Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αποκλειστικό : Ο ΠΑΟΚ και η επιστροφή του Κοντρέρας

Διαβάστε για την διερευνητική κρούση που έκανε ο ΠΑΟΚ για να φέρει πίσω τον Πάμπλο Κοντρέρας πριν κλείσει στον Ολυμπιακό. Πως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το "χαρτί" Ιβάν Σαββίδης.


Η γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Πάμπλο Κοντρέρας συνέπεσε χρονικά με την αναζήτηση του ΠΑΟΚ για στόπερ.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η περίπτωση του Χιλιανού αμυντικού που ακόμη αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των φίλων της ομάδας δεν πέρασε απαρατήρητη από τους επιτελείς του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sport24.gr, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του ΠΑΟΚ, ο οποίος διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κοντρέρας επικοινώνησε μαζί του θέλοντας να διαπιστώσει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος που θα μπορούσε να καλλιεργηθεί για την επιστροφή του στην Τούμπα.

Στην προσπάθειά του μάλιστα να τον δελεάσει, τού μίλησε για την αλλαγή στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την έλευση του Ιβάν Σαββίδη που αλλάζει όλα όσα γνώριζε ο ίδιος για την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην πρώην ομάδα του.

Ο Κοντρέρας άκουσε με ενδιαφέρον όσα του μεταφέρθηκαν, το κασέ του όμως -που σύμφωνα με κάποιους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ήταν πιο ακριβό και από την εποχή που έπαιζε στην ομάδα- κρίθηκε απαγορευτικό, αφού συν τοις άλλοις, υπήρχε και η παράμετρος Κόλο Κόλο και τα χρήματα που θα αξίωνε η ομάδα της Χιλής για να τον αφήσει ελεύθερο.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση για τα τωρινά δεδομένα του και να δώσει ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ ετησίως. Η συζήτηση έμεινε έκει και η συνέχεια στην υπόθεση Κοντρέρας ήταν γνωστή. Ο Χιλιανός κατέληξε στον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ στο μεταξύ είχε συμφωνήσει με τον Ματέους Βιβιάν.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Συμφώνησε για ένα χρόνο ο Σαχά

Σε έκτη διαφορετική αγγλική ομάδα θα παίξει ο Λουίς Σαχά, ο οποίος συμφώνησε να ενταχθεί στο δυναμικό της Σάντερλαντ.


Στα 34 του, ο Γάλλος στράικερ έχει περάσει από Νιούκαστλ (1999), Φούλαμ (2000-04), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2004-08), Έβερτον (2008-12) και Τότεναμ (2012), από την οποία και έμεινε ελεύθερος στο τέλος της περασμένης σεζόν, προτού καταλήξει στις "μαύρες γάτες".

Το συμβόλαιο που υπέγραψε την Πέμπτη είναι διάρκειας ενός έτους, προφανώς γιατί η καριέρα του τουλάχιστον στο Νησί φτάνει προς το τέλος της.

Ίσως μετά σκεφτεί τον επαναπατρισμό, παρόλο που στη Γαλλία έχει παίξει μόνο στη Μετς της Λοραίνης, από τα τμήματα υποδομής της οποίας και ξεπήδησε πριν γίνει επαγγελματίας.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Συμφωνία με Χέρενφεν για Ασαϊντί

Ο Ουσαμά Ασαϊντί είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Χέρενφεν.


Ο 24χρονος Μαροκινός εξτρέμ, με 22 διεθνείς συμμετοχές από τον Ιανουάριο του 2011, ταξίδεψε άμεσα στην Αγγλία για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους "κόκκινους" του Μερσεϊσάιντ. Η μεταγραφή του από τις "καρδούλες" υπολογίζεται ότι κόστισε περί τα τέσσερα εκατ. ευρώ.

Ο Ασαϊντί διέπρεψε με την ολλανδική ομάδα και στα τρία χρόνια που έμεινε στο "Άμπε Λένστρα" έπαιξε σε 68 παιχνίδια και πέτυχε 20 γκολ. Ήρθε η ώρα πλέον να ρισκάρει στην καριέρα του, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στο κορυφαίο επίπεδο.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Στην Αθήνα ο Κοντρέρας

Σε... γνώριμα μέρη βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός έφτασε στην Ελλάδα για να συζητήσει με τον Ολυμπιακό και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.


Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεταγραφή του Πάμπλο Κοντρέρας στον Ολυμπιακό. Ο Χιλιανός στόπερ έφτασε λίγο μετά τις 17:00 στο "Ελ. Βενιζέλος" και ετοιμάζεται πλέον για τη δεύτερη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο 34χρονος αμυντικός θα ξεκουραστεί την Πέμπτη από το πολύωρο ταξίδι και την Παρασκευή θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις τελικές λεπτομέρειες. Εκεί θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο (πιθανότατα 1+1) και θα κάνει τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας.

Από την πώληση του Πάμπλο Κοντρέρας στον Ολυμπιακό, η Κόλο Κόλο θα βάλει στα ταμεία της περίπου 200.000 ευρώ, ενώ ο Χιλιανός επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από ένα... διάλειμμα ενός έτους.

Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »

Τέλειωσε του Μιραλάς στην Έβερτον

Τη συμφωνία του Ολυμπιακού με την Έβερτον για τη μεταγραφή του Κέβιν Μιραλάς αποκαλύπτει βρετανική ιστοσελίδα.


Οι δύο πλευρές βρίσκονται ούτως ή άλλως στο τελικό στάδιο των μεταξύ τους διαπραγματεύσεών τους, όπως γράφαμε από το απόγευμα. 

Απέμεναν ουσιαστικά κάποιες λεπτομέρειες αναφορικά με το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβουν οι "ερυθρόλευκοι" για την παραχώρηση του Βέλγου επιθετικού στα "ζαχαρωτά".
Οι Άγγλοι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και όπως γράφηκε στο σχετικό ρεπορτάζ, επήλθε συμφωνία σε ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. 

Ό,τι περισσότερο δηλαδή μπορούσε να πάρει ο Ολυμπιακός δεδομένου ότι η ρήτρα αποδέσμευσης του Μιραλάς είχε τοποθετηθεί στα 8 εκατ. ευρώ.

Ο Βέλγος, ο οποίος έψαχνε καιρό τώρα μια τέτοια μεταγραφή, θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, εφόσον φυσικά περάσει τα ιατρικά τεστ. Οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή, όπως αναφέρεται σχετικά.

Επισήμως ο Ολυμπιακός τηρεί σιγή ιχθύος και δεν επιβεβαιώνει. Ταυτόχρονα όμως θέλει να είναι έτοιμος στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί η πώληση του Μιραλάς. 

Γι' αυτό και η λίστα με τους ακραίους επιθετικούς έχει αρχίσει να εξετάζεται πάλι. Βιεϊρίνια και Έλντερ Μπαρμπόσα είναι δύο περιπτώσεις που θα εξεταστούν σίγουρα, αν φύγει ο Βέλγος.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Στον Αερα το Μάλαγα - Παναθηναϊκός

Μια μέρα πριν την διεξαγωγή του (Τρίτη 21/8) θα γνωρίζουμε αν τελικά θα μεταδοθεί το παιχνίδι της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό, καθώς στην ΕΡΤ θα υπάρξει έκτακτο Δ.Σ της κρατικής τηλεόρασης. Στόχος η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης για τα τηλεοπτικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 
Επαναδιαπραγμάτευση στην χώρα μας δεν υπάρχει μόνο για το χρέος, καθώς τον ίδιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει και η ΕΡΤ στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το τεράστιο ποσό που καλείται να δώσει το κρατικό κανάλι, υπήρξε ανακοίνωση με την οποία τονίζεται πως θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την TEAM UEFA.

Μάλιστα για το θέμα αυτό θα υπάρξει και έκτακτο Δ.Σ την Τρίτη 21/8. Οι εξελίξεις αυτές ωστόσο κάνουν τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, μιας και πλέον βρίσκεται στον... αέρα η μετάδοση του Μάλαγα-Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22/8. Ουσιαστικά το αν τελικά το ματς αυτό θα μεταδοθεί, θα το ξέρουμε με σιγουριά μια μέρα πριν και μόλις ολοκληρωθεί το Δ.Σ της ΕΡΤ.
Αυτό άλλωστε ανέφερε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος μιλώντας στο pontarisma.gr, όπου και ανέφερε:

Κύριε Σίμο, τι ακριβώς συμβαίνει με τη σύμβαση του Champions League;

«Υπάρχει μια σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και η οποία βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα. Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ δεν κατέβαλλε ως όφειλε την προκαταβολή (σ.σ. 30 Ιουνίου) για τη νέα χρονιά και προφανώς είχε δοθεί σιωπηρή παράταση στο προηγούμενο καθεστώς. Κι αυτό διότι η UEFA, αφού ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της ΕΡΤ (σ.σ. 8 Ιουλίου) δεν μας ενημέρωσε ούτε και ενεργοποίησε τυχόν ρήτρες ασφαλείας που υπάρχουν, για τη μη καταβολή του ποσού».
  • Ο στόχος της ΕΡΤ ποιος είναι;
 «Ο στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης. Και μάλιστα η UEFA, σε αλλαγή επιστολών που είχε με την προηγούμενη διοίκηση, αναφέρεται στην κρίση που επικρατεί στη χώρα, άρα είναι κάτι που το αναγνωρίζει. Στόχος μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, με γνώμονα την οικονομική κρίση που επικρατεί».

Η ανάθεση σε «έμπειρο γραφείο νομικών» τι στόχο έχει;
«Να εξετάσει αναλυτικά τι σύμβαση που έχει υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ και να διευκρινιστεί αν υπάρχουν νομικές επιπτώσεις τόσο στην επιθυμία μας για επαναδιαπραγμάτευση, όσο για το ποιο είναι το εύλογο τίμημα που πρέπει η ΕΡΤ να ζητήσει από την UEFA να αποδεχθεί».
Ωστόσο, την Τετάρτη 22 Αυγούστου παίζουν Μάλαγα – Παναθηναϊκός. Θα μεταδοθεί ο αγώνας;

«Ζητήθηκε από τους νομικούς να παραδώσουν το πόρισμά τους ως τα τέλη της εβδομάδας. Και το πόρισμα αυτό θα συζητηθεί στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, που θα γίνει το πρωί της Τρίτης 21 Αυγούστου. Θα είμαστε όμως έτοιμοι και σε εγρήγορση, από τεχνικής πλευράς, να καλύψουμε τον αγώνα αν αυτό αποφασιστεί από το έκτακτο Δ.Σ.».

Η μη μετάδοση του αγώνα Μάλαγα – Παναθηναϊκός ενεργοποιεί κάποια ρήτρα ασφαλείας της UEFA;
«Μέσα στην εβδομάδα θα στείλουμε σχετική επιστολή στην UEFA, εξηγώντας πώς έχει η κατάσταση σήμερα και ζητώντας διευκρίνιση, για το αν η μετάδοση του αγώνα ενεργοποιεί αυτομάτως τη σύμβαση για τη σεζόν 2012-13. Ευελπιστώ και ο αγώνας να μεταδοθεί και η ΕΡΤ να επαναδιαπραγματευτεί με την UEFΑ».

Η επαναδιαπραγμάτευση όμως απαιτεί χρόνο και ο αγώνας διεξάγεται σε… επτά και σήμερα ημέρες.
«Οι νομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, στο πόρισμά τους θα μας κάνουν γνωστή κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Προφανώς μια επαναδιαπραγμάτευση απαιτεί χρόνο και περιμένουμε τόσο τη γνωμοδότηση όσο και την απάντηση της UEFΑ στην επιστολή που θα στείλουμε».
Η ανακοίνωση του κ. Νίκου Σίμου
  • «Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα, που αναφέρονται στη σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε. με την TEAM UEFA για τη μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League, αλλά και αναγνωρίζοντας την εύλογη αγωνία των φιλάθλων των εν λόγω ομάδων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Νίκος Σίμος διευκρινίζει τα εξής:
 

“Η προσφάτως επιλεγείσα νέα διοίκηση της ΕΡΤ βρέθηκε αντιμέτωπη ευθύς εξ αρχής, από της αναλήψεως των καθηκόντων της, με το πρόβλημα της συγκεκριμένης σύμβασης, το οποίο προκύπτει από τα εξής γεγονότα:

Το περιεχόμενο της υπογραφείσης, από την προηγούμενη διοίκηση, σύμβασης τελεί υπό εισαγγελική έρευνα, ως προς το τίμημα το οποίο συνεφωνήθη για μία τριετία μεταξύ της ΕΡΤ και της παραχωρούσης τα δικαιώματα μετάδοσης των εν λόγω αγώνων εταιρίας ΤΕΑΜ. Ειδικότερα, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποίαν ευρίσκεται η χώρα, εκρίθη από τον αρμόδιο εισαγγελέα υπερβολικό το τίμημα αυτό, με κριτήριο την διαφορά της προσφοράς που είχε προσφέρει ο δεύτερος, κατά σειράν, πλειοδότης.

Υπό την έννοια αυτή η νέα διοίκηση έκρινε σκόπιμο για λόγους απόλυτης διαφάνειας και σύννομης συμπεριφοράς –εφ’ όσον το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που έχουν ασκήσει μάλιστα διώξεις – να μην προχωρήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα τη δέσμευε σε μία κατάσταση, η οποία τελεί υπό τον δικαστικό έλεγχο και αυτομάτως θα την έθετε υπό την ίδια εισαγγελική διερεύνηση περί ενδεχόμενης απιστίας, όταν μάλιστα ουδεμία ευθύνη φέρει, ούτε για τον τρόπο διαπραγμάτευσης της σχετικής σύμβασης, ούτε για το συμφωνηθέν τίμημα.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω πραγματικών περιστατικών, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε όχι μόνο σκόπιμο, αλλά και ανταποκρινόμενο στις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας και της καλής πίστης, να αναθέσει σε έμπειρο γραφείο νομικών την ενδελεχή εξέταση της υπογραφείσης από την προηγούμενη διοίκηση σύμβασης, προκειμένου να της παρασχεθούν οι κατά το δυνατόν πλέον έγκυρες γνωμοδοτήσεις όσον αφορά στις επιπτώσεις –κυρίως νομικές- κάθε ενέργειάς της, αλλά και όσον αφορά στα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης που παρέχει η υπογραφείσα από την προηγούμενη διοίκηση σύμβαση, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. 

Είναι αυτονόητο, ότι οι συνθήκες αυτές απαγορεύουν κάθε είδος ανεξέλεγκτων δαπανών, καθώς αν αυτές πραγματοποιούνταν από έναν, υπό κρατικό έλεγχο φορέα, τη δεδομένη στιγμή, θα αποτελούσαν προσβολή του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.
Επισημαίνω επίσης, ότι η νέα διοίκηση της ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και υπό την οικονομική πίεση αποφάσεων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. 

Οι αποφάσεις αυτές σχετίζονται αφ’ ενός μεν με την ανάγκη δραστικού περιορισμού του προϋπολογισμού της Εταιρείας για τα έτη 2013 και 2014 στο πλαίσιο των επιβληθεισών περικοπών σε όλες τις ΔΕΚΟ, και αφ’ ετέρου με την συμμόρφωση προς τον ψηφισθέντα προ μηνών Νόμο, ο οποίος, χάριν της ενίσχυσης της αγοράς ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών, επιβάλλει την απόδοση του 25% του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ (δηλαδή ποσού 75.000.000 ευρώ) στο Κράτος.
  • Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.
ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ”

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΡΤ (14/08/2012)

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., το οποίο συνήλθε με τη νέα του σύνθεση, στην υπ’ αριθμ. 1049 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
  • 1. Χορήγησε εξουσιοδοτήσεις στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και σε άλλα στελέχη της εταιρείας για οικονομικές συναλλαγές και διοικητικές πράξεις.
  • 2. Όρισε τα μέλη Δ.Σ. κ. Χάρη Παπαδόπουλο ως Πρόεδρο της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής και την κυρία Άννα – Έννυ Μαγιάση ως Πρόεδρο του Τεχνικού Συμβούλιου.
  • 3. Όρισε ως αντιπρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου το μέλος του Δ.Σ. κ. Τζώνυ Καλημέρη και ως μέλη τον κ. Τέλη Σαμαντά και την κυρία Άννα – Έννυ Μαγιάση. Ως αναπληρωματικό μέλος του ΔΥΣ ορίστηκε ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος.
  • 4. Αποφάσισε την πρόσληψη τριών ειδικών συμβούλων, του κ. Χαράλαμπου Σταθάκη (Οικονομικός Σύμβουλος), της κυρίας Χρυσάνθης Μακρή (με αρμοδιότητα τις προτάσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ) και του κ. Πέτρου Κοντραφούρη (για θέματα προγράμματος). Επίσης, αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Μάνου Καμπανέλλη ως Διευθυντή του Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς και την τοποθέτηση του κ. Ευστράτιου Μπαλή στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Ειδήσεων, ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ).
  • 5. Αποφάσισε την ανάθεση του ελέγχου της σύμβασης για το Champions League σε ειδικό νομικό γραφείο, το οποίο θα εκδώσει τη σχετική γνωμοδότηση.
  • 6. Ανέθεσε στο μέλος Δ.Σ. κ. Τζώνυ Καλημέρη τον γενικό συντονισμό του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ.
  • 7. Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Κώστα Σπυρόπουλου και την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ.
  • 8. Ενέκρινε την πρόσληψη τριών ασκουμένων δικηγόρων στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ασκουμένων».

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Τολμάς χωρίς το «τσούκου- τσούκου»;

Θεωρούν πολλοί ότι στην Εθνική Ελλάδας ταιριάζει περισσότερο το 4-4-2 και ότι τώρα, χωρίς τον Καραγκούνη, είναι πιο εύκολο για τον Σάντος να το εφαρμόσει, όπως χθες στο β΄ μέρος. Διαφωνώ όχι ως προς τα… σχήματα και τις διατάξεις, αλλά ως προς την ουσία του ζητήματος. 


Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ο σχηματισμός, το 4-3-3 ή το  4-4-1-1 (το 4-4-2 έχει… καταργηθεί, δεν υπάρχει πουθενά!). Το θέμα είναι η νοοτροπία, ο ρυθμός, ή ένταση, ο τρόπος! Θα τολμήσει ο προπονητής σ΄ αυτή την προκριματική φάση με βατούς αν μη τι άλλο αντιπάλους να ρισκάρει αλλαγή φιλοσοφίας, έστω και σταδιακά; Η’ θα βασιστεί στην δοκιμασμένη πεπατημένη του… αργά – αργά, με «ασφάλειες» πίσω, να βγάλουμε 1-2 γκολάκια, να «καθαρίσουμε» την πρόκριση; Είναι άραγε μόνο αυτό ζητούμενο πια για αυτή την εθνική Ελλάδας ή μήπως έχει έρθει η ώρα να (προσπαθήσουμε) για ένα βήμα προς τα μπρος;

Εχει «μαγιά» αυτή η Εθνική να παίξει διαφορετικά. Να παίξει πιο γρήγορα, πιο πιεστικά, πιο μοντέρνα. Εχει τη δυνατότητα να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα εναντίον αντιπάλων επιπέδου Λιθουανίας, προσπαθώντας να αναβαθμίσει το επίπεδο παιχνιδιού της. Οι στόπερ της παίζουν στο εξωτερικό, δεν είναι αγκυλωμένοι, μπορούν να παίρνουν μέτρα, όπως και οι μπακ της. Οι επιθετικοί της, όποιοι κι αν επιλεγούν, εκτός ίσως από τον Φάνη Γκέκα που είναι… άλλου στυλ, μπορούν να ανταποκριθούν σε «διαφορετικό» ποδόσφαιρο: και ο Σαμαράς και ο Σάλπι που εξελίχθηκε και ο Φορτούνης και ο Μήτρογλου που βελτιώνεται και χθες έδειξε ότι παίρνει πόντους από τον Σάντος έναντι του Αθανασιάδη. 

Ναι, το πρόβλημα είναι στη μεσαία γραμμή και κατά πόσο αυτή μπορεί να υποστηρίξει ένταση επιπέδου Champions και όχι Super League. Ναι, κουράστηκα χθες να βλέπω τον Κατσουράνη να επιστρέφει την μπάλα στον Καρνέζη σχεδόν από τη μεσαία γραμμή, όταν οι στόπερ του ήταν μόνο τρία – τέσσερα μέτρα πίσω του, όλη η ομάδα είχε ανέβει, με πέντε (!) παίκτες ήταν ήδη στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Εξις δευτέρα φύσις…


Νομίζω ότι αξίζει το «ρίσκο»: ας μην γελιόμαστε, έτσι θα θεωρηθεί απ’ όλους. Μedia, ΕΠΟ, προπονητές, φιλάθλους ακόμη - ακόμη ενδεχομένως και από τους ίδιους τους παίκτες. Αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε προς το Ρίο από έναν διαφορετικό δρόμο. Δεν παίζουμε με την Γερμανία και την Ιταλία, ούτε με την Ισπανία και με την Πορτογαλία, ούτε με την Αγγλία και τη Γαλλία στα προκριματικά. 


Ας το δοκιμάσει ο Φερνάντο. Θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι διεθνείς μπορούν να υποστηρίξουν ποδοσφαιρικά με σωστή καθοδήγηση έναν «άλλο» τρόπο πρόκρισης. Οσο βαθιά «ποτισμένο» κι αν είναι το… εθνικό ποδοσφαιρικό DNA τους με το «τσούκου – τσούκου», τόσο εύκολα μπορούν να… αναπλαστούν και να παρουσιάσουν κάτι πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικά και ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

Πηγή: Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Βούλα Παπαχρήστου: Το όπλο και ο... κωλότουρκος!

Η δημόσια «συγγνώμη» της Βούλας Παπαχρήστου για το ρατσιστικό σχόλιο-ανέκδοτο που ανήρτησε στο Twitter δεν στάθηκε ικανή να πείσει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να μην την αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Όπως όμως αποδεικνύουν κάποιες φωτογραφίες και σχόλια που η ίδια είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό, πολύ πρόσφατα μάλιστα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν έχει κάποιες ακραίες πεποιθήσεις, τις οποίες μάλιστα δεν διστάζει να μοιραστεί με τους «followers» της...

 Την επομένη λοιπόν του μοιραίου, όπως αποδείχθηκε, tweet για τους Αφρικανούς και τα κουνούπια, η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε στο Twitter, δίχως διάθεση απολογίας: «Έτσι είμαι εγώ.ΓΕΛΑΩ! Δέν είμαι CD ΝΑ ΚΟΛΛΑΩ!!! ΚΙ αν κάνω λάθη ,ΔΕΝ ΚΑΝΩ..REPLAY! Συνεχίζω μπροστά ,ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ PLAY!!! :-)».


Περισσότερα »

Φαλκάο: "Μπορώ να σκοράρω όπως οι Μέσι και Ρονάλντο"

Την πεποίθηση πως έχει τις ικανότητες να σκοράρει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο εξέφρασε ο Ρανταμέλ Φαλκάο.


Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη έχει στις ικανότητές του ο Ρανταμέλ Φαλκάο.
Μπορεί τη σεζόν που μας πέρασε ο Λιονέλ Μέσι να πέτυχε 73 τέρματα με την Μπαρτσελόνα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο 60 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, ο Φαλκάο εκτιμά πως έχεις την ικανότητα να τους φτάσει

Ο 26χρονος την πρώτη του σεζόν στην Ισπανία πήρε την Ατλέτικο Μαδρίτης από το χέρι και την οδήγησε ως την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ σημείωσε 36 γκολ. Ωστόσο, φέτος υπόσχεται ακόμα περισσότερα.

"Από μένα εξαρτάται το αν θα βελτιωθώ κι αυτό σκοπεύω. Οι επιδόσεις των Ρονάλντο και Μέσι δεν είναι εκτός των δυνατοτήτων μου. Ωστόσο, αυτό που θέλω περισσότερο είναι να έχω μία καλή σεζόν για τους οπαδούς".

"Ανυπομονώ να έρθει η νέα σεζόν. Όσο για μένα έχω εγκλιματιστεί περισσότερο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Θέλουμε είμαστε καλύτεροι από πέρυσι τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Η ομάδα είναι πιο έτοιμη τώρα και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα".

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Πολλοί μνηστήρες για την επίθεση της Έβερτον

Μπορεί ο Κέβιν Μιραλάς να βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Έβερτον, τα "ζαχαρωτά" ωστόσο εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις.


Οι άνθρωποι της Έβερτον ωστόσο δεν έχουν μείνει μόνο στο όνομα του άσου του Ολυμπιακού, αλλά εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις επιθετικών. 

Όπως αναφέρουν στην Αγγλία, η πρόταση της Έβερτον δεν ξεπερνά τα 6.8 εκ. ευρώ, ποσό που δεν φτάνει τη ρήτρα των 8 εκ. ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του παίκτη (η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαύρου πριν λίγες ημέρες δεν ισχύει από την 1η Αυγούστου).

Σε περίπτωση μάλιστα που δεν βρεθεί άκρη με τον Ολυμπιακό, τότε τα "ζαχαρωτά" θα εξετάσουν κι άλλες περιπτώσεις φορ που κοιτούν, ενώ πρέπει να πούμε πως ήδη δοκιμάζεται στις προπονήσεις ο νεαρός Γάλλος Ν' Μπαγιέ Νιάνγκ της Καέν, που θεωρείται μεγάλο ταλέντο στην Γαλλία.

Μην ξεχνάμε πως στην επίθεση η Έβερτον έχει τον Γέλαβιτς, τον Στίβεν Νέισμιθ που απέκτησε τον Ιούλιο και τους νεαρούς Βέλλιο, ΜακΆλενι και Γκουεγιέ. 

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Οι παίδες νίκησαν την Ισπανία

Η εθνική παίδων επικράτησε 8-6 της Ισπανίας στο διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου. Απόψε (19.45) αντιμετωπίζουν τη Σερβία.


Η εθνική παίδων πέτυχε την πρώτη νίκη της στο διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε 8-6 της Ισπανίας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (19.45) τη Σερβία στον τρίτο της αγώνα στη διοργάνωση.
  • Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-2, 3-0, 1-1
  • Τα γκολ της εθνικής σημείωσαν:
Ελλάδα (Βενετόπουλος): Μασμανίδης 2, Καλαϊτζής 2, Χελιουδάκης 2, Τσαχειλίδης 1, Λιαπάκης 1.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Στην Νιούκαστλ Ο Ανίτα ( Pic )

Μετά από δεκατρία χρόνια σε τμήματα υποδομής και πρώτη ομάδα του Άγιαξ, ο Βέρνον Ανίτα ανήκει πλέον στη Νιούκαστλ. Περνάει από ιατρικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Φαν Πέρσι.


Στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφικής κίνησης προχώρησε η Νιούκαστλ, με τον Βέρνον Ανίτα να περνάει με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να βάζει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις "καρακάξες".

Ο 23άχρονος Ολλανδός άσος, ο οποίος θα πάρει τη φανέλα με το Νο 8, εντάχτηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Άγιαξ το 1999 σε ηλικία μόλις 10 ετών, τον Μάρτιο του 2006 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του "Αίαντα" ενώ ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε τις δύο περασμένες σεζόν την Eredivisie


"Πήρα σχεδόν τα πάντα στην Ολλανδία οπότε δεν ήταν δύσκολο για μένα να κάνω αυτό το βήμα. Τώρα νομίζω ότι μπορώ να πάρω τίτλους και με τη Νιούκαστλ και είναι καιρός να το κάνω αυτό.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα ειδικότερα, κάθε παιχνίδι είναι σκληρό και το γεγονός αυτό θα με βοηθήσω να βελτιώσω τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες", τόνισε ο 23άχρονος Ανίτα στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Νιούκαστλ, για να προσθέσει:


"Μίλησα στον προπονητή και του είπα ότι θέλω να αγωνίζομαι ως αμυντικός μέσος. Για αυτό το λόγο με έφεραν εδώ, αν και μπορώ να καλύψω τις πτέρυγες, είτε ως δεξί είτε ως αριστερό μπακ, δεν υπάρχει πρόβλημα".

Να σημειωθεί ότι ο Ανίτα γίνεται το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα για τον σύλλογο της Βορειοανατολικής Αγγλίας αυτό το καλοκαίρι, μετά από τους Αμαλφιτανό, Μπιγκιριναμά και Γκουντ.


Περισσότερα »

Γιακουμής: "Να καταλαβαίνει ο αντίπαλος ότι δεν έχει τύχη"

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αστέριος Γιακουμής, αναφέρθηκε στους τομείς που ο "Δικέφαλος" χρειάζεται βελτίωση.

  •  Για την προετοιμασία ενόψει Ραπίντ:  
"Εχουμε ακόμα μία εβδομάδα να βελτιώσουμε πράγματα. Πιστεύω είμαστε έτοιμοι και θέλουμε πολύ να περάσουμε και να μπούμε στους ομίλους. Στο φιλικό με την Ξάνθη και στο πρώτο ημίχρονο με τη Μπνέι μπορεί να μη παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε αλλά τώρα είμαστε πιο έτοιμοι. Ισως είχαμε επαναπαυτεί στο 0-2 του πρώτου αγώνα. Τώρα δεν μπορεί να συμβεί ξανά αυτό".
  • Για το έως τώρα πρόσωπο που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ:   
"Πρέπει να μπαίνουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο των τελευταίων αγώνων. Πρέπει να μπαίνουμε έτσι από το πρώτο λεπτό και να καταλαβαίνει ο αντίπαλος ότι δεν έχει τύχη. Είναι σημαντικό ότι έχουμε πετύχει δύο ανατροπές ως τώρα. Δείχνει ότι κυνηγάμε το αποτέλεσμα πάντα. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε να είμαστε πίσω στο σκορ. Από μόνο του το σύστημα που παίζουμε είναι επιθετικογενές. Μας βοηθάει αυτό ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο μας. Χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, ιδιαίτερα στην άμυνα".
  • Για την ετοιμότητα της Ραπίντ:  
"Οποια ομάδα και να αντιμετωπίζαμε, είτε δυνατή είτε αδύναμη θα έπρεπε να είμαστε σοβαροί. Εχουν πιο μεγάλο βαθμό ετοιμότητας, αλλά αυτό θα φανεί στα μεταξύ μας παιχνίδια. Δε νομίζω ότι αυτό θα είναι πρόβλημα".
  • Για το πρώτο παιχνίδι με την αυστριακή ομάδα:  
"Ένα τέλειο σκορ είναι το 2-0. Αλλα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αυτό. Είναι πολύ σημαντικό στην έδρα σου να μη δεχτείς γκολ, ενώ τα δύο γκολ σου δίνουν μεγάλο αβαντάζ".
  • Για τη δική του παρουσία στην ομάδα:  
"Εγώ περιμένω. Εχω αρκετή υπομονή, μέχρι ο προπονητής να μου δώσει την ευκαιρία. Μέχρι τότε πρέπει να δουλεύω και τίποτα άλλο. Ηταν επιλογή μου να μείνω".

 Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Τα βρήκε η ΑΕΚ με Κουτσιανικούλη

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης εξασφάλισε την ελευθερία του από τον Εργοτέλη και την Παρασκευή πέφτουν οι υπογραφές με την ΑΕΚ.

 
Ο 24χρονος άσος τα βρήκε με τον Εργοτέλη ούτως ώστε να μείνει ελεύθερος και βρίσκεται μία ανάσα από την ΑΕΚ με την οποία και έχει συμφωνήσει. Το συμβόλαιο του Κουτσιανικούλη θα είναι κλιμακωτό για τα επόμενα τρία χρόνια, έχοντας αρκετά μπόνους και κάθε χρόνο θα εισπράττει 30.000 ευρώ επιπλέον, ξεκινώντας από τις 60.000.

Το μόνο που μένει είναι να πέσουν και οι υπογραφές, αφού πρώτα ο παίκτης εξασφαλίσει κάποιες εγγυήσεις από την Ένωση και την Παρασκευή αναμένεται στα Σπάτα.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Τα «καρφιά» της Χατζηβασιλείου

Η αδυναμία της Βίκυς Χατζηβασιλείου στο beach volley είναι γνωστή. Αυτή τη φορά, όμως, η γνωστή παρουσιάστρια αγωνίστηκε για φιλανθρωπικό σκοπό σε ένα τουρνουά διαφορετικό από τα άλλα, καθώς τα έσοδα του θα προσφέρονταν στα ιδρύματα «Φίλοι του Παιδιού», «Πόρτα Ανοιχτή» και «Παιδόπολη Λασιθίου».

 
Με χαρά και τιμή, λοιπόν, έβαλε τα δυνατά της, στην παραλία Αλμυρού, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου και διεξήχθη το "Charity beach volleyball festival", όπου έκλεψε την παράσταση με την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Άλλωστε η Βίκυ Χατζηβασιλείου έχει δηλώσει στο παρελθόν πως το beach volley σώζει την ψυχή της. Αν και αθλητής του χάντμπολ, στο φιλανθρωπικό τουρνουά συμμετείχε και ο Γιάννης Αϊβάζης και τα κατάφερε μια χαρά και στο beach volley.


Πηγή: Gazzetta.GR 

Περισσότερα »

Μπολτ: "Ευχαριστώ το γιατρό της Μπάγερν"

Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προσωπικό του γιατρό, ο οποίος είναι και επικεφαλής του επιτελείου της Μπάγερν, για τη στήριξη που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια.


"Ο Χανς Βίλχελμ Μίλερ Έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε όλη την καριέρα μου. Πηγαίνω σε αυτόν από τα 18 μου και από την πρώτη φορά που τον επισκέφθηκα με έχει βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ", είπε αρχικά ο έξι φορές χρυσός ολυμπιονίκης.

Και προσέθεσε: "Θυμάμαι πως όταν με εξέτασε αμέσως με καθησύχασε. Κοίταξε κάθε μυ μου και μου είπε: 'Μην ανησυχείς. Θα τα πας περίφημα. Απλώς πήγαινε να προπονηθείς'. Είναι ο καλύτερος γιατρός του κόσμου".

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Πιέζουν για απάντηση τον Τσιρίλο

Την απάντηση του Μπρούνο Τσιρίλο προσδοκούν να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι άνθρωποι του ΟΦΗ.


Η πρόταση στον Ιταλό αμυντικό είναι δεδομένη, ωστόσο ο παίκτης ζήτησε παράταση για να απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ, όμως, δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Εχουν συνεχή επαφή με τον Τσιρίλο και τον πιέζουν να απαντήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση. 

Σε περίπτωση που ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ απαντήσει αρνητικά στην πρόταση της κρητικής ομάδας, οι του ΟΦΗ θέλουν να προχωρήσουν άμεσα στις επόμενες περιπτώσεις, αφού οι μέρες περνούν και οι επίσημες υποχρεώσεις βρίσκονται προ των πυλών.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Στη Θεσσαλονίκη ο Βάντοτζ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο Κρίστιαν Βάντοτζ για να συζητήσει με τους ανθρώπους του Αρη το ενδεχόμενο συνεργασίας.


Ετοιμος για την επόμενη μεταγραφική του κίνηση φαίνεται πως είναι ο Αρης. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον 27χρονο μέσο, Κρίστιαν Βάντοτζ, ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Ούγγρος την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στην ολλανδική Ναϊμένγκεν (29 αγώνες, 1 γκολ), ενώ είναι εν ενεργεία διεθνής  με 40 συμμετοχές.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Ο Φαν Πέρσι στην... πυρά! (video)

Μαύροι καπνοί αναδύονται στο Λονδίνο! Όχι, δεν μεταφέρθηκε η ανάδειξη του Πάπα στο αββαείο του Oυέστμινστερ, ούτε κάποιος αναπολώντας τους πρόσφατους Αγώνες, αποφάσισε να ξανανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα. Είναι οι οπαδοί της Αρσεναλ που καίνε την φανέλα του Φαν Πέρσι! 


Οι οπαδοί της Άρσεναλ, αποφάσισαν να εκφράσουν την οργή τους για τη συμφωνία του Ρόμπιν Φαν Πέρσι με τη μισητή αντίπαλο Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ με τον, όχι και τόσο πρωτότυπο πια, τρόπο να ρίξουν στην πυρά τις φανέλες με το όνομα του πρώην, πλέον, ινδάλματός τους.

Φαίνεται πως οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» είχαν έτοιμα τα… καυσόξυλα και τα λοιπά, απαραίτητα, εύφλεκτα αξεσουάρ αφού η απόφαση του Φαν Πέρσι να μη συνεχίσει στο Λονδίνο είχε γίνει γνωστή εδώ και καιρό.

Έτσι, πριν καλά-καλά προλάβει να δημοσιοποιηθεί η μεταγραφή του Ολλανδού επιθετικού στους «κόκκινους διαβόλους», πολλοί από τους φίλους της Άρσεναλ φρόντισαν να ξεφορτωθούν τις εμφανίσεις με το όνομα του 27χρονου ποδοσφαιριστή ρίχνοντάς τις στη φωτιά.


Φυσικά στα σχετικά βίντεο που ανέβηκαν δεν λείπουν οι αναμενόμενοι χαρακτηρισμοί του Φαν Πέρσι ως «προδότη», «Ιούδα» και λοιπά κοσμητικά επίθετα, ενώ οι... ψύχραιμες αντιδράσεις συνεχίζονται με κατάρες για τον παίκτη... Κρίμα πάντως τις λίρες που ξοδέψατε βρε παιδιά…

Πηγή:  England365.GR

Περισσότερα »

Έμπορος ναρκωτικών και ποδοσφαιριστής!

Ρώσος ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στη φυλακή για εμπορία ναρκωτικών, σκόραρε δυο γκολ, καθώς του επέτρεψαν να συνεχίσει το επάγγελμα του παίκτη!


Ο Maksim Molokoedov συνελήφθη το 2010 στην Χιλή για εμπορία ναρκωτικών. Συγκεκριμένα έκρυψε έξι κιλά κοκαΐνης μέσα σε παιδικά βιβλία!!

Η καταδίκη του ήταν για τέσσερα χρόνια, όμως λόγω καλή διαγωγής του επέτρεψαν να συνεχίσει το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή!

Συγκεκριμένα αγωνίζεται στην Santiago Morning, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Χιλής, και μάλιστα στο ντεμπούτο του πέτυχε δυο γκολ.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Στα δικαστήρια ο... ματάκιας των Ολυμπιακών Αγώνων

Ένας άνδρας που κρυβόταν πάνω από τα κουβούκλια που άλλαζαν οι κοπέλες της κολύμβησης συνελήφθη και οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες!


Μία απίστευτη ιστορία βγήκε στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και αφορά του Ολυμπιακούς Αγώνες κι έναν... ματάκια!

Ο συγκεκριμένος άνδρας λοιπόν, κρυβόταν πάνω από το μέρος που άλλαζαν οι κοπέλες στην κολύμβηση και ικανοποιούσε τις ορέξεις του! 

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, ε την τρίτη τον έκαναν τσακωτό και τον συνέλαβαν οι Αρχές της Αγγλίας. Τις πρώτες δυο φορές ο ηδονοβλεψίας κρύφτηκε μέσα στα κουβούκλια και κάνοντας γυναικείες φωνές την γλύτωσε!

Τελικά συνελήφθη και πλέον κινδυνεύει με βαριά ποινή και χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κατηγορηθεί για ηδονοβλεψία και στο παρελθόν, ενώ ήδη εκκρεμούσαν δίκες εις βάρος του.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Τορες: "Με έσωσαν οι οπαδοί"

Ο Φερνάντο Τόρες χαρακτήρισε άσχημη τη περυσινή σεζόν για αυτόν παρά την κατάκτηση 2 τίτλων με την Τσέλσι, ενώ τόνισε ότι "χρωστάει" ένα ακόμα Τσάμπιονς Λιγκ στους φίλους των Λονδρέζων.


Μπορεί ο Φερνάντο Τόρες να πανηγύρισε μέσα σε δύο μήνες 3 τίτλους που δύσκολα μπορεί να τους βρει κανείς σε παλμαρέ συναδέλφου του, όμως για τον ίδιο η περασμένη σεζόν ήταν κάτι σαν εφιάλτης.

Αιτία φυσικά η επιθετική ξηρασία του τους πρώτους έξι μήνες αλλά και η περιορισμένη συμμετοχή του στα παιχνίδια που έκριναν τους τίτλους, με τον Ισπανό φορ να μην ξεχνάει τίποτα από όσα προηγήθηκαν.


Και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά; Στη σκιά του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην Τσέλσι είτε με Βίλας-Μπόας είτε με Ντι Ματέο, στον πάγκο στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στη Λίβερπουλ, αλλαγή στο φινάλε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπάγερν παρότι είχε σκοράρει κόντρα στη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά...

Παρόμοια πάνω-κάτω η κατάσταση στην Εθνική Ισπανίας, με τον Ντελ Μπόσκε να μην τον έχει ως πρώτη επιλογή για τη θέση του κλασικού φορ και μόνο από συγκυρίες (καλή εμφάνιση και δύο γκολ με ΕΙΡΕ στη φάση των ομίλων του Euro) να γίνεται ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Euro που έχει σκοράρει σε δύο συνεχόμενους τελικούς.


"Η σεζόν δεν ήταν για μένα, ήταν για άλλους. Η Τσέλσι πήρε το FA Cup αλλά εγώ δεν έπαιξα ούτε στον ημιτελικού ούτε στον τελικό. Δεν γεύτηκα τίποτα.

Ένιωσα ότι συμμετείχα λίγο περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρόλα αυτά δεν ήθελα να κερδίσω με αυτό τον τρόπο το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήθελα να κατακτήσω άλλο Τσάμπιονς Λιγκ και με διαφορετικό τρόπο", τόνισε ο 28άχρονος φορ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό περιοδικό "La Razon" και πρόσθεσε:


"Οι οπαδοί με βοήθησαν πολύ. Δεν δικαίωσα τις προσδοκίες τους όμως εξακολουθούσαν να με στηρίζουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί.

Μερικές φορές σκεφτόμουν "Θα κάτσω εδώ στον πάγκο, δεν θα κάνω θόρυβο, δεν θέλω καν να παίξω". Εκείνοι όμως απαιτούν να μπεις και να παίξεις, μου ανέβασαν πολλές φορές το ηθικό.


 Ούτε καν οι συμπαίκτες μου δεν μπορούσαν να με εμψυχώσουν τόσο. Ό,τι κάνω από εδώ και πέρα θα είναι για τους οπαδούς. Για αυτό το λόγο θέλω να κερδίωω ένα ακόμα Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτούς".

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Νοτσερίνο: "Κόστισα 3.000 λιρέτες και μία σόδα!"

Μία χιουμοριστική δήλωσε έκανε ο Αντόνιο Νοτσερίνο στην προσπάθειά του να δείξει πως η Μίλαν θα συνεχίσει να είναι μεγάλος σύλλογος, αφού τα χρήματα δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.


Υπέρ της άποψης πως τα χρήματα δε φτιάχνουν μία ομάδα τάχθηκε ο Αντόνιο Νοτσερίνο.
Ο Ιταλός μέσος με αφορμή τις περικοπές που έχει κάνει η Μίλαν αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ομάδας.

Ο πρώην παίκτης της Παλέρμο τόνισε πως οι μεγάλες ομάδες όπως η Μίλαν δε χάνονται ακόμα και αν φύγουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, ενώ στην προσπάθειά του να δείξει πως τα χρήματα δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο είπε πόσο κόστισε ο ίδιος.

"Όποιος κι αν έρθει στη Μίλαν θα τα πάει καλά, όπως έκανα κι εγώ πέρυσι. Η Μίλαν πλήρωσε 3.000 λιρέτες και μία σόδα για μένα, αλλά σκόραρα 11 τέρματα", δήλωσε στο Rai Sport και προσέθεσε:

"Ποιος θέλω να έρθει στη Μίλαν; Δε γνωρίζω. Εξαιρετικοί παίκτες έχουν αφήσει τη Μίλαν, αλλά αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν. Η Μίλαν είναι η Μίλαν. Ένας πολύ μεγάλος σύλλογος πάντα πηγαίνει καλά ανεξάρτητα από τους παίκτες".

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Συμβόλαιο... ζωής στον Μέσι!

Η Μπαρτσελόνα θέλει να προσφέρει από τώρα στον Λιονέλ Μέσι ένα συμβόλαιο που θα τον δένει μέχρι το τέλος της καριέρας του στο "Καμπ Νόου". Διαβάστε λεπτομέρειες.


Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση στο άκουσμα της παραπάνω είδησης, την οποία δημοσιεύει ως "αποκλειστική" στο σημερινό της φύλλο η "Mundo Deportivo".

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα, οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα επιθυμούν να διασφαλίσουν πως ο Μέσι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε και για αυτό το λόγο σχεδιάζουν να του προτείνουν μέσα στην τρέχουσα σεζόν να υπογράψει ένα συμβόλαιο ζωής με τον σύλλογο.

Να σημειωθεί πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ ανήκει στη Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2016 (τότε θα είναι 29 ετών) ενώ από τότε που κλήθηκε για τελευταία φορά να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους "μπλαουγκράνα", το 2009, ακολούθησαν τρία βραβεία "Χρυσής Μπάλας" για τον ηγέτη της "Μπάρτσα".


Περισσότερα »

«Τα είπαν» Ζαρντίμ-Κοβάσεβιτς

Την ευκαιρία να συζητήσουν για λίγα λεπτά και να αναλύσουν τον μέχρι τώρα μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού είχαν το απόγευμα της Τετάρτης Λεονάρντο Ζαρντίμ και Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο περιθώριο του φιλικού με την ομάδα Νέων.

 
Ολιγόλεπτη συνομιλία πριν την έναρξη του φιλικού της Τετάρτης με την ομάδα Νέων είχε ο προπονητής του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ με τον αρχισκάουτερ Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένο αγώνα που είχε τον χαρακτήρα ξεμουδιάσματος και στον οποίο πραγματοποίησαν την παρθενική τους εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού οι νεοαποκτηθέντες Πάουλο Μασάδο και Λεάντρο Γκρέκο,  οι δύο άνδρες ανέλυσαν αρκετά θέματα που απασχολούν την «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα, αλλά σε χαλαρό ύφος, πατώντας τον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

Ζαρντίμ και Κοβάσεβιτς θα έχουν την δυνατότητα να τα ξαναπούν αρκετά σύντομα, δεδομένου ότι η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού πλησιάζει προς το τέλος της και ενδεχομένως να χρειαστούν οι τελευταίες «πινελιές», ώστε να ολοκληρωθεί το ρόστερ της πειραϊκής ομάδας.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Αποσύρεται ο Μουαμπά

Ο Φαμπρίς Μουαμπά πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη δράση, καθώς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του, πέντε μήνες μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Τότεναμ.


Αφού συμβουλεύθηκε τους γιατρούς του, ο μόλις 24 ετών μέσος σκέφτηκε με τη λογική και παρότι ήλπιζε να συνεχίσει τη δράση, εν τέλει θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όπως ανακοίνωσε και η επίσημη ιστοσελίδα της Μπόλτον.

"Τα νέα είναι δυσάρεστα, παρόλα αυτά όμως, πρέπει να είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ το Θεό που είμαι ζωντανός και τιμώ για ακόμη μία φορά τα μέλη του ιατρικού επιτελείου που δεν με άφησαν ποτέ απροστάτευτο", δήλωσε αρχικά ο άνθρωπος, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε το χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Ο Φαμπρίς Μουαμπά υπέστη ανακοπή καρδιάς στον αγώνα Κυπέλλου της 17ης Μαρτίου με την Τότεναμ. Οι γιατροί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν στη ζωή. Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, η καρδιά του νεαρού παίκτη είχε σταματήσει για 78 λεπτά. Ευτυχώς ο οργανισμός του έκανε μία εντυπωσιακή βελτίωση και ένα μήνα αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

"Από τότε που πήρα εξιτήριο, είχα την πεποίθηση ότι μία ημέρα θα μπορέσω να επιστρέψω στη δράση και να αγωνιστώ εκ νέου με τη φανέλα της Μπόλτον. Στο στάδιο της αποκατάστασής μου, την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψα στο Βέλγιο για να δεχθώ περαιτέρω ιατρικές συμβουλές από έναν κορυφαίο καρδιολόγο. Δυστυχώς τα νέα που έλαβα δεν ήταν αυτά που ήλπιζα να μάθω και αυτό σημαίνει ότι ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το ποδόσφαιρο", προσέθεσε ο 24χρονος.

O Κονγκολέζος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου από τότε που ήμουν παιδί και μου έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες. Πάνω απ' όλα, αγαπώ το παιχνίδι και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ήμουν ικανός να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν στην καριέρα μου και τους φίλους της Μπόλτον που είναι εξαιρετικοί. Είμαι ευλογημένος που έχω τη στήριξη της οικογενείας και των φίλων μου αυτή τη στιγμή".

Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »

"Κράξιμο" στον... προδότη Φαν Πέρσι!

Η μετακίνηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκάλεσε πανικό! Ο δημοσιογράφος του CNN και φαν της Άρσεναλ, Πιρς Μόργκαν, τον χαρακτήρισε μισθοφόρο συγκρίνοντάς τον με τους πρώην "προδότες" Νασρί και Κόουλ ενώ επιτέθηκε στη διοίκηση των Λονδρέζων για την πώλησή του. Διαβάστε το story.


Ποιος διάβασε τα σχόλια του Πιρς Μόργκαν και δεν τον φοβήθηκε... Ο γνωστός δημοσιογράφος του CNN ο οποίος είναι δεδηλωμένος υποστηρικτής της Άρσεναλ δεν μπόρεσε με τίποτα να "χωνέψει" την απόφαση των "κανονιέρηδων" να αποδεχτούν την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και με σχόλια που ανέβασε στη σελίδα του στο Twitter ξέσπασε κατά δικαίων και αδίκων...

"Θα προτιμούσα να αφήσω τον Φαν Πέρσι να σαπίσει στην ομάδα των αναπληρωματικών για έναν χρόνο από το να τον πουλήσουμε στη Γιουνάιτεντ. Τι στο διάβολο σκεφτόμαστε;", ήταν το πρώτο καυστικό σχόλιο που έκανε αναφορικά με τον Φαν Πέρσι λίγο πριν επισημοποιηθεί η πώλησή του στη Γιουνάιτεντ, για να συνεχίσει στο ίδιο επιθετικό ύφος:


"Όσο για σένα Φαν Πέρσι, σκέψου καλά τι θα κάνεις. Το να πας στη Γιουνάιτεντ θα ήταν η μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία της Άρσεναλ.

Όχι, εάν ο Φαν Πέρσι πήγαινε στο εξωτερικό, θα το καταλάβαινα έστω και με δυσκολία, θα το αποδεχόμουν. Αλλά να πάει στη Νο 1 αντίπαλό μας; Ασυγχώρητο", έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 47άχρονος δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής ανέβασε στη σελίδα του την είδηση της οριστικής συμφωνίας Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Φαν Πέρσι, για να εξαπολύσει νέο μπαράζ επιθέσεων κατά του 29άχρονου Ολλανδού επιθετικού αλλά και να μην αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τη διοίκηση της Άρσεναλ...


"Πίστευα πραγματικά ότι ο Φαν Πέρσι ήταν διαφορετικός. Αποδείχτηκε όμως ένας ακόμα μισθοφόρος, άκαρδος και εγωιστικό μικρό σκ..ο.

Μπράβο Ιβάν Γκαζίδη (σ.σ εκτελεστικός διευθυντής της Άρσεναλ), σπουδαία "δουλειά", το να πουλήσεις τον κορυφαίο παίκτη της Άρσεναλ στους μεγαλύτερους αντιπάλους μας. Ντροπή σε σένα και σε όλο το διοικητικό συμβούλιο.

Τι αρρωστημένη προδοσία απέναντι στον Βενγκέρ επίσης. Του ανθρώπου που στήριξε τόσο πολύ τον Φαν Πέρσι όταν αυτός είχε προβλήματα τραυματισμών".


Το λεκτικό... κρεσέντο του Πιρς δεν σταμάτησε πάντως εκεί, καθώς στη συνέχεια "θυμήθηκε" δύο ακόμα παίκτες της Άρσεναλ που αποχώρησαν από το "Emirates" για να φορέσουν φανέλα ανταγωνιστικών ομάδων.

"Συγχαρητήρια Σαμίρ Νασρί δεν είσαι τώρα πια ο πιο απεχθής πρώην παίκτης της Άρσεναλ στη Βρετανία", ήταν το σχόλιο για τον νυν άσο της Μάντσεστερ Σίτι , για να ακολουθήσει αναφορά στον Άσλεϊ Κόουλ της Τσέλσι:

"Καλά νέα για τον Άσλεϊ Κόουλ, επιτέλους βρήκαμε κάποιον περισσότερο φιλοχρήματο από σένα".


Η επίθεση του Μόργκαν Πιρς κατά του Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν αναμενόμενο να ξεσηκώσει θύελα συζητήσεων στο Twitter (πάνω από 2.500.000 άνθρωποι τον "ακολουθούν"), και το εντυπωσιακό είναι πως "ανάγκασε" δύο παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να του "απαντήσουν"!

"Ααααα, καημένε Πιρς. Τι έγινε τώρα μεγάλε", έγραψε ο Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ ο Ρίο Φέρντιναντ σχολίασε πιο καυστικά:
"Χαχαχαχα, κλάμα για τον Πιρς. Τα ταχύτερα τουιταρίσματα που έχω δει ποτέ! 5.000 σε 20 λεπτά"!

Στην "παρέα" προστέθηκε και ο Τζόι Μπάρτον, με τον άσο της ΚΠΡ να γράφει: "Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις που θέλει να κατακτάει τρόπαια, έτσι δεν είναι Πίρσι;"


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο Νησί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταβάλλει 24.000.000 λίρες στην Άρσεναλ για να κλείσει την μεταγραφή, με τον παίκτη να αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τους "κόκκινους διαβόλους" με εβδομαδιαίες αποδοχές ύψους 200.000 λιρών.

Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

«Χαστούκι» από FIBA σε Άρη

Το ποσό των 123.910 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Άρης, έπειτα από απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, για την υπόθεση του Άντριου Μπετς.

 
Εκτός των άλλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κίτρινοι, καλούνται να βγάλουν κι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό που επιδίκασε η FIBA για τον πρώην παίκτη τους. Αυτό ανέρχεται στις 123.910 ευρώ,, αφού σύμφωνα με την απόφαση οι 92.110 ευρώ αφορούν σε απλήρωτες δόσεις προς τον Άγγλο σέντερ, οι 25.000 ευρώ πρόκειται να δοθούν στον Μπιλ Ντάφι που τον εκπροσωπεί, ενώ 6.800 ευρώ είναι το κόστος των δικαστικών εξόδων.

Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της ΚΑΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη, ώστε να πετύχουν κάποιο διακανονισμό.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Τελική πρόβα με Νάπολι

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός δίνει την πρόβα τζενεράλε απέναντι στην Νάπολι και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα ρίξει στο συγκεκριμένος ματς το βάρος του κατά την προπόνηση.

 
Ίσως όχι για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα το φιλικό του Ολυμπιακού την Κυριακή στο «Σαν Πάολο» είναι μία πρόβα τζενεράλε για τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σίγουρα είναι το πιο δυνατό φιλικό των Πρωταθλητών και ταυτόχρονα το τελευταίο πριν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Γι΄αυτό το λόγο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλει έτοιμους τους παίκτες του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε να δει την ετοιμότητα της ομάδας του.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

«Δεν είχα επιλογή για Φαν Πέρσι»

Μονόδρομος ήταν η πώληση του Φαν Πέρσι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Άρσεναλ, όπως ανέφερε ο Αρσέν Βενγκέρ, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν είναι ποτέ ευχάριστο να χάνεις παίκτες αυτής της κλάσης.

 
Ο Ολλανδός στράικερ θα είναι... «διάβολος» από την επόμενη σεζόν, αφού οι Λονδρέζοι τα βρήκαν σε όλα με την Γιουνάιτεντ και το deal έκλεισε σε ένα ποσό κοντά στα 30 εκ. ευρώ. Με δεδομένο πάντως ότι το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες» έληγε σε έναν χρόνο, αυτή η επιλογή ήταν... αναγκαστική για την Άρσεναλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βενγκέρ.

«Ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δυστυχώς για εμάς. Η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε το απόγευμα», δήλωσε αρχικά ο Αλσατός τεχνικός σε χθεσινή του τοποθέτηση και πρόσθεσε:
«Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να χάνεις έναν παίκτη αυτής της κλάσης, αλλά είχε μόνο έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμα, κάτι που σημαίνει πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

«Απαιτούμε το πάγωμα των χρεών της ΑΕΚ»

Να «παγώσουν» τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το δημόσιο, ζητούν με επιστολή τους προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι φίλοι της Ένωσης.


Να «παγώσουν» τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το δημόσιο, ζητούν με επιστολή τους προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι φίλοι της Ένωσης.


Το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί ο «Δικέφαλος», οδήγησε τους οπαδούς του συλλόγου να πάρουν μία πρωτοβουλία... διαμαρτυρίας και στείλουν στην Βουλή επιστολή στην οποία και ζητούν να μπουν στον «πάγο» της χρέη της ΑΕΚ, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση για την υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ.
  • Αναλυτικά η επιστολή:
«Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
Οι υπογράφοντες την παρούσα διαμαρτυρία δηλώνουμε εξ αρχής ότι το ζήτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ μας ενώνει, παρά τις όποιες διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές μας απόψεις και υπογράφουμε ως ένα δείγμα των τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίων φίλων της ΑΕΚ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβάλλεται συστηματικά, εν είδει προπαγανδιστικής γραμμής, πρόταση υποβιβασμού της ΑΕΚ στην τέταρτη ή ακόμα και σε ερασιτεχνική κατηγορία, χωρίς καμία προηγούμενη ανάλυση των ηθικών και συναισθηματικών συνεπειών και προεκτάσεών της στην ελληνική κοινωνία και κυρίως των οικονομικών επιπτώσεών της στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι άμεσες απώλειες του Ελληνικού Δημοσίου στην απευκταία περίπτωση πτώχευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ανέλθουν σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντικές θα είναι και οι έμμεσες απώλειές του αν υπολογισθούν:

• Τα μειωμένα έσοδα από την ΠΑΕ ΑΕΚ στην περίπτωση που υποβιβασθεί μία ομάδα με τεράστιο αριθμό οπαδών (ΦΠΑ από πωλήσεις εισιτηρίων, προϊόντων της ΠΑΕ, εισφορές σε ΙΚΑ, 40% της αξίας των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών κλπ.)

• Τα μηδενικά έσοδα από την χρήση του ΟΑΚΑ για σειρά ετών. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΕΚ συντηρεί ουσιαστικά μόνη της –κάποιες χρονιές μαζί με τον ΠΑΟ- από το καλοκαίρι του 2004 το μεγαλύτερο και πλέον πολυδάπανο στάδιο της χώρας.

• Τα μειωμένα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Super League, εξαιτίας της υποβάθμισης της εμπορικής αξίας του πρωταθλήματος στο οποίο δεν θα συμμετέχει η ΑΕΚ.

• Τα μειωμένα έσοδα από παράπλευρες δραστηριότητες που σχετίζονται με τους αγώνες της ΑΕΚ (μετακίνηση και εστίαση μεγάλου όγκου οπαδών ανά την επικράτεια, πώληση προϊόντων γηπέδου κ.ά.).

Θα ήταν προτιμότερο για το Ελληνικό Δημόσιο να εισπραχθούν τα χρήματα αυτά σε βάθος χρόνου παρά να χαθούν εν μία νυκτί.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όσα διαχειριστικά λάθη και να έχουν γίνει από τις εκάστοτε διοικήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ (για παράδειγμα συμβόλαια μεγαλύτερα από ότι θα έπρεπε, μεγάλες αποζημιώσεις αποδέσμευσης, κλπ) είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των υφισταμένων χρεών.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση γιατί ένας πρώην μεγαλομέτοχος, σύμφωνα με καταδικαστική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχει υπεξαιρέσει ποσό περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του σωματείου. Ο εν λόγω μεγαλομέτοχος, όπως και ο υιός του, είναι έγκλειστοι επί της παρούσης για την υπόθεση αυτή.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν επιθυμούμε ο Έλληνας φορολογούμενος να επιβαρυνθεί με όποιο κόστος (άμεσο ή έμμεσο, μέσω διαφυγόντων εσόδων) για μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία. Ομοίως, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε να διαλυθεί η αγαπημένη μας ομάδα για ένα ποσό οφειλών που είναι σημαντικά χαμηλότερο από το ύψος του ποσού που καταχράστηκε ο κ. Ψωμιάδης.
Κύριοι και κυρίες, μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

Ο ΑΕΚτζής ήταν και είναι περήφανος, δεχόμαστε τα λάθη και τα χρέη της ομάδας μας, αλλά δε θα δεχθούμε ΠΟΤΕ η ΠΑΕ ΑΕΚ να γίνει το θύμα των χρόνιων παραλείψεων και της ουσιαστικής αδράνειας του Ελληνικού Δημοσίου στο ζήτημα της υπεξαίρεσης πόρων από το σωματείο».
  • * Όσοι οπαδοί της ΑΕΚ επιθυμούν να υπογράψουν την επιστολή διαμαρτυρίας μπορούν να κάνουν κλικ εδώ
 Πηγή: Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Οι τρεις δρόμοι του Μιραλάς

Ανάμεσα στην Έβερτον και την Άρσεναλ βρίσκεται ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

 
Ο άσος του Ολυμπιακού έδειχνε να βρίσκεται μια ανάσα από την Έβερτον, ωστόσο με δηλώσεις του στο Sky Sports τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας βάζοντας στο κόλπο και την Άρσεναλ.
Παρόλα αυτά με τα λεγόμενά του άφησε να εννοηθεί ότι τα «ζαχαρωτά» έχουν τον πρώτο λόγο καθώς θεωρεί ότι στο Λίβερπουλ θα έχει περισσότερες ευκαιρίες, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

«Είναι πιθανό να πάω στην Έβερτον, αλλά είναι πολύ πιθανό να πάω και στην Άρσεναλ. Δεν ξέρω ακόμα. Θα μιλήσω με τον μάνατζέρ μου και θα αποφασίσουμε το καλύτερο για μένα, ενώ θα συζητήσω και με την οικογένειά μου», ανέφερε αρχικά.


Για να προσθέσει: «Πρόκειται για δύο μεγάλους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά για μένα είναι πιο σημαντικό να παίζω κάθε εβδομάδα, κάτι στο οποίο θα με καλύψει περισσότερο η Έβερτον. Είναι μια καλή ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο φίλος μου Μαρουάν Φελαϊνί».


Τέλος ο Βέλγος άσος του Ολυμπιακού δήλωσε σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του: «Αύριο θα επιστρέψω στην Ελλάδα και την επόμενη εβδομάδα θα πάω ή στην Πρέμιερ Λιγκ ή στο  πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας».


Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »