Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στη λίστα της Europol 380 στημένα ματς!

Στοιχεία για τουλάχιστον 380 παιχνίδια κορυφαίων διοργανώσεων των οποίων τα αποτελέσματα φέρονται να είναι προσυνεννοημένα έχει συγκεντρώσει έπειτα από σχετικές έρευνες η Europol. Εκτός λίστας μέχρι στιγμής η Ελλάδα.


Μεταξύ άλλων πρόκειται για ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και του Euro!

Mάλιστα το παιχνίδι που αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία.
Η έρευνα διεξάγεται εδώ και 1,5 χρόνο από την Europol σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες πέντε ευρωπαϊκών χωρών. 
"Έχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας.

Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη", δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Χάγη για να προσθέσει:

"Μιλάμε για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου".

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόκειται για συγκεκριμένο συνδικάτο παράνομων στοιχημάτων που σχετίζεται με τους στημένους αγώνες με κέρδη άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Σε ένα ματς τα παράνομα οικονομικά οφέλη έφτασαν στα 140.000 ευρώ. Στα 380 παιχνίδια, όπου εκτιμάται πως υπάρχει υποψία στησίματος εμπλέκονται 425 διαιτητές, δεκάδες ποδοσφαιριστές, παράγοντες ενώ ήδη έχουν γίνει 50 συλλήψεις.
Η Europol σκοπεύει να αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών μόνο εάν ολοκληρωθούν οι έρευνες και "κλειδώσουν" οι κατηγορίες.

Μέχρι στιγμής δεν γίνεται αναφορά στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκονται άτομα από 15 διαφορετικές χώρες.   

Sport24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου