Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

"Η Ραπίντ έχει βελτιωθεί αμυντικά, καλή επιθετικά"

Τί ανέφερε για την Ραπίντ Βιέννης δημοσιογράφος από την Αυστρία. Ποιους παίκτες πρέπει να προσέξει περισσότερο ο ΠΑΟΚ


Το προφίλ της Ραπίντ σκιαγράφησε ο δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Μάγιερ, που στάθηκε και στο ποιους παίκτες των Αυστριακών θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα είπε στον Libero:

  • Για το αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα η Ραπίντ: "Εχει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, με ένα μέσο που έτσι και αλλιώς θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις την Δευτέρα. Είναι σε καλή φόρμα. Κέρδισε τα 4 από τα 5 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Εχει βελτιώσει την άμυνά της, ενώ και στην επίθεση παίζει καλά. Απέναντι σε συμπαγείς ομάδες η Ραπίντ αντιμετωπίζει πρόβλημα".
  • Για το τι ξέρει η Ραπίντ για τον ΠΑΟΚ: "Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ομάδα, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ελληνική ομάδα λόγω της ατμόσφαιρας. Είναι κλειδί το ματς της Τούμπας. Γνωρίζουμε πως ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Τότεναμ πέρυσι".
  • Για τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Ραπίντ: "Ο Χόφμαν είναι σημαντικός παίκτης, όπως επίσης ο Μπόιντ και ο Αλαρ".
  • Για τον τρόπο παιχνιδιού της Ραπίντ: "Είναι μια ομάδα που παίζει δυναμικά και γρήγορα, παίζει με ένα επιθετικό, τον Μπόιντ που είναι δυνατός στο κεφάλι".
  • Για τους φίλους της Ραπίντ και τι επιδιώκουν οι Αυστριακοί από το πρώτο ματς: "Περίπου 800-1000 οπαδοί θα βρεθούν στην Τούμπα. Σίγουρα θα παίξει πιο αμυντικά η Ραπίντ από το παιχνίδι με την Στουρμ και θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού".
  • Για το μπάτζετ: "Είναι περισσότερο από 5 εκ. το μπάτζετ. Δεν ξόδεψε τόσα πολλά λεφτά εκτός από τον Μπόιντ".
 Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Προπονήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος!

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα της Τετάρτης (22/8) με αντίπαλο τη Μάλαγα.


Φανερά ικανοποιημένος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να βγάζει ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης δίχως πρόβλημα.
Ο Χριστοδουλόπουλος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα με αντίπαλο τη Μάλαγα την Τετάρτη (22/8) για τα τα πλέι οφ του Champions League.


Αντίθετα, ο Κουίνσκι δεν θα ταξιδέψει σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα, αφού παραμένει ανέτοιμος. Εκτός αποστολής έμειναν και οι  Σο, Ταμπάκης, Φουρλάνος, Χουχούμης, Δώνης, Κουσίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης και Ιωαννίδης.
Στη σημερινή προπόνηση το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές  περιελάμβανε: ζέσταμα, ταχύτητες, δίτερμα και ασκήσεις πάνω στις στατικές φάσεις. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σο, Χουχούμης και Ιωαννίδης.

 Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Έκλεισε Κουτσιανικούλη ο ΟΦΗ

Παίκτης του ΟΦΗ θα πρέπει να θεωρείται ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, που ίσως και την Δευτέρα υπογράψει στην ομάδα της Κρήτης. Προς παραμονή ο Σίσιτς


Μπαράζ μεταγραφικών κινήσεων αναμένεται να κάνει η ομάδα του ΟΦΗ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αρχής γενομένης με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Ο 24χρονος άσος δεν πήγε τελικά στην ΑΕΚ, καθώς η Ένωση δεν μπόρεσε να του δώσει καμία εγγύηση για τα χρήματα του, με αποτέλεσμα να πει το "ναι" στον ΟΦΗ. 

Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμα και την Δευτέρα να υπογράψει το συμβόλαιο του, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα.
Εκτός από τον Έλληνα... "Μέσι", ο ΟΦΗ φορτάρει για μεταγραφές και μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε ακόμα 3-4 κινήσεις που θα ενισχύσουν αρκετά το βασικό κορμό της ομάδας.

Όσον αφορά την περίπτωση του Μίρνες Σίσιτς, θα γίνει επαναπροσέγγιση με τον Σλοβένο άσο, με τους ανθρώπους της ομάδας να είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι.
Μεγάλο ρόλο σε όλες τις μεταγραφές έχει παίξει η παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου, που μιλάει συνεχώς με τους παίκτες και τους δείχνει πόσο τους πιστεύει.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Αποκλειστικό : Antonella Roccuzzo με bikinι στο κότερο ( Fhoto )

Η εκλεκτή του μάγου της στρογγυλής θεάς ( Lionel Messi ) με μαγιό που κόβει την ανάσα.

  •  Fhoto


Περισσότερα »

Θέλει ρεβάνς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η αναμέτρηση της Εβερτον με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεχωρίζει στο σημερινό πλούσιο σε συμμετοχές πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει σύνθεση του αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις από την Ισπανία, την Αργεντινή την Ιρλανδία, τη Σκανδιναβία και το κύπελλο Γερμανίας. 


Στο μεγάλο ματς της ημέρας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει έναν περισσότερο λόγο να πάρει τη νίκη καθώς η Εβερτον με την ισοπαλία που απέσπασε πέρσι στο Ολντ Τράφορντ έδωσε τη δυνατότητα στη Σίτι να πάρει ένα πρωτάθλημα που φαινόταν χαμένη υπόθεση. Το διπλό της Μάντσεστερ άνοιξε στο 1.80 και στο 1.90 ενώ στα γκολ οι αγορές δίνουν προβάδισμα στο under που παίζει στο 1.70 με το over να ξεπερνάει και το 2.10.


Το πρόγραμμα θα ανοίξει με μια αμφίρροπη αναμέτρηση από το πρωτάθλημα της Φινλανδίας με τη Μιλικόσκι να υποδέχεται την επικίνδυνη και φιλόδοξη Μάριεχαμν με τον άσο φαβορί στο 2.30. Δεν είναι εύκολη η αναμέτρηση της Σοντερίσκε με την Οντένσε για το πρωτάθλημα της Δανίας με τους γηπεδούχους πάντως να δικαιούνται ένα σχετικό προβάδισμα λόγω της έδρας.

Στο γερμανικό κύπελλο επικρατεί ισορροπία δυνάμεων και προβλέπεται σκληρή μάχη για την πρόκριση. Αμφίρροπη και η κόντρα της Λε Μαν με την Οσέρ για το πρωτάθλημα της Β΄Γαλλίας ενώ στην Αργεντινή ξεχωρίζουν περισσότερο οι γηπεδούχοι Αρσενάλ Σαραντί και Νιουέλς Ολντ Μπόις όμως ο συντελεστής δυσκολίας του πρωταθλήματος είναι αυξημένος και θέλει προσοχή.

Στην Ιρλανδία ξεχωρίζει περισσότερο η πρωτοπόρος Σλίγκο Ρόβερς ενώ φαβορί στο 1.70 έχει  και η φιλοξενούμενη  Σεντ Πάτρικς στην αναμέτρηση με την κατώτερη Ντάνταλκ. Μεγάλες δυσκολίες παρουσιάζουν οι άλλες τρεις αναμετρήσεις της αγωνιστικής αφού δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές δυναμικότητας.

Στην Ισπανία δέχτηκε πιέσεις ο άσος της Λα Κορούνια στο ματς με την Οσασούνα με την απόδοση να υποχωρεί στο 2.00, ενώ στο Βαγιεκάνο-Γρανάδα οι γηπεδούχοι άνοιξαν φαβορί στο 2.20 σε μια αναμέτρηση που προβλέπεται μάχη για τους βαθμούς της νίκης. Στο Σαραγόσα-Βαγιαδολίδ το προβάδισμα το έχουν οι γηπεδούχοι όμως πάντα μια πρεμιέρα κρύβει απρόοπτα επειδή  οι ομάδες μπορεί να παρουσιαστούν διαφοροποιημένες σε σχέση με τα φιλικά.

Πηγή:  KingBet.eu

Περισσότερα »

ΣΟΚ: Τραγωδία με τρεις νεκρούς στη Σερβία

Δραματικό τέλος είχε αγώνας ράλι στη Σερβία, όταν ένας εκ των οδηγών που συμμετείχε, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω σε θεατές.


Συγκεκριμένα ο μοιραίος οδηγός Μπράνιμιρ Σίμιτς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λίγο πριν τον τερματισμό, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε 4 θεατές σκοτώνοντας τρεις από αυτούς.
Ο 4ος θεατής τραυματίστηκε, αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο αγώνας όπως ήταν λογικό διεκόπη μετά το τραγικό συμβάν.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

"Τρίποντο" με ανατροπή για Μάντσεστερ Σίτι ( Pic + Video )

Σε ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου με δύο ανατροπές (μία για κάθε ομάδα!), η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-2 τη Σαουθάμπτον και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της. 


Στα χαρτιά, το έργο της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη νεοφώτιστη Σαουθάμπτον για την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν αρκετά εύκολο (στην αντίστοιχη περσινή πρεμιέρα της είχε επιβληθεί με 4-0 της "πρωτάρας" Σουόνσι), όμως η ομάδα του αγγλικού Νότου αποδείχτηκε πολύ "σκληρό καρύδι" για τους "πολίτες".

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 1-0 χάρη σε γκολ του Κάρλος Τέβες όμως τα πράγματα ήρθαν τούμπα στο δεύτερο με τη Σαουθάμπτον να πετυχαίνει δύο γκολ στις δύο πρώτες της φάσεις στον αγώνα (59', 68'), για να επανέλθουν τελικά οι καρδιές των οπαδών της Σίτι στις θέσεις τους από την "απάντηση" των Ντζέκο (72') και Νασρί (80').

  •  O αγώνας ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς πρώτα (10') είδε τον Σέρχιο Αγκουέρο να τραυματίζεται από τάκλιν του Κλάιν και να αποχωρεί αναγκαστικά πάνω σε φορείο (η μαγνητική που θα βγει τη Δευτέρα θα δείξει τη σοβαρότητα του τραυματισμού του) ενώ λίγα λεπτά αργότερα (17') ο Νταβίντ Σίλβα εκτέλεσε τραγικά πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ Ντέιβις  να πραγματοποιήσει μία από τις ευκολότερες αποκρούσεις της καριέρας του.
  •  Η συνέχεια βρήκε πάντως τη Σίτι να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων (81% η κατοχή μπάλας στο πρώτο 45άλεπτο) και τελικά να φτάνει στο γκολ στο 40': ο Νασρί "τάισε" με κάθετη πάσα τον Τέβες (ήταν οριακά οφσάιντ) και ο Αργεντινός φορ έστειλε τη μπάλα με δεξί πλασέ στην κλειστή γωνία του Ντέιβις για να στείλει την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
  •  Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν δύο απίστευτες ευκαιρίες για να "καθαρίσουν" το ματς (ο Ντζέκο είχε πολύ άσχημο κοντρόλ στο 51' και ενώ πήρε τη μπάλα φάτσα με την εστία ενώ ο Σίλβα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 55'), και από τη στιγμή που δεν το πέτυχαν τιμωρήθηκαν από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.
  •  Η ανύπαρκτη επιθετικά μέχρι εκείνη τη στιγμή Σαουθάμπτον έφτασε στην ισοφάριση στο 59' με σκόρερ τον Ρίκι Λάμπερτ που είχε αποτελέσει την πρώτη αλλαγή της στο ματς (δεξί πλασέ ακριβείας στην αριστερή γωνία του Χαρτ), ενώ στο 68' έγινε και η ολική ανατροπή.
  •  Μετά από αντεπίθεση των "αγίων", η μπάλα έφτασε στον Στίβεν Ντέιβις, τον παίκτη που είχε γίνει η δεύτερη αλλαγή της Σαουθάμπτον στο ματς, ο οποίος με εξαιρετικό χαμηλό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα και πάλι στην αριστερή γωνία του Χαρτ (1-2).

  •  Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έπαιξε στο 72' το τελευταίο του (επιθετικό) χαρτί, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπαλοτέλι αντί του Σίλβα, με τον "Σούπερ Μάριο" να αποδεικνύεται... γούρικος για την ομάδα του καθώς μέσα σε εννέα λεπτά έγινε νέα ανατροπή.
  •  Ο Έντιν Ντζέκο έκανε το 2-2 στο 72' με δυνατό κοντινό σουτ ύστερα από προσπάθεια του Γιάγια Τουρέ, ενώ στο 80' ο Νασρί είδε τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του μετά από απόκρουση παικτών της Σαουθάμπτον και με εντυπωσιακό δεξί σουτ την "κάρφωσε" στα δίχτυα για το τελικό 3-2!
  • Video Highlights  

szólj hozzá: Manchester City - Southampton 3-2

Περισσότερα »

Ό Jason "Σε Φόρμα"

ΣΤΟΙΧΗΜΑ από τον PNS (20-08-2012): Με βάση την Κίλμες!

 
Προτάσεις
  • ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΟΣΑΣΟΥΝΑ 1
  • ΚΙΛΜΕΣ - ΟΥΝΙΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ 1
  • ΦΕΕΝΤΑΜ - ΦΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 2
  • ΣΑΡΑΓΟΣΑ - ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ 1
  • ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΪΣ - ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ  1 
Πηγή: Στά Άδυτα

Περισσότερα »

Γλύτωσε τον τοίχο & το σοβαρό κίνδυνο ( Video )

Πραγματικά τυχερός στάθηκε βετεράνος οδηγός του πρωταθλήματος NASCAR μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε.


Mark martin scary crash-Michigan 400 από G.Pavlidis

Τον... πολιούχο της πολιτείας του Μίσιγκαν πρέπει να ευχαριστήσει ο Μαρκ Μάρτιν που βγήκε σώος και αβλαβής από το MWR Toyota που οδηγούσε.

Ο βετεράνος οδηγός του πρωταθλήματος NASCAR οδηγούσε τον αγώνα της σειράς "Sprint Cup", όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επρόκειτο να ρίξει γύρο, έχασε τον έλεγχο και παρέσυρε και τον Μάρτιν μαζί.

Ο Μάρτιν βγήκε εκτός της οβάλ πίστας και μπήκε στο pitlane και είδε το αυτοκίνητο του να χτυπάει στον τοίχο των pit ολοκληρώνοντας την απρόβλεπτη πορεία του. Σε διαφορετική περίπτωση η εξέλιξη θα ήταν άσχημη.

"Ήλπιζα πως θα αποφύγω τον τοίχο των pit και να μην καταστρέψω το αυτοκίνητο, όταν κατάλαβα που βρισκόμουν, συνειδητοποίησα πως δεν θα μπορούσα να αποφύγω τον τοίχο", τόνισε ο 53χρονος οδηγός που έκανε το ντεμπούτο του στο NASCAR το 1981!

 Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Κυρίαρχος ο Πεδρόσα στο Indy

Ο Ντάνι Πεδρόσα νίκησε στην Ιντιανάπολις και έριξε στους 18 βαθμούς τη διαφορά από τον Χόρχε Λορένθο. Ηρωική 4η θέση για τον Κέισι Στόνερ.


Τα τελευταία χρόνια ο Ντάνι Πεδρόσα έχει αντιμετωπιστεί ως Νο1 στη Honda, αλλά ίσως για πρώτη φορά ο Ισπανός αισθάνεται ότι είναι ο πρώτος οδηγός. Άλλωστε του χρόνου δεν θα βρίσκεται δίπλα του ο Κέισι Στόνερ.
Ο Πεδρόσα πήρε στην Ιντιανάπολις τη δεύτερη φετινή νίκη του, όταν εξουδετέρωσε στον 4ο γύρο τον Μπεν Σπις. 

Ο οδηγός της Yamaha ήταν πραγματικά άτυχος, αφού τρεις γύρους μετά εξέπνευσε ο κινητήρας της M1, στερώντας του το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα. Και ο Σπις αγωνίστηκε τραυματίας στο Indy, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμη τι θα κάνει την ερχόμενη σεζόν.

Ο τιμέιτ του, Χόρχε Λορένθο βρέθηκε εκεί για να αρπάξει τη δεύτερη θέση και να περισώσει τη διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος από τον Πεδρόσα στους 18 βαθμούς.

Στο βάθρο ανέβηκε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο της Tech 3 Yamaha μετά από "μάχη" που έδωσε με τον Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός που αγωνίστηκε με "μπανταρισμένο" αστράγαλο δεν κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση στο τέλος, ωστόσο απέσπασε το standing ovation από τους μηχανικούς του.

Ο Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda) συγκράτησε τον ορμητικό Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda) και πήρε την πέμπτη θέση με τον Γερμανό να τερματίζει πάλι μπροστά από τον Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati), ο οποίος τερμάτισε μισό δευτερόλεπτο μετά τον Μπραντλ.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Ο Παπαδόπουλος άνοιξε το δρόμο για Σάλκε

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να σκοράρει, η Σάλκε επικράτησε με 5-0 της Σααρμπρίκεν, για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας. Γκολ και ο Φορτούνης, αποβολή και αποκλεισμός για Παπασταθόπουλο.


Εύκολη νίκη με 5-0 επί της αδύναμης Σααρμπρίκεν πέτυχε η Σάλκε, που πήρε το εισιτήριο για το 2ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας.
Το σκορ άνοιξε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο 23ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν δύο γκολ από τον Ντράξλερ και άλλα τόσα από τον Μάρικα.

Στο 2ο γύρο θα βρεθεί και η Κάιζερσλαουτερν, που επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Χάνσα Ρόστοκ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα στο 70'.

Νίκη και για τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, με 1-0 στην έδρα της Βάκερ Μπουργκχάουζεν, με τον Στέλιο Μαλεζά να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτο και να έχει καλή απόδοση.
Εκτός συνέχειας έμεινε η Βέρντερ Βρέμης, που ηττήθηκε με 2-4 στην παράταση από την Πρόισεν Μίνστερ, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίρνει θέση βασικού, αλλά να αποβάλλεται στο 108'.

Η Βέρντερ δεν ήταν όμως η μοναδική ομάδα της Bundesliga, που αποκλείστηκε μόλις από τον 1ο γύρο. Την ίδια τύχη είχαν το Σάββατο η Χόφενχαϊμ και η Γκρόιτερ Φιρτ, αλλά και το Αμβούργο, η Νυρεμβέργη και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα παιχνίδια της Κυριακής.

Δίχτυα βρήκε ένας παλιός γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων, ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος επιθετικός ήρθε από τον πάγκο στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης της Μόναχο 1860 με τη Χένεφ και πέτυχε το 3-0 στο 68'. Από κει και πέρα, οι συμπαίκτες του σκόραραν άλλες τρεις φορές και η ομάδα του επικράτησε εύκολα με 6-0.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Συλλάβετε τον γιατί... σκοράρει! ( Video )

Ο Οσβάλντο της Σάο Πάολο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και στη συνέχεια ζήτησε από τους Αστυνομικούς να τον... συλλάβουν


Golaço de Osvaldo_ 3º Gol do São Paulo - São... από G.Pavlidis

Η Σάο Πάολο κέρδισε με 3-0 την Πόντε Πρέτα για το Κύπελλο Βραζιλίας, με τον Οσβάλντο να πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ, ξεπερνώντας τέσσερις αντιπάλους!
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως πήγε κοντά στους οπαδούς της ομάδας του και στους Αστυνομικούς, κι έκανε κίνηση να τον συλλάβουν! 

Περισσότερα »

Το "καψώνι" των μικρών της Τσέλσι ( Video )

Στην Τσέλσι υπάρχει μία παράδοση που θέλει τους νεαρούς παίκτες να χορεύουν στα αποδυτήρια ένας-ένας μπροστά από την πρώτη ομάδα !


Chelsea FC - The Academy Dance-Off 2012 από G.Pavlidis

Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο πόσο απέχουμε από ένα σωστά οργανωμένο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στην Τσέλσι λοιπόν κάθε χρόνο η νεαροί παίκτες (κάτω των 17) πρέπει να περάσουν μία.... δοκιμασία μπροστά στους αστέρες της πρώτης ομάδας ! 

Περισσότερα »

Βόμβα Τραορέ στα Χανιά!

Μια μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση κατάφερε να πετύχει η διοίκηση του Πλατανιά, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες στα Χανιά ο Τζίμι Τραορέ για να υπογράψει με τους νεοφώτιστους. 


Σε μία μεταγραφή-βόμβα προχώρησε η ομάδα του Πλατανιά, καθώς η διοίκηση των Κρητικών έχει έρθει σε συμφωνία με τον Τζίμι Τραορέ, που έμεινε ελεύθερος από την Μαρσέιγ.

Η ομάδα των Χανίων με αυτή την κίνηση ταράζει τα νερά όχι μόνο στα Χανιά αλλά σε όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Άλλωστε, δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο στην χώρα μας να έρχονται παίκτες που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ (με την Λίβερπουλ το 2005), ειδικά σε επαρχιακές ομάδες όπως ο Πλατανιάς, που φέτος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Τραορέ, προέρχεται από μία μέτρια σεζόν στην Μαρσέιγ, με την οποία πραγματοποίησε 12 συμμετοχές, ενώ η ηλικία του είναι ίσως η ιδανική για κεντρικό αμυντικό, καθώς ο παίκτης από το Μάλι είναι 32 χρονών (01/03/1980).

Ο πανύψηλος ποδοσφαιριστής (1,92) μπορεί εκτός από το κέντρο της άμυνας να αγωνιστεί και στο αριστερό της άκρο και η εμπειρία του σε συνδυασμό με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά μπορούν να κάνουν την διαφορά στο πρωτάθλημα της Ελλάδας.
  • Το βιογραφικό του Τραορέ:
1996–1999 Λαβάλ 5 - 0
1999–2006 Λίβερπουλ 88 - 0
2001–2002 Λενς 19 - 0
2006–2007 Τσάρλτον 11 - 0
2007–2009 Πόρτσμουθ 13 - 0
2008 Ρενς 15 - 0
2009 Μπέρμιγχαμ 3 - 0
2009–2011 Μονακό 36 - 0
2011–2012 Μαρσέιγ 12


Πηγή: Gazzetta.GR

Περισσότερα »

«Παράθυρο» για Τοροσίδη η Νάπολι

Ανοιχτό παράθυρο για το ενδεχόμενο να πάει ο Τοροσίδης στη Νάπολι άφησε ο τεχνικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, μετά το φιλικό με τον Ολυμπιακό. 

 
Ο Ρικάρντο Μπιγκόν κλήθηκε να σχολιάσει το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ομάδας του για τον αρχηγό των Πειραιωτών,λέγοντας πως: «Ο Τοροσίδης είναι καλός παίκτης, αλλά παίζει σε θέση που εμείς είμαστε καλυμμένοι. Αν, πάντως, βρεθεί μια κοινή βάση διαπραγμάτευσης, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει μέχρι το τέλος των μεταγραφών».

Παράλληλα έγινε λόγος και για το Χιλιανό Εντουάρντο Βάργκας, που φέρεται να είναι εκ των υποψηφίων για να αντικαταστήσει τον Κέβιν Μιραλάς.

«Είναι λογικό να ζητάει να παίζει περισσότερο, αλλά αυτό θα το πετύχει μόνος του, με την απόδοσή του. Οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν. Σε ό,τι αφορά εμάς, η θέση του στην ομάδα δεν αμφισβητείται και πρόθεσή μας είναι να τον κρατήσουμε γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητές του», ανέφερε ο Μπιγκόν.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Δώρο Κακά στη Γιουνάιτεντ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να ξεφορτωθεί τον Κακά και στην προσπάθεια αυτή τον πρόσφερε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σκέφτεται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

 
Ο Ρικάρντο Κακά δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο και η Ρεάλ προσπαθεί να βρει ομάδα για να τον παραχωρήσει. Μάλιστα η επικείμενη απόκτηση του Λούκα Μόντριτς κλείνει οριστικά τις όποιες ελπίδες του Βραζιλιάνου ο οποίος ψάχνει για ομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η «βασίλισσα» προσέφερε τον ποδοσφαιριστή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την μορφή δανεισμού για τον επόμενο χρόνο! Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το σκέφτεται σοβαρά, αφού γνωρίζει ότι η μεσαία του γραμμή είναι το μοναδικό μείον στην φετινή Γιουνάιτεντ, αν και φοβάται τον ρίσκο εξαιτίας της αγωνιστικής κατάστασης του Βραζιλιάνου (ευπαθής στους τραυματισμούς).


Ο Κακά ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε στην πρεμιέρα της Ρεάλ απέναντι στην Βαλένθια (1-1) αμείβεται με 250.000 λίρες περίπου την εβδομάδα ένα ποσό κοντά σε αυτά των Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι και οι «μερένχες» δεν θέλουν καν να σκέφτονται ότι θα τα δώσουν σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν θα χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου την φετινή σεζόν.


Πηγή: Gazzetta.GR 

Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο ο Πέπε

Στο νοσοκομείο πέρασε το βράδυ της Κυριακής (19/8) ο Πέπε λόγω της σφοδρής σύγκρουσης που είχε με τον Ίκερ Κασίγιας. "Δε θυμάμαι τίποτα" δήλωσε ο Ισπανός για το περιστατικό, "δεν είμαστε έτοιμοι" σχολίασε ο Ρονάλντο.


Δεν ήταν μόνο οι δύο πρώτοι βαθμοί που χάθηκαν από την πρεμιέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Βαλένθια, αλλά και ο τραυματισμός του Πέπε.

Ο Πορτογάλος λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε μία σφοδρή σύγκρουση με τον Ίκερ Κασίγιας (στη φάση του γκολ της Βαλένθια) και το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει από το παιχνίδι και να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

"Δε θυμάμαι τίποτα. Μόνο ότι πήγα για την μπάλα, τίποτα άλλο. Είναι κρίμα να δεχόμαστε έτσι γκολ από στημένα. Θα δούμε αν ο Πέπε έχει κάτι. Πήγε στο νοσοκομείο, επειδή είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του", ήταν οι δηλώσεις του Κασίγιας για το περιστατικό.
  • Εν τω μεταξύ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραδέχτηκε πως η ομάδα του δε βρίσκεται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας:  
"Δεν είμαστε ακόμα απόλυτα έτοιμοι. Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να φτάσουμε το πικ μας. Ήταν κρίμα που ισοφαριστήκαμε, είχαμε κάνει τα πάντα για να νικήσουμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν γραφτό".

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Ήττα με 1-0 από Πιερικό

Την πρώτη της ήττα στα μέχρι τώρα καλοκαιρινά φιλικά γνώρισε η Βέροια στην Κατερίνη, 1-0 από τον Πιερικό.


Ο Μάκης Χάβος θέλησε να δώσει ανάσες στους λεγόμενους "βασικούς" καθώς το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη, με την δεύτερη ομάδα της Βέροιας να γνωρίζει τελικά την ήττα με 1-0 από τον Πιερικό στην Κοζάνη.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Σεχολάρι με κεφαλιά στο 77ο λεπτό.
  • Οι παίκτες που χρησιμοποίησαν οι δύο προπονητές:
  • Πιερικός: (Νίκος Γκουλής) Βασιλειάδης, Λαζαρίδης (55΄Κωτσιόπουλος), Γιατζιτζόγλου (75΄Βραχνός), Ντόικιτς, Δήμου (75΄Καρτσαμπάς), Δεσποτόφσκι, Λόπεζ, Ίτσιος (75΄Κόιτς), Νίκου (55΄Ελευθεριάδης), Φαμπίνιο (75΄Μιχαηλίδης), Ντάνι (75΄Σεχολάρι)
  • Βέροια: (Μάκης Χάβος) Λόπεζ (46΄Κοτταρίδης), Αμαραντίδης, Σκαθαρούδης (46΄Σιμιχαηλίδης), Μπάρμπας, Τζημογιάννης (46΄Ασάνοβιτς), Βεργώνης (87΄Σούρλας), Μπεσέρα (87΄Σίμος), Καλτσάς (80΄Παρισιόπουλος), Μέντεζ, Γκιγιέρμο (80΄Κουκουρίκης), Μάνος (46΄Παυλίδης)

Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Ρόμα-Άρης 3-0

Ο Άρης έχασε με 3-0 από τη Ρόμα στο "Ολίμπικο" στην πρόβα τζενεράλε του για το νέο πρωτάθλημα της Super League. Σε αναμονή των μεταγραφικών εξελίξεων ο Μάκης Κατσαβάκης.


Η Ρόμα επικράτησε του Άρη με 3-0 στο "Ολίμπικο" παρουσία 30.000 φιλάθλων της στην πρόβα τζενεράλε της ομάδας της Θεσσαλονίκης για το νέο πρωτάθλημα της Super League.
Κι αν ο Άρης του Μάκη Κατσαβάκη θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη έχοντας γεμίσει από εμπειρίες από το συγκεκριμένο τεστ ο Σερραίος τεχνικός θα αναμείνει τις εξελίξεις για την ενίσχυση του ρόστερ του.

Για το τι θα γίνει με την περίπτωση του διεθνή Ούγγρου Κριστιάν Βαντόζ που συνεχίζει να μην έχει απαντήσει, με εναλλακτική λύση να αποτελεί ο Ισπανός Γκουτιέρεζ Ρίβας, αλλά και με την απόφαση της διοίκησης του Εργοτέλη στην πρόταση απόκτησης του Νίκου Κατσικοκέρη.

Στο φιλικό του Ολίμπικο η Ρόμα θέλησε να γίνει απειλητική από το ξεκίνημα αλλά ο Άρης είχε καλή αμυντική λειτουργία και την πρώτη καλή ευκαιρία στο 15′ με το τετ α τετ του Καζναφέρη με τον Στεκέλενμπουργκ και υποψία πέναλτι αλλά τον διαιτητή να δείχνει κόρνερ.

Στο 21′ το φάουλ του Μπαλτζαρέτι στον Καζναφέρη σε καλό σημείο για τον Άρη αλλά στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα από το εξαιρετικό σουτ του Σουνά πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια. Στο 25′ όμως ήρθε το γκολ για την Ρόμα από το σουτ του Οσβάλντο έξω από την περιοχή του Βελλίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει έγκαιρα.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η Ρόμα είχε και πάλι ευκαιρία στο 32′ με το σουτ του Μπαλτζαρέτι και τον Βελλίδη να αποκρούει ενώ ο τερματοφύλακας του Άρη αρνήθηκε στο 37′ στον Λόπεζ μετά την μπαλιά του Οσβάλντο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης στο 50′ ανακόπηκε η προσπάθεια του Καζναφέρη ενώ στο 52′ ο Βελλίδης απέκρουσε την φοβερή κεφαλιά του Μπράντλεϊ από την σέντρα του Μπαλτζαρέτι και ένα λεπτό μετά απέκρουσε το σουτ του Πίρις όπως και στο 58′ του Λόπεζ.

Από εκεί και πέρα το τελευταίο 20λεπτο περιελάμβανε τα άλλα δύο γκολ της Ρόμα. Στο 71′ το 2-0 από την κεφαλιά του Μπράντλεϊ που αξιοποίησε την σέντρα του Ταντέι και με την άμυνα του Άρη να μην αντιδράει σωστά αλλά και τον Βελλίδη με την σειρά του να αιφνιδιάζεται. Κι όσο για το τελικό 3-0 ήρθε στο 86′ με τον Ντέστρο μετά από τεράστιο λάθος του Βελλίδη.
  • Ρόμα: Στεκέλενμπουργκ (74′ Λόμποντ), Πίρις (85′ Ντοντό), Μπουρντίσο, Καστάν (61′ Ρομανιόλ), Μπαλτζαρέτι (61′ Ταντέι), Μπράντλεϊ, Ντε Ρόσι (61′ Φλορέντζι), Πιάνιτς (74′ Μαρκίνιο), Λόπεζ (74′ Λάμελα), Οσβάλντο (74′ Ντέστρο), Τότι (61′ Μπόγιαν)
  • Άρης: Βελλίδης, Ασλανίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης (80′ Αγγελούδης), Τριανταφυλλάκος, Παπαστεριανός (61′ Αντωνιάδης), Ηρακλής (75′ Τσουκάνης), Καπετάνος (59′ Γκέσιος), Σουνάς (55′ Γιαννίτσης), Νταμαρλής (46′ Μαργαρίτης)
 Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Η στρατηγική Σαββίδη για τη ρύθμιση των χρεών

Που ποντάρει ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να επιλύσει το πιο μεγάλο "αγκάθι" στην επένδυσή του στο "Δικέφαλο"


Στο πρόσφατο μήνυμά του στην προσωπική ιστοσελίδα του σχετικά με την επένδυσή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης είχε τονίσει ξεκάθαρα πως "οι δραστηριότητες στα σπορ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέρος μίας εξωτερικής πολιτικής.

Έτσι, η επένδυση σε μία ποδοσφαιρική ομάδα θα ενισχύσει οικονομικά και πολιτικά τις σχέσεις με την Ελλάδα". Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, όμως, φαίνεται πώς ισχύει και το αντίστροφο: Δηλαδή, ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τις διασυνδέσεις του με την πολιτική ζωή της Ελλάδας για να δώσει λύση στο πιο "καυτό" ζήτημα του ΠΑΟΚ, αυτό της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά τις σχέσεις που έχει αναπτύξει στη χώρα μας ο Ιβάν Σαββίδης κάνοντας μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν.

Το καλοκαίρι του 2011 ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, και σημερινό Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, Σίμου Κεδίκογλου, νυν κυβερνητικού εκπροσώπου (σ.σ. η φωτογραφία είναι από εκείνη τη συνάντηση). 

Θέμα συζήτησης η στενότερη συνεργασία του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία" του Βλάντιμιρ Πούτιν που εκπροσωπούσε ο Ιβάν Σαββίδης και της ΝΔ, κόμματα τα οποία είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις (σε σημείο που να χαρακτηρίζονται "αδερφά") από το 2004, μετά από ενέργειες του Κώστα Καραμανλή και του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ειδικά με τον Σίμο Κεδίκογλου, ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και μάλιστα ο πρώτος στα τέλη του περασμένου έτους είχε εκπροσωπήσει τη ΝΔ στο Συνέδριο του κόμματος "Ενωμένης Ρωσίας", για την ανακήρυξη του Βλάντιμιρ Πούτιν σε επίσημο προεδρικό υποψήφιο της χώρας στις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Ο ομογενής επιχειρηματίας ποντάρει πολλά σ' αυτό τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας προκειμένου να προωθήσει το θέμα της ρύθμισης των χρεών του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη έχει κάνει ιδιαίτερα εποικοδομητικές επαφές με στελέχη της Κυβέρνησης που κατέχουν ρόλους-κλειδιά και ευελπιστεί ότι σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματά τους.

Φυσικά, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ αυτό που μετρά είναι το τελικό αποτέλεσμα, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν-ειδικά επί διοικήσεων Ζαγοράκη-δόθηκαν υποσχέσεις για ρύθμιση των χρεών από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις, χωρίς να υλοποιηθούν.  

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

2η αγ.: Η νύχτα πέφτει στο Παρίσι...

Η αναμέτρηση της Αζαξιό με την Παρί Σεν Ζερμέν σημαδεύθηκε από την πτώση της τάσης στους προβολείς του γηπέδου, η ουσία όμως, είναι ότι η ενισχυμένη ομάδα της πρωτεύουσας παραμένει χωρίς νίκη μετά το πέρας δύο αγωνιστικών.


Οι παίκτες του κορσικανικού συλλόγου μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 9ο λεπτό έχασαν πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρουν (απέκρουσε σωτήρια ο Σιρίγκου). Παρόλα αυτά η Παρί άγγιξε το γκολ στο 27ο και το 37ο λεπτό.

Μετά από λάθος του Σακό και ωραία προσπάθεια του Πιεράτσι, ο Εντουάρντο δεν μπόρεσε να δώσει το προβάδισμα στην Αζαξιό, η οποία κέρδισε το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 59' λόγω αποβολής του Λαβέτσι (για επικίνδυνο τάκλιν στον Αντρέ).

Το ματς όδευε προς το φινάλε και το 0-0 παρέμενε προς απογοήτευση του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος μάλιστα ξέσπασε σε ένα μπουκάλι και αποβλήθηκε από το διαιτητή της αναμέτρησης (στο 80'). 


Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έπεσε η τάση των προβολέων του κορσικανικού γηπέδου, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για εννέα λεπτά. Όταν ξανάρχισε δεν άλλαξε κάτι και η Παρί έμεινε μακριά από τη νίκη για δεύτερο σερί ματς.
Τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις σημείωσαν Μαρσέιγ και Μπορντό που ξεπέρασαν τα εμπόδια των Σοσό και Ρεν αντίστοιχα.

Η ομάδα της Μασσαλίας δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε καθόλου, αλλά δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της. Η νίκη ήρθε, μάλλον, εύκολα επειδή οι φιλοξενούμενοι ήταν μετριότατοι. Το πρώτο γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 54' με κεφαλιά του Ζινιάκ, ενώ το δεύτερο στο 90' με κοντινό σουτ του Φανί έπειτα από κοντινή εκτέλεση φάουλ. 

 Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »

1η αγ.: Περίπατος της Μπαρτσελόνα, άκυρη εκκίνηση για Ρεάλ ( Video )

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο εμπόδιο της σεζόν (Σοσιεδάδ), επικρατώντας 5-1 στο "Καμπ Νου". Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στη Βαλένθια (1-1). Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπέτις 3-5!


BARCELONA 5-1 REAL SOCIEDAD Full highlights / 19... από G.Pavlidis

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης του "Καμπ Νου" ήταν καταιγιστικό, καθώς οι πρώτες τέσσερις τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων κατέληξαν στα αντίπαλα δίχτυα, προς τέρψιν των περίπου 90.000 θεατών.

Η Μπαρτσελόνα έκανε την αρχή στο 4' με κεφαλιά του Πουγιόλ, ο Κάστρο απάντησε στο 9' με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κλειστή γωνία του Βαλδές και στη συνέχεια ο Μέσι... αποκατέστησε την τάξη σκοράροντας δύο φορές (στο 11' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ και στο 16' με κοντινή προβολή μετά από κόντρες).

Στο 41ο λεπτό οι Κυπελλούχοι Ισπανίας... έκρυψαν την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης της (Πέδρο) με διαγώνιο πλασέ στην κίνηση τους έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων, βάζοντας τέλος στη σεμνή τελετή.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε ήρεμα, ώσπου φτάνοντας στο 75ο λεπτό το καταλανικό γήπεδο... σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον Νταβίδ Βίγια, ο οποίος αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι μετά από περίπου έξι μήνες (αντικατέστησε τον Πέδρο).

Εννέα λεπτά αργότερα ο Ισπανός γκολτζής υποχρέωσε τους φιλάθλους να ξανασηκωθούν από τις θέσεις τους, αφού έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Ινιέστα, έπιασε ένα σουτ στην κίνηση και έγραψε το τελικό 5-1.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην εφετινή Primera η Ρεάλ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βαλένθια στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Η "βασίλισσα" ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο μέρος, ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό με... τριπλή προσπάθεια του Ιγκουαΐν, έπειτα από ωραία μπαλιά του Ντι Μαρία, αλλά οι "νυχτερίδες" ισοφάρισαν στο 41' με κεφαλιά του Ζόνας, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Κασίγιας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο ενέτειναν την πίεσή τους προς τα καρέ του Ντιέγκο Άλβες, αλλά με εξαίρεση το δοκάρι του Ιγκουαΐν στο 65' (με κεφαλιά έπειτα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Ντι Μαρία), δεν έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Εξάλλου, όποτε χρειάστηκε επενέβη ο γκολκίπερ της Βαλένθια.

Ως εκ τούτου η αρνητική παράδοση που θέλει τη Ρεάλ να δυσκολεύεται στις πρεμιέρες συνεχίστηκε. Στις τελευταίες επτά σεζόν η ομάδα της Μαδρίτης έχει νικήσει μόλις τρεις φορές.


REAL MADRID 1-1 VALENCIA Full highlights / 19.08... από G.Pavlidis

Εκπληκτικό ήταν το παιχνίδι του "Σαν Μαμές" μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Μπέτις, όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 5-3. Η ομάδα της Ανδαλουσίας προηγήθηκε 3-0 με τα γκολ των Κάστρο (στο 7' με κοντινό σουτ), Μολίνα (στο 26' με εξ επαφής προβολή) και Ετσεμπερία (στο 31' με βολίδα).

Η φιναλίστ του περυσινού Europa League έφτασε πολύ κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Primera, αφού οι Ντε Μάρκος (στο 47' με διαγώνιο πλασέ) και Σαν Χοσέ (στο 67' και το 76' με κεφαλιά από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ) ισοφάρισαν σε 3-3, αλλά η συνέχεια ανήκε στους "βερδιμπλάνκος".

Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα ο Ποθουέλο έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία προσποίηση του Χοσέ Κάνιας και με κοντινό σουτ ξανάδωσε το προβάδισμα στην Μπέτις. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν ο Μολίνα με σκαφτό πλασέ στο 86' έγραψε το τελικό 3-5.

Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που μπήκαν οκτώ γκολ σε αγώνα πρεμιέρας ήταν το μακρινό 1963 σε αναμέτρηση μεταξύ της Εσπανιόλ και της Λεβάντε. Εξάλλου, η Μπέτις έγινε μόλις η τρίτη ομάδα που βάζει πέντε γκολ σε εκτός έδρας ματς πρεμιέρας μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης και Ράγιο Βαγιεκάνο.


Athletic Bilbao 3-5 Real Betis από G.Pavlidis

Στα χνάρια της συμπολίτισσας Ρεάλ βάδισε η Ατλέτικο, η οποία έφερε ισοπαλία 1-1 στο Λεβάντε με την ομώνυμη ομάδα. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο 25λεπτο, αφού ο Ελ Ζαρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο Τουράν ισοφάρισε στο 22'. Όσον αφορά τους δύο Έλληνες της Λεβάντε, ο Νίκος Καράμπελας αγωνίστηκε βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς, ενώ ο Φάνης Γκέκας πέρασε ως αλλαγή στο 57' στη θέση του Άνχελ.

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »

Νάπολι-Ολυμπιακός 3-0 ( video )

Ο Ολυμπιακός... έμεινε στην Ελλάδα, η Νάπολι έκανε ό,τι ήθελε και το 3-0 ήταν το φυσιολογικό του πράγματος. Οι "ερυθρόλευκοι" προβλημάτισαν -ειδικά στην άμυνα- στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και έδωσαν τροφή για... γκρίνια.


Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ άρχισε το ματς με τους Κάρολ, Τοροσίδη, Παπάζογλου, Σιόβα, Χολέμπας, Μανιάτη, Φέισα, Λυκογιάννη, Αμπντούν, Μασάδο, Τζεμπούρ, αλλά δεν πήρε αυτά που ήθελε. Στον κακό αγωνιστικό χώρο του "Σαν Πάολο" οι "ερυθρόλευκοι" δεν έβγαλαν ενέργεια, είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και ουσιαστικά μπήκαν στο παιχνίδι μετά το 30ο λεπτό.

Μέχρι τότε η Νάπολι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά (ειδικά από την αριστερή πλευρά, αυτή των Χολέμπας και Λυκογιάννη) προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ρόι Κάρολ. Το κατάφερε από στημένη φάση, στο 24ο λεπτό, όταν ο Τζεμαϊλί με εκτέλεση φάουλ ξεγέλασε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού και άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Ζαρντίμ πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αντιδράσει, κυρίως με τον Τζεμπούρ. Το πρόβλημα, όμως, δεν κρυβόταν, ενώ οι γηπεδούχοι όποτε είχαν την ευκαιρία δημιουργούσαν κινδύνους για ένα δεύτερο τέρμα.

Στο β' μέρος η είσοδος του Μήτρογλου έδειχνε ότι θα ανεβάσει επιθετικά τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στην άμυνα εξ ου το 2-0 στο 48ο λεπτό με γκολ του Χάμσικ.
Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 60ο λεπτό ο Γκαμπερίνι βρέθηκε μόνος και με κεφαλιά παραβίασε για τρίτη φορά το τέρμα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Τουλάχιστον, ο Γκρέκο έβγαζε καλά στοιχεία στο γήπεδο και ήταν αυτός που είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 66' να μειώσει και να βάλει ξανά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Οσον αφορά στον Μασάδο, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά είναι νωρίς για να κριθεί, αφού μπήκε πρόσφατα στην ομάδα και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Πάντως, αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε από το δεύτερο ημίχρονο ήταν η είσοδος του Ιμπαγάσα, ο οποίος συμμάζεψε κάπως τα πράγματα.
  • Η σύνθεση του Ολυμπιακού:
Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου (46' Κοντρέρας), Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης, Φέισα (46' Γκρέκο), Λυκογιάννης (46' Ιμπαγάσα), Αμπντούν (46' Μήτρογλου), Μασάδο (74' Μοδέστο), Τζεμπούρ.


Νάπολι-Ολυμπιακός 1-0 από G.Pavlidis
 

Νάπολι-Ολυμπιακός 2-0 από G.Pavlidis

 
Νάπολι-Ολυμπιακός 3-0 από G.Pavlidis

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »