Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γκαρσία: "Και εγώ θέλω να χτυπήσω το διαιτητή, αλλά συγκρατιέμαι"

Ψυχραιμία συνέστησε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στη Βιέννη ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα τον εαυτό του. "Μου έρχεται να βρίσω ή να χτυπήσω το διαιτητή, αλλά για το καλό της ομάδας συγκρατιέμαι", δήλωσε.

 Αναλυτικά:
  • - Είσαι έτοιμος για να παίξεις στη Βιέννη;

"Έχω κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα. Από εκεί και πέρα ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει για το αν θα αγωνιστώ ή όχι στον αγώνα της Βιέννης με αντίπαλο τη Ραπίντ".
  • - Θεωρείς δίκαιη την απόφαση της UEFA;

"Λυπάμαι πολύ για την απόφαση. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιη ή όχι. Πλέον όμως πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά. Δεν θα πρέπει να απαντάμε στις προκλήσεις των αντίπαλων οπαδών. Κι εγώ προσωπικά έχω αντιδράσει πολλές φορές κατά το παρελθόν, αλλά προσπάθησα να αλλάξω για το καλό της ομάδας. Πρέπει να έχουμε σωστή συμπεριφορά".
  • - Τι εννοείς όταν λες ότι "άλλαξα για το καλό της ομάδας";

"Αυτό που έχουμε να κάνουμε και αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο είναι να κερδίσουμε τη Ραπίντ. Εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Προσωπικά, πολλές φορές στη διάρκεια ενός αγώνα μου έρχεται να βρίσω, όμως συνειδητοποιώ ότι πρέπει να δείξω χαρακτήρα. Μου έρχεται ακόμη και να χτυπήσω τον διαιτητή και τους αντίπαλους παίκτες, αλλά συγκρατιέμαι, γιατί σκέφτομαι ποιο είναι το καλό του ΠΑΟΚ. Έτσι πρέπει να κάνουν και οι φίλαθλοι μας".
  • - Αν είχες απέναντι σου τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της UEFA τι θα έλεγες; 
"Για την UEFA ήταν εύκολο να πάρει αυτή την απόφαση. Το δύσκολο είναι για εμάς. Θα έπρεπε, ωστόσο, να είχαν αναλογιστεί το πώς άρχισαν τα επεισόδια. Δηλαδή ότι οι οπαδοί της Ραπίντ εκτόξευαν διάφορα πράγματα κατά μικρών παιδιών και των γονιών τους. Φαίνεται, όμως, ότι δεν έχουμε τη δύναμη άλλων ομάδων...".

Τέλος ανέφερε: "Θέλουμε από τους φιλάθλους να μας στηρίξουν, χωρίς όμως να υποπέσουν σε υπερβολές. Εμείς πάμε στη Βιέννη για να κερδίσουμε και μετά Θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε, πίνοντας κι ένα ποτήρι κρασί...".

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Τους παρέσυρε ο Ραλφ Σουμάχερ

Πρωταγωνιστής σε ατύχημα στο pit lane ήταν ο άλλοτε πιλότος της Formula 1 Ραλφ Σουμάχερ, παρασύροντας τέσσερις μηχανικούς. Ευτυχώς ουδείς εξ αυτών τραυματίστηκε σοβαρά.


Το ατύχημα του Ραλφ Σουμάχερ από G.Pavlidis

Ο Γερμανός οδηγός, φεύγοντας μετά την αλλαγή ελαστικών, δεν πρόσεξε το καλώδιο που είχε εγκαταλειφθεί στην πίστα και έχοντας ήδη αναπτύξει ταχύτητα το τράβηξε δυνατά με τους τροχούς. Λογικό ήταν οι μηχανικοί που βρίσκονταν στο πλάι να... εκσφενδονιστούν στον αέρα και να πέσουν με σφοδρότητα στο έδαφος.

Προς στιγμήν προκλήθηκε πανικός. Απέφυγαν πάντως τα χειρότερα, μεταφέρθηκαν απλώς στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.
Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια δοκιμών σε πίστα της Ολλανδίας πριν από αγώνα για το πρωτάθλημα τουρισμού.  

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »

Μπόγιαν: "Είμαι παίκτης της Μίλαν"

Με τη... μεταγραφή του στη Μίλαν γιόρτασε τα 22α γενέθλιά του ο Μπόγιαν Κρκιτς.


Ο Καταλανός επιθετικός έσπευσε να... ανακοινώσει τη μεταπήδησή του από τη Ρόμα στους "ροσονέρι" γράφοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook: "Είμαι ήδη παίκτης της Μίλαν, είμαι έτοιμος για τα πάντα ανυπομονώ να παίξω το πρώτο παιχνίδι μου".

Συμπλήρωσε μάλιστα το μήνυμά του με το χαρακτηριστικό "Forza Milan", θέλοντας προφανώς να κερδίσει με το... καλημέρα τη συμπάθεια των οπαδών.

Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει άπαντες στη Ρόμα για την υποστήριξη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν "μεγάλη τιμή να υπερασπίζομαι τη φανέλα της. Θα την έχω στην καρδιά μου".

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Ο θρίαμβος του αυτονόητου (Vid + Pic)

Το κινέζικο ρητό “μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις” αποδίδει με εντυπωσιακή πιστότητα, όλα όσα έπρεπε να μεταφέρουμε γραπτώς. Γιατί η εικόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν τόσο αφοπλιστική, που οποιοδήποτε σχόλιο, όποια έκταση κι αν έχει, ειλικρινά περιττεύει...


Panathinaikos Vs Málaga 0-0 από G.Pavlidis

 Πολλοί θα πουν ότι η πρόκριση χάθηκε στην Ισπανία. Χαίρω πολύ, Δημήτρης. Αλλά ας αναρωτηθούν: αν το αποτέλεσμα ήταν κατά τι διαφορετικό, ας πούμε 1-0 στο “Rosaleda”, αυτό που είδαμε χθες αφήνει το παραμικρό περιθώριο πίστης, ότι και ο επίλογος θα ήταν διαφορετικός; “Κάτσε ρε φιλαράκι, εσύ δεν μας έλεγες ότι μ' ένα γρήγορο γκολ στη ρεβάνς ανατρέπονται τα δεδομένα και όλα μπορούν να συμβούν;” θα ρωτήσει κάποιος και δικαιολογημένα. 

Όχι για να με πικάρει. Απόλυτα δικαιολογημένα, ξαναλέω. Θα θυμίσω απλώς, ότι με απόλυτη γνώση της πραγματικότητας, μίλησα για γενναία δόση τύχης και ένα στημένο, όπως εκείνο της Λιβαδειάς, που θα απέφερε το γρήγορο γκολ. Δύσκολα μπορούσα και να φανταστώ έναν διαφορετικό τρόπο.

  • Έπαιξε όσο χρειαζόταν...
Και ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρώτο του στημένο στο 18ο λεπτό. Και το αμέσως επόμενο (σε θέση με προϋποθέσεις απευθείας εκτέλεσης, για να ακριβολογούμε), στο 58'! Ούτε στημένα δεν κατάφερε να έχει απέναντι σε μία Μάλαγα, που δεν θα πω ότι έπαιξε με σβηστές μηχανές, αλλά σίγουρα έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν, ώστε να μην ρισκάρει και να μην εκχωρήσει το παραμικρό δικαίωμα αισιοδοξίας για ανατροπή.

Οι μοναδικοί που ανεβοκατέβαζαν ταχύτητα στη διάρκεια του ενενηντάλεπτου ήταν οι Τουλαλάν και Καμάτσο, που έκαναν ό,τι ήθελαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε ρυθμό κοντά στο ρελαντί από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός υπέκυψε στην ανωτερότητα των Ισπανών και τώρα αναζητεί μέσω της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europa League, μια δεύτερη ευκαιρία καταξίωσης του παρόντος ρόστερ.

  • Η "μαχαιριά" του Γόντικα...
Ποιες οι προοπτικές; Ας μην γελιόμαστε. Όχι πολλά υποσχόμενες. Και οι δηλώσεις του προέδρου Δημήτρη Γόντικα, μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Σταδίου, ήταν αληθινή μαχαιριά: “Δεν νομίζω να γίνει κάτι μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου”...

Μακάρι, ο Παναθηναϊκός να περίμενε νωρίτερα υγιή τον αφιονισμένο (από την αποχή) Λέτο, αλλά δεν... Με αυτά τα δεδομένα η μοναδική προσθήκη που αναμένεται, είναι του Κουίνσι, που σε γήπεδα με τις διαστάσεις του ΟΑΚΑ, μπορεί να κάνει παπάδες, αξιοποιώντας την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και τον δρασκελισμό του.


  • Κραυγάζει η απουσία επιτελικού μέσου...
Αλλά στα κλουβιά της ελληνικής περιφέρειας, για να περάσουμε και λίγο στα εγχώρια, όλα τα παραπάνω είναι μια περιττή πολυτέλεια. Η απουσία ενός επιτελικού μέσου δεν φωνάζει απλά. Κραυγάζει και το... ντεσιμπελόμετρο χτυπάει κόκκινα. Δεν ήταν μόνο η ποιοτική υπεροπλία της Μάλαγα, που δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει φάσεις. Ήταν και η απουσία οποιασδήποτε φαντασίας, οποιουδήποτε απροσδόκητου στο παιχνίδι.

Ίσως σήμερα επιμείνουν κάποιοι στην άποψη ότι “ποιος τον γαμ... τον επιτελικό μέσο, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα φορ με το εύκολο γκολ”. Βεβαίως, “εύκολο γκολ” λέγεται όχι γιατί είναι δύσκολο και αυτός ο φορ το κάνει να φαίνεται εύκολο, αλλά γιατί δύσκολα χάνει -αυτό που λέει η ίδια η λέξη- ένα εύκολο γκολ.

  • Το εύκολο γκολ και ο... "προσφερόμενος"
Και για να έχει την ευκαιρία ενός εύκολου γκολ, θα πρέπει κάποιος να του το προσφέρει. Να του δώσει δηλαδή την τελική πάσα “πάρε-βάλε”. Και εντάξει, το εμπεδώσαμε, ο Τοτσέ είναι παλτό πολυτελείας. Πιστεύει άραγε κανείς ότι αργεί η στιγμή που ο Φορναρόλι θα γίνει... υπερκοστολογημένο βιζόν;

Ούτως ή άλλως και αυτός θα κριθεί από την ικανότητά του να κυνηγάει μπαλιές της απελπισίας, στα σύνορα του πουθενά, για να τις κάνει “εύκολο γκολ”. Ε, πόσες φορές θα τα καταφέρει;

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »