Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Χάνει Λούσιο η Γιουβέντους

Σοβαρός αποδείχτηκε τελικά ο τραυματισμός του Λούσιο. Βραζιλιάνος αμυντικός της Γιουβέντους υπέστη ολική ρήξη του συνδέσμου στο δεξιό αστράγαλο και είναι άγνωστο ακόμη πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση.


Ο Λούσιο τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν το μέγεθος του τραυματισμού.

«Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής έδειξαν πλήρη ρήξη του πρόσθιου συνδέσμου στο δεξιό αστράγαλο» αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο ακριβής χρόνος απουσίας αλλά το σίγουρο είναι ότι η επάνοδός του θα αργήσει.


Ο Λούσιο μετακόμισε το καλοκαίρι στην Γιουβέντους από την Ίντερ από την οποία είχε μείνει ελεύθερος.


Πηγή: Gazzetta.GR 

Περισσότερα »

Επιμένουν για Κουαρέσμα αλλά...

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για τον Κουαρέσμα, όμως μόνο αν χαλάσει του «κλεισμένου» Κακουτά θα ασχοληθούν οι ερυθρόλευκοι που ξεκαθαρίζουν ότι εξελίξεις θα υπάρξουν από Δευτέρα.


Για ακόμη μια ημέρα τα δημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο αναφέρονται στην πιθανότητα συμφωνίας μεταξύ Κουαρέσμα και Ολυμπιακού. 

Η υπερχρεωμένη Μπεσίκτας θέλει να ξεφορτωθεί το ιδιαίτερα βαρύ συμβόλαιο του Πορτογάλου άσου (3,5 εκ. ευρώ ετησίως) όμως ο παίκτης παρά το γεγονός ότι είναι αβέβαιο το μέλλον του στην Τουρκική ομάδα δεν σκέφτεται να αφήσει εύκολα ένα τέτοιο συμβόλαιο.

Πάντως, το φημολογούμενο φλερτ των ερυθρόλευκων με τους Τούρκους για την περίπτωση του Κουαρέσμα γίνεται σαφές και από τα δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας ότι θα εξελιχθεί μόνο στην περίπτωση που στραβώσει κάτι την τελευταία στιγμή με τον Κακουτά.

Ωστόσο, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση δύσκολα θα πραγματοποιηθεί, για διάφορους λόγους, ενώ το deal με τον νεαρό άσο της Τσέλσι είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο. 

Για την ακρίβεια, ο 21χρονος Γάλλος που έμεινε πάλι εκτός αποστολής από τους Μπλε στο ματς με την Νιουκάστλ έχει σχεδόν «κλείσει» στους Πειραιώτες, ενώ θεωρείται αρκετά πιθανό τις επόμενες ημέρες (Δευτέρα,
Τρίτη) να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του και ο παίκτης να βρεθεί στην Αθήνα για τα τυπικά.

Τέλος, από τον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν ότι τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή δεν πρόκειται να εξεταστεί κάποια μεταγραφική υπόθεση, ούτε εκείνη του Γκαέλ Κακουτά, καθώς όλο το βάρος έχει πέσει στην αναμέτρηση με την νεοφώτιστη μεν επικίνδυνη δε ομάδα της Βέροιας στην πόλη της Ημαθίας.

Αν όλα πάνε καλά στο σημερινό ματς, τότε θεωρείται βέβαιο ότι από το πρωί της Δευτέρας θα υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα του συλλόγου.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Ο Εισαγγελέας της UEFA δεν χαρίστηκε σε ΠΑΟΚ και Ραπίντ

Βαρύς αναμένεται ο πέλεκυς για ΠΑΟΚ και Ραπίντ, αν γίνει δεκτή η πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα της UEFA για τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τούμπα.


Σύμφωνα με αυτών ΠΑΟΚ και Ραπίντ κινδυνεύουν με:

- ένα χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή.
- τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.
- πρόστιμο 150.000 ευρώ (για τον ΠΑΟΚ) και 75.000 ευρώ (για τη Ραπίντ).

Οι δύο ομάδες έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής τη Δευτέρα και αμφότερες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Τρόμαξαν με Ρούνεϊ

Ενα μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο Ουέιν Ρούνεϊ ο οποίος τραυματίστηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Φούλαμ.


Ο Ουέιν Ρούνεϊ μπήκε αλλαγή στο νικηφόρο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Φούλαμ αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει το σοβαρό τραυματισμό.

Σε μία κόντρα με τον Ούγκο Ροδαλέγα κληρονόμησε μία μεγάλη πληγή στο δεξί πόδι την οποία το ιατρικό τιμ της Γιουνάιτεντ έκλεισε κακήν κακώς. Εν συνεχεία, ο Αγγλος φορ διεκομίσθη σε νοσοκομείο για τα περαιτέρω.

Μιλώντας στις κάμερες της αγγλικής τηλεόρασης, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ Σερ Αλεξ Φέργκιουσον τόνισε ότι ο παίκτης,  σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και τα ματς της Εθνικής Αγγλίας κόντρα σε Μολδαβία και Ουκρανία.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Ντύθηκε... κοτόπουλο ο Μπαλοτέλι! Δείτε photos!

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έκλεψε (για μία ακόμα φορά) την παράσταση καθώς εμφανίστηκε στην τελευταία προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι με χαίτη μοϊκάνα στην... μπλούζα του.


Αφού πρώτα άφησε τους Άγγλους με ανοιχτό το στόμα λανσάροντας κώμη αλά μοϊκάνα, ο Μάριο Μπαλοτέλι θέλησε να τους δώσει και τη... χαριστική βολή λίγες ημέρες μετά την εναρξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.
Και αυτό γιατί ο "Σούπερ Μάριο" πήγε στην προπόνηση της Παρασκευής φορώντας μπλούζα με κουκούλα, πάνω στην οποία ξεχώριζε... καμαρωτή μία ξανθιά χαίτη, με πηγή έμπνευσης φυσικά το κούρεμά του.

"Θα μπορούσε να ξεκινήσει μία νέα μάδα με τους παίκτες να αντιγράφουν τα κουρέματά τους στα ρούχα τους", δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "Mirror" άνθρωπος που είδε από κοντά το νέο εκκεντρικό ντύσιμο του Ιταλού επιθετικού.

Όπως μάλιστα έγραψε με περιπαιχτική διάθεση το ίδιο αγγλικό μέσο "ίσως ο Μπαλοτέλι ελπίζει πως με αυτή την εμφάνιση κότας θα πείσει τον ατζέντη της σόουμπιζ, Αρί Εμανουέλ (είδε από τις εξέδρες το Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον) να τον προτείνει για κάποιο ρόλο σε χολιγουντιανή ταινία"...
  •  Η τελευταία εκκεντρική εμφάνιση του Μάριο Μπαλοτέλι

Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Νίκη η Γιουβέντους, ντεμπούτο ο Νίνης

Η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Πάρμα στην πρεμιέρα με το γκολ του Πίρλο να μην έχει μπει ποτέ, ενώ έκανε ντεμπούτο ο Σωτήρης Νίνης. Ανατροπή με Γιόβετιτς η Φιορεντίνα.


Η Γιουβέντους ξεκίνησε νικηφόρα την Serie A, καθώς επικράτησε με 2-0 της Πάρμα στο Τορίνο, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα από την διαιτησία.
Αφού ο Μιράντε απέκρουσε πέναλτι του Βιντάλ στο 34', πέναλτι το οποίο δεν έπρεπε να δοθεί λόγω οφ-σάιντ, η "Γιούβε" άνοιξε το σκορ στο 54' με τον Λίχτσταϊνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (58') διαμορφώθηκε το τελικό 2-0, με ένα γκολ όμως δεν μπήκε ποτέ. Ο Πίρλο εκτέλεσε φάουλ, ο Μιράντε μπλόκαρε στα όρια της γραμμής, την οποία δεν πέρασε η μπάλα, αλλά ο διαιτητής με τους βοηθούς του είδαν το αντίθετο.

  
Ο Σωτήρης Νίνης μπήκε στο ματς λίγα δευτερόλεπτα πριν από το... γκολ του Πίρλο και έκανε ντεμπούτο με την νέα του ομάδα, ενώ είχε και μία καλή ευκαιρία λίγο πριν το τέλος, με τον Στοράρι να αποκρούει το σουτ του 'Ελληνα άσου.
  • Ανατροπή με Γιόβετιτς η Φιορεντίνα
Με ήρωα τον Στέβαν Γιόβετιτς η Φιορεντίνα νίκησε 2-1 την Ουντινέζε στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία στην φετινή Serie A.

Οι "τζεμπρέτε" προηγήθηκαν με τον Βραζιλιάνο μέσο, Μαϊκοζουέλ, στο 28', αλλά οι "βιόλα" έκαναν την ανατροπή χάρη σε δύο τέρματα του Γιόβετιτς.

Ο Μαυροβούνιος ισοφάρισε στο 67' και στο 91' σκόραρε ξανά λυτρώνοντας την ομάδα του, βάζοντας... φωτιά στις κερκίδες του "Αρτέμιο Φράνκι".


Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Αρχή με 3άρα η Μπάγερν

Η Μπάγερν ξεκίνησε το πρωτάθλημα νικώντας 3-0 στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ, ενώ η Βόλφσμπουργκ τιμώρησε την Στουτγκάρδη στο 90' με Ντοστ από ασίστ του Βιεϊρίνια. Ντεμπούτο ο Μαλεζάς.


Η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε ιδανικά την νέα σεζόν, καθώς επικράτησε με 3-0 στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ.
Ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το σκορ στο 43', ο Μάριο Μάντζουκιτς σκόραρε στο ντεμπούτο με τους Βαυαρούς στην Bundesliga στο 59' και το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 79' από τον Άριεν Ρόμπεν.

Με νίκη ξεκίνησε και η Γκλάντμπαχ, καθώς επικράτησε 2-1 της Χόφενχαϊμ στο "Μπορούσια-Παρκ", με λυτρωτή των Αράνγκο στο 79'.

Η Νυρεμβέργη νίκησε 1-0 στο Αμβούργο και η Φορτούνα Ντίσελντορφ πήρε επίσης "διπλό" με 2-0 επί της Άουγκσμπουργκ, ενώ Φράιμπουργκ και Μάιντς έμειναν στο 1-1.
Ανατροπή η Φρανκφούρτη

Η Λεβερκούζεν προηγήθηκε με τον Στέφαν Κίσλινγκ στην Φρανκφούρτη, αλλά η Άιντραχτ έκανε την ανατροπή και με τέρματα των Άιγκνερ και Λάνινγκ επικράτησε με 2-1.
Ντεμπούτο ο Μαλεζάς

Ο Στέλιος Μαλεζάς έκανε ντεμπούτο, καθώς ήταν στην 11άδα της Φορτούνα Ντίσελντορφ, η οποία επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία μετά από 15 χρόνια με νίκη.
Συγκεκριμένα, επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ χάρη σε δύο γκολ του Ντανί Σαχίν (από τον Λίβανο ο πατέρας του και Ρωσία η μητέρα του).
Στο 90' με Ντοστ από Βιεϊρίνια

Στο 88' η Στουτγκάρδη έχασε πέναλτι με τον Βένταντ Ιμπίσεβιτς (αστόχησε και στην επαναφορά σε άδειο τέρμα) και στο 90' η Βόλφσμπουργκ την τιμώρησε, παίρνοντας παίρνοντας σπουδαία εκτός έδρας με 1-0.

Το "χρυσό" γκολ πέτυχε ο Ολλανδός επιθετικός, Μπας Ντοστ, στο ντεμπούτο του, από ασίστ του πρώην άσου του ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια.
  • Ντοστ...
  • Ντοστ με Βιεϊρίνια...

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Πρώτη απώλεια για Μάλαγα

Τρεις μέρες πριν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα η Μάλαγα παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Μαγιόρκα μέσα στο "Ροσαλέδα". Ήρωας στο 89' ο Έλντερ Ποστίγκα.


Η Μάλαγα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μαγιόρκα στο "Ροσαλέδα", έτσι υποχρεώθηκε στην πρώτη της απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα.
Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια και για την Μαγιόρκα, η οποία προηγήθηκε στο 68' με το 3ο γκολ του Χεμέντ σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

 Η Μάλαγα γλίτωσε τελικά την εντός έδρας ήττα με τον Χουάνμι να απαντά στο 77', ενώ στο 89' έχασε με κόκκινη κάρτα τον Ελιζέου.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Το απόλυτο "0" στα Γιάννενα

Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Super League. Λίγα πράγματα από τις δύο ομάδες που θέλουν ακόμη πολύ δουλειά.


Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και να κάνουν πολλά λάθη κυρίως στον χώρο του κέντρου.

Πηγή: Sport24.GR

Περισσότερα »

Μέσα από τα... χέρια του Dimi

Χωρίς να είναι καλύτερος της ΑΕΚ ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε στο ΟΑΚΑ και πήρε τη νίκη με 1-0 στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος κερδίζοντας για πρώτη φορά την Ένωση εκτός έδρας. Πανηγυρικό το κλίμα στις εξέδρες.


Το κλίμα ήταν πανηγυρικό στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου με τους νεαρούς και άπειρους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχουν να μην έχουν το άγχος που αναμενόταν αλλά τελικά να αποχωρούν με άδεια χέρια στην πρώτη τους παρουσία στο πρωτάθλημα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Σάκης Τσιώλης μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνο με τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε για να σκοράρει στο 64ο λεπτό με τον Άλβαρες .

Το παιχνίδι δεν ήταν από αυτά που διεκδικούν δάφνες για την ποιότητά τους, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, πάρα πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων χωρίς ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν... αναμενόμενο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Αστέρα να είναι το φαβορί στα χαρτιά βάση του ρόστερ των δύο συλλόγων και τα όσα είχε δείξει η ομάδα του Τσιώλη στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού αλλά στο χορτάρι δεν αντικατοπτρίστηκε αυτή η εικόνα.

Η ΑΕΚ έτρεξε περισσότερο, πίεσε περισσότερο, είχε περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό στην πρεμιέρα της στην Super League, πληρώνοντας τη μοναδική στιγμή αδράνειας στον αγώνα.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »

Το ρίσκο και η δικαίωση του Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό στη Λιβαδειά με μία "πειραματική" ενδεκάδα, όμως πέτυχε το στόχο του παίρνοντας τη νίκη και ξεκουράζοντας ποδοσφαιριστές.


Αναμφίβολα, το άκουσμα της ενδεκάδας με την οποία παρατάχτηκε ο Παναθηναϊκός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, "πάγωσε" τους περισσότερους οπαδούς του Τριφυλλιού.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε τα 7/11 σε σύγκριση με το ματς κόντρα στη Μάλαγα στο Λα Ροσαλέντα και ανέλαβε ένα τεράστιο ρίσκο. Εάν δεν ερχόταν η νίκη με 1-0 με το γκολ του Βύντρα, τότε ο Πορτογάλος θα άκουγε τα "σχολιανά" του και θα χρεωνόταν την κακή αρχή στη Superlague.

Άλλωστε ο 66χρονος κόουτς δεν είναι "χτεσινός" στο ποδόσφαιρο και επίσης, έχει μάθει καλά πως λειτουργεί το άθλημα στην Ελλάδα. Ήξερε ότι στην στραβή θα χρεωθεί πολλά και σε συνδυασμό με την ήττα από τη Μάλαγα, αρκετοί τον περιμένουν στη γωνία για τον αμφισβητήσουν ευθέως.
  • Τα δεδομένα
Καταρχήν, ο Πορτογάλος προπονητής έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, αφού δεν υπολόγιζε τους τιμωρημένους Κατσουράνη και Βιτόλο και τον τραυματία Μπουμσόνγκ.

Επίσης, οι Πίντο και Μπαρμπαρούσης είναι δικές του επιλογές, οπότε είναι λογικό να τους στηρίξει και να τους δώσει ευκαιρίες να αποδείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Όπως δική του έμπνευση είναι η χρησιμοποίηση του Μαρίνου ως αμυντικού μέσου και για αυτό την αναδεικνύει.

Ακόμα, έδωσε τη δυνατότητα στους Πετρόπουλο και Σεϊταρίδη να αποδείξουν ότι δικαιούνται περισσότερο χρόνο συμμετοχής και προσπαθεί να μετατρέψει τον Λαγό σε ένα "εργαλείο" χρήσιμο για την ομάδα.

Στο αρχικό σχήμα διατήρησε τους Καρνέζη, Βύντρα, Μαυρία, Ζέκα, με τους δύο τελευταίους να μοιράζονται τον χρόνο με τους Φορναρόλι και Σισοκό, ενώ επανέρχεται και ο Χριστοδουλόπουλος σε πιο φουλ ρυθμό.
  • Το βαρύ πρόγραμμα
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Φερέιρα εξήγησε γιατί επέλεξε να κάνει τόσες αλλαγές. Επικαλέστηκε το βαρύ πρόγραμμα και είναι δεδομένο ότι προκύπτουν αρκετές ενστάσεις, επειδή η σεζόν μόλις αρχίζει.

Ωστόσο, συζητώντας πριν την επιβίβαση του στο πούλμαν, ο Φερέιρα τόνισε με έμφαση ότι από τις 22 έως τις 31 Αυγούστου ο Παναθηναϊκός θα δώσει (ή έδωσε) τέσσερα παιχνίδια με δύο ή τρεις μέρες ξεκούραση ενδιάμεσα.

Μάλιστα, η ρεβάνς με τη Μάλαγα είναι ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να τρέξει πολύ και να παίξει σε υψηλή ένταση για όλη τη διάρκεια του. Επομένως, οι ποδοσφαιριστές του θα "αδειάσουν", ειδικά από τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν βρει σταθερό ρυθμό.

Εφόσον ακολουθήσει αυτή την τακτική, τότε είναι βέβαιο ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη Παρασκευή, θα παρουσιάσει πάλι μία ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές και φυσικά, το ίδιο θα πράξει μέσα στη σεζόν όταν οι αγώνες θα έρχονται σερί.

Πηγή:  Sport24.GR

Περισσότερα »