Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ και η επαφή Σαμαρά-Πούτιν

Τι σημαίνει γαι την επένδυση του ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα.


Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει κανείς να συνδέει την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ με τα επιχειρηματικά συμφέροντά του στην Ελλάδα.

Η ενασχόλησή του με τον "Δικέφαλο" ξεκίνησε από την καταγωγή του και το αίτημα που του έκαναν διάφορες ποντιακές οργανώσεις να βγάλει τον ιστορικό σύλλογο από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί.

Ωστόσο, δεν έχει κρύψει ότι μέσω του ΠΑΟΚ προσπαθεί να προωθήσει τις ρωσικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και τις δικές του, στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, μάλιστα, από τη στιγμή που έχει βάλει "ζεστά" 12 εκατομμύρια ευρώ (10 μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και δύο με τη μορφή δανείου) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εν μέσω κρίσης, είναι λογικό να προσδοκά σε επιχειρηματικά οφέλη.

Γι' αυτό και ο 53χρονος επιχειρηματίας περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τετ-α-τετ του Αντώνη Σαμαρά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε λίγες εβδομάδες στη Μόσχα.

Στη διάρκεια του θα καθοριστεί το κομμάτι της πίτας των ρωσικών επενδύσεων στον ελληνικό χώρο, στις οποίες κυρίαρχη θέση έχουν οι εταιρίες του Ιβάν Σαββίδη.

Η Βιομηχανία Ζάχαρης ή κάποια άλλη από τις εταιρίες που είναι σε φάση ιδιωτικοποιησης (π.χ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης κ.α.) ενδιαφέρουν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θο τον κάνουν να δει ακόμη πιο "ζεστά" την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει κάποια από αυτές. 

Sport24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου