Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μπεναγιούν και Κακουτά σε πρώτο πλάνο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται επικοινωνία με την Τσέλσι για τον δανεισμό του Μπεναγιούν, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται και ο Γάλλος άσος Κακουτά.


Οι ερυθρόλευκοι φορτσάρουν για μεταγραφές και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να έχουμε ανακοινώσεις. Σε πρώτο πλάνο είναι ο αντικαταστάτης του Κέβιν Μιραλάς, ενώ ίσως γίνει μία ακόμα κίνηση στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση τα ονόματα που έχουν έρθει στο προσκήνιο είναι αυτά των Γιόσι Μπεναγιούν και Γκαέλ Κακουτά, οι οποίοι ανήκουν στην Τσέλσι.

Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι το 2010, όμως δεν κατάφερε να "κολλήσει", ενώ ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός για μεγάλο διάστημα.

Έτσι η αγγλική ομάδα τον παραχωρεί δανεικό (πέρσι τον έδωσε στην Άρσεναλ), με τον Ολυμπιακό ήδη να έχει κάνει μία πρώτη συζήτηση με τους Μπλε. Το συμβόλαιο του βέβαια είναι σχετικά μεγάλο, με τους ερυθρόλευκους όμως να καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του.

Ο Μπεναγιούν είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, παίζει σε πολλές θέσεις στη μεσαία γραμμή και μπροστά, ενώ αποτελεί αρχηγό της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ.
  • Και Κακουτά
Το δεύτερο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Γκαέλ Κακουτά. Ο νεαρός Γάλλος πέρσι δόθηκε στην Ντιζόν, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει. Είναι προσιτή λύση, αλλά το κακό για τους πρωταθλητές Ελλάδας, είναι πως τον έχει ζητήσει και η Μαρσέιγ.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Εδώ είναι Τούμπα, δεν είναι "παίξε - γέλασε" (pic)

Ακόμα και με τον Γκαρσία στην κερκίδα και τον Σαλπιγγίδη στον πάγκο, την πρόκριση με αντιπάλους τύπου Ραπίντ Βιέννης την "καθαρίζεις" μέσα στην Τούμπα (23/08 21:30, ΟΤΕ ΤV). Το γήπεδο που αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς για κάθε ευρωπαίο αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Ο Σάκης Γκίνας γράφει για το σαφές πλεονέκτημα του "Δικεφάλου" που δεν πρέπει ν' αφήσει ανεκμετάλλευτο για να μην μπλέξει στη ρεβάνς.


Το αποδεικνύουν οι δηλώσεις του τεχνικού της Ραπίντ, Πέτερ Σέτελ, που μίλησε για την "εκρηκτική ατμόσφαιρα" της Τούμπας. Το αποδεικνύουν οι παρομοίου πνεύματος δηλώσεις του επιθετικού της Ραπίντ, Ντένι Άλαρ. Το αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του τελευταίου πρωταθλητή προπονητή του ΠΑΟΚ, του Αυστριακού Βάλτερ Σκότσικ. Το αποδεικνύουν όμως, πάνω απ' όλα ολόκληρες δεκαετίες και οι ψυχοφθόρες βραδιές που έζησαν σ' αυτό το γήπεδο ακόμα και "μεγαθήρια" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

  • Ξεκάθαρο φαβορί ο ΠΑΟΚ
Οι Αυστριακοί το ομολογούν ότι ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση είναι ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό που καταλαβαίνεις εύκολα από τα συμφραζόμενα των δηλώσεών τους είναι η ελπίδα τους ότι θα φύγουν από την Θεσσαλονίκη με ένα σκορ που θα τους δίνει πιθανότητες πρόκρισης στην ρεβάνς. 

Φυσικά στο ποδόσφαιρο υπάρχει και το μη αναμενόμενο. Τα χρόνια άλλαξαν και ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, δεν είναι η σταθερά ποιοτική ομάδα, ιδίως της δεκαετίας του '70 και του '80, αλλά παραμένει στο πέρασμα του χρόνου μια ομάδα με μια πολύ δυνατή έδρα και προσφάτως με μια αξιοσημείωτη συνεχόμενη διετή παρουσία στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ

  • Το σοβαρό πλεονέκτημα της Τούμπας
Το δεδομένο είναι πως εάν ο ΠΑΟΚ απόψε δεν αξιοποιήσει το σοβαρό πλεονέκτημα της Τούμπας, τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα για τη ρεβάνς της Βιέννης. Οι Αυστριακοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα στην έδρα τους. Ειδικά η Ραπίντ. 

Για όσους θυμούνται, η πολύ καλή ομάδα του Μπάγεβιτς το Φθινόπωρο του 2001, καμιά δεκαριά μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, πέρασε δύσκολες ώρες με αντίπαλο την άσημη Κέρτεν στην Αυστρία και ήταν τυχερή που τελείωσε εκείνο το ματς 0-0. 

Άρα, όπως σωστά επεσήμανε και ο Δώνης, ο ΠΑΟΚ θέλει μια "καθαρή" νίκη, διατηρώντας παράλληλα το μηδέν στην άμυνα. Οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τον βάλει σε μεγάλους μπελάδες ενόψει της ρεβάνς.

  •  Οι απουσίες και οι ανέτοιμοι
Σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτονόητα σημαντική είναι η απουσία του έμπειρου Γκαρσία και η μη επαρκής ετοιμότητα του Σαλπιγγίδη και του Φωτάκη. Επιπροσθέτως από τους νεοαποκτηθέντες μόνο ο Κουμάλο έχει την δυνατότητα 90λεπτης συμμετοχής, ενώ ο Βιβιάν είναι εκτός αποστολής.

Όποιοι παίξουν, όμως, πρέπει να διακατέχονται από έναν συγκρατημένο αυθορμητισμό και ενθουσιασμό, αλλά ταυτόχρονα και από μια μεγάλη αίσθηση αυτοπεποίθησης από την αρχή του αγώνα, που θα περάσει με σαφήνεια το μήνυμα στους Αυστριακούς ότι εδώ δεν είναι παίξε γέλασε η κατάσταση... Το "κλειδί" της Τούμπας από μόνο του μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την τρίτη σερί πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »

Ένας Ριβάλντο στην Κορίνθιανς

Ο μεγαλύτερος γιος του Ριβάλντο, ο 17χρονος Ζουνίνιο, ανήκει πλέον στο δυναμικό της Κορίνθιανς, την οποία ο πατέρας του υπηρέτησε τη σεζόν 1993-94.


Ο νεαρός εντάχθηκε στις ακαδημίες της φημισμένης ομάδας από το Σάο Πάουλο με την προοπτική, εφόσον προοδεύσει, να παίξει στο ανδρικό τμήμα.

Η συμφωνία με τη Μότζι Μίριμ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ριβάλντο, προβλέπει το δανεισμό του Ζουνίνιο για τρία χρόνια. Προφανώς, αν χρειαστεί, η "Τιμάο" θα καταβάλει κάποιο αντίτιμο για να τον κρατήσει περαιτέρω.

"Δεν τον αποκτήσαμε επειδή είναι ο γιος του Ριβάλντο, αλλά επειδή έχει μέλλον. Είναι στην πολιτική του κλαμπ να βρίσκει νέα ταλέντα και να ενισχύει τις μικρές ομάδες", δήλωσε ο Φερνάντο Άλμπα, επικεφαλής των ακαδημιών.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Παρέα με Σισέ στην ΚΠΡ ο Καρβάλιο!

Συμπαίκτης του Τζιμπρίλ Σισέ στην ΚΠΡ θα είναι από την ερχόμενη περίοδο ο Ρικάρντο Καρβάλιο.

Δημοσιεύματα από τον αγγλικό Τύπο αναφέρουν πως ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός έχει έρθει σε συμφωνία με την ομάδα του Νησιού για να αγωνίζεται εκεί την επόμενη σεζόν ως δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται πως δεν έχει στα πλάνα του τον συμπατριώτη του στόπερ με αποτέλεσμα η «βασίλισσα» να τον παραχωρεί.

Ο Καρβάλιο πριν τους Μαδριλένους αγωνίστηκε για έξι χρόνια (2004-2010) στην Τσέλσι, αλλά από τότε που μετακόμισε στο «Μπερναμπέου» δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα της Ρεάλ.

Η ΚΠΡ μετά και την απόκτηση του Ζοσέ Μποσίνγκουα, ενισχύεται ακόμη περισσότερο στα μετόπισθεν που χρειάζεται βοήθεια, όπως φάνηκε και από την ήττα με 5-0 μέσα στην έδρα της από τη Σουόνσι στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ. 

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Απάντησε αρνητικά σε Πλατανιά ο Τραορέ

Ο Τζίμι Τραορέ είχε επικοινωνία με τον ισχυρό άνδρα του Πλατανιά, Στέλιο Βαρουξάκη όπου του απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του είχε καταθέσει.


Το όνειρο της απόκτησης του Τζίμι Τραορέ από τον Πλατανιά φαίνεται πως έρχεται στο τέλος του. Αυτό γιατί ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, σε επικοινωνία που είχε με την πλευρά των Κρητικών και τον πρόεδρο του συλλόγου, Στέλιο Βαρουξάκη απάντησε αρνητικά, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του Πλατανιά του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του, με τον έμπειρο μέσο να ευχαριστεί την ομάδα για την πρότασή της.

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 2-0 (Video)

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανεπαρκής στην Ανδαλουσία και κινδυνεύει με... έξοδο από τους ομίλους του Champions League. Με γκολ των Ντεμιτσέλις και Ελιζέου από το πρώτο μέρος, οι "πράσινοι" ηττήθηκαν 2-0 από τη Μάλαγα και έχουν δύσκολη αποστολή την επόμενη Τρίτη στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.


Малага - Панатинайкос 2:0 από G.Pavlidis
  •  ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 με τον Ζέκα στον άξονα δίπλα στους Βιτόλο-Κατσουράνη, με τους Μαυρία-Σισοκό στα άκρα και τον Φορναρόλι στην κορυφή της επίθεσης,  ενώ η τετράδα στην άμυνα δεν άλλαξε με τους Βύντρα-Σπυρόπουλο-Μπουμσόνγκ-Βελάσκες και τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια.

Η Μάλαγα που παρατάχθηκε με 4-2-3-1 πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα του αγώνα και κυριάρχησε στα πρώτα 45 λεπτά, απείλησε δύο φορές με τον Ελισέου στο 11’ και στο 16’, ενώ στο 17’ ο Ντεμιτσέλις εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην ελληνική άμυνα σε μια στημένη φάση και άνοιξε το σκορ.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να σφυροκοπούν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα (κατοχή 62-38% για τους γηπεδούχους) και στο 34’ σε έναν ωραίο συνδυασμό έγινε το 2-0 από τον Ελισέου.

Ο Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει την απογοητευτική εικόνα της ομάδας του και πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, στο 39’, επιστράτευσε τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Ζέκα, και ευτυχώς για το τριφύλλι ο Καρνέζης απέτρεψε το 3-0 στις καθυστερήσεις στο σουτ του Μαρέσκα.

Και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό με τη Μάλαγα να απειλεί τέσσερις φορές μέχρι το 55’, οι «πράσινοι» τη γλίτωσαν και απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 61’ με τον Φορναρόλι από τη μπαλιά του Κατσουράνη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαυρίας έχασε μεγάλη ευκαιρία από την προσπάθεια του Σισοκό.

Η Μάλαγα κατέβασε ταχύτητα στη συνέχεια λόγω και της εποχής και στο 75’ από τη νέα ασίστ του Σισοκό, ο Τοτσέ που αποτέλεσε την 3η αλλαγή (είχε προηγηθεί η αναγκαστική με τον Πίντο αντί του Μπουμσόνγκ) έχασε τη πιο σπουδαία ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να κάνει το 2-1 που θα ξαναέβαζε την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ποιότητα της Μάλαγα και το 2-0 στην Ανδαλουσία δίνουν στους Ισπανούς το τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων και επομένως δεν φαίνεται να έχει τύχη για τη ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.
  • ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το «φτηνό» γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός πριν την ολοκλήρωση του πρώτου κρίσιμου εικοσαλέπτου με τους Ουέλινγκτον και Ντεμικέλις να κάνουν ότι θέλουν εντός περιοχής στο χτύπημα-κόρνερ. Απαγορευτικό λάθος για ματς τέτοιου επιπέδου και απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα.
  • MVP
Η επιθετική λειτουργία της Μάλαγα με ποιοτικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και με κορυφαίο τον Πορτογάλο Ελισέου. Οι Ισπανοί δημιουργούσαν φάσεις όποτε ήθελαν και ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό το σκορ δεν ξέφυγε.
  • ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Δύο ταχύτητες κάτω ο Παναθηναϊκός και 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, στα πρώτα 60 λεπτά δεν υπήρχε στο γήπεδο και στη συνέχεια δεν εκμεταλλεύτηκε τις 3 φάσεις που δημιούργησε για να σκοράρει απέναντι σε μια μέτρια άμυνα, όπως είναι αυτή που διαθέτει η Μάλαγα.
  • ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
  • Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Μονρεάλ, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70' Καμάτσο), Ίσκο, Ελιζέου (79' Ντούντα), Χοακίν, Φερνάντες, Ολινγκά (70' Μπουονανότε).
  • Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (64' λ.τρ. Πίντο), Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα (39' Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (69' Τοτσέ).

Πηγή: Contra.GR

Περισσότερα »