχοι. Ήξερα ότι επρόκειτο να είναι έτσι», δήλωσε ο Μπολτ, που ρωτήθηκε και για τον Γιόχαν Μπλέικ ο οποίος πήρε το ασημένιο μετάλλιο: «Εργάζεται σκληρότερα από μένα, αλλά ήξερα τι έπρεπε να κάνω και έχω μεγάλο ταλέντο. Αυτός θα το κάνει καλύτερα την επόμενη φορά, επειδή ήταν λίγο αγχωμένος απόψε».

Ο Μπλέικ εiπε από την πλευρά του: «Αυτός είναι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο και εγώ πήρα το ασημένιο μετάλλιο. Τι περισσότερο μπορώ να ζητήσω; Όταν είμαι ο δεύτερος ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο πίσω από τον Μπολτ, είναι τιμή μου».

Ο μεγάλος χαμένος της βραδιάς ήταν ο Τάισον Γκέι που δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο των νικητών: «Ήθελα ένα μετάλλιο. Πραγματικά προσπάθησα να το κατακτήσω για μένα και την οικογένειά μου, αλλά δεν τα κατάφερα».

Αντίθετα σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος εξέτισε την ποινή αποκλεισμού του για ντόπινγκ στο Πεκίνο και οκτώ χρόνια μετά την Αθήνα συμμετείχε και πάλι σε Ολυμπιακούς Αγώνες για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. «Ήταν πραγματικά όμορφα. 

Είχα δυνατά παιδιά να αντιμετωπίσω κι έπρεπε να παλέψω. Αισθάνομαι όμορφα που επέστρεψα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από οκτώ χρόνια. Σήμερα βγήκα στον αγωνιστικό χώρο και έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου».

Περισσότερα »

Dance Departments in BARSELLONA-SPAIN

Call for Entries - Convocatoria for Dance Departments in BARSELLONA-SPAIN. Dance Choreography Competition 2013 for Dance Dept./Schools/Groups. Any Division & Any Level Welcome!


  • BARCELONA
  • DANCE AWARD 2013
28th march - 1st APRIL

Easter Spring Holiday Time
  • DANCE GRAND
  • PRIX EUROPE 2013
  • 12th - 16th JUNE
Mid Summer Holiday Time

all info on: www.dancespain.altervista.org

We've already served more than
2,000 Dance Departments/Schools/Groups from
all over the world this years and like 95% of our
customers ask for more participations!

EMAIL INFO: dancespain@email.it
Unsubscribe by email

Περισσότερα »