Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μέσι, Ινιέστα και Ρονάλντο για το πρώτο βραβείο της χρονιάς

Οι Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι τρεις υποψήφιοι τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη για τη σεζόν 2011-12, το οποίο θα απονείμει η UEFA.


Οι τρεις ποδοσφαιριστές συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς από τους 52 διαπιστευμένους δημοσιογράφους όλων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και στο γκαλά του Μονακό θα διεκδικήσουν το  βραβείο σε νέα ψηφοφορία που θα διεξαχθεί ζωντανά.

Εκτός τριάδας έμειναν τόσο ο Αντρέα Πίρλο, που διέπρεψε με την Ιταλία στο Euro, και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, παίκτης - σημείο αναφοράς της Τσέλσι στο Champions League, όσο και οι Τσάβι - Κασίγιας, αμφότεροι πρωταθλητές Ευρώπης με την Ισπανία.
  • Η κατάταξη μετά την πρώτη τριάδα
4. Αντρέα Πίρλο 90 πόντοι
5. Τσάβι Ερνάντες 57 πόντοι
6. Ίκερ Κασίγιας 53 πόντοι
7. Ντιντιέ Ντρογκμπά 31 πόντοι
8. Πετρ Τσεχ 14 πόντοι
8. Φαλκάο 14 πόντοι
10. Μεσούτ Οζίλ 10 πόντοι

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

"Χάρισε 1 εκατ. λίρες ο Λόρενς"

Αποφασισμένος για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του ήταν ο Λίαμ Λόρενς σύμφωνα με όσα γράφονται σε βρετανικά μέσα. Ο νέος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε, βέβαια, να αφήσει πίσω του την Πόρτμουθ και την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί εκεί.


"Ο Λίαμ Λόρενς γύρισε την πλάτη του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού συμφώνησε να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ", γράφεται σχετικά στην ιστοσελίδα "sportsnewsireland.com".

Ακόμη αναφέρεται: "Ο διεθνής Ιρλανδός παίκτης έκλεισε τελικά την παραμονή του με την Πόρτσμουθ αφού συμφωνήθηκαν οι όροι της απελευθέρωσής του. Η αποχώρησή του, μάλιστα, θα βοηθήσει την Πόρτσμουθ να επιβιώσει αφού σύμφωνα με πληροφορίες χάρισε 1 εκ. λίρες!"

"Αγαπώ την Πόρτσμουθ, είχα καλή σχέση με τους οπαδούς, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι 50-50 το αν ο σύλλογος επιβιώσει", φέρεται να δήλωσε ο Λόρενς.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Έρχεται για τις υπογραφές ο Κοντρέρας

Στην Αθήνα (ίσως και την Τετάρτη) αναμένεται να ταξιδέψει ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος εκτός απροόπτου θα αποτελέσει τη νέα προσθήκη στην άμυνα του Ολυμπιακού. Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις των "ερυθρολεύκων" με την Κόλο Κόλο.


Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να λογίζεται πλέον ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός επιστρέφει Ελλάδα αυτή τη φορά για λογαριασμό των πρωταθλητών Ελλάδας με τη μεταγραφή του από την Κόλο Κόλο να ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες.

Ο Κοντρέρας αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με ανθρώπους του Ολυμπιακού ώστε να συμφωνήσει για το συμβόλαιό του, το οποίο θα είναι διετούς διάρκειας.

Από την πώληση του Κοντρέρας η Κόλο Κόλο θα βάλει στα ταμεία της περίπου 200.000 ευρώ, ενώ οι Πειραιώτες θα λύσουν το σημαντικό πρόβλημα στην άμυνά τους με την προσθήκη ενός έμπειρου ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν μη τι άλλο γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Το μεταξύ στην Ιταλία, τα ΜΜΕ συνεχίζουν και ασχολούνται με τον Βασίλη Τοροσίδη και τη Ρόμα. Μάλιστα, θεωρούν ότι η ολοκλήρωση της πώλησης του Ελληνα αμυντικού στους "τζιαλορόσι" είναι υπόθεση ενός τηλεφωνήματος.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Τhe only one Μουρίνιο!

Σε ακόμα μία δήλωση... μετριοφροσύνης προέβη ο Ζοσέ Μουρίνιο, υποστηρίζοντας πως ίσως θα πρέπει να αλλάξει το προσωνύμιο «special one» σε... «the only one».

 
Έχει κερδίσει τα πάντα. Από όποια ομάδα κι αν πέρασε ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε το στίγμα του χαρίζοντας της φυσικά και τίτλους. Ό,τι κι αν έχει να του προσάψει κάποιος, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πως πρόκειται για έναν πραγματικά ξεχωριστό άνθρωπο αλλά και προπονητή.

Μπορεί βέβαια να είναι γνωστός στο ευρύ κοινό με το προσωνύμιο «special one», αυτό ωστόσο είναι κάτι που πιθανώς να αλλάξει στα επόμενα χρόνια, κάτι άλλωστε που απορρέει από τις δηλώσεις του ίδιου του τεχνικού της Ρεάλ.

«Έχοντας κερδίσει σχεδόν τα πάντα, με την πάροδο του χρόνου, ίσως έχω γίνει λιγότερο εγωιστής και εγωκεντρικός», ανέφερε αρχικά ο Μουρίνιο σε πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό για να προσθέσει:

«Πάντα ήθελαν να έρχονται επιτυχίες όπου πήγαινα. Αυτή η νίκη με την Ίντερ μου έδωσε μεγάλη χαρά γιατί έφερε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στην ομάδα μετά από 50 χρόνια. Στην Αγγλία με ονόμασαν «special one». Ευχαριστώ τον Θεό που συνέχισαν να πηγαίνουν τα πράγματα καλά. Και είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, είμαι ο μοναδικός που έχει κερδίσει τίτλους σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία».

Για το τέλος ωστόσο άφησε το... καλύτερο ο κατά πολλούς κορυφαίος προπονητής του κόσμου: «Αυτό ίσως σημαίνει ότι το «special one» θα πρέπει να αλλάξει και να με αποκαλούν «the only one (σ.σ. «ο μοναδικός»)»...

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Υπέγραψε ο Μασάδο

Και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το πρωί της Τρίτης (14/8) ο Πάουλο Μασάδο, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

 
Ο 26χρονος πρώην μέσος της Τουλούζ θα αμείβεται με 1,4 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ η γαλλική ομάδα θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

F1 : O Μαλντονάδο... ξαναχτυπά! ( Video )

Ξινές βγήκαν οι ολιγοήμερες διακοπές του Παστόρ Μαλντονάδο στο Καράκας της Βενεζουέλας, καθώς είχε ένα μικρό ατύχημα στο roadshow της Williams που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί φθορές το μονοθέσιό του.


Ο νεαρός πιλότος ταξίδεψε στη χώρα του για πρώτη φορά από τότε που έγινε ο πρώτος Βενεζουελάνος που κατακτά grand prix, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στους συμπατριώτες του.
Περίπου 20.000 εξ αυτών, πολιτικοί, στρατιωτικοί, καθώς και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, σερ Φρανκ Γουίλιαμς έδωσαν το "παρών" στο Fuerte Tiunas, όπου ο Μαλντονάδο επρόκειτο να "τρέξει" 12 γύρους.
Δυστυχώς, μόλις στο δεύτερο γύρο, ο πιλότος της Williams έπεσε θύμα του ανώμαλου οδοστρώματος και βρήκε σε ένα πεζούλι με το πίσω αριστερά μέρος της FW33, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να υποστεί ζημιές.
  • Video

Ατύχημα του Μαλντονάδο από G.Pavlidis

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Σπουδαία εμφάνιση από τον Ταμουρίδη

Ο Γιάννης Ταμουρίδης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι δικαίως θεωρείται ο σημαντικότερος Έλληνας ποδηλάτης των τελευταίων χρόνων. Πήρε την πρώτη θέση στο τελευταίο ετάπ του "Tour of Szeklerland" της Ρουμανίας.


Μετά την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εκπροσώπησε επάξια σε διεθνές επίπεδο την ελληνική ποδηλασία με τα χρώματα της SPtableware. Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, ο Γιάννης Ταμουρίδης κατάφερε να βγει νικητής στο τελευταίο ετάπ και να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη την εφετινή περίοδο.

Ο Έλληνας αθλητής έδειξε ότι δεν τον επηρέασε η άτυχη στιγμή που είχε στην αγγλική πρωτεύουσα
και πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Ο Ταμουρίδης μοιράστηκε την πρώτη θέση με τον Andrei Nechita από τη Ρουμανία. 

Αμφότεροι γνώρισαν την αποθέωση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο χρόνος τους 2:22:12. Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Vitaliy Popkov από την Ουκρανία. Ο Γιάννης Ταμουρίδης κατέλαβε την 9η θέση.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: "Τρέχω τόσα χρόνια κι αυτό που έγινε σήμερα δεν μου έχει ξανασυμβεί! Να μοιράζομαι την Πρώτη θέση στο βάθρο, επειδή ούτε το foto finish ήταν ικανό να δείξει τον νικητή του αγώνα... Πρώτη φορα! Έτσι στο σημερινό εταπ του 'Tour of Szeklerland' δεν υπήρχε δεύτερος, αλλά δυο νικητές!!!"

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Ξεχρέωσε η Ρέιντζερς

Ούτε... σεντ δεν χρωστάει πλέον η Ρέιντζερς σε άλλους συλλόγους της Σκωτίας, όπως υποστήριξε ο εκτελεστικός διευθυντής.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Τσαρλς Γκριν, διευθετήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούσαν οφειλές σε ομάδες και εφεξής οι "διαμαρτυρόμενοι" της Γλασκόβης μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή χωρίς άλλα εμπόδια το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης και κατ' επέκταση αγωνιστικής ανάτασης.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρέιντζερς παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα ποσό που έχει να κάνει με τη μεταγραφή του Λι Ουάλας από τη Χαρτς, ωστόσο έχει ήδη επέλθει συμφωνία με την ομάδα του Εδιμβούργου και η αποπληρωμή του θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Αυτό που πασχίζουν πλέον στην άλλοτε κραταιά ομάδα της Σκωτίας είναι να ενισχυθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου, προτού δηλαδή αρχίσει να ισχύει η απαγόρευση μεταγραφών που τους έχει επιβληθεί ως ελάχιστη ποινή.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Αγνοούνται τέσσερις Κογκολέζοι

Ο τζουντόκα Σεντρίκ Μαντεμπό, ο προπονητής του Ιμπουλά Μασενγκό, ο προπονητής πυγμαχίας Μπλεζ Μπεκβά και ο τεχνικός διευθυντής του στίβου Γκι Νκιτά εξαφανίστηκαν μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.


Τα τέσσερα στελέχη της ολυμπιακής αποστολής της Δημοκρατίας του Κονγκό εθεάθησαν να φεύγουν τα πράγματά τους από το ολυμπιακό χωριό, αλλά έκτοτε δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, παρά τις τηλεφωνικές κλήσεις που τους έχουν γίνει.

Η ολυμπιακή επιτροπή της αφρικανικής χώρας δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο, τηρώντας προφανώς στάση αναμονής.
Πρόκειται πάντως για το δεύτερο κρούσμα... εξαφάνισης, καθώς εδώ και αρκετές ημέρες αγνοούνται επτά αθλητές από το Καμερούν (πέντε μποξέρ, ένας κολυμβητής και ένας ποδοσφαιριστής).

Η Αστυνομία έχει λάβει ενημέρωση, αλλά από τη στιγμή που δεν παραβιάζονται οι όροι μετανάστευσης, τουλάχιστον έως ότου λήξει η βίζα τους, δεν μπορεί να επέμβει. 

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

To... τρένο της μεγάλης φυγής (pics)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν, οι Λονδρέζοι τα... μαζεύουν και χιλιάδες αθλητές και τουρίστες συνωστίζονται στο "Χίθροου". Φωτογραφίες από τη... μεγάλη φυγή.


 





 Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Super League

Ανακοινώθηκε από την Super League το πρόγραμμα της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος (25-26-27/8). Σάββατο ο Παναθηναϊκός με Λεβαδειακό, Κυριακή ο Ολυμπιακός με Βέροια, την Δευτέρα το Πανιώνιος-Άρης.


  •  Δείτε το πρόγραμμα: 
Ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχει ζητήσει αναβολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό, θα αγωνιστεί στην Λιβαδειά το Σάββατο (25/8) στις 21.30 το βράδυ.

Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει γιατί για την αναβολή που ζήτησαν οι "πράσινοι" θα παρθεί οριστική απόφαση την προσεχή Παρασκευή (17/8) στην συνεδρίαση της Super League

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή (26/8) με την Βέροια, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη γήπεδο, καθώς στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας γίνονται εργασίες, ενώ το παιχνίδι Πανιώνιος-Άρης θα διεξαχθεί την Δευτέρα το βράδυ (27/8, 20.30).
  • Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League:
  • Σάββατο (25/8)
Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων: ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς (19.15, NOVA)
ΟΑΚΑ: ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης (21.30, NOVA)
Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (21.30, NOVA)
  • Κυριακή (26/8)
ΕΑΚ Κέρκυρας: Κέρκυρα-Ατρόμητος (19.15, NOVA)
-: ΟΦΗ-Skoda Ξάνθη (19.15, NOVA)
Γήπεδο Τούμπας: ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (19.15, NOVA)
-: Βέροια-Ολυμπιακός (21.30, NOVA)
  • Δευτέρα (27/8)
Γήπεδο Νέας Σμύρνης: Πανιώνιος-Άρης (20.30, NOVA)

*Το ως άνω πρόγραμμα τελεί υπό την αίρεση έγκρισης αυτού από το Δ.Σ. της Super League που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012.

 Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Συζήτηση για Μακρή στα Σπάτα!

Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο του Μαγκντί, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, η περίπτωση του Γιώργου Μακρή του Ατρομήτου, που έμεινε ελεύθερος, αναμένεται να συζητηθεί στο ραντεβού Τσιάρτα - Βλάχου.


Πριν την απογευματινή προπόνηση, έγινε το ραντεβού ανάμεσα στους Βασίλη Τσιάρτα, Βαγγέλη Βλάχο, και Ανδρέα Δημητρέλο σχετικά με την ολοκλήρωση των μεταγραφών.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, όπως υπάρχουν και δεδομένα κενά. Η τρίτη μεταγραφή για άνω των 24 θα πάει για το χώρο του κέντρου, μια θέση για την οποία προοριζόταν ο Μαγκντί. Όπως διαβάσατε αποκλειστικά στο Sport24.gr, η συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να ναυαγεί. Ο λόγος;
  •  Χάθηκε για 5.000 ευρώ
Προκειμένου να έρθει ο Μαγκντί στην ΑΕΚ για να δοκιμαστεί, η ΠΑΕ θα έπρεπε να πληρώσει για τα αεροπορικά εισιτήρια, την παραμονή του παίκτη (4-5 μέρες) και τα όποια έξοδα του, συνολικά περίπου 5.000 ευρώ... Μάλιστα, η περίπτωση να έρθει ο παίκτης στη χώρα μας του παίκτη να έρθει στην χώρα μας θα καθυστερούσε έως τις 17 με 23 Αυγούστου.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε από τον προπονητή, από τι στιγμή που ισχύουν τα παραπάνω δεδομένα, να μην καθυστερήσει η ΑΕΚ άλλο για την συγκεκριμένη περίπτωση. Έπρεπε να στραφεί αλλού και το όνομα που ξεχώρισε την τελευταία στιγμή είναι αυτό του Μακρή.

Από την Κέρκυρα στον Ατρόμητο και από εκεί Ανόρθωση
Ο 28χρονος μεσοαμυντικός του Ατρομήτου, Γιώργος Μακρής, έχει το ελεύθερο από την ομάδα του Περιστερίου να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε και ο Βαγγέλης Βλάχος και αμέσως ο Έλληνας μέσος μπήκε στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Πρόκειται για έναν παίκτη, που τη σεζόν 2011-2011, είχε κάνει καλή χρονιά στην Κέρκυρα με 31 συνολικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις και τότε το όνομα του είχε μπει στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ. Και πάλι όμως το οικονομικό πρόβλημα του δικεφάλου δεν επέτρεψε να υπάρξει συμφωνία με τους Φαίακες με αποτέλεσμα ο παίκτης να κλείσει στον Ατρόμητο.

Στην πρώτη του σεζόν στο Ατρόμητο είχε 8 συμμετοχές και εν συνεχεία στο δεύτερο μισό της σεζόν δόθηκε δανεικός στην Ανόρθωση με την οποία είχε 16 συμμετοχές. Φέτος ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία με τον Ατρόμητο, αλλά κόπηκε από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν, την πίεση του χρόνου και την οικονομική στενότητα της ΑΕΚ, ο Γιώργος Μακρής αποτελεί μεταγραφικό στόχο που πληρεί τις προϋποθέσεις που ζητάει ο Βαγγέλης Βλάχος για τον χώρο του κέντρου και φιγουράρει στην κορυφή της λίστας.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Τρία "όχι" από Κουίνσι σε Ολυμπιακό

Έτοιμος να υπογράψει εντός της ημέρας το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό είναι ο Κουίνσι, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε τρεις προτάσεις που του έγιναν από τον Ολυμπιακό.


Ο Κουίνσι"ταλαιπώρησε" αρκετά τον Παναθηναϊκό μέχρι να καταφέρουν οι "πράσινοι" να έρθουν σε συμφωνία με την Αλ Σαντ, όμως από τη Δευτέρα βρίσκεται και πάλι στη χώρα μας και όλα δείχνουν πως -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα βάλει εντός της ημέρας την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το "τριφύλλι".

Η συνέχιση μάλιστα της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό μετά από την πρώτη άκρως πετυχημένη σεζόν του στην ομάδα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους διοικούντες τον σύλλογο αλλά και τον κόσμο της ομάδας, καθώς όπως έχουν αφήσει να διαρρεύσει ο παίκτης δέχτηκε έντονο πρέσινγκ από τον Ολυμπιακό.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάνατζερ του Κουίνσι δέχτηκε διαφορετικές κρούσεις από υψηλόβαθμο στέλεχος των "ερυθρολεύκων" για τον πελάτη του, με τον 26άχρονο Γκανέζο μεσοεπιθετικό να επιθυμεί από την πλευρά του την παραμονή στον Παναθηναϊκό και έτσι να απορρίπτει ισάριθμες φορές τις προτάσεις από τον "αιώνιο αντίπαλο".

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως οι Πειραιώτες πλησίασαν τον παίκτη στις αρχές του καλοκαιριού για να διερευνήσουν τις προθέσεις του, ακολούθησε άλλη μία επικοινωνία πριν από περίπου έναν μήνα όταν έδειχνε να ναυαγεί η υπόθεση, ενώ η τελευταία φορά ήταν πριν από δέκα ημέρες.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Κοντρέρας: Αλλαξαν τα δεδομένα

Νέα βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση του Πάμπλο Κοντρέρας κατέθεσε στην Κόλο Κόλο ο Ολυμπιακός και σύμφωνα με τον ίδιο τον χιλιανό αμυντικό "τα δεδομένα άλλαξαν", με αποτέλεσμα ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ να βρίσκεται πλέον μια ανάσα μακριά από τους ερυθρόλευκους.


"Υπάρχει πραγματική δυνατότητα να πάω στον Ολυμπιακό, κάτι που θα επιβεβαιωθεί αύριο. Η ελληνική ομάδα έκανε νέα προσπάθεια για να με αποκτήσει και η Κόλο-Κόλο δεν είναι αρνητική", δήλωσε σε ΜΜΕ της πατρίδας του και πρόσθεσε:

"Τίποτα δεν είναι οριστικό, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν. Πρόθεσή μου ήταν να μείνω στην Κόλο-Κόλο, αλλά φαίνεται πως οι δύο ομάδες είναι κοντά σε συμφωνία που θα είναι συμφέρουσα για την Κόλο-Κόλο και μένα. Η ομάδα μου με παραχωρεί και αυτό είναι πολύ σπάνιο για παίκτες της ηλικίας μου.

"Είναι περίπλοκη η κατάσταση και πολύ δύσκολη για μένα. Είμαι αρχηγός της Κόλο-Κόλο και ταυτισμένος μαζί της. Όταν επέστρεψα έβαλα στην άκρη τα χρήματα και τώρα, αν υπάρξει συμφωνία, η Κόλο-Κόλο θα έχει κέρδος. Ο κόσμος θα το δεχτεί. 

Εγώ το μόνο που θέλω είναι να τα πάει καλά η ομάδα".
Σύμφωνα με τους χιλιανούς, ο Κοντρέρας θα αναχωρήσει την Τετάρτη για την Αθήνα και θα υπογράψει για δύο χρόνια. Η ομάδα της Χιλής θα βάλει στα ταμεία της περίπου 200.000 ευρώ.

Πηγή: Sport.GR

Περισσότερα »

«Ισπανός» ο Γκέκας

Παίκτης της Λεβάντε θα είναι από τη νέα σεζόν ο Φάνης Γκέκας με την Λεβάντε να ανακοινώνει από την επίσημη ιστοσελίδα της, την προφορική της συμφωνία με τον Έλληνα επιθετικό.


«Η διοίκηση της Λεβάντε ήρθε σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τον Φάνη Γκέκα και σήμερα το απόγευμα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο 32χρονος άσος  αναμένεται την Τρίτη (14/8) να φτάσει στην Ισπανία για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Αναβολή στο... σίριαλ Τσιρίλο

Παράταση ζήτησε ο Μπρούνο Τσιρίλο από τους ανθρώπους του ΟΦΗ, οι οποίοι... αδίκως περίμεναν την Δευτέρα την απάντηση του στην πρόταση που του έχουν κάνει.


Ο Ιταλός αμυντικός είχε διαμηνύσει στους ιθύνοντες των Κρητικών και συγκεκριμένα στον πρόεδρο του συλλόγου, Μάνθο Πουλινάκη ότι χθες θα έπαιρνε την απόφασή του για το μέλλον της καριέρας του. Αυτό ωστόσο τελικά δεν έγινε, μιας και ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ που σημειωτέον έχει δεχτεί κρούση τόσο από Βέροια και Κέρκυρα, όσο και από την ιταλική Σαρλεριτάνα, θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις στο τέλος της εβδομάδας.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Σε... απόγνωση ο Λαμπρίν: "Πουλάμε, αλλά δεν αγοράζουν"

Υποτονική, πέρα από κάθε πρόβλεψη, είναι η κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Βινσάν Λαμπρίν.


Ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου εξήγησε στο γαλλικό περιοδικό France Football ότι "αυτό που συμβαίνει εφέτος είναι σκέτη τρέλα. Δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος. Όλα έχουν αλλάξει δραματικά. Οι ομάδες ενδιαφέρονται μόνο να πουλήσουν".

Όλη αυτή η αλλόκοτη κατάσταση είναι λογικό να επηρεάζει τα σχέδια της Μαρσέιγ, η οποία στην προσπάθεια να μειώσει δραστικά τα έξοδα έχει βγάλει στο... σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία της, όπως ο Γκανέζος Αντρέ Αγιού. Ενδιαφέρεται όμως κανένας; "Προσπαθούμε να παραχωρήσουμε παίκτες αλλά δεν μπορούμε. Υπάρχουν ελάχιστες προσφορές για λίγους παίκτες. 

Αυτό είναι όλο...", κατέληξε ο Λεμπρίν, ευχόμενος ότι μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου (καταληκτική ημερομηνία) θα υπάρξει ανατροπή του σκηνικού και να υλοποιηθούν τα σχέδια της ιδιοκτησίας.  

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

"Στημένοι πίνακες και εκβιασμοί"

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ θα υποβάλει, όπως δεσμεύτηκε, ο Χρήστος Σάββας, ο οποίος κατήγγειλε εκβιασμούς, μεθοδεύσεις και χατίρια στον καταρτισμό των πινάκων των διαιτητών.


Αναλυτικά υποστήριξε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: 

"Φάνηκε καθαρά ότι οι κύριοι Σαρρής, Μπριάκος και Δούρος είχαν έτοιμους τους πίνακες εδώ και μέρες και δεν ήθελαν να συμμετέχω εγώ γιατί θα είχα αντιρρήσεις. Την Τρίτη είχαν συνεδριάσει και ο κ. Σαρρής μου είπε να μην είμαστε παρών λόγω των εκλογών ώστε να μην τους δώσουμε δικαίωμα να λένε.
Είπα ότι δεν έχω αντίρρηση να μην είμαι στη συνεδρίαση, αλλά ότι θέλω να ξέρω τους πίνακες. 

Ο κ. Σαρρής μου είπε ότι θα με πάρει τηλέφωνο να με ενημερώσει αλλά δεν με πήρε ποτέ. Οι πίνακες ήταν έτοιμοι και αποδείχθηκε από το ότι βγήκαν μέσα σε μισή ώρα, ενώ άλλες φορές έκαναν δύο μέρες να βγουν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό ο κ. Σαρρής και οι άλλοι δυο της επιτροπής. Ήθελαν να εκδικηθούν κάποιες ενώσεις που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς. Αλλά θα το βρουν μπροστά τους.

Δεν ήθελαν να είμαι εκεί γιατί ξέρω πιο πολλά για το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία από τον κ. Σαρρή και θα είχα αντιρρήσεις. Θα παραιτηθώ από την ΚΕΔ, αλλά θα κρίνω τους ορισμούς γιατί έμαθα ότι ξεπληρώθηκαν γραμμάτια και άλλα πολλά. 

Ο κ. Σαρρής ήθελε να με κάνει συμμέτοχο. Αν δεν πήγαινα στην συνεδρίαση, οι ενώσεις θα νόμιζαν ότι συμμετείχα σε αυτό που έγινε. Όλα ήταν στημένα, οι πίνακες έχουν βγει εδώ και δέκα μέρες. 

Εγώ θέλοντας να διαφυλάξω την δική μου αξιοπρέπεια κατέβηκα στην Αθήνα για να μην φάνει ότι συναινώ σε αυτό που έγινε. Πήγα στην ΕΠΟ και έφυγα. Αργότερα έμαθα ότι φοβηθήκαν μην γυρίσω πίσω και πήγαν σε ξενοδοχείο και όταν έμαθαν ότι μπήκα στο αεροπλάνο γύρισαν στην ΕΠΟ. Έγινε μια διαδικασία-εξπρές.
Άλλες φορές έκαναν δυο μέρες. Θα αρχίσουν να βγαίνουν ένας-ένας οι πρόεδροι των ενώσεων που εκβιάστηκαν. 

Εκβιάζονται οι πρόεδροι των ενώσεων. Τους λένε ότι αν δεν στείλουν ένα χαρτί, θα βγάλουν τον διαιτητή τους από τον πίνακα. Είναι γνωστό αυτό. Αυτό το παιχνίδι γινόταν. Εκβιάζονταν από τον κύκλο του κ. Σαρρή. 

Έχει και νταβαντζήδες γύρω του ο κ. Σαρρής. Εγώ είπα να μείνουν απλά οι παλιοί πίνακες και η νέα επιτροπή μετά τις εκλογές να κάνει αξιολογήσεις αλλά σε κάποιους δεν άρεσε αυτό γιατί είχαν τάξει διάφορα".

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Ντοπέ η Όσταπτσουκ της παίρνουν το χρυσό!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ναντζέγια Όσταπτσουκ, βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και της πήραν πίσω το μετάλλιο!


Ένα χρυσό μετάλλιο λιγότερο μετρά πλέον η Ολυμπιακή ομάδα της Λευκορωσίας, αφού η Ναντζέγια Όσταπτσουκ, βρέθηκε ντοπέ!
Η σφαιροβόλος πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ και τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά... ικανοποιητικά ήταν γι' αυτήν.

Όπως έδειξε ο έλεγχος η Ναντζέγια Όσταπτσουκ, είχε πάρει απαγορευμένες ουσίες και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή της πήρε πίσω το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην σφαιροβολία.

 Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Οι ΗΠΑ σούταραν σε...βαρέλι!

Η φετινή ομάδα των Αμερικανών επιχείρησε και ευστόχησε στα περισσότερα τρίποντα από κάθε άλλη εθνική των ΗΠΑ από το 1992 κι έπειτα...


Οι ΗΠΑ έφτασαν στην κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη νίκη τους επί των Ισπανών στον τελικό, σκορπώντας... φόβο σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση!

Η Αμερική για πρώτη φορά από το 1992 κι έπειτα όταν αγωνίστηκαν στο αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα επαγγελματίες παίκτες επιχείρησε και ευστόχησε στα περισσότερα σουτ τριών πόντων που έχουν ρίξει όλες οι ομάδες των ΗΠΑ τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι επιχείρησε 293 τρίποντα και ευστόχησε στα 129, διαλύοντας ουσιαστικά κάθε αμυντικό σύστημα. Ο κυριότερος λόγος που οι Αμερικανοί πήραν τόσες πολλές προσπάθειες και θύμισαν... Λιθουανούς μέχρι ένα σημείο είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες έπαιξαν κόντρα στις ΗΠΑ άμυνα ζώνης.

Με αυτόν τον τρόπο άφησαν χώρους για τους ταχύτατους Αμερικανούς στην αλλαγή της μπάλας, αλλά και στο ανοιχτό παιχνίδι να εκτελέσουν. Ο συνδυασμός, λοιπόν χώρων σε συνδυασμό με τους εξαιρετικούς σουτέρ που διαθέτουν είχε ως αποτέλεσμα να επιχειρήσουν περισσότερα σουτ και από το Παγκόσμιο του 2010 στην Τουρκία (239).

Άλλωστε, με σουτέρ όπως ο Κόμπε Μπράιαντ, Ντερόν Ουίλιαμς, Καρμέλο Άντονι, Λεμπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ η επιτυχία σε ένα τέτοιο στιλ παιχνιδιού είναι λίγο - πολύ εγγυημένη.

Τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, πάντως ενίσχυσε και το γεγονός ότι η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι δεν διέθετε τον ψηλό που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς, όπως συνήθιζαν τα τελευταία χρόνια με τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο Τσάντλερ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, ο οποίος διακρίνεται για την ικανότητα του στον αμυντικό τομέα (καλύτερος αμυντικός στο ΝΒΑ).

Να θυμίσουμε ότι οι Αμερικανοί στην πρώτη τους διοργάνωση που κατέβασαν επαγγελματίες παίκτες είχαν επιχειρήσει 502 σουτ και μόλις 135 τρίποντα, ευστοχώντας στα 54. Όσο περνούσαν τα χρόνια σταδιακά οι προσπάθειες τους σε τρίποντα ανέβαιναν ή παρέμεναν σταθερές, κάτι που αποδεικνύει την προσαρμογή τους στην άμυνα ζώνης των αντιπάλων τους.

 Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οι ΗΠΑ πήραν τα περισσότερα σουτ από τη γραμμή του τριπόντου, έχοντας μάλιστα και το μεγαλύτερο ποσοστό από τις ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση. 

Το 44% στα τρίποντα που είχαν ήταν το υψηλότερο και ακολούθησε εκείνο της Κίνας με 39% (27/69), ενώ η Αργεντινή μία ομάδα που στηρίζει το παιχνίδι της στο περιφερειακό σουτ είχε 38% (76/202) με εμφανώς περισσότερες προσπάθειες από τους Κινέζους, οι οποίοι αποκλείστηκαν.
  •  Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά των ΗΠΑ από το 1992 κι έπειτα...
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 1992
δίποντα 318/502 63%
τρίποντα 54/135 40%
  • Παγκόσμιο 1994
δίποντα 259/431 60,1%
τρίποντα 103/222 46,4%
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 1996
δίποντα 256/421 60,8%
τρίποντα 48/122 39,3%
  • Παγκόσμιο 1998
δίποντα 208/372 55,9%
τρίποντα 67/164 40,9%
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2000
δίποντα 216/392 55,1%
τρίποντα 54/128 42,2%
  • Παγκόσμιο 2002
δίποντα 222/444 50%
τρίποντα 89/227 39,2%
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
δίποντα 215/425 50,6%
τρίποντα 44/140 31,4 %
  • Παγκόσμιο 2006
δίποντα 252/438 57,5%
τρίποντα 82/222 36,9%
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2008
δίποντα 235/363 64,7%
τρίποντα 77/204 37,7%
  • Παγκόσμιο 2010
δίποντα 215/379 56,7%
τρίποντα 92/239 38,5%
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2012
δίποντα 200/336 60%
τρίποντα 129/293 44%

 Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Κρίκετ καλεί... Μπολτ!

Κάλεσμα στον Γιουσέιν Μπολτ να πάρει μέρος σε διάσημο τουρνουά κρίκετ που θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο, έκαναν οι Melbourne Stars. Διαβάστε λεπτομέρειες.


Ο Γιουσέιν Μπολτ εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ποδόσφαιρο και στην αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως δεν αποκλείεται τελικά να δούμε τον ταχυτερο άνθρωπο του πλανήτη με ένα ρόπαλο κρίκετ στα χέρια...

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Brisbane Times", ο αθλητής-φαινόμενο είναι πιθανό να παίξει επαγγελματικά κρίκετ στην Αυστραλία για λογαριασμό του συλλόγου, στο πλαίσιο του τουρνουά "Twenty20 Big Bash League" το οποίο θα λάβει χώρα από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Η ομάδα που φέρεται να έχει προσεγγίσει τον Μπολτ είναι η Melbourne Stars, με τους ανθρώπους της να ισχυρίζονται πως έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον 26άχρονο σπρίντερ και τους μάνατζέρ του για να τον πείσουν να αποδεχτεί την πρότασή τους.


Επιπλέον, ο πιο αντιπροσωπευτικός παίκτης του συλλόγου, Σέιν Γουέιρν, έχει ξεκινήσει ήδη μία καμπάνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Τι λέει όμως ο Μπολτ για όλα αυτά; Η απάντησή του δόθηκε στο "Canale 9" της αυστραλιανής τηλεόρασης:

"Ο Σέιν επικοινώνησε μαζι μου και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι σοβαρά. Εάν έχω την ευκαιρία θα το προσπαθήσω σίγουρα επειδή ξέρω ότι θα έχει πολλή πλάκα.

Δεν ξέρω πόσο καλός είμαι. Πιθανότατα θα χρειαστώ να προπονηθώ αρκετά. Θα δούμε αν θα βρεθεί χρόνος", δήλωσε χαρακτηριστικα.

Να σημειωθεί ότι ο Γιουσέιν Μπολτ είναι φανατικός θαυμαστής του κρίκετ και ήταν το άθλημα που έκανε στην πατρίδα του σε πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το 2009 έδειξε τις ικανότητές του κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης όταν και βγήκε νικητής από την κόντρα του με τον συμπατριώτη του κρίκετερ, Κρις Γκάιλ.
Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας το τελευταίο κλιμάκιο των Ελλήνων αθλητών, που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Μεταξύ των αθλητών που επέστρεψαν, βρίσκονται οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Σπύρος Γιαννιώτης, Σπύρος Λεμπέσης, η Εθνική πόλο, τα κορίτσια του ανσάμπλ και το ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Μαζί τους ήταν και οι αρχηγοί της ελληνικής αποστολής, κ.κ. Κούβελος και Καπράλος, οι οποίοι παρέμειναν μέχρι την τελευταία ημέρα στο Λονδίνο. 

Στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", τους υποδέχθηκε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

"Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τους αθλητές, που μας εκπροσώπησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πάνω απ' όλα, αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια. Μπορεί να μην ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες, όμως υπήρξαν πλασαρίσματα αθλητών σε καλές θέσεις, τις οποίες πολλοί δεν περίμεναν.

Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και το γεγονός ότι δεν δόθηκαν αρκετά χρήματα στους αθλητές για την προετοιμασία τους, εκείνοι έκαναν το καλύτερο δυνατό. 

Εμείς έχουμε την υποχρέωση ως πολιτεία, να δώσουμε κίνητρα στους αθλητές, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και αυτό θα κάνουμε", τόνισε ο κ. Ιωαννίδης. 

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Περί μεταλλίων...

Το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου, αλλά και άλλων έξι χωρών, η νέα μονομαχία ΗΠΑ - Κίνας και η 75η θέση της Ελλάδας, που είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Διαβάστε ένα μίνι απολογισμό του Sport24.gr για την κατανομή των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Για τους περισσότερους αθλητές, απλά και μόνο η συμμετοχή στη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ισοδυναμεί με μία νίκη ή ένα μετάλλιο.
Όμως, για πολύ κόσμο, η πεμπτουσία των Αγώνων είναι η κατάκτηση μεταλλίων και η όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στον αντίστοιχο πίνακα.
  •  Μάχη κορυφής
Για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση, στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα βρέθηκαν οι ΗΠΑ και η Κίνα. Μόνο που φέτος, οι Αμερικανοί κατάφεραν να ανακτήσουν τα ηνία, που είχαν χάσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο. 

Μπορεί με τα 104 μετάλλια στο σύνολο να συγκέντρωσαν έξι λιγότερα από τα 110 του 2008, αλλά κατάφεραν να φτάσουν 46 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έναντι των 36 χρυσών μεταλλίων στο Πεκίνο.

Αντίθετα, η υψηλότατη συγκομιδή των Κινέζων μέσα στο "σπίτι" τους, με 51 χρυσά και 100 στο σύνολο, μειώθηκε σημαντικά, αφού στο Λονδίνο συγκέντρωσαν μόλις 38 χρυσά και 87 στο σύνολο.

Μετά από 92 (!) χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας, η Μεγάλη Βρετανία κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην 3η θέση του πίνακα, καθώς μάζεψε 29 χρυσά μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Μόνο το 1908, στο Λονδίνο και πάλι, όταν ήταν πρώτη στον πίνακα μεταλλίων με 56 χρυσά, είχε καταφέρει να ξεπεράσει τη φετινή της επίδοση.

Από την άλλη, η Ρωσία, ως ανεξάρτητο κράτος, έπεσε για πρώτη φορά στην 4η θέση, αφού στην Ατλάντα και στο Σίδνεϊ ήταν 2η, ενώ στην Αθήνα και στο Πεκίνο ήταν 3η, παρά το γεγονός ότι η συγκομιδή της στην κινεζική πρωτεύουσα ήταν μικρότερη από φέτος.
  •  Οι εκπλήξεις
Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Νότιος Κορέα κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα των μεταλλιούχων. Η ασιατική χώρα βρέθηκε στην 5η θέση στο Λονδίνο, που είναι η δεύτερη καλύτερη για εκείνη, μετά την 4η θέση του 1988, όταν είχε φιλοξενήσει τους Αγώνες στη Σεούλ. Μάλιστα, φέτος είχε καλύτερο απολογισμό, καθώς πήρε ένα χρυσό μετάλλιο παραπάνω από τότε.

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που η Ουγγαρία είχε ξαναμπεί στο top-10 του πίνακα μεταλλίων. Συγκεκριμένα, το 1992 στη Βαρκελώνη, οι Μαγυάροι ήταν 8οι, ενώ ακολούθησαν η 12η θέση της Ατλάντας, η 13η θέση σε Σίδνεϊ και Αθήνα, αλλά και η χειρότερη θέση της ιστορίας της, η 21η στο Πεκίνο. 

Φέτος κατέλαβαν την 9η θέση, κάτι πάντως που δεν είναι ασυνήθιστο για την Ουγγαρία, αφού πέραν των τεσσάρων διοργανώσεων που προαναφέρθηκαν, μόνο άλλες δύο φορές δεν έχουν βρεθεί στην πρώτη δεκάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως βρίσκονται στην 8η θέση στο γενικό πίνακα μεταλλίων, που αφορά και τις 30 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Άλμα 17 θέσεων σε σχέση με το Πεκίνο πραγματοποίησε το Καζαχστάν, που εντυπωσίασε στο Λονδίνο καταλαμβάνοντας τη 12η θέση, την υψηλότερη στη σύντομη ιστορία του ως ανεξάρτητο κράτος. Με 7 χρυσά μετάλλια (από το 1996 έως το 2008 είχε 9), έδειξε πως είναι από τις ανερχόμενες δυνάμεις, ιδιαίτερα στα... βαριά αθλήματα, όπως η πυγμαχία, η άρση βαρών και η πάλη.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ιράν, αφού με 12 μετάλλια στο σύνολο (4 χρυσά), συγκέντρωσε όσα είχε πάρει σε Σίδνεϊ, Αθήνα και Πεκίνο μαζί, ενώ πρόκειται και για την καλύτερη συγκομιδή στην ιστορία του. Η 17η θέση είναι η δεύτερη καλύτερη μετά τη 14η της Μελβούρνης το 1956.

Τα 4 από τα 14 χρυσά μετάλλια της ιστορίας της (από το 1972) πήρε στο Λονδίνο η Βόρειος Κορέα, που "έκλεισε" το top-20 του πίνακα. Η ασιατική χώρα είχε κατακτήσει και πάλι τέσσερα χρυσά μετάλλια το 1992, αλλά έκτοτε είχε 2 στην Ατλάντα και άλλα τόσα στο Πεκίνο, ενώ στο Σίδνεϊ και στην Αθήνα δεν είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
  •  Οι πρωτάρηδες
Η ευχάριστη έκπληξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ήταν ότι επτά χώρες κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους μετάλλιο στην ιστορία. Ανάμεσά τους ήταν και η Κύπρος, με τον Παύλο Κοντίδη στην κατηγορία Laser της ιστιοπλοΐας να κατακτά το αργυρό μετάλλιο και να χαρίζει στη Μεγαλόνησο μία ιστορική στιγμή, αφού για πρώτη φορά η σημαία της κυμάτισε μπροστά στο βάθρο των νικητών.

Πέραν της Κύπρου, άλλες έξι χώρες κατάφεραν κάτι αντίστοιχο, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως τα τέσσερα... παρθενικά μετάλλια κατακτήθηκαν σε αγωνίσματα του στίβου. Αρχής γενομένης με τον Κίρανι Τζέιμς, που όχι μόνο χάρισε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στη Γρενάδα, αλλά ήταν και χρυσό, στα 400 μέτρα. 

Στα 800 μέτρα, ο 18χρονος Νάιτζελ Άμος από την Μποτσουάνα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο πίσω από τον ρέκορντμαν Ντέιβιντ Ρουντίσα, ενώ αργυρό ήταν και το πρώτο μετάλλιο της Γουατεμάλας, με τον Έρικ Μπαρόντο να το κατακτά στα 20 χιλιόμετρα βάδην.
Μία γυναίκα χάρισε στο Μπαχρέιν το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο, με τη Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ να τερματίζει τρίτη στα 1500 μέτρα. 

Στα +80 κιλά του τάε κβον ντο, κατηγορία στην οποία αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Γκαμπόν ο Αντονί Ομπάμ, ο οποίος ηττήθηκε στον τελικό από τον Ιταλό Κάρλο Μολφέτα. Τέλος, μία ακόμα ευρωπαϊκή χώρα, εκτός από την Κύπρο, το νεοσύστατο Μαυροβούνιο, μόλις στη δεύτερή του διοργάνωση μετά το Πεκίνο, κατάφερε με τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, μετά την ήττα του στον τελικό με 23-26 από τη Νορβηγία.
  •  Ελλάδα: Από τα ψηλά στα χαμηλά 
Τέλος, ας κάνουμε και μία αναφορά στην παρουσία της Ελλάδας στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολλοί είπαν πως η ελληνική ομάδα απογοήτευσε, και σύμφωνα με τα νούμερα, δεν είχαν άδικο. Η 75η θέση της χώρας μας είναι η χειρότερη που έχει λάβει ποτέ, εκτός φυσικά από τις διοργανώσεις που δεν πήρε καν μετάλλιο (1900, 1924, 1928, 1932, 1936, 1948, 1952, 1964, 1976).

Επίσης, μόλις δύο μετάλλια έχει να κατακτήσει η Ελλάδα από τη Βαρκελώνη το 1992, αλλά θυμίζουμε πως τότε ήταν χρυσά. Το τελευταίο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας ήταν το 2004, αφού ούτε στο Πεκίνο ακούσαμε τον εθνικό μας ύμνο. Το γεγονός ότι από τη 15η θέση του 2004, η Ελλάδα έπεσε στην 58η το 2008 και στην 75η το 2012, δείχνει πως η χώρα μας διανύει μία περίοδο κάμψης (και) στην αθλητική της πορεία. Το πού οφείλεται αυτό, είναι μία άλλη συζήτηση.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »