Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο Βαλβέρδε σταμάτησε την Μπαρτσελόνα (Video)

Η τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδείχθηκε απροσπέλαστη από την Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τους πρωτοπόρους της Primera Division στην 22η αγωνιστική. 


Η... κατάρα της νέας χρονιάς πλήττει και φέτος την Μπαρτσελόνα, η οποία όπως και το 2012 έμεινε στις 5 νίκες στα πρώτα 9 επίσημα ματς του έτους. Η Βαλενθια σταμάτησε τους Καταλανούς στο "Μεστάγια", κρατώντας τους στο 1-1 μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι γεμάτο τακτική. 

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε εντολή ασφυκτικής πίεσης ψηλά, ώστε να σταματούν οι επιθέσεις των "μπλαουγκράνα" εν τη γενέσει τους, με συνέπεια να προκαλέσει αρκετά προβλήματα. 

Στο 33ο λεπτό, μάλιστα, ο Αργεντινός μέσος Έβερ Μπανέγα άνοιξε το σκορ για τις "νυχτερίδες" και έβαλε περισσότερα εμπόδια στον Τζόρδι Ρόουρα, που συνεχίζει μέχρι τα μέσα Μαρτίου στον πάγκο των κυπελλούχων Ισπανίας, όσο ο Τίτο Βιλανόβα θα αναρρώνει στη Νέα Υόρκη. 

Ο Λιονέλ Μέσι συνέχισε το σερί σκοραρίσματος, το οποίο διεύρυνε στα 12 ματς πρωταθλήματος, ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο Πέδρο στο 39ο λεπτό.Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν στην παραγωγή φάσεων, με συνέπεια ο Ρόουρα να ρίξει στο ματς τον πρώην ηγέτη των "νυχτερίδων", Ντάβιντ Βίγια. 

Στην 100ή εμφάνισή του με την Μπαρτσελόνα (42 γκολ, 11 ασίστ), ο Αστουριανός επιθετικός έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, που μαζί με το δοκάρι του Μέσι θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Τον τελευταίο λόγο τον είχε η Βαλένθια, όμως, η οποία έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με το Βίκτορ Βαλδές να κρατάει την ισοπαλία.


Valencia vs Barcelona First half goals (1:1) από Footballista Sports

Contra.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου