Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΣΤΟΙΧΗΜΑ από τον PNS (25-08-2012): Με οδηγό τη Σάο Καετάνο!

 
 ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  •  ΣΑΟ ΚΑΕΤΑΝΟ - ΓΚΟΥΑΡΑΝΙ 1 
  • ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ - ΜΙΛΓΟΥΟΛ 1 
  • ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΓΟΥΙΓΚΑΝ 1 
  • ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 
  • ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ - ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ 1 
Πηγή: Στα Άδυτα

Περισσότερα »

Αποκλείστηκε από το κυρίως ταμπλό του US Open για Δανιηλίδου

Εκτός από το κυρίως ταμπλό του US Open έμεινε η Λένα Δανιηλίδου, η οποία γνώρισε την ήττα με 2-1 (6-3, 1-6, 6-4) σετ από την 17χρονη Σαμάνθα Κρόφορντ στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο108) δεν κατάφερε να περάσει το τελευταίο εμπόδιο, πέφτοντας θύμα έκπληξης από τη νεαρή Αμερικανίδα (Νο394), η οποία και «τσέκαρε» το πολυπόθητο εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό του φημισμένου Open που διεξάγεται στο «σπίτι» της.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η 29χρονη Δανιηλίδου μετράει 10 παρουσίες στο κυρίως ταμπλό του US Open, με την πιο επιτυχημένη εμφάνισή της να χρονολογείται το 2004, όταν και έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο (φάση των «16») του τουρνουά.

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Η αντίδραση του Μπολτ για το 9.69 του Μπλέικ (video)

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε τον εκπληκτικό χρόνο του Γιόχαν Μπλέικ στα 100μ. στο Diamond League της Λωζάνης ο Γιουσέιν Μπολτ.


Ο Μπλέικ σημείωσε έναν από τους καλύτερους χρόνους όλων των εποχών στο αγώνισμα με τα 9.69 δευτερόλεπτα και πλησίασε το παγκόσμιο ρεκόρ που είναι το 9.58 που είχε πετύχει ο Μπολτ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου το 2009.

Οι δυο τους είναι ανταγωνιστές στους δρόμους ταχύτητας, αλλά φίλοι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε είναι και οι δύο Τζαμαϊκανοί και απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι δεν έχουν κάτι να χωρίσουν.
  • Δείτε το video με την αντίδραση του Μπολτ, ο οποίος συμμετείχε στα 200μ. στο συγκεκριμένο μίτινγκ:

  

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Τρίτη επίδοση όλων των εποχών ο Μπλέικ!

Την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος των 100μ. του στίβου ισοφάρισε στο Diamond League της Λωζάνης ο Γιόχαν Μπλέικ.


Τα 9.69 δευτερόλεπτα του Τζαμαϊκανού σπρίντερ τον καθιστούν παράλληλα τον τρίτο άνθρωπο που τρέχει κάτω από τα 9.70 δευτερόλεπτα μετά τους Γιουσέιν Μπολτ και Τάισον Γκέι.
Μόνο ο Μπολτ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνο το 2009 (9.58) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (9.63), έχει διασχίσει την απόσταση σε μικρότερο χρόνο.

Πηγή: OnSports.GR

Περισσότερα »

Ντεμικέλις: «Δεν θα αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να προκριθεί»

Την αντίσταση του Παναθηναϊκού θα προσπαθήσει να κάμψει η Μάλαγα και στη ρεβάνς της Αθήνας για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με τον Μάρτιν Ντεμικέλις.


«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είχε προβλέψει μια 2-0 νίκη στην αρχή του παιχνιδιού και τώρα έχουν ένα καλό αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς. Ήταν σημαντικό για εμάς να δίνουμε τον πρώτο αγώνα στην έδρα μας για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει της προετοιμασίας μας για το επόμενο ματς. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει όσο πιο σκληρά μπορεί για να ανατρέψει την ήττα με 2-0, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα το κάνει!

Μετά τα γκολ που σημειώσαμε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, οι οπαδοί μας υποστήριζαν όπως δεν το έχουν κάνει ποτέ. Οι επευφημίες που δεχθήκαμε όταν βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο ήταν απίστευτες, η ατμόσφαιρα εκπληκτική. Όλοι νιώσαμε περήφανοι εκείνη τη στιγμή», ήταν τα λόγια του έμπειρου Αργεντινού αμυντικού.

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Μια ανάσα από Ντενίλσον η Μίλαν

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντενίλσον με μεταγραφή από την Άρσεναλ βρίσκεται η Μίλαν, όπως αναφέρεται σε ιταλικά και βρετανικά ΜΜΕ.


Ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Σάο Πάολο, περισσεύει στα πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ και οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Μίλαν για την παραχώρησή του.

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Αφαιρεί τους τίτλους του Άρμστρονγκ η USADA

Η USADA με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι αφαιρεί από τον Λανς Άρμστρονγκ και τους επτά τίτλους που είχε κατακτήσει στο γύρο Γαλλίας λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο αμερικάνικος οργανισμός αντιντόπινγκ απαγόρευσε παράλληλα στον παγκοσμίου φήμης ποδηλάτη να αγωνιστεί ξανά επαγγελματικά.


Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο Άρμστρονγκ δεν είχε βρεθεί ποτέ θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Η USADA ωστόσο πήρε την απόφασή της, βασιζόμενη σε καταθέσεις 10 μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Αμερικανός έκανε μεταγγίσεις αίματος χρησιμοποιώντας την ουσία ΕΡΟ.

Ο αθλητής ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προσβάλει την απόφαση, τονίζοντας σχετικά: "Η απόφασή μου δε συνιστά αναγνώριση της ενοχής μου, αλλά επιλογή να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου και στο Ίδρυμά μου για τους καρκινοπαθείς".

Ο διευθύνων σύμβουλος της USADA Tράβις Τάιγκαρτ, υποστήριξε μετά από αυτή την εξέλιξη: "Είναι μια θλιβερή ημέρα για όλους μας που αγαπάμε το άθλημα και τους ήρωες μας του αθλητισμού".

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρμστρονγκ είχε διαγνωστεί με προχωρημένο μεταστατικό καρκίνο στους όρχεις. Ανήγγειλε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 2005, ωστόσο το 2008 ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει για να λάβει μέρος στον Γύρο της Γαλλίας του 2009 και να κερδίσει προκειμένου να βοηθήσει αντικαρκινικές οργανώσεις.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Πρώτη γκέλα της Λιόν

Η πρώτη απώλεια για τη Λιόν δεν άργησε να έρθει, αφού έμεινε στο 1-1 με την Εβιάν στο "Parc des Sports".


Οι "λιονέ" που είχαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο νίκες, δεν μπόρεσαν να... τριτώσουν το καλό και άφησαν δύο βαθμούς στην έδρα της αξιόμαχης Εβιάν (1-1) στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Ο Μπαρμποζά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 57ο λεπτό και ο Μπάστος λύτρωσε την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 74'.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Σπάει τα κοντέρ ελέω Γκατούζο

Η έλευση του Τζενάρο Γκατούζο δεν έχει απογειώσει τη Σιόν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο εμπορικό.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ελβετικής ομάδας, οι πωλήσεις στις φανέλες έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, ενώ το 80% των φιλάθλων έχει αγοράσει -όπως είναι φυσικό- εκείνη με το νούμερο 8.

Εξάλλου σε όλα τα εντός έδρας ματς της εφετινής σεζόν αναμένεται να γίνει sold out (έχει ήδη γίνει στα παιχνίδια με Σερβέτ, Βασιλεία και Γιουνγκ Μπόις), κάτι που δεν είχε συμβεί από το 1989 όταν και ανακατασκευάστηκε το "Tourbillon".

Τέλος ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας έχει αυξηθεί κατά 10%, αφού 6.000 εξ αυτών βρήκαν κάτοχο. Αυτό σημαίνει ότι παραπάνω από το ένα τρίτο του γηπέδου γεμίζει με φιλάθλους που αγόρασαν κάρτα για όλα τα εντός έδρας ματς (χωράει 16.263 θεατές).

Αυτή τη στιγμή η Σιόν βρίσκεται στην κορυφή του ελβετικού πρωταθλήματος με 16 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη Βασιλεία. Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει με πέντε νίκες και μία ισοπαλία (στο ντέρμπι με τη Βασιλεία).

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Με καρδιά πρωταθλήτριας η Ντόρτμουντ (Video)

Με νίκη 2-1 επί της αξιόμαχης Βέρντερ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην εφετινή Bundesliga η Ντόρτμουντ. Ο Γκρεμπρεσελάσιε ισοφάρισε για την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά το γκολ του Γκέτζε στο 81' χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές.


Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, καθώς η βεστφαλική ομάδα μπορεί να είχε τον έλεγχο στο κέντρο, αλλά εκείνη της Βρέμης ξάφνιασε ευχάριστα με το επιθετικό στυλ και τις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11' εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Ιγκνιόφσκι, ο οποίος δεν διάβασε σωστά την πάσα του Μπλαστσικόφσκι, με συνέπεια το εφετινό απόκτημα της ομάδας, Μάρκο Ρόις να πλασάρει ψύχραιμα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μιέλιτζ.


Dortmund 1-0 Bremen από G.Pavlidis

Η Βέρντερ άγγιξε το γκολ στο 18ο λεπτό με το τετ α τετ του Ελίας και στο 24ο λεπτό με το δοκάρι του Αρναούτοβιτς, ενώ και στο δεύτερο μέρος οι επιθέσεις της ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Σε μία εξ αυτών ο Αρναούτοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο αμαρκάριστος Γκεμπρεσελάσιε με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. 


Dortmund 1-1 Bremen από G.Pavlidis  

Τελικά η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, αφού έξι λεπτά αργότερα (στο 81'), οι πρωταθλητές έκαναν ένα πολύ ωραίο "τριγωνάκι" με τους Μπλαστσικόφσκι, Λεβαντόφσκι, Γκέτζε κι ο τελευταίος με κοντινό πλασέ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και τα δίχτυα της Βέρντερ.


Dortmund 2-1 Bremen από G.Pavlidis  

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »

Τι συμβαίνει με Σαλπιγγίδη

Στην περσινή υπερκόπωση από τα πολλά παιχνίδια και στη συνήθεια έξι ετών στη θέση του δεξιού επιθετικού αποδίδει το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ την μη ετοιμότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Διαβάστε αναλυτικά.

 
  • Το τεχνικό τιμ το αποδίδει σε δυο ψυχοσωματικούς λόγους:
Πρώτον, σε σωματικό επίπεδο, στην εξάντληση του Σαλπιγγίδη από τα πάρα πολλά παιχνίδια που έκανε και πέρυσι με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα και τον έφεραν στα όρια της υπερκόπωσης, όπως έδειξαν και τα εργομετρικά τεστ της προετοιμασίας. 

Ακόμα ο οργανισμός του χρειάζεται κι άλλη ξεκούραση πριν φτάσει στο ζενίθ της απόδοσής του. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και από το πρόβλημα που αντιμετώπισε στους προσαγωγούς για μεγάλο χρονικό διάστημα το καλοκαίρι.

Δεύτερον, σε ψυχολογικό επίπεδο, στο ότι έχει συνηθίσει κατά την τελευταία εξαετία την θέση του δεξιού χαφ – εξτρέμ, στην οποία έπαιζε στον Παναθηναϊκό, στην Εθνική ομάδα τις περισσότερες φορές, αλλά και στον ΠΑΟΚ. 

Για του λόγου το αληθές, στον αγώνα με την Ραπίντ μπήκε αλλαγή με την τεχνική οδηγία να παίξει δεύτερος επιθετικός, αλλά λόγω συνήθειας ασυναίσθητα τραβιόταν τις περισσότερες φορές στην δεξιά πλευρά. 

Δεν είναι έτσι εύκολο μέσα σε λίγο καιρό να… πατήσει ένα κουμπί και να ξαναγίνει σέντερ φορ. Απαιτείται κάποιος χρόνος για να ξαναθυμηθεί την παλιά του θέση, σ’ αυτή που έπαιζε τόσο επιτυχημένα ως δίδυμο με τον Μάρτσιν Μίετσελ πριν φύγει από την Τούμπα το καλοκαίρι του 2006.

Το τεχνικό τιμ πιστεύει πώς μετά την δεύτερη αγωνιστική με το ματς στο Περιστέρι, (ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος), θα επανέλθει πανέτοιμος ο Σαλπιγγίδης και από άποψη τακτικής και από άποψη φυσικής κατάστασης.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Εντείνει τις προσπάθειες για Κακουτά

Εντείνει τις προσπάθειές του ο Ολυμπιακός για την απόκτηση (με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο συν οψιόν αγοράς) του Γκαέλ Κακουτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός φέρεται να καλύπτει τα "θέλω" της πλευράς Κακουτά και προσπαθεί να τα βρει με την Τσέλσι. Με Κοντρέρας στη Βέροια.


Εντείνει τις προσπάθειές του ο Ολυμπιακός για την απόκτηση (με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και την ύπαρξη οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι) του Γκαέλ Κακουτά. 

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Τσέλσι και προσπαθούν να μπουν "σφήνα" στη Μαρσέιγ, οι άνθρωποι της οποίας στα πλαίσια της παραχώρησης του Ισπανού αμυντικού Θέσαρ Αθπιλικουέτα στους "μπλε" συζήτησαν για το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης στο ρόστερ τους (ως δανεικό) του 21χρονου Γάλλου μεσοεπιθετικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός φέρεται να καλύπτει τα "θέλω" της πλευράς Κακουτά και προσπαθεί να τα βρει με την Τσέλσι με την οποία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις (ένα από τα ζητήματα στα οποία υπάρχει προς το παρόν διαφορά είναι το ύψος της οψιόν αγοράς).

Από τη διοίκηση του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν το απόγευμα της Παρασκευής, ότι τους απασχολεί έντονα η περίπτωση απόκτηση του Γκαέλ Κακουτά, ενώ έσπευσαν ταυτόχρονα να "χαμηλώσουν" τους τόνους για τον Γιόσι Μπεναγιούν, λέγοντας πως "υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες". Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής και η οικογένειά του θέλουν να παραμείνουν στην Αγγλία και οι μάνατζέρ του έχουν επαφές με τη Φούλαμ, την ΚΠΡ και τη Γουέστ Χαμ.

Επίσης, οι Πειραιώτες με αφορμή τις φήμες περί ενδιαφέροντος για τον Φλοράν Μαλουντά, επισήμαναν ότι "δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή". Αλλά το "αυτή τη στιγμή" αφήνει τα πάντα ανοιχτά για το επταήμερο που απομένει μέχρι να πέσει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »