Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η μεγάλη ανατροπή της Ουντινέζε στο "Ολίμπικο"

Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου με πολύ καλό ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν, η Ρόμα προηγήθηκε 2-0 της Ουντινέζε, αλλά η τελευταία έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 3-2. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Ταχτσίδης.


روما2 : 3 أودينيزي από Footballista

Έχοντας τον Παναγιώτη Ταχτσίδη στο αρχικό σχήμα της, η Ρόμα πήρε από νωρίς τα σκήπτρα του αγώνα και μέσα σε ένα δίλεπτο πήρε προβάδισμα δύο γκολ με σκόρερ τον Έρικ Λαμέλα. 

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός νίκησε τον Μπρκιτς από πολύ δύσκολη γωνία στο 22', ενώ στο 24' εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Τότι και με κεφαλιά έγραψε το 2-0. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι "τζιαλορόσι" άφησαν αδικαιολόγητα το γκάζι και το πλήρωσαν με ένα γκολ. 

Οι αμυντικοί τους "κοιμήθηκαν" στη φάση του 32ου λεπτού και ο αμαρκάριστος Ντομίτσι ξανάβαλε στο ματς την Ουντινέζε. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ζέμαν ήταν καλύτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, κυρίως, από την αριστερή πτέρυγα, αλλά εκείνη του Γκουιντολίν ήταν πιο αποτελεσματική. 

Στο 50ό λεπτό ο Ντι Νατάλε εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες στα καρέ του Στεκέλενμπουργκ και με μία χορευτική ενέργεια έφερε το ματς στα ίσα.

Το ματς κρεμόταν σε μία κλωστή, αλλά η Ρόμα φάνταζε ικανή να ξαναπάρει το προβάδισμα που εν τέλει θα της έδινε τη νίκη. Τελικά έγινε το αντίστροφο... 

Τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λέπτου, ο Περέιρα ακούμπησε τον Κάσταν, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής Μάσα ντι Ιμπέρια εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του, καταλογίζοντας πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα (αλά Πανένκα) ο Ντι Νατάλε. 

Το μόνο που άλλαξε στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού αποβλήθηκε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης λόγω έντονων διαμαρτυριών. 

Contra.GR 

Περισσότερα »

Χιτσκοκικό φινάλε στο Superclásico

Υπό το βλέμμα 65.000 οπαδών και των δύο ομάδων, Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, ενάμιση χρόνο μετά το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.


Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς 2-2 από Footballista

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους "εκατομμυριούχους", αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Πόντσιο εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και ξεγέλασε τον Οριόν, καταλήγοντας στα δίχτυα των "χενέισες".

Τρία λεπτά αργότερα, πάντως, ο Ματίας Αλμέιδα υποχρεώθηκε στην πρώτη του αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε ο Μόρι (τον αντικατέστησε ο Πιρές), ενώ στο 17' έγινε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αγκίρε!

Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους, η Μπόκα έκανε αισθητή την παρουσία της, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες. Στο 33' ο Βιάτρι έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Μπαροβέρο μπλόκαρε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 37' οι αμυντικοί σταμάτησαν τον Σίλβα πριν γίνει επικίνδυνος.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και τίποτα δεν φανέρωνε ότι το φινάλε θα είναι συγκλονιστικό. Πόσο μάλλον όταν μετά από ωραία μπαλιά του Σάντσες στο 70', ο Μόρα απέφυγε τον Οριόν και έκανε το 2-0.

Οι οπαδοί της Ρίβερ έκαναν σαν τρελοί στις κερκίδες, αλλά έξι λεπτά αργότερα σίγησαν καθώς ο Σίλβα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ακόστα από τον Πιρές. Στη συνέχεια ο Μόρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1 και στο 91' επήλθε το... μοιραίο για τους "εκατομμυριούχους".

Μετά από καλή προσπάθεια του Τρεζεγκέ, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο Ακόστα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Ερβίτι δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει με κοντινό πλασέ. 
  • Σε ρυθμούς twitter 

# Οι οπαδοί της Ρίβερ έφτιαξαν ένα μπαλόνι σε σχήμα γουρουνιού ντυμένο με φανέλα της Μπόκα. Για τους μη γνωρίζοντες, οι "εκατομμυριούχοι" αποκαλούν "γουρούνια" τους "χενέισες".

 Contra.GR

Περισσότερα »

"Σπρώχτηκε" η Γιουνάιτεντ στη νίκη επί της Τσέλσι (Video)

Η διαιτησία καθόρισε το ντέρμπι του "Στάμφορντ Μπριτζ" μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρήκε νικητές τους "κόκκινους διαβόλους" με 3-2. Από θέση οφσάιντ προήλθε το νικητήριο γκολ τους, με 9 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.


www.CanalFutbolista.com ™ από Footballista

Το ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκρηκτικό. Μόλις στο 4ο λεπτό οι "μπλε" έκαναν λάθος και άργησαν να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα ο Φαν Πέρσι να κάνει το σουτ, η μπάλα να βρει στο δοκάρι και τον Λουίς, προτού καταλήξει στα δίχτυα του Τσεχ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο RVP εκμεταλλεύθηκε το γύρισμα του Βαλέντσια και το γεγονός ότι ο Άσλεϊ Κόουλ βρισκόταν εκτός θέσης, κάνοντας το 2-0 σαν σε προπόνηση.

Με δύο γκολ παρακαταθήκη, η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήλεγχε την αναμέτρηση ώσπου ο Τόρες έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 43' (ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του) και ένα λεπτό αργότερα ο Μάτα μείωσε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.

Το δεύτερο μέρος μετατράπηκε σε ροντέο. Καταρχάς η Τσέλσι ισοφάρισε στο 53ο λεπτό με κεφαλιά του Ραμίρες, έπειτα από σέντρα του Όσκαρ και αμέσως μετά ο Αζάρ έχασε καλή ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή. 

Στο 63' ο Κλάτενμπεργκ απέβαλε δίκαια τον Ιβάνοβιτς επειδή ανέτρεψε τον Γιανγκ που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και στο 68' απέβαλε άδικα τον Τόρες επειδή θεώρησε ότι έκανε "θέατρο" (τον βρήκε από πίσω ο Έβανς). Τα σοβαρά διαιτητικά λάθη δεν σταμάτησαν εκεί όμως...

Ένα τέταρτο πριν από το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσεχ απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Φαν Πέρσι, αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τα καρέ της Τσέλσι. Ο Ράφαελ την επανέφερε και ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ Ερνάντες την έσπρωξε στα δίχτυα των γηπεδούχων, χαρίζοντας την πρώτη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" μετά από 10 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μονομάχοι θα αναμετρηθούν στο ίδιο γήπεδο την προσεχή Τετάρτη (31/10, 21:45) στο πλαίσιο του 4ου γύρου του League Cup.

Αγωνιζόμενη με 9 παίκτες, η ομάδα του Ρομπέρτο ντι Ματέο δεν μπόρεσε να σώσει κάτι από αυτό το ματς και, μοιραία, υπέστη την πρώτη εφετινή της ήττα στο πρωτάθλημα. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους "κόκκινους διαβόλους", με τον Βαλέντσια να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τσεχ.

Contra.GR

Περισσότερα »