Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για Μούρα

Στην αποκάλυψη ότι η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον Λούκας Μούρα, προέβη η διοίκηση της Σάο Πάουλο.


Η βραζιλιάνικη ομάδα αξιώνει περίπου 45 εκ. ευρώ για την παραχώρηση του νεαρού μεσοεπιθετικού, ο οποίος σε έξι ημέρες θα κλείσει το 20ό έτος της ηλικίας του.

Ως εκ τούτου, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ίντερ δεν καλύπτουν -προς το παρόν- τις απαιτήσεις της Σάο Πάουλο, ο γαλλικός σύλλογος έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Μούρα.

Μετά τον Μάσιμο Μοράτι και ο αντιπρόεδρος των "τρικολόρ", Ζοάο Πάουλο ντε Ζέσους Λόπες επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον της Παρί με δηλώσεις του στη γαλλική εφημερία "Le 10 Sport".

Περισσότερα »

Στο Λεβαδειακό για δύο χρόνια ο Μάουρο Πόι

Σε μια πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Λεβαδεικός. Οι Βοιωτοί ήρθαν σε συμφωνία με τον Μάουρο Πόι, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα ενισχύει την επιθετική γραμμή της ομάδας του Γιώργου Παράσχου.


Μετά από μια πενταετία στην Ξάνθη, με 123 εμφανίσεις και 16 γκολ, ο Μάουρο Πόι αλλάζει πόλη και ομάδα αλλά παραμένει στη Super League.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κράτησαν αρκετές μέρες με τη συμφωνία να επέρχεται την Τρίτη (07/08) και τον Πόι να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών.

Περισσότερα »

Εκτος στο δίζυγο ο Τσολακίδης

Δεν ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά του στο δίζυγο ο Βασίλης Τσολακίδης Πρίν λίγες ώρες.


Ο Ελληνας γυμναστής αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια του απαιτητικού του προγράμματος και βαθμολογήθηκε με 15300 από τους κριτές.

Ο Τσολακίδης τερμάτισε εν τέλει 6ος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στα χέρια του Κινέζου Ζε Φενγκ, το ασημένο στον Μαρσέλ Νγκούνεν από τη Γερμανία και το χάλκινο στον Αμιλτόν Σαμπό από τη Γαλλία.
  • Τα αποτελέσματα του τελικού:
1. Ζε Φενγκ (Κίνα) 15.966
2. Μαρσέλ Νγκούγεν (Γερμανία) 15.800
3. Αμιλτόν Σαμπό (Γαλλία) 15.566
4. Καζουχίτο Τανάκα (Ιαπωνία) 15.500
5. Ντανιέλ Κοράλ Μπαρόν (Μεξικό) 15.333
6.Εμίν Γκαρίμποφ (Ρωσία) 15.300
6.Βασίλης Τσολακίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 15.300
8. Γιουσούκε Τανάκα (Ιαπωνία) 15.100
9. Τσενγκλόνγκ Ζανγκ (Κίνα) 13.808

Περισσότερα »

Ήρθε το «θηρίο»!

Λίγο μετά τις 14:00 έφτασε στην Αθήνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Κανού. Θα βρεθεί το βράδυ στο Καραϊσκάκης.












Ο Βραζιλιάνος στόπερ ήρθε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με απευθείας πτήση από τις Βρυξελλες συνοδευόμενος από τον μάνατζερ του, ενώ τον υποδέχτηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς. Ο Κανού ήταν ευδιάθετος, αλλά δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο Metropolitan για εξετάσεις.

Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός φάνηκε χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ενώ το βράδυ θα πάρει μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα καθώς θα βρεθεί στις κερκίδες του «Καραϊσκάκης» για το φιλικό με τη Μάλαγα.

Ο Κανού σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πρωταθλητές Ελλάδος, έχοντας ετήσιες απολαβές 500.000 ευρώ. Το κόστος της μεταγραφής του από την Σταντάρ Λιέγης έφτασε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Περισσότερα »

Οι ελληνικές συμμετοχές για σήμερα Τρίτη

Ελπίδες για μετάλλιο σήμερα για την Ελλάδα με τον Βασίλη Τσολακίδη να ρίχνεται στη μάχη του τελικού στο δίζυγο, προσπάθεια που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών.


Ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος ήταν δεύτερος στο δίζυγο στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ρίχνεται στη μάχη για το μετάλλιο στις 16:00.
Στον στίβο υπάρχει τριπλή ελληνική συμμετοχή. Την αρχή θα κάνει ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος στις 12:10 αγωνίζεται στην 1η προκριματική σειρά των 110μ. εμπόδια (2η διαδρομή). 

Στις 13:25 θα γίνουν τα προκριματικά του Β΄ γκρουπ του ακοντισμού γυναικών, όπου συμμετέχει η Σάββα Λίκα. Τέλος ο Λυκούργος Τσάκωνα θα λάβει μέρος στα προκριματικά των 200μ. στις 13:58 που διεξάγεται η 2η προκριματική σειρά (3η διαδρομή) του αγωνίσματος.

Οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίζονται στις 5μ.μ. στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Στην ιστιοπλοΐα ο Βύρωνας Κοκκαλάνης μετέχει στις 15:00 στον αγώνα μεταλλίων (medal race) στα RS-X. Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο και θα προσπαθήσει για την καλύτερη δυνατή θέση της κατάταξης.

Εξάλλου οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος αγωνίζονται στις δύο τελευταίες κούρσες των 470.Στην ποδηλασία πίστας και συγκεκριμένα στο κέιριν ανδρών, ο Χρήστος Βολικάκης αρχίζει τις προσπάθειές του στις 12 το μεσημέρι. Το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τον τελικό και μετέχουν συνολικά 18 αθλητές.

Περισσότερα »

Παπαρούνας: "Δεν ήρθα για το μπλουμ..."

Ο Στέφανος Παπαρούνας δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον αυριανό ημιτελικό των καταδύσεων από τραμπολίνο 3μ., καθώς κατετάγη 26ος στον προκριματικό και αποκλείστηκε. 


Αν και ο 22χρονος αθλητής συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε μεγαλύτερες προσδοκίες από την απλή παρουσία του στο Λονδίνο και αυτό ακριβώς εξήγησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

«Καλή είναι η συμμετοχή, αλλά δεν ήρθα απλά για την παρουσία. Δεν είμαστε 20 χρόνια πίσω, να λέμε πήρα την πρόκριση, άντε να έρθω να κάνω... μπλουμ και να τελειώνω. Με πείραξε που δεν πήγα καλά», παραδέχθηκε ο Παπαρούνας και συνέχισε: «Δεν είχα άγχος, είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία και είχα πολλή δύναμη. 

Στους Ολυμπιακούς δεν δοκιμάζεις πράγματα, τα δίνεις όλα για όλα και, ή θα πας στην κορυφή ή στον πάτο. Χάθηκαν δύο βουτιές, όχι όμως από άγχος ή από λάθος τεχνική».

Σε ερώτηση για τις διαφορές των Ολυμπιακών με τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος στο παρελθόν, ο Έλληνας πρωταθλητής υπογράμμισε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν καμία σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, γιατί εδώ βρίσκονται μόνο οι καλύτεροι, όχι όλοι. Εδώ δεν συναγωνίζεσαι τον μέτριο, συναγωνίζεσαι τους καλύτερους. Αυτή είναι η διαφορά».

Περισσότερα »

Tζέιμς: "Τίποτα δεν μπορεί να το περιγράψει"

Με κεκτημένη ταχύτητα από το 2011 στο Παγκόσμιο της Νταεγού έφθασε ο Κίρανι Τζέιμς στο Λονδίνο 2012 για να κατακτήσει και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 400μ, το πρώτο στην ιστορία της χώρας του (Γρενάδα).


«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, όχι μόνο για μένα αλλά συνολικά για τη χώρα μου, τους προπονητές μου τους μάνατζερ που συνεργάζομαι. Είμαι εκστασιασμένος. 

Όλοι στη Γρενάδα θα πανηγυρίζουν, τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει αυτά που αισθάνομαι», είπε ο Τζέιμς μετά τη νίκη του.

«Υπάρχουν στα 400μ πολλοί ταλαντούχοι αθλητές. Οι συνθήκες στην κούρσα ήταν ίδιες για όλους τους αθλητές και όλοι ήταν ικανοί για τη νίκη. 

Τώρα, έχω μπροστά μου αρκετά πράγματα να κάνω μέχρι το τέλος της χρονιάς και θέλω να επιστρέψω στις σπουδές μου. 

Ελπίζω ο ΛαΣόν Μέριτ, που τραυματίστηκε στα προκριματικά να αναρρώσει γρήγορα και να επιστρέψει πίσω δυνατός στους στίβους», κατέληξε ο νεαρός αθλητής.

Περισσότερα »

Φιντέλις: "Να μην παίξουμε για το 0-0"

Η Μαρίτιμο θα κυνηγήσει τη νίκη στον επαναληπτικό αγώνα της προσεχούς Πέμπτης (09/08, 22:00) με τον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με τον Φιντέλις.


Ο σκόρερ της πορτογαλικής ομάδας στο ματς της Τρίπολης ελπίζει πως με τη δύναμη της έδρας η Μαρίτιμο θα πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League.
"Θα παίξουμε στην έδρα μας και έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά θα είναι λάθος μας να παίξουμε για το 0-0, καθώς αν δεχτούμε γκολ θα δυσκολέψει η κατάσταση. Όπως σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδό μας, θα μπούμε για να νικήσουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε άλλο αποτέλεσμα", είπε αρχικά.

Αναφερόμενος στο πρώτο παιχνίδι υποστήριξε: "Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Ο προπονητής μας μίλησε για το παιχνίδι και την τακτική του αντιπάλου και δεν μας αιφνιδίασε ο τρόπος που έπαιξε ο Αστέρας. Βέβαια, είναι δύσκολο να παίζεις στην έδρα του αντιπάλου, καθώς δεν ξέραμε πως θα είναι το περιβάλλον που θα αντιμετωπίζαμε".

Για το γκολ που πέτυχε ο Φιντέλις σημείωσε: "Για μένα ήταν ωραίο που σκόραρα. Ήταν ένα γκολ στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν και ελπίζω ως το τέλος να έχω πετύχει πολλά. Προσπαθώ να προπονούμαι με τέτοιο τρόπο, ώστε να βάλω περισσότερα γκολ μέσα στη σεζόν. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να βάλω γκολ και να βοηθήσω την ομάδα".

Τέλος για την στήριξη του κόσμου είπε: "Θα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου, που είναι ο 12ος παίκτης μας. Επίσης αυξάνει την ευθύνη μας να ξέρουμε ότι ο κόσμος θέλει να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Σίγουρα οι οπαδοί μας βοηθούν πολύ".

Περισσότερα »

Υπέγραψαν οι τέσσερις νέοι που άρεσαν στον Αναστόπουλο

Την απόκτηση τεσσάρων νεαρών ποδοσφαιριστών τους οποίους ξεχώρισε στις δοκιμές ο Νίκος Αναστόπουλος, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο ΟΦΗ.


Συμβόλαια τριετούς διάρκειας υπέγραψαν μετά την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας στον ΟΦΗ οι νεαροί τερματοφύλακες Αγριμάκης και Γουναρίδης καθώς και οι μεσοεπιθετικοί Μπανούσης και Βιτώρος. 

Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν με επιτυχία τα τεστ του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος τους δοκίμαζε από την έναρξη της προετοιμασίας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ περιέχει στοιχεία για τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας καθώς και τις πρώτες τους δηλώσεις:

"Συμβόλαια τριετούς διάρκειας με τον ΟΦΗ υπέγραψαν σήμερα, λίγο μετά την απογευματινή προπόνηση, οι νεαροί ποδοσφαιριστές Κώστας Μπανούσης, Στέφανος Γουναρίδης, Μιχάλης Αγριμάκης και Γιάννης Βιτώρος. 

Οι τέσσερις αυτοί παίκτες δοκιμαζόταν εδώ και μέρες στο ΒΑΚ και έπειτα από την εισήγηση του Νίκου Αναστόπουλου, αποκτήθηκαν και προστέθηκαν στο ρόστερ της ομάδας. 

Ο Μπανούσης (23/1/88) είναι μεσοεπιθετικός και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής με τα χρώματα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, οι Γουναρίδης (15/6/90) και Αγριμάκης (29/7/92) είναι τερματοφύλακες, ο πρώτος έπαιζε στον Αγροτικό Αστέρα και ο δεύτερος στον Αστέρα Μαγούλας, ενώ ο Βιτώρος (12/11/92) είναι μεσοεπιθετικός και πέρυσι έπαιζε στο Γιούχτα.

Μετά τις υπογραφές των συμβολαίων τους, οι τέσσερις παίκτες δήλωσαν τα εξής:
  • ΜΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη μεταγραφή μου στον ΟΦΗ και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψω πάρα πολύ για να δικαιώσω τον προπονητή που με πίστεψε και τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε».
  • ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ: «Σαν κρητικός από το Ρέθυμνο είναι τιμή μου που ανήκω στην οικογένεια του ΟΦΗ και δίνω την υπόσχεση ότι θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της τιμής και της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν όλοι από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα εδώ».
  • ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ: «Ευχαριστώ όσους συνετέλεσαν για να γίνει αυτή η μεταγραφή και να μπω στην μεγάλη οικογένεια του ΟΦΗ. Θα προσπαθήσω να δικαιώσω όσους με πίστεψαν μέσα από σκληρή δουλειά».
  • ΒΙΤΩΡΟΣ: «Ένα μεγάλο όνειρο για μένα, έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν και υπόσχομαι ότι θα δώσω τα πάντα για να τους δικαιώσω".

Περισσότερα »

Ρεπεσάζ για τον Βολικάκη

Στα ρεπεσάζ θα διεκδικήσει ο Χρήστος Βολικάκης την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του Κέιριν ανδρών της ποδηλασίας πίστας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 


Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στην τρίτη σειρά για τον 1ο γύρο, ωστόσο κατετάγη έκτος και τελευταίος, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στα ρεπεσάζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την απευθείας πρόκριση για τον 2ο γύρο πήραν οι πρώτοι δύο ποδηλάτες από τις τρεις σειρές του 1ου γύρου.

Περισσότερα »

Φέρντιναντ: "Θα μεσολαβήσω να έρθεις στη Γιουνάιτεντ"

Δημόσιο διαδικτυακό διάλογο είχαν το πρωί της Τρίτης ο Γιουσέιν Μπολτ με τον Ρίο Φέρντιναντ, με τον άσο της Γιουνάιτεντ να λέει στον Τζαμαϊκανό σπρίντερ πως προτίθεται να μεσολαβήσει προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.


"Αν θες αυτό το δοκιμαστικό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πες μου, θα μιλήσω εγώ στο αφεντικό. Συγχαρητήρια για το χρυσό στα 100μ., σε περιμένουμε και στα 200μ. τώρα", έγραψε χαρακτηριστικά ο με αρκετή δόση χιούμορ Ρίο Φέρντιναντ, με τον Μπολτ να απαντά στο ίδιο ύφος: "Μετά τους Ολυμπιακούς θα το δουλέψουμε αυτό... Σε ευχαριστώ πολύ".

Περισσότερα »

Αργεντινή - ΗΠΑ 97-126

Με φόρα από το εντυπωσιακό 126-97 επί της Αργεντινής θα πέσει στη μάχη των νοκ άουτ αγώνων του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ η ομάδα - όνειρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Ρεσιτάλ ευστοχίας από τον Κέβιν Ντουράντ, οι Τζινόμπιλι - Σκόλα άντεξαν μόνο ένα ημίχρονο.


Το παιχνίδι είχε επίθεση και μόνο. Οτιδήποτε άλλο ήταν περιττό. Η Αργεντινή απέφυγε το σετ ρυθμό και πήγε να "χτυπήσει" τους Αμερικανούς εκεί που πονάνε: στην άμυνα και δη στη ρακέτα ελλείψει άλλων ψηλών πλην του Τσάντλερ.

Για ένα ημίχρονο οι ισορροπίες ήταν λεπτές. Τόσο πολύ που η "αλπιτσελέστε" προηγήθηκε 30-29 και 48-47, ενώ έκλεισε το 20λεπτο στο -1 (60-59). Ο Τζινόμπιλι, σαν να φορούσε τη φανέλα των Σπερς, χόρευε τους προσωπικούς αντιπάλους του, ο Σκόλα τέλειωνε μπάλες και ο Καμπάτσο δούλευε ιδανικά στην οργάνωση.

Χωρίς πολλές επιλογές από τον πάγκο όμως το συγκρότημα του Λάμας ήταν αδύνατο να κυνηγήσει άλλο τους υπερηχητικούς Αμερικανούς που τους βόλευε το υψηλό τέμπο. Ο Τζέιμς έδωσε το έναυσμα με διαδοχικούς πόντους για το 75-66 και ακολούθως ο Ντουράντ πήρε τ' όπλο του εκτελώντας από την περιφέρεια. Το 82-68 έδωσε τη θέση του στο 93-74 και το 102-76 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Τα υπόλοιπα στο παιχνίδι ήταν ιστορία, όπως ιστορία έγραψαν οι διαιτητές που δεν πρόλαβαν να δουν ότι ο Ιγκουοντάλα κάρφωσε, με αποτέλεσμα να μην μετρήσουν τους πόντους. 

Ο Ντουράντ, με 28 πόντους και 8/10 τρίποντα, δεν πρόλαβε να κλέψει το ρεκόρ πόντων από τον Άντονι, υπάρχουν όμως κι άλλα παιχνίδια στη σειρά, όπως ο προημιτελικός με την Αυστραλία. Αν οι Αμερικανοί είναι αχτύπητοι, ήρθε η ώρα να το μάθουμε...

Τα δεκάλεπτα: 32-34, 59-60, 76-102, 97-126
  • Αργεντινή: Σκόλα 11, Τζινόμπιλι 16(1), Μάτα 4, Καμπάτσο 8(2), Γκουτιέρες Χ. 12, Ντελφίνο 13(2), Λέιβα, Γκουτιέρες Λ. 11(3), Νοτσιόνι 12(2), Γιάσεν 8, Κάμερικς 2
  • ΗΠΑ: Τσάντλερ 3, Ντουράντ 28(8), Τζέιμς 18(1), Ουέστμπρουκ 4, Ουίλιαμς 5(1), Ιγκουοντάλα 13(1), Μπράιαντ 11(1), Λαβ 13(1), Χάρντεν 7(1), Πολ 17(5), Ντέιβις 2, Άντονι 5 (1).
Μετά το πέρας της φάσης των ομίλων προέκυψαν τα εξής ζευγάρια:
  • Τετάρτη 8 Αυγούστου
16:00 Ρωσία - Λιθουανία
18:15 Γαλλία - Ισπανία
22:00 Βραζιλία - Αργεντινή
09/05 00:15 ΗΠΑ - Αυστραλία

Περισσότερα »

Επιστρέφει ο Φλέτσερ

Μετά από σχεδόν 10 μήνες απραξίας, ο Ντάρεν Φλέτσερ μπαίνει και πάλι στα γήπεδα. 


Ετοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση είναι Ντάρεν Φλέτσερ.
Ο Σκωτζέζος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν λόγω ελκώδους κολίτιδας, θα παίξει με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Αυστραλία στις 15 Αυγούστου.
Ο Φλέτσερ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τα χρώματα της Γιουνάιτεντ στις 22 Νοεμβρίου στο παιχνίδι κόντρα στην Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Περισσότερα »

Eμπιστοσύνη στον Αλμπιόλ

Την επέκταση του συμβολαίου του Ραούλ Αλμπιόλ μέχρι το 2017 ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ρεάλ Μαδρίτης. 


Ο 26χρονος Ισπανός αμυντικός έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τον Ζοζέ Μουρίνιο με την απόδοσή του και έτσι ο Πορτογάλος προπονητής εισηγήθηκε την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας (που επρόκειτο να λήξει το 2014).

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί η ομάδα και το τεχνικό τιμ μου δείχνουν εμπιστοσύνη. Πλέον πρέπει να αποδείξω ότι δεν έχουν κάνει λάθος και ότι είμαι παίκτης που αξίζει να παίζει στη Ρεάλ" τόνισε ο Αλμπιόλ στο επίσημο site των "μερένγκες".

Περισσότερα »

Ο Δασκαλάκης για ένα χρόνο στη Βέροια

Ο Σήφης Δασκαλάκης υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτουςε με τη Βέροια. 

Δεν άργησε να βρει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του ο Σήφης Δασκαλάκης.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Εργοτέλη, αφού έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη νεοφώτιστη στην κατηγορία Βέροια.

Ο 30χρονος πορτιέρο βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΦΗ για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε, αλλά το κασέ του ήταν απαγορευτικό για τους Κρητικούς.

Η σχετική ανακοίνωση των Μακεδόνων αναφέρει: Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ιωσήφ Δασκαλάκη για ένα χρόνο.

Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Καθόρλα

Πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ υπέγραψε ο Σάντι Καθόρλα όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με τη Μάλαγα.


Μετά τη σύναψη της τελικής συμφωνίας ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε περιχαρής: "Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία μεταγραφή για εμάς. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο που θα προσδώσει ποιότητα στην ομάδα μας".

Μιλώντας για την αγωνιστική αξία του Καθόρλα, ο Αλσατός τεχνικός είπε: "Είναι πολύ δραστήριος επιθετικός μέσος που μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση είτε στις πτέρυγες είτε στον άξονα. Επίσης είναι ταχύς, έχει προικιστεί από τεχνικά χαρίσματα και η έλευσή του θα κάνει πολύ καλό στην Άρσεναλ".

Ο Σάντι Καθόρλα, που ψηφίστηκε καλύτερος Ισπανός παίκτης το 2007, δήλωσε από την πλευρά του: "Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στην Άρσεναλ. Είναι μία ομάδα με καλούς παίκτες, φανταστικό στάδιο και τεράστια υποστήριξη από τους φίλους της. Διαθέτει έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς του πλανήτη, ενώ ο τρόπος παιχνιδιού της είναι αναγνωρίσιμος και σεβαστός από όλον τον κόσμο".

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έχει πραγματοποιήσει 45 διεθνείς συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας (κατέκτησε τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2008 και του 2012). Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή στη Μάλαγα, συμβάλλοντας τα μέγιστα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Primera Division, ενώ έγινε γνωστό φορώντας τη φανέλα της Βιγιαρεάλ (2003-06 και 2007-11).

Περισσότερα »

Κοντά σε Ρετζινάλντο ο ΠΑΟΚ

Ο "Δικέφαλος" συμφώνησε με τη διοίκηση της Σιένα προκειμένου να αποκτήσει ως ελεύθερο τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. 


Ο 29χρονος Ρετζινάλντο έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του αγωνιζόμενος είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ως δεξιός χαφ εξτρέμ.

Γεννημένος στις 31 Ιουλίου 1983, ο ύψους 1.75μ. μεσοεπιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Κάμπο Γκράντε και στη συνέχεια της Τρεβίζο. Στη μεγάλη ομάδα της Τρεβίζο αγωνίστηκε για πέντε χρόνια (2001-2006), ενώ στη συνέχεια η Φιορεντίνα τον απέκτησε δίνοντας ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Μετά από μία χρονιά με 27 ματς και 6 γκολ, ήρθε η μεταγραφή του στην Πάρμα έναντι 4,5 εκ. ευρώ, στην οποία αγωνίστηκε δύο χρόνια ζώντας τον υποβιβασμό στην Serie B και στη συνέχεια την άνοδο ξανά στην πρώτη κατηγορία.

Τον Ιούνιο του 2009 τον απέκτησε με συνιδιοκτησία (και δίνοντας 2,5 εκ. ευρώ) η Σιένα στην οποία έζησε και πάλι υποβιβασμό και άνοδο. Το Μάρτιο του 2012 πήγε δανεικός στην Γιουνάιτεντ Τσίμπα της Ιαπωνίας, παίζοντας σε δέκα αγώνες.

Περισσότερα »

Προκρίθηκε στα ημιτελικά ο Δουβαλίδης

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Δουβαλίδης στον πρώτο γύρο των προκριματικών των 110μ μετ' εμποδίων.


Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 13.37 έτρεξε στην πρώτη σειρά και τερμάτισε 2ος με χρόνο 13.40, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του αγωνίσματος, όπως είχε κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
 
Στους ημιτελικούς των 110μ με εμπόδια προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά (γίνονται έξι) και οι έξι σπρίντερ με τους καλύτερους χρόνους.

Περισσότερα »